Igår tisdag spelades det tre matcher i lokalfotbollen!

 

TISDAG 3/4

5A

Utbynäs SK – Björndammens BK 3-1 (0-0)

Lagen möttes för inte så länge sedan i Östra Cupen och då vann BBK med 2-1 efter att Pontus Börjesson avgjort. I gårdagens match var det också Börjesson som inledde målskyttet efter en mållös första halvlek. Hemmalaget Utbynäs var dock starkast avslutningsvis även om de fick hjälp med kvitteringen, som var ett självmål. Fredrik Jarnevi satte sedan en frispark fram till 2-1 innan Filiph Fagerlund avgjorde helt med sitt 3-1 mål.

USK:s kapten Tom Berndtson sa så här om segern:

”En match som var lite som vädret, alltså skit! En jämn match som kunde gått lite hur som helst. Två lag som känner varandra väldigt väl och tar ut varandra en del i matchen. Vi försöker rulla men tappar bollen alldeles för enkelt stora delar av matchen och de försöker kontra. Så här efter är vi väldigt nöjda med segern och starkt att vinna när vi är dåliga. Vi är dock inte nöjda med hur vi genomför matchen.”

BBK:s tränare Edmond Shala sa så här om förlusten:

”Vill börja med att beröma gubbarna för en jävligt bra insats i 90 minuter. Inför matchen så har jag hela mitt ordinarie mittfält borta. Så många får spela på positioner som de inte är vana vid. Och när man trodde att det inte kunde bli värre så går våran målvakt av under uppvärmningen för skada. Så ännu en utespelare försvinner för att ställa sig i mål. Vi börjar matchen mycket bra. Vi ligger rätt i våra positioner och låter dom rulla boll. Dom har mycket boll, men dom kommer inte nånstans tycker jag. Medans vi ställer om snabbt och skapar många fina chanser i första halvlek. Och vi förtjänade minst ett mål. Men för dålig koncentration i avsluten. I andra halvlek så börjar vi som vi startar, där vi låter dom äga boll och vi ligger lågt och gör det väldigt trångt för dom. Ett exempel på det är när vi bryter bollen och slår den i djupet på Jebba, som hinner före försvararen. Fintar skott och drar till med vänstern. Där målvakten räddar, men Pountus är blixtsnabb på returen och nickar in 0-1 till oss. Sen blir det mycket kamp, och mindre skönlir. I ca 70 minuten så ställer dom istället om där vi slarvar på mitten. Dom slår ett inlägg där våran ytterback bröstar ner till våran målvakt som tyvärr missbedömer situationen, och ett självmål är ett faktum. Kort där efter så får dom en frispark där tyvärr bara domaren tycker det är frispark. Efter Åggans perfekta Puyol brytning. Och efterföljande frispark skjuts i mål. Efter 2-1 målet så flyttar vi fram våra positioner för att få till en kvittering. Men vi orkar tyvärr inte och Utbynäs kan även göra 3-1 på kontring. Trots tre insläppta mål så är jag jättestolt över gubbarna.”

 

6B

Göteborgs City FF – Fässbergs IF 0-3 (0-0)

6B är redan inne i andra omgången och bloggens favoriter till seriesegern, Fässberg, har inlett med två raka segrar. Segern i premiären mot BK S:T Jakob följdes upp av 3-0 borta mot Göteborgs City. Efter en mållös första halvlek slog nyförvärvet från Balltorp, Tommy Olsen, till två gånger innan Hampus Lyrstrand satte trean.

Så här så tvåmålsskytten Olsen om segern:

”Första halvlek är egentligen inget att prata om, ligger på mellis med laget, långt ifrån mellan anfallarna och mittfältet. Jobbar och springer för oss själva. Har dock 3-4 chanser att spräcka nollan men med dålig skärpa i avsluten gör att de står 0-0 i paus. Byter formation i halvtid och pratar om att börja pressa som ett lag och springa för varandra. Hela andra halvlek är det inget snack. Vi kör över dem totalt och mellan pausvilan och tills vi gör 2-0 är de inte på våran planhalva en enda gång. Så andra halvlek handlade mest om med hur många mål vi skulle vinna med. Så en komfortabel 3-0 seger med bud på mycket mer mål!” 

Citys målvakt Kim Jonasson sa så här om förlusten:

”Ny match mot ytterligare ett tippat topplag, Fässberg, efter premiärförlusten mot Studenterna. Första halvleken håller vi ihop laget bra, låter Fässberg rulla boll men tillåter inga chanser och försöker kontra. Ingen målvakt gjorde en enda räddning i första halvlek och 0-0 i paus. Planen är att fortsätta så i andra men vi inleder nästa direkt med att slå en riktig indianare rakt in i mitten av eget straffområde, jag kan inte hålla skottet som följer utan de petar in returen. Luften går ur oss och de får göra två enkla mål till i snabb följd. Resten av matchen spelas av, Fässberg är närmare fyran än vi är reducering. De vinner rättvist, spelar ett skolat spel med rätt rörelser, snack och pass. Domaren håller i matchen bra. Vi kommer igen mot lagen i serien som tippas lite längre ned, vi är fortfarande inte riktigt samspelta med både nytt system och flera nya spelare samt några viktiga nyckelspelare som är borta pga skador och resor.”

 

6D

Nödinge SK – Knippla IK 1-2 (0-0)

Inget av lagen spelade i 6D förra säsongen då NSK låg i sjuan och KIK i 6C. Matchrapporten är inte inne ännu på förbundets sida men så här sa de inblandade om matchen:

Knipplas Isak Torgersson:

”Efter en skadefylld och kass försäsong (resultatmässigt) så var vi sugna på serien och visa vad vi egentligen kan! Gött gäng möttes upp i Nödinge på deras gigantiska och fina plastgräsplan! Kwame hade scoutat för ovanlighetens skull våra motståndare inför matchen och vi skulle köra hög press på deras unga men duktiga backlinje. Vi fullföljer matchplanen direkt och Nödinge slår ofta långt eller på djupet på deras forwards utan att riktigt hota medans vi skapar fantastiskt många hörnor. Men lika fantastiskt ineffektiva var vi på dom. Vi har matchen där vi vill ha den och blir lite för bekväma med tio kvar och där börjar Nödinge tugga sig in i matchen. De har en stolpträff och lite halvchanser innan paus. Andra halvlek börjar vi trögt medans Nödinge fortsätter styra spel med bollar på sin duktige och sjukt unge ytter som kom fint på deras högerkant gång på gång. Vi sticker upp stundtals men inte samma som i första. De gör mål på en omställning, supersnabbt gick det och det hängde i luften med 1-0. Men istället för att deppa gör vi två mål på hörna på kort tid! Ett självmål och en hörna direkt in i mål. Happy days! Sen så backar vi taktiskt hem och satsar på kontring med den lilla tid som är kvar och tillslut blåser domaren i pipan och saken är biff! Grym seger som vi förtjänade då vi var riktigt bra defensivt idag och att alla kämpade i 90 minuter! Nödinge kommer bli tuffa iår med deras unga lag, men idag var 70- och 80-talisterna bättre än 90 och millennium-gänget. Gött med en ny bloggsäsong me!”

NSK:s Ermin Aganovic:

”Vi möter ett lag som vi inte vet någonting om. I början av första halvlek spelar vi något krampaktigt och Knippla va bättre laget. Vi växer in i det och avslutar halvleken på ett bra sätt. Andra halvlek dominerar vi bollinnehavet och skapar också bra målchanser. Vi gör 1-0 men släpper tyvärr två mål på fasta situationer. Vi är nöjda med prestationen men inte resultatet idag.”

 

/Rasta