Även 6C har nu spelat klart sin andra omgång och här är en sammanfattning av de avslutade matcherna:

 

TORSDAG 5/4

AIF Göteborg – FC Linné 1-3 (1-3)

Fin start för FC Linné i återkomsten till sexan. Segern i premiären följdes upp av 3-1 i torsdags mot AIF. Alla målen föll i den första halvleken. Love Karlsson gjorde 1-0 för Arbetarna men Marcus Comé höll sig framme minuten efter och kvitterade. Robert Lundström satte sedan dubbla mål precis innan paus, vilket skulle visa sig räcka för tre pinnar.

Linnés Marcus Comé sa så här om segern:

”En ganska trött tillställning där vi inte kommer in i matchen i början. När vi väl kommer in och tar över släpper vi in ett mål på en omställning men vi reducerar kort efter. Vi fortsätter trycka och får in både 2-1 och 3-1 innan halvlek. Har inte mycket att säga om andra då det knappt händer något på 45 minuter. Skönt att kassa in tre pinnar när vi gör en ganska halvdan insats. Vill lyfta Robert Lundström som producerar när vi behöver och säga att AIF är ett lag som kommer ställa till det för många i år.”

AIF:s tränare Tomas Wingfors sa så här om matchen:

”Hård och spännande match. Vi gör 1-0 efter en bra start med några bra chanser även innan målet. Men sedan gör dom 1-1 direkt efter. Och vi blir stressade och skänker bort massa bollar och dom får igång sitt spel och gör ett par mål till. Över tio gula kort i matchen som blev till ett rött för vardera laget. Dom var duktiga och samspelta men jag tycker vi gör en bra match på det stora hela. Får stopp på deras effektiva mittfält i andra halvlek och spelar upp oss igen men orkar aldrig riktigt komma ikapp. Erik kommer nog med en bättre analys, han är bättre på sånt.”

Om Erik (Entin) hade en bättre analys går att ta reda på HÄR.

Linné med bra från start alltså med två treor direkt.

 

Slottskogen/Godhem IF – Vrångö IF 3-0 (0-0)

Skön seger för nykomlingen SG hemma på Ruddalen. Mållöst i paus men Patrik Salomonsson spräckte nollan för hemmalaget i mitten av andra. Alex Wedin Gluhic ökade på bara minuter senare och Felix Gustavsson avslutade målskyttet.

SG:s tränare Peter Ericsson hade följande att säga efter matchen:

”Vi har känns bra den senaste tiden , men vi har avlöst varandra med halsfluss i omgångar, 10-12 man den senaste månaden. Vi saknar två fortfarande men vi börjar komma ifatt igen. Idag spelade vi väldisciplinerade i vårt försvarsspel där vi bara släpper några halvchanser mot ett annars duktigt Vrångö som äger boll mer i första halvlek. Till andra halvlek pratade vi om att vara tuffare och pressa högre upp i plan mot deras backar som gärna ville lägga djupledsbollar tidigt. Vi vann mycket mer boll och kunde göra tre snygga mål i andra halvlek. Som helhet gör vi en mycket bra match defensivt , framåt kommer vi att bli ännu bättre när alla klarar vårt nya spelsystem och att vi skall spela på enkelheten i stället för att ha för bråttom till avslut. Men tre mål idag mot ett bra motstånd är helt ok.”

VIF:s tränare Patrick Johansson analyserade förlusten såhär:

”Coachförlust. Bara att återgå till träning och rätta till så vi kommer på rätt spår på onsdag.”

SG:s matchrapport hittas HÄR.

 

LÖRDAG 7/4

Tynnered FC – Ösets BK 3-0 (2-0)

Nykomlingsmöte där Tynnered kom från en fin 5-2 seger mot Argo och Öset spelade 2-2 mot Vrångö. Korosh Hatami kunde ge TFC ledningen på straff i början av matchen och Egzon Behrami ökade på till 2-0 innan paus. Spiken i kistan kom när Samer Daher satte trean i mitten av andra. 

TFC:s Korosh Hatami sa så här om matchen:

”Det var en tråkig och dålig match rätt igenom. Vi var bättre sett över 90 minuter och hade matchen under kontroll. Vi var det bättre laget och hade bra rull stundtals.”

ÖBK:s Blertim Zhuta sa så här om förlusten:

”Vi fick värsta tänkta uppladdning när vi fick reda på att Calle i mål lämnat återbud pga sjukdom. Detta är en match som vi fort får lämna bakom oss då vi har är alldeles för många felpass och stora problem med positionerna. Vi började matchen direkt med ett friläge som vi inte förvaltar, men utöver det så har vi inte mycket mer klara lägen utan som jag skrev tidigare så var det mycket fel pass och konstiga beslut från vår sida. Efter en stund så skapar rutinerade MAK en straff från ingenstans och 1-0 är ett faktum. Direkt efter Tynnereds 1-0 mål får Florian NÄSTAN ett friläge men som siste man drar deras mittback ner honom och att domaren drar upp det gula kortet var lite snällt. Tynnered hinner också göra 2-0 innan domaren blåser av för halvlek. Andra halvlek går vi ut och spelar lite enklare och mer mot mål och börjar kontrollera matchen och skapar flera kvalificerade chanser. Vi missar två frilägen och två helt öppna mål där vi skjuter utanför på ena och den andra hamnar i skogen bakom mål. Normalt när man jagar mål så skapas det kontringar åt laget som leder och så blir det också när dom gör 3-0 på oss. Tynnered är ganska ofarliga i andra och Jonas som vanligtvis spelar på topp och hade handskarna på sig för dagen fick inte mycket att jobba med. Vi ska inte ta något ifrån Tynnered då dom spelar smart och drabbar oss när vi gör våra misstag. Ett plus för dagens domare fast han missar vid några situationer som kanske hade varit matchavgörande, men inte lätt när han är ensam och flera överviktiga före detta fotbollsspelare gnäller på honom om allt!”

 

Fröjdens FK – SK Argo 10-0 (3-0)

Ett sargat Argo föll igenom totalt mot ett piggt Fröjden på betongplanen Heden 2. Argo stod emot halva första innan Fröjden bjöds på ett ledningsmål efter uselt mittbacksarbete från Argos kaptens sida. Tvåan kom snabbt efter genom en av matchens bättre, Viktor Bäckström. Argo hade en något bättre period innan halvtid men 3-0 kom på ett självmål precis innan paus. I andra försökte Argo trycka upp laget men Fröjden hade inga problem alls att rulla vidare och tyvärr rann det iväg med bland annat fyra raka mål för Magnus Svantesson. Pinsamt för Argo i en match där inget stämde. Svårt att avgöra exakt hur bra Fröjden är då de inte testades alls mot ett uselt Argo. Visst saknades det viktiga kuggar i Argo men det ska självklart inte få rinna iväg till tvåsiffrigt.

Argos matchrapport hittas HÄR.

Fröjdens rapport hittas HÄR.

 

SÖNDAG 8/4

Proletären FF – Önnereds IK 1-6 (1-4)

Det är inte lätt med tippande av alla serier men när det gäller Önnered och Proletären verkar bloggen iallafall ha kommit hyfsat nära, om det nu går att dra sådana slutsatser efter två matcher. Önnered körde iallafall över PFF med hela 6-1 i dagens 6C-match, som avslutade den andra omgången. Matchen var väl avgjord i redan efter första halvleken då ÖIK hade 4-1. 6-1 till slut alltså där Andreas Säfström blev tvåmålsskytt för bortalaget.

PFF:s kapten Henrik Källén sa så här om matchen:

”Ja du, första halvleken är förmodligen den sämsta jag varit med och presterat i PFF. Vi har svårt framförallt att få till försvarsspelet, så liksom mot FC Linné släpper vi in för enkla mål. Vi lyfter oss ngt i andra men då är skadan redan skedd. Jag tror ändå på laget, vi har en del riktigt duktiga, sköna fotbollsspelare men vi behöver få ihop det, organisationen på planen, och att vi är överens om hur vi ska spela. Ikväll får man bryta ihop så får vi komma igen från och med imorgon. Bloggarn ska inte tro på några enkla poäng på onsdag.” 

ÖIK:s Simon Frindi sa så här om segern:

”Vi började matchen med att sätta riktigt bra press på bollhållaren vilket ledde till att vi fick två snabba mål vilket gjorde att vi kände oss rätt så bekväma. Efter drygt 30-35 minuter så avtar vår ork och vår press vilket gör att PFF får komma in allt mer i matchen och gör det bra stundtals. Vi lyckas ändå göra 4 mål i första halvlek och PFF får göra strax innan halvtidsvilan. Andra halvlek är mer Hawaii fotboll, ingen av lagen imponerar och PFF går upp med hela sitt lag för att göra ett sista försök vilket vi tar vara på och kan göra 2 mål till. Sammanfattningsvis så är det ingen höjdar match trots många mål, men vi gör jobbet och stänger till där bak och ska jag vara helt ärliga så känns dom aldrig riktigt farliga.”

ÖIK:s matchreferat hittas HÄR.

 

Tynnered, Önnered och FC Linné är seriens enda fullpoängare efter två omgångar.

 

/Rasta