Det spelades lokalfotboll på en mängd olika ställen igår onsdag och bloggen är som vanligt er lian i denna djungel!

 

ONSDAG 4/4

5A

FC Bosona – Romelanda UF 1-1 (1-0)

Det var premiär för både Bosona och Romelanda igår i en match som avslutade den första omgången i 5A. RUF tog ledningen på Gamlestadsvallen precis i slutet av den första halvleken genom junioren Linus Åvall som därmed gjorde sitt första a-lagsmål. Bosona fick dock in en kvittering i den andra halvleken genom ett självmål och matchen slutade 1-1.

RUF:s Henrik Björnrud sa så här om matchen:

”Tycker vi gör en helt klart godkänd match. Vi sätter högpress från början och det lönar sig med några fina lägen men tyvärr utan resultat. Viktigt mål inför andra kom i 45:e minuten av våran junior som gör sitt första mål i seniorfotboll! Andra halvlek sätter de högre press med jakt på kvittering. På grund av det öppnar de sig bakåt och vi får ställa om rättvända och kommer till lägen som bör vara mål! De trycker vidare och tillslut får dom in en boll (självmål) tyvärr. Då vi ville vinna körde vi på framåt med jakt på segermålet. Men matchen blåses av och ännu en oavgjord seriepremiär för Romelanda. Roligt att serien är igång och vi önskar Bosona lycka till!”

FCB:s Benjamin Grozdanic hade följande att säga om det oavgjorda resultatet:

”Romelanda öppnar starkast men vi håller bra defensivt. Matchen är trots det jättejämn, men en jättetabbe gör att de tar ledningen därefter tycker jag vi har matchen och den är vår att vinna men vi får inte in den.”

RUF:s matchreferat hittas HÄR.

Den första omgången i 5A är alltså klar.

 

5B

IF Väster – Mossens BK 7-0 (4-0)

Ett riktigt styrkebesked av Dalla’s Väster som körde över nedflyttade Mossens BK rejält. Det lossnade redan i mitten av den första halvleken efter bland annat tre mål av Arvid Liljedahl. 4-0 i paus och Liljedahl satte sitt fjärde mål direkt i andra!

Västers tränare Daniel ”Dalla” Natanaelsson sa så här om storsegern:

”En väldigt trevlig kväll på ÖP. 7-0 mot ett Mossen som jag var fundersam inför matchen. Känslan var att deras fysik skulle passa oss rätt illa. 7-0 säger ju en del. Om vi gjorde mycket rätt så gjorde de inte lika mycket rätt. 4-0 i paus efter att Arvid Liljedahl skickade in tre bollar. I början av andra gjorde han sitt fjärde mål och det blev väldigt avslaget. Stark insats av oss, främst på hur vi vann boll.”

Mossens motsvarighet Axel Bergström var av förklarliga skäl mindre nöjd:

”Ruskigt svag insats av oss. Både som lag och på spelarnivå är vi otroligt dåliga den här kvällen. Majoriteten av målen serverar vi dem på ett silverfat. Beröm ska dock ges till Väster som utnyttjar våra misstag på ett fantastiskt sätt.”

Västers matchrapport hittas HÄR. Bilden till inlägget är på fyramålsskytten Liljedahl och är lånad från IFV:s hemsida.

En fin start på säsongen för Väster alltså med två raka segrar. Tyngre för Mossen med två torsk och 0-10 i målskillnad.

 

FC Heden – Hovås Billdal IF 2-2 (1-1)

Två lag som kom från uddamålsförluster i sina premiären. Heden föll mot Warta och Hovås förlorade mot Masthugget. Andreas Malms dubbla mål såg ut att ge hemmalaget en trepoängare men evigt unge Henrik Blixt kvitterade med tio minuter kvar av matchen.

Hedens Kim Nordström sa så här om matchen:

”Äntligen tillbaka på en fullstor plan igen och äntligen nästintill vårvärme i luften. Som vår vana trogen kommer vi till spel med en handfull duktiga spelare indisponibla. Hursomhelst har vi en fullgod matchtrupp som inleder starkt när Andreas Malm gör 1-0 efter slarv i Hovås bakre led. Kvitteringen kommer strax efter där vi har en rörig situation i straffområdet där vi tillslut stenhårt rensar undan men dessvärre träffar vår målvakt i bröstet och in i mål. 1-1 står sig till paus där jag tycker att vi har mer kontroll än Hovås. I andra halvlek vill vi etablera mer spel på offensiv planhalva men lyckas inte riktigt låsa fast bollen. Matchen blir mer böljande och där lyckas vi göra 2-1. Återigen genom Malm som håller sig framme efter ett snabbt inkast. Sista 30 blir matchen extremt böljande och säkert spännande att se från sidan. Här har Hovås gjort en del byten som gör dem till ett bättre lag och de känns skarpare. 2-2 kommer också efter endel tryck där deras inbytte, luriga ytter prickar en anfallare på pannan. Sista 10 fortsätter i samma anda med väldigt mycket chanser åt båda håll. Där Hovås känns som att de är aningen närmre segern. Matchen slutar 2-2 och vi tar vår första poäng i division 5 vilket är ett steg i rätt riktning. Vi är däremot inte nöjda med en poäng på två matcher och ett ganska stressat spel. I slutet av försäsongen flöt spelet betydligt bättre, mot Kärra och Solängen. Som nykomling börjar vi dock komma igång och det är väl ingen som tycker det är katastrofalt om man inte ryggat Dalla’s chocktips. Bäst i Heden är Gabriel Bing i målet och Andreas Malm. I Hovås lyfter jag fram den inbytte vänsteryttern och poängräddare Blixt.”

Båda lagen tog alltså sina första poäng i årets 5B.

 

6B

Sjövalla FK-Mölnlycke IS – Landala IF 1-4 (0-2)

Landala IF har startat årets 6B riktigt piggt med två raka segrar. Igår blev det 4-1 borta mot Sjövalla-Mölnlycke på Djupedalsplan. Redan efter åtta minuter satte Mathias Åkerman 1-0 för gästerna och strax innan halvtidsvilan kom 2-0 på frispark (Patrik Larsson). Den andra halvleken blev mållös fram till de sista tio då det rasslade till ordentligt. Oskar Andersson satte 3-0 innan Sjövalla-Mölnlycke reducerade genom Philip Ahlgren på frispark. Strax efter kom dock slutresultatet 4-1 när Larsson blev tvåmålsskytt.

LIF:s tränare Viktor Ohlsson sa så här om segern:

”Vi gör återigen en bra insats defensivt. Offensiven har en del att önska men inget som oroar så här tidigt på säsongen. Vi visste att Sjövalla skulle vara revanschsugna efter sin första match så vi tryckte på inställning från start. Bra inledning innan vi tappar initiativet efter vårt ledningsmål, Sjövalla slår långt och vi har svårt att bygga något eget spel. Andreas står för ett par svettiga räddningar. Mycket ställningskrig av två väldigt olikspelande lag. Gött med två segrar av två möjliga. Nästa vecka väntar tufft motstånd i FTU men med en full träningsvecka framför oss hoppas jag slipa på de sista detaljerna så räkna med ett taggat Landala!”

LIF:s matchrapport hittas HÄR.

 

BK S:T Jakob – Chalmers Studentkårs IS 3-6 (0-2)

Nykomlingarna Chalmers tog sin första trepoängare i sexan efter en målrik match mot BK S:T Jakob. Klas Lundgren och Martin Hansson såg till att Chalmers ledde med 2-0 i paus men Ludivg Björk gav S:T Jakob kontakt strax efter paus på en frispark. Det var just Björk som skulle hålla matchen lite spännande då han svarade för S:T Jakobs alla tre mål. Det blev dock aldrig riktig nerv då även Chalmers fortsatte att göra mål. Både Lundgren och Marcus Berghamn Claesson blev tvåmålsskyttar för Chalmers.

S:T Jakobs Isak Widmark sa så här om förlusten:

”Vi sätter oss i en svår sits idag, kommer med liten trupp, dock med go känsla. Maler på hyggligt i första och trots resultatet känner att vi är med i matchen. Kapitulerar aningen i andra, och de få avbytarna försvinner vid nya skador. Ludvig Björk gör tre mål på sin födelsedag. Det är leverans!” 

Chalmers Adam Prytz hade följande att säga om segern:

”Jag tycker att vi gör en stabil insats. Matchen började lite trevande med mycket långbollar men när vi väl fick ordning på spelet så tyckte jag att vi tog över matchen, vilket resulterade i två välförtjänta mål innan halvtid. Tycker även att vi var det bättre laget i andra men kvalitén sjönk ju längre matchen gick och det ramlade in en hel del mål åt båda håll mot slutet.”

 

6C

Pushers BK – Azalea BK 0-0 (0-0)

Mållösa matcher i sexan hör inte till vanligheterna men igår blev det mållöst i Majorna-derbyt mellan Pushers och AzaleaGröna Vallen.

ABK:s tränare Jan Juhlin sa så här om matchen:

”Ja du, avsaknaden av Nymfen Rutström är ju kännbar men samtidigt så lirar vi bra idag. Fick en helt annan rytm än mot Arbetarna. Trucken i kassen inleder starkt med en räddning i krysset och därefter tar vi taktpinnen och skapar ett par tre mycket vassa lägen där deras keeper agerar bra. Pushers lägger långt på Peter Crouch men vi hanterar skarvarna bra. Första halvlek är vi bra. I andra blir vi successivt frustrerade av den svarta buss som parkerats på Gröna Vallen. Vi har ett i ribban men hittar inte riktigt fram. 0-0 känns lite surt men spelmässigt bättre och målen kommer att komma.”

 

7B

Järnbrotts IF – BK Björkåsen 7-1 (1-0)

Dags för premiärmatchen i 7B och det blev en väntad seger för topptippande Järnbrotts IF. Det var dock ganska jämnt inledningsvis och Esteban Agurto kvitterade till 1-1 för Björkåsen tidigt i den andra halvleken. Med halvtimmen kvar kom dock tre JIF-mål på bara några minuter och matchen var avgjord. Det rann iväg på slutet med fler mål och 7-1 till slut. Petter Fagerlund satte tre och Fredrik Petersson två för JIF.

 

/Rasta