6B är nu klara med hela sin andra omgång och den avslutade med tre matcher:

 

TORSDAG 5/4

Eritreanska IF Göteborg – Göteborgs SIF 1-8 (0-3)

Tuff, tuff start för nykomlingarna EIF. 1-9 i premiären mot FTU blev 1-8 i andra matchen mot GSIF. Förvisso två tippade topplag men ingen rolig inledning. GSIF hade 3-0 i paus och målen fortsatte trilla in i andra. Victor Jansson blev till slut fyramålsskytt.

EIF sist med 2-17 efter två matcher. GSIF har inlett målrikt och fint med två raka och 14-4 i målskillnad.

GSIF:s matchrapport hittas HÄR.

 

FREDAG 6/4

Hällesåker IF – FTU 2-1 (1-0)

Intressant möte då båda lagen kom med storsegrar i ryggen från premiären. 7-1 mot Sjövalla-Mölnlycke för Hällesåker och hela 9-1 för FTU mot Eritreanska. Den här matchen blev dock betydligt målsnålare även om Johan Gunnarsson (vem annars?) satte 1-0 till hemmalaget efter en dryg halvtimme. Detta stod sig till matchens sista självande minuter då Gunnarsson satte sitt nionde mål för säsongen fram till 2-0. Strax efter fick dock FTU in en reducering (Oguzhan Yilmaz) men det räckte inte. 

HIF:s tränare Stefan Kling sa så här om segern:

”En bra match mellan två bra lag. Även om vi inte fick igång vårt spel, så gör vi en bra match. Spelet är första halvlek är jämt, skillnaden är att vi gör halvlekens enda mål på en bjudning av FTU. I andra halvlek blir vi lite ängsliga och faller tillbaka och låter FTU ta över bollinnehavet utan att vi släpper till mer än någon hörna. Vi får spela ett kontringsspel och utnyttjar det med att göra 2-0. I slutminuterna går vi bort oss och tillåter FTU att reducera till 1-2. Sista minuterna blir mest att få tiden att gå ut. Plus till vårt försvarspel som inte släpper till några farliga chanser till motståndarna.”

FTU:s tränar Romeo Vidovic sa så här om matchen:

”Vi kom till spel idag fullt fokuserade på vår defensiv. Defensiven är något vi har haft problem med på sistone och idag skulle allt sitta tänkte vi. Problemet var bara att vi i allt defensivt tänkande glömde av att anfalla i första halvlek. Vi får i alla fall första målchansen som deras målvakt idioträddar. Kort därefter gör vi ett misstag i eget straffområde och blir straffade direkt. Måste sägas att Hällesåker har bollinnehavet i första halvlek och kommer inte till snabba omställningar som vi önskar. Helt logiskt är 1-0 efter första. Vi byter spelsystem och rör om lite i laget i pausen samt bestämmer oss att sätta hög press. Det ger resultat och det är vi som äger boll i andra. Tyvärr blir vi lite för ivriga och slår många långa bollar som deras nickstarka backlinje lätt tar hand om. Vi är bara en passning ifrån målchans många gånger om men det vill sig inte riktigt idag. Istället blir 2-0 med några minuter kvar efter ytterligare ett individuellt misstag. Vi ger oss dock inte utan reducerar strax därefter men det blir aldrig en het målchans till kvittering. Tuff och jämn match där vi tycker att vi förtjänar oavgjort. Bara att ladda om till nästa helg.”

Styrkebesked från Hällesåker. Det ska bli kul att se om de blir att räkna med direkt efter nedflyttningen.

 

LÖRDAG 7/4

Solängens BK – FC Härlanda 1-2 (1-0)

Härlanda föll lite oväntat mot Landala i premiären och var lite illa ute igår mot Solängen. Marin Bodin gav nämligen hemmalaget ledningen i slutet av första. Vändningen kom i andra när ”Fångarna” gjorde både 1-1 och 2-1 med bara minuters mellanrum. Målskyttar Emil Johansson och Henrique Souza Boturão

Båda lagen har nu en seger och en förlust efter två spelade matcher.

 

/Rasta