Igår torsdag var lirades det boll i både 4A och 4B med följande resultat:

 

TORSDAG 5/6

4A

Gårda BK – Guldhedens IK 5-1 (2-0)

Tippade topplaget Gårda BK har fått en bra start på årets seriespel. Den andra raka segern kom hemma mot Guldhedens IK. Segersiffrorna skrev till hela 5-1 men matchbilden var jämnare än. Jonatan Bäckdahl och Philip Jonsson hade sett till att Gårda hade 2-0 i paus men med halvtimmen kvar reducerade Isac Boukachabia och då blev det lite nerv. Det kom dock tre mål sista tjugo med bland annat ett andra från Jonsson.

GBK:s tränare Stefan Runeman sa så här om matchen:

”En match mot en motståndare som vi på förhand hade stor respekt för. I första halvlek slarvar vi mycket och har alldeles för många bolltapp när vi kommer fram på offensiv planhalva. Trots det har vi ett kraftigt spelövertag och skapar väldigt många bra chanser. Vi kostar på oss att missa både frilägen och straffar men går till paus med en 2-0 ledning. I andra halvlek kommer dom ut och pressar oss högre upp. Trots att vi hade pratat om detta i halvtid så lyckas dom få bra tryck på oss inledningsvis. De slår mycket inlägg och får även in en reducering. Men kort därefter dödar vi matchen och sista 20 blir en transportsträcka där vi gör ytterligare ett par mål. Sammantaget en stabil insats från vår sida där vi knappt släpper till ett skott på mål bakåt och gör fem mål framåt. Vi spelar med fyra spelare som inte var med i premiären mot Stenkullen, varav tre blir målskyttar idag så det är såklart också kul.”

Guldhedens Svante Möller hade följande att säga om förlusten:

”Riktigt besviken på vår insats idag. Förlusten grundläggs i första halvlek då vi redan från första minuten hamnar helt fel i vårt positionsspel och gör inte alls som vi kommit överens om innan. Gårda tillåts diktera villkoren och spela igenom oss gång efter gång. Underläge 0-2 i halvtid vilket kunde varit värre. I andra höjer vi oss och första 20 pressar vi Gårda ordentligt. Vi får in en reducering och en kvittering hänger i luften men tyvärr slarvar vi och Gårda kontrar in 3-1 och matchen dör. All heder till Gårda och är duktiga och bra på att rulla boll. När serien är slut kommer de med all säkerhet att återfinnas i toppen av tabellen, men idag gjorde vi det onödigt enkelt för dem, tyvärr.”

GIK:s matchrapport hittas HÄR.

 

Igår skulle även matchen mellan SKIF Semberija och United Africa FC ha spelats på Bergsjövallen. Det blev dock ingen match efter en hel del oklarheter. Enligt de uppgifter bloggen har ansåg United Africa att planen inte var spelbar då den var tvungen att kortas av med konor. Efter diskussioner fram och tillbaka mellan lagen och domaren blev det till slut ingen match. Bloggen antar att det blir nytt datum. Det intressanta här är ju att United Africa besegrade Floda BoIF med 2-0 just på Bergsjövallen (med indragna linjer) i måndags. Vädret sen dess har ju dessutom varit ganska trevligt så planen borde ju varit ännu bättre skick igår. Ytterst märkligt.

 

4B

Dalen/KFF – IFK Björkö 9-1 (5-0)

Dalen/KFF följde upp den lite trevande preimärsegern mot Mölnlycke-Sjövalla med att köra över IFK Björkö fullständigt! 4-0 efter en halvtimme och 9-1 totalt! Bita Bångens svarade för ett hattrick.

Just Bångens sa så här om segern:

”Gött att serien är igång igen! Laget krigade på riktigt bra i början och det gav utdelning efter tio minuter då Björkö står väldigt högt med backlinjen och vi gör mål på en omställning. Efter första målet fick vi ytterligare energi och 30 minuter in i matchen står det 4-0. Alltid lättare att spela av en match när man leder med några mål och andra halvlek flöt det på och de slutade 9-1. Härligt med bra start på serien!”

Björkös målvakt Jack Olsson hade självklart en tuff match och så så här:

”Ja, vad ska man säga? Tacka gudarna för att det inte blev tvåsiffrigt, vilket inte alls var långt ifrån. Vi kommer till matchen med tio ordinarie gubbar borta, spelare får spela på positioner som dom aldrig testat och återigen så tror vi inte på våran spelplan. Åker på tre stycken skador under matchen som gör att vi måste spela med nio man i andra. Självklart ska vi förlora med dom förutsättningarna, trots att Dalen är ett riktigt bra lag. 15-0 hade varit ett helt rättvist resultat. Vi glömmer denna match, och hoppar på tåget nästa vecka istället.”

Två raka segrar för Dalen/KFF alltså och det motsatta för Björkö.

 

Mölnlycke-Sjövalla IS FK – Finlandia/Pallo AIF 1-3 (1-0)

Nykomlingen Finlandia/Pallo AIF tog en fin seger borta mot Mölnlycke-Sjövalla på Djupedalsplan. Laget låg under med 0-1 i paus efter att Niclas Williamsson nickat in ledningsmålet för hemmalaget. Kvitteringen kom i början av andra (Ricky Stojilkovski) innan nyförvärvet Hector Svensson presenterade sig med sitt 2-1 mål. Spiken i kistan svarade sedan Stojilkovski för med sitt andra mål.

Finlandias kapten Richard Olsson sa så här om segern:

”Vi gör en riktigt bra insats idag och plockar hem tre fina pinnar. Första halvlek är lite av ett ställningskrig där det inte skapas så mycket från något utav lagen, Mölnlycke-Sjövalla skapar ett par halvchanser på fasta situationer där dom är tunga i luften, det är även på en hörna som dom snyggt skarvar in sitt mål. När väl andra halvleken drar igång så känns det som vi lägger i en extra växel och gör det riktgt tufft för motståndarna, efter vi får in första bollen så får vi ännu mer momentum och börjar känna att detta är våran match. tvåan kommer, trean kommer och då börjar vi stänga ner matchen. Mölnlycke-Sjövalla sticker upp med ett par chanser på slutet men det känns aldrig riktigt farligt. Bra stämning mellan lagen på planen och en fin insats från domartrion, skönt att serien är igång igen!”

Finpa på fyra poäng efter två matcher och Mölnlycke-Sjövalla väntar på sina första.

 

/Rasta