Den andra omgången av 5B är nu färdigspelad och så här gick det:

 

TORSDAG 5/4

Balltorps FF – Styrsö BK 4-3 (3-0)

Nye tränaren Fredrik Magnusson har fått en fin start med Balltorp då laget tog sin andra raka seger i torsdags. Segern grundlades i den första halvleken efter tre raka mål och det såg klart ut når Jetmir Kurti satte 4-1 med kvarten kvar av matchen. Det blev dock lite spännande med två SBK-reduceringar i slutet. Felix Enbom blev tvåmålsskytt för BFF.

BFF:s Bawan Mohideen sa så här om matchen:

”Vi tar en väldigt skön seger mot ett Styrsö som är fysiska och grymt starka på fasta situationer. Jag tycker att vi börjar matchen bra och visar Styrsö att de kommer få det tufft på våran borg. Vi kommer till många klara målchanser och leder med komfortabla 3-0 i halvtid, med snudd på mer. I andra halvlek kommer Styrsö ut aggressivare medan vi kopplar av litegrann. Mycket kamp och hårda dueller utan att något av lagen egentligen skapar klara målchanser. Men i den 60:e minuten får Styrsö in reduceringen. När Jetmir 12 minuter senare gör sitt andra mål för dagen tror många att matchen är över, men inte Styrsö. De trycker på framåt och skapar en del chanser genom sina fasta situationer, efter ett flertal försök kommer både 2-4 (75) och 3-4 (82) via hörnor. Där är vi inte riktigt med och Styrsö är hungriga i boxen. De sista 10 minuterna försöker Styrsö trycka på och det är stor vilja på plan från bägge lag, men de kommer egentligen aldrig riktigt nära efter det sista målet, vi håller undan och står där med tre poäng när domaren blåser i pipan. En fullt välförtjänt seger i mina ögon då jag tycker att vi i 75 minuter är klart bättre, men all heder till Styrsö som inte ger upp trots 1-4 i baken med 15 minuter kvar att spela.”

SBK:s Mattias Janicijevic sa så här om förlusten:

”En horribel första halvlek från vår sida, ligger för långt ifrån varandra i lagdelarna, och lägger inte ner det hårda jobb som vi alltid gör. Detta leder helt rättvist till 3-0 i halvlek för Balltorp. I andra halvlek kommer vi ut och jobbar i vanlig ordning som ett kollektiv, och lyckas nästan vända på matchen. 4-3 slutar det, och med facit i hand är 3 poäng till Balltorp rättvist.”

BFF:s matchreferat hittas HÄR.

Balltorp alltså med i toppen direkt och det ska bli intressant at se om de är där för att stanna.

 

Härryda IF – Kungsladugård IF 2-1 (0-0)

Ett annat lag som börjat med full pott är Härryda. Andra raka segern kom hemma mot Lagår’n efter att Marcus Austad och Henrik Fransson målat efter en mållös första halvlek. August Jörnviks reducering kom för sent (87) och en lite tuff start för KBK med två raka förluster.

HIF:s sportchef och ledare Johan Jidegren sa så här om hemmasegern:

”Dags för omgång två och ”Lagårn” är ett lag vi endast tog en poäng av föregående säsong så ett lag vi haft problem med. Första halvlek är ingen höjdare, en match med långa bollar och mycket slarv från bägge lag. Vi skapar några chanser i slutet bl.a. ett öppet mål som vi missar så ställningen i halvlek är 0-0. I paus pratar vi om att höja oss rejält då vi är enormt missnöjda med första halvan av matchen. Och vi kommer ut som ett helt nytt lag där vi tar kampen och löpningarna på ett bättre sätt. Detta ger oss också en hörna tidigt i andra som Austad nickar in stenhårt vid stolpen. Vi gör även 2-0 efter ca 15 minuter även detta efter en fast situation men denna gången en frispark där Fransson är sist på bollen. Sista halvtimman tycker jag vi har bra kontroll på matchen och ledningen kändes aldrig riktigt hotad. Reduceringen kommer dock i 87:e minuten efter en frispark men mer än så skapar inte dagens motståndare. Vi tar ned oss en riktigt go seger där det var mer hjärta och kamp än skönspel denna afton. Vill ge cred till en riktigt bra domartrio också!”

KBK:s Martin Vallin var inte med på planen men följde matchen som ledare och hade följande att säga:

”Helt ärligt så var det väl en av våra sämre matcher på riktigt länge. Vi är inte riktigt påkopplade. Taktiken sitter inte, passningarna sitter inte, inga studsar går med oss. Helt enkelt en ond spiral hela matchen. Många som blir smågriniga för att det inte funkar och försöker förändra genom egna initiativ. Vi såg inte ut som ett lag på planen. Och det får vi alla tillsammans ta på oss. Ledare som spelare. Nu gäller det att samla ihop oss och börja från grunden. Vi kan så mycket bättre. Nu möter vi Väster nästa omgång som är superfavoriter att vinna serien i år i mina ögon. Och de har ju startat rätt bra med. Vi tar nya tag!”

 

Masthuggets BK – Näsets SK 1-2 (0-1)

Hugget kom till spel på Majvallen med en skön premiärseger i ryggen medan gästerna Näset föll mot Väster med 1-2. Victor Kalasho gav gästerna hopp om de första poängen när han gjorde 1-0 efter halva första. 2-0 kom efter dryga timmens spel, målskytt Vasileios Liolios. MBK:s Jimmy Jonevret fick in en reducering men närmare kom inte hemmalaget.

NSK: Oskar Örth sa så här om säsongens första trea:

”Det är alltid tuffa matcher mellan Näset och Masthugget, likaså denna gången. Vi börjar bra med att rulla boll och Masthugget hänger inte riktigt med, vi skapar chans på chans men inget superläge. Vi matar på, Masthugget försöker kontra och gör det bra men inget farligt från deras sida heller. Till slut gör vi 1-0 efter några fler vassa anfall, Viktor avslutar från ca 35 meter med en fin båge över/bredvid målvakten. Vi släpper lite på fokuset sista 10 innan paus. Andra halvlek ser ungefär likadan ut tills att Masthugget har bollen med sig på sin sida i ett motlägg där de kan reducera till 2-1 efter att vi gjort 2-0 ganska snabbt in i andra halvlek. Då blir det mycket Hawaiifotboll, Masthugget får massa energi och försöker pressa ner oss, har även en boll i nät men blir avblåsta för offside. Vi är lite otåliga med bollen och vill snabbt fram.. Vi skulle dödat matchen mycket tidigare, kanske redan i första halvlek men istället blir det onödigt spännande på slutet. En fin kämparseger och årets första trepoängare.”

Huggets Roberto Lans sa så här om förlusten:

”Ja ett riktigt bra Näset först och främst. Stora delar av första halvlek är vi inte riktigt med. Näset var väldigt spelskickliga och hade högt passningstempo utan att skapa några rejäla chanser. Men sen får dem 0-1 genom planens t.o.m kanske seriens bästa spelare, Victor Kalasho. I halvlek görs det korrigeringar som får en effekt, men tyvärr gör dem 0-2. Efter det känns det som att vi höjer oss och Jonevret vinner två motlägg, rundar målvakter och gör 2-1. Efter det går vi ner på en trebackslinje och vi får lite mer press på dem. Känns som att dem blir lite obekväma. Vi har ett jätteläge när Jonevret spelar in bollen och Robert får så när in bollen och kvitterar. Sen får vi ett bortdömt mål för offside som inte jag tycker är i närheten av offside. Men Näset förtjäna segern men med tur så hade vi kunnat få en poäng. Men Näset var helt klart värda tre poäng.”

 

LÖRDAG 7/4

Sandarna BK – IF Warta 3-0 (0-0)

Det var nykomlingsmöte på Gröna Vallen igår och hemmalaget Sandarna kom från en jobbig 1-2 förlust i premiären mot Styrsö. Warta däremot slog en annan nykomling, FC Heden, i sin första match. Det skulle visa sig att Sandarna var det bästa laget för dagen så de kunde vinna med 3-0.

Sandarnas Hannes Palmberg sa så här om segern:

”Vi hade en del gubbar borta men ställde ändå upp med en gedigen startelva och bänk. Börjar ganska trevande, mycket stressade anfall, stressad avgörande passning och många djupledsbollar i fel läge som rann över kortlinjen i den ganska hårda medvinden. Men vi har ändå grepp om matchen och skapar några halvchanser och bra lägen i första halvlek. Andra halvlek bevisar vi att vi helt enkelt är bättre och starkare än Warta i den här matchen och skapar och bränner ganska mycket och första målet kommer kring sjuttionde, kapten Emil gör det och det kändes som om det var det som krävdes och som att luften går ur Warta då och vi kan göra två till. Första segern för säsongen är så go och personligen riktigt fint att vara igång igen.”

Wartas Robin Magnusson Otter sa så här om förlusten:

”Vi hade väldigt svårt att etablera ett riktigt anfallsspel speciellt i första halvlek för Sandarna startade med väldigt hög press när vi fick starta om från målområdet. Blåsten blev lite jobbig för mig med utsparkarna för kom inte iväg så långt som man ville. Men fast med väldigt hög press kom egentligen inga av lagen till något direkt avslut. Andra halvlek fick vi lite medvind och kunde få lite mer rull och hålla i bollen på deras planhalva men utan riktigt testa deras målvakt. Vi får lite trötta ben emot oss efter allt slit och spring och dom kan som i första halvlek sätta högpress och fick några avslut som jag lyckades avvärja. Men Sandarna utnyttjade längden på en hörna och satte 1-0 precis bredvid mig. Sedan tappade vi lite mer och dom kunde utöka till både 2-0 och 3-0 på ett Warta som ändå vill så mycket men tyvärr i dagens match får jaga mycket boll. Sandarna med mer rutinerat lag gjorde det de skulle och gick med hem med tre poäng.”

Båda lagen står nu på en vinst och en förlust efter två omgångar.

 

/Rasta