Då var det dags för bloggens gästkrönikör Magnus ”Böjen” Carlsson att kliva in och tippa hur division 3 Nordvästra Götaland slutar 2018!

 

Då var det äntligen dax… 103 dagar in på året 2018 är vi äntligen framme, nu kan klubbarna & spelare lägga Gym, Isiga konstgräsplaner, Intervall löp, Ösregn, Tunga kroppar bakom sig och bara blicka framåt mot det roliga som väntar..
Startskottet går på fredag 13/4 då domare Rasim Avdic blåser igång mötet mellan Kongahälla – Landvetter och det är åter dax att spela om 3 poäng.
Det som väntar lagen från Gbg med omnejd är 20 heta Derbyfighter samt 2 matcher mot Hestrafors, vilka som är starkast vet vi 7/10 då serien avslutas.
Nedan följer mitt tips om hur serien kommer att sluta framåt hösten (siffran inom parentes är platsen jag tippade laget på i januari):
1. V. FRÖLUNDA IF  (6)
Gamla klassiska VF år på väg åt rätt håll igen —-> det vill säga uppåt !!
Från att ha klarat kontraktet i sista omgången förra hösten har man denna vinter / vår gjort en grym ”makeover”.
Kullen med spelare födda-01 har slussats in i laget och under försäsongen har 4-5 spelat kontinuerligt varje match och fått erfarenhet av senior fotboll, och gjort det bra.
Från en redan bra Silly Season har man sedan sist även fyllt på med en kanon mv i Rasmus Iversen (Qviding), rutinerade backen Stefan Djurovic (Gunnilse) samt efter avslutad Futsal säsong har även Simon Chekrun anslutit som bidrager med erfarenhet & rutin.
VF ser mycket intressanta ut, man tränar mest i serien och mixen med ungdomlig entusiasm / rutin tror jag kommer bära långt i år.. ja hela vägen till Div 2.
2. QVIDING FIF  (3)
Laget som matchat mest frekvent denna försäsong och det är ju helt naturligt då det vart stor rotation i truppen sedan degraderingen från Div 1 i höstas.
Men jag vet från initierade källor att man runt Härlanda Park är mycket nöjda med sitt ”nybygge”.
Offensiven har varit vass denna försäsong och det är ingen skräll att Robin Eriksson är den mest frekvente målskytten (8)
Dom sista pusselbitarna har fallit på plats sista månaden då Daniel Tidstrand (Utsikten),  Gustav Kadura (Stenungsund) har anslutit samt att viktige Linus Ohlsson har satt sin signatur på ett nytt avtal.
Qviding kommer att bli bättre under resans gång och framme i höst tror jag att man landar på en kvalplats uppåt.
3. LANDVETTER. IS  (1)
Hos LIS har det egentligen inte hänt så mycket sedan jag tippade dom etta i januari men man får ändå stå tillbaka lite i mina tips..
Man har tagit sig till final i Söder Cupen (förlust mot Lindome) men oroväckande många planerade tränings fighter har ställts in men här tror jag Coach Engström har kompenserat med lite tuffare träning.
Är för mig ett givet topp 3 lag MEN då krävs det att defensiven sitter, att man har en högre ”lägstanivå” än 2017 samt att skyttekung Forsman har laddat om bössan, att Yasin orkar ta sina box to box löp i 22 omgångar för då är man med i racet hela vägen in.
4. AHLAFORS  (2)
Tippades komma 2 av mig tidgare men får nu stå tillbaka lite i tipsen
Dels beroende på att det nya spelsystemet 3-5-2 ännu ej har satt sig ordentligt och dels för att man släppt väldigt mycket mål (25), låt vara att 7 utav dessa kom i en match mot IFK U-19.
Kvaliteten på truppen är hög, offensiven är vass, nye Leckborn har smällt in bra i Michel´s lagbyggeoch hemma på Svenska Stenhus Arena är man som vanligt grymt starka.
Kommer göra en bra säsong strax bakom de 3 ovan nämnda.
5. ÄLVSBORGS FF  (5)
Tippades femma i januari och tippas på samma plats nu.
Fått in en riktig profil & globetrotter vid namn Stefan Hansson som tränare, en coach som haft hela världen som arbetsplats och besitter ett grymt imponerande CV.
Lyssna gärna på Gottänna podden avsnitt 70, klicka HÄR.   😉
Med en stor omsättning på spelare In / Ut och med hela 12 nyförvärv har han på kort tid fått stabila Älvsborg STABILT och det bådar gott för de blåsvarta.
ÄFF är alltid tunga att möta, välorganiserade och laget från Påvelund kommer göra en bra säsong strax under topp 4 lagen.
6. IK. VIRGO  (10)
Klättrar upp ett par placeringar på min ranking sedan sist, kanske inte för att man har tok imponerat men Virgo är Virgo och trots olika start XI från match till match så levererar man ofta resultat.
Ett par lite småintressanta nyförvärv där målskytten Daniel Ohlsson redan hittat sin roll och levererat lite baljor och att det viskas om lite potentiella ”Återvändare” i sommar gör att Virgo gör en stabil säsong.
Hade jag vetat att det skulle vara KONTINUITET över tid kanske man hade kommit ett snäpp högre med jag placerar Johannebergs popgäng mitt i tabellen.
7. FK. KOZARA (4)
Kanske lite märkligt att tippa nykomlingen Kozara så högt som plats 7 efter en försäso ng där man endast vunnit 1 match utav 9.
Men truppen besitter skyhög kvalitet och hittar man bara rätt framöver och får en bra start på serien så blir man farliga.
Enligt min info ligger ett par tongivande spelare lite efter träningsmässigt men med tid kommer man bli allt starkare.
Får firma Hadi Hamze / Sulle Traore  ordning på defensiven och att notiriske målskytten Kassim Coaney levererar så kommer man göra en bra första säsong i Div 3
Skulle inte bli förvånad om sportchef Drobac har ett ess i rockärmen och att truppen snart kommer få påfyllning..
8. Lerums IS (8)
Smyger lite under radarn måste erkännas…
Men lyckas man att få till sig en spelare vid namn Emanuel Boyake med över 120 matcher i Eredivise och flertalet av dessa i mäktiga AJAX så sticker det ju onekligen ut lite.
NY tränare, NYTT Konstgräs och lite positiva vindar runt klubben men frågan är hur mycket som sitter kvar från 2017 som innebar tidigt tränarbyte, slagpåse (inledningsvis) i div 2 där man i princip var ur serien vid sommarvilan.
Trots att man kommer från Div 2 tror jag man detta året får stabilisera sig i div 3 för att sedan sikta uppåt 2019.
Till förtret för LIS men förmodligen till glädje för vissa försvarsspelare finns målkungen Henrik Forsberg inte längre kvar i de lila, även om han var till åren hade han fortsatt näsa för var målet är beläget.
9. GUNNILSE. IS  (11)
Roade mig med att kolla GIS start XI från sista matchen förra året mot mitt dåvarande Kärra KIF och det saknas 9 spelare ur den 16 manna truppen till årets säsong.
Bland annat så har 21 mål försvunnit i Haris Avdiu (14) & Amaros Nyass (7)
Som sagt stor omsättning i truppen men Coach Sjöqvist har fått in lite unga intressanta spelare, speeedkulan Zekariye Ahmed (Lärje), stabila mittbacken Niklas Ahlfors (Sävedalen) för att nämna några.
Extremt viktigt att duktige mv Emir Jazvin blev kvar och att playmakern Karim Mohammed Affane gör en bra säsong.
Alltid höga målsättningar för klubben från Hjällbovallen men i en tuff serie tror jag man får kvala för att säkra ny Div 3 plats.
10. JONSERED. IF  (7)
Man kan lungt säga att det hänt lite sedan jag tippade JIF som 7:a i januari..
Det slog ju som bekant ner som en blixt från klar himmel när Martin Viggeborn i början av mars fick lämna sitt tränaruppdrag, och jag börjar nu se lite effekter av ”Viggeborn-gate” hos Jonsered.
2 spelare har lämnat, det viskas om att fler är på väg… det lär ge sig under resans gång.
Man kommer kliva in i seriespel med tunga 1-15 och 3 raka förluster.
Men får man behålla nuvarande trupp är JIF alltid tunga att möta med sitt raka spel, rutinen finns hos många spelare men jag tror (tyvärr) att återkomsten till Div 3 bara blir ettårig.
11. IK. KONGAHÄLLA  (9)
Det tar lite emot att tippa en sådan stabil klubb som IKK som en nedflyttnings kandidat.
Klubben har stora ambitioner men årets ”satsning” har tagit en annan inriktning än tidgare år.
Det kommer bli oerhört viktigt tror jag att den stomme med stort IKK hjärta levererar över 22 omgångar samt att nyförvärvet Frane Sirinic håller sig skadefri och landar på låt säga 10+ mål, men trots detta har jag svårt att tippa Marek´s gäng annat än på en 11:e plats.
12. HESTRAFRORS
Vet egentligen ej så mycket om det enda laget utanför 031 området mer än att man 2017 hamnade på plats 7 i Div 3 Mellersta Götaland, 4 poäng från nedflyttning i en jämn serie.
Då jag rankar denna ”Göteborgs serie” klart högre än den man lirade ifjol så tror jag man kommer få det mycket tufft i årets seriespel.
——————————————————-
När jag ändå stuckit ut hakan och tippat serien kan jag även ge mig på ett tips om vilka 5 spelare som kommer leverera mest mål, mitt tips enligt följande:
1. Robin Eriksson QVIDING  21 mål
2. Fredrik Forsman LANDVETTER. IS  18 mål
3. Fred Jänkhe  V.FRÖLUNDA  15 mål
4. Kassim Coaney  FK.KOZARA  14 mål
5. Cornelis Leckborn AHLAFORS  13 mål
Nu släpper vi alla spekulationer och  konstaterar bara att det är underbart att säsongen drar igång och jag hoppas på en positiv och rolig fotboll, att många unga spelare kommer få chansen av sina tränare .
MÅ BÄSTA LAG VINNA !!
// Böjen