6A rullar vidare och här kommer rapporterna från de senaste matcherna:

 

TORSDAG 5/4

Gamlestaden FF – Götaholm BK 1-2 (1-1)

Det vankades hett derby på Gamlestadsvallen mellan anrika Götaholm och uppstickaren GaFF! Gamlestaden kom med en 7-0 seger i ryggen och för Götaholm var det premiär! Det blev en jämn och tuff tillställning med inte mindre än elva gula och ett rött. Nemanja Savovic kunde tidigt kunde sätta en straff för GBK fram till 1-0. Tobias Bui kvitterar dock för GaFF innan Charlie Bengtström blir derbyhjälte när hans skott letar sig in i mål! GaFF hade en omdiskuterad straffsituation i slutet som inte ledde till straff utan istället gult kort (hans andra) på Bui för filmning!

GBK:s tränare Per Edberg sa så här om matchen:

”Ett derby som hade allt som kunde sluta precis hur som helst men vi i GBK gjorde ett mål mer än våran motståndare GaFF idag. Tycker att bägge lagen har ett riktig bra bolltempo och mycket bra vilja matchen rakt igenom. Matchen är uppdelad i många perioder då GaFF trycker på för att göra mål på GBK men också tvärtom. Tyvärr kommer nog domaren få mycket kritik då GaFF blev bestulna på en straff som dom kanske borde haft.”

GaFF:s Glenn von Beetzen sa så här om förlusten:

”Derby! En kväll som bjöd på typiskt Göteborgsväder. Första kvarten är riktigt dålig från vår sida åter igen. De får en drömstart då de får en tidig straff. En situation där domaren gör ett ok beslut. De sätter straffen även om vår målvakt går åt rätt håll. Vi äter oss in i matchen och får även in ett mål. I andra halvlek spelar vi ok vissa delar men svårt att bygga upp ett tryck mot ett lågt spelande Götaholm. De får sedan in ett lite turligt mål då ett av deras skott går på vår mittbacks huvud och sedan i en perfekt båge över vår målvakt. Vi försöker trycka på resten av matchen och har lägen att kvittera. Både ett friläge samt ett i princip öppet mål som vi bommar. Domaren för dagen gör en ganska svag insats och missar en solklar straff för oss och ger även Tobias Bui sitt andra gula för filmning och utvisad. Kort sagt en match som Götaholm gör rätt bra samtidigt som vi inte alls kommer upp i den nivå vi varit i under försäsongen. Ett oavgjort resultat hade inte känts orättvist men vi krigar vidare!”

GaFF:s matchrapport hittas HÄR.

Götaholms referat hittas HÄR.

 

LÖRDAG 7/4

Sveakurd FC – Bergsjön SK 3-1 

Bloggens favorit till seriesegern i 6A, Sveakurd FC, tog sin andra raka seger när Bergsjön SK besegrades med 3-1 i lördags.

Sveakurds tränare Behar Tahiri sa så här om segern:

”En stabil första halvlek som vi vinner med 3-0. I andra halvlek slår vi av på tempot samt får ett rött kort (två gula). Det ställer till det lite för oss. Bergsjön SK får även dem ett rött kort, en stund efter att vi fick syna det röda kortet. Segern var aldrig hotad även om Bergsjön SK reducerade till 1-3. Fina domarinsatser av Ibrahim och Robin i våra två inledande matcher i serien. Detta säger jag trots att vi både fått straff emot oss och rött kort. Känns som ett goare klimat i år i 6A. Inte lika mycket gnäll och annat trams som förra året. Åtminstone inte från Sveakurd FC, Bergsjö IF eller Bergsjön SK.”

 

Bjurslätts IF – Real Maskin BK 7-0 (3-0)

I lördags åkte även Real Maskin på en riktig smäll mot nya 6A-laget Bjurslätt. Maskinen fick lämna Hisingen och Bravida med en svidande 0-7 förlust. Billey Taylor och Christoffer Boström blev tvåmålsskyttar för BIF.

Reals Kalle Jarnebrink sa så här om storförlusten:

”Med endast tolv gubbar så levererar vi en genomdålig insats, vi springer inte alls. Vi har väl en spelare som får godkänt. Bjurslätt är hårda och springer sönder oss och vinner rättvist. Vi bryter ihop och använder vår spellediga vecka till att komma igen, hårt jobb så är vi redo igen den 20 april!” 

 

SÖNDAG 8/4

Partille IF SC – Bergsjö IF 3-4 (3-2)

I dagens match svarade Bergsjö IF för en imponerande vändning när de gick från 0-3 till 4-3 borta på Lexby mot Partille! Hemmalaget chockstartade matchen och hade 3-0 redan efter 13 minuter. Farid Runklint har behållit målformen från i höstas då han satte både ettan och tvåan. 3-0 gjordes av Robin Jillesjö. BIF jobbade sig dock tillbaka in i matchen och innan paus hade Valon Hetemi gjort 1-3 och Julio Rivas 2-3. Comebacken fortsatte i andra med Mohammed Ibrahims kvittering innan Haidar Muhssin blev matchhjälte med sex minuter kvar!

Partilles målvakt Richard Hunter sa så här om matchen:

”Ja, det var riktigt surt. Vi öppnar fantastiskt och följer matchplan till pricka första 30. Vi låter Berjsjön rulla boll på egen halva samtidigt som vi håller ihop lagdelarna. Farid stänker in 1-0 och 2-0. Andra målet en riktigt bra frispark över muren. 3-0 är en klassisk bicycleta. Vi vann i alla fall snyggaste mål idag. Ju längre halvleken lider blir vi längre och längre mellan lagdelarna. Detta skapar de ytor BIF behöver och vill ha. Dom hinner få in både en och två reduceringar innan halvtid. I andra går jag och Farid ut skadade. Farid är viktig och vi tappar tyngd på topp. Känns som vi går på knäna nästa hela andra och då blir man så klart straffade. Vi tar ändå med oss första halvlek och blickar framåt.”

Tufft för Partille som nu har två raka förluster.

 

/Rasta