Som vanligt körde 5A en riktigt tight omgång med alla sex matcherna i omgång 2 på fredag och lördag! Så här gick det:

 

FREDAG 6/4

Ytterby IS – Bergums IF 1-1 (0-1)

Ytterns IP drabbade Ytterby och Bergum samma och det blev jämnt. Sargon Gorgius fortsätter att göra mål för sitt nya lag och han satte 1-0 för gästerna precis innan paus. Precis efter vilan kom dock kvittering genom ett annat nyförvärv, nämligen Tobias Hildesson. Det blev inga fler mål utan matchen slutade 1-1.

Bergums Atbin Vali sa så här om matchen:

”En match där Ytterby över 90 minuter är någorlunda bättre, speciellt i första halvlek där det var klar skillnad. Vi försvarar oss däremot bra samtidigt som vår målvakt Nicklas gör 1-2 bra räddningar. Vi lyckas ändå ta ledningen via en frispark som Sargon nickar in, inte det mest rättvisa men ändå. Tar la en minut av andra halvlek så har Ytterby kvitterar när vår spelare halkar när han ska rensa och kvitteringen är ett faktum. Vi spelar mycket bättre i andra och stör Ytterby mer än i första, även om chanserna för båda lagen inte är de allra farligaste. Spelet blir sämre ju tiden går då alla blir mer trötta, vilket speglar sig i fler misstag. 1-1 står sig ut utan att man egentligen kan säga att det var orättvist även om Ytterby var lite bättre idag.”

YIS Daniel Lohm sa så här till bloggen:

”Vi för matchen hela vägen i stort sett. De gör 1-0 på fast situation precis innan halvlek. Vi kvitter direkt i andra och ligger sedan på för ledningsmål och vinst utan att riktigt skapa några riktigt heta chanser. De ligger med tio man strax utanför straffområdet och vi lyckad inte komma till så som vi önska. Vi gör en helt ok match spelmässigt men behöver fortsätta jobba på att lirka upp kompakta försvar så som jag tror våra matchbilder kommer se ut under säsongen.”

YIS matchrapport hittas HÄR.

Båda lagen har nu fyra poäng efter två matcher.

 

LÖRDAG 7/4

Partille IF FK – Utbynäs SK 3-1 (2-1)

Partille reste sig efter premiärsmällen mot Ytterby (1-7) och tog en meriterande hemmaseger mot Utbynäs i lördags. Samuel Wesley och Farhad Ariyaeeravesh såg till att Partille hade 2-0 efter fyra minuters spel! Tom Berndtson reducerade på straff precis innan paus men närmar än så kom inte USK. Istället kunde Hugo Kymmer sätta 3-1 i mitten av andra halvlek. USK kommer även att få klara sig utan Fredrik Jarnevi nästa match då han fick sitt andra gula i matchens sista minut.

Just Jarnevi sa så här om matchen:

”Andra matchen i rad där vi inte alls kommer upp i nivå spelmässigt. En start där vi ligger under med 2-0 efter ca 5 minuter gör inte saken bättre. Ett missriktat inlägg som går rätt i mål och ett 2-0-mål vi bjuder än mer på. Vi äger mycket boll men det händer i stort sett ingenting. Egentligen den enda ljusglimten är våra juniorer som återigen gör riktigt bra inhopp. I övrigt har vi andra mycket att bevisa. Nya tag mot Ytterby i veckan!” 

Partilles målvakt Dennis Nithander sa följande om segern:

”Jag tycker vi började riktigt bra, kanske trodde Utbynäs att det bara var att komma ner till Lexby och hämta poängen efter att ha sett resultatet från vår premiärkollaps mot Ytterby, för dom hängde inte alls med dom första 15 minuterna. Redan efter 4 minuter hade vi en tvåmålsledning och de närmsta 10 minuterna efter det så skapade vi ett flertal 100%-iga målchanser, 5-0 till oss efter en kvart hade ingen kunnat protestera mot. En bit in i första halvlek tvingas vi till två byten på grund av skador, vilket gör att vår medelålder på spelarna sjunker från 20 till ca 15 år. Detta ger motståndarna en livlina att komma in i matchen då vi sjunker allt djupare ner mot eget straffområde och låter dom ta över mer och mer. Trots stort bollinnehav för utbynäs skapar dom i princip ingenting, därför kom deras reducering ganska ologiskt i slutet av första halvlek. Jag såg själv inte handsen som föranledde straffen, men hörde av medspelarna i paus att den var ganska solklar. Andra halvlek börjar med att Utbynäs flyttar upp och trycker på, dom har mycket boll men skapar i återigen ingenting, samtidigt som vi är livsfarliga på våra kontringar. Matchen punkteras runt 70e minuten då vi på en riktigt läcker omställning rullar in 3-1. Fullt rättvis seger och nu gäller det att bygga vidare på detta. Tyvärr för vår del visade det sig att en av våra viktigare spelare, Niclas Bjärnlind, brutit ett ben i handen under en duell, och kommer missa några veckor framöver.”

Riktigt fin derbyseger för Partille!

 

Älvängens IK – FC Bosona 7-2 (2-2)

Möjligen är bloggen kass på att tippa eller så är 5A 2018 riktigt svårtippad. Troligtvis något mellanting. Efter två omgångar har bara ett lag full pott, nämligen Älvängen, ett lag som bloggen tippade sist!

ÄIK kopplade ett tidigt grepp och gick upp i 2-0 ledning efter två mål av Marcus Ahlbom. Bosona tog sig dock tillbaka innan paus efter att Benjamin Grozdanic reducerat och Emin Koljic kvitterat. Ett tidigt rött i andra för Bosona ställde dock till det och ÄIK gjorde fem raka mål sista halvtimmen!

Fin start för ÄIK alltså med två raka segrar.

 

Björndammens BK – IK Zenith 3-4 (1-1)

BBK föll i en svängig hemmapremiär på Furulund efter att gästernas Kim Luukonen prickat in en straff i 89:e minuten! Dessförinnan hade hemmalaget hämtat in ett 1-3 underläge efter två sena mål av Aleksander Petrovski. Salih Köse hade annars gett Zenith ledningen innan Pontus Börjesson kvitterat i mitten av första. I andra gick alltså Zenith ifrån till 3-1 efter mål av Alexander Berntsson och Köse igen innan den dramatiska upplösningen.

Zeniths tränare Cihan Köse sa så här om matchen:

”Jämn första halvlek som slutar 1-1. I andra halvlek är vi bättre i 30 min och utnyttjar medvinden bättre än vad Björndammen gjorde i första. Går upp i 3-1 ledning. Efter 3-1 känns vi bekväma och Björndammen går över till offensivare formation. Det resulterar i både reducering och kvittering. Vi är tillräckligt starka att lägga i en växel till trots detta och skapar tre bra lägen varav ena resulterar i en straff som ger oss tre goa poäng!” 

BBK:s Anton Linde hade följande korta analys av förlusten:

De gör oss dåliga, vi får skylla oss själva.

Zeniths matchrapport hittas HÄR.

 

Romelanda UF – Angered MBIK 2-1 (0-0)

RUF tog en fin seger hemma på Romevi mot gästande Angered. Martin Granäng blev matchhjälte då han gjorde Romelandas båda mål. Däremellan hade dock legendaren Frankie Boakye kvitterat för Angered.

RUF:s Henrik Björnrud sa så här om matchen:

”Tycker vi gör en kanonmatch och är lätt värda tre poäng! Sätter hög press så Angered inte får rulla boll för då e dom skickliga men vi fick stopp på de! Skönt med 3 pinnar.”

Angereds Rabih El Mir sa så här om förlusten:

”Vi kommer inte upp till vår nivå. De gör första målet, vi kvitterar och sen kort efter får de in 2-1 målet och då känns det som en sån där dag då inget fungerar för oss. Kort sagt vi gör en dålig match men vi ska inte ta något från Romelanda. De spelar sitt spel och får med sig tre poäng i slutändan är det de det handlar om.”

RUF:s matchrapport hittas HÄR.

 

Öjersjö IF – Hönö IS 5-0 (2-0)

Troligtvis en av de mest omskrivna lokalfotbollsmatcherna på bra länge. 432 personer hade begett sig till Öjersjö IP för att bevittna Pontus Farneruds debut i den vita tröjan och GP sände matchen med förhands-intervjuer och allt. Själva matchen var väl lite trevande och Hönö var med bra inledningsvis men det blev till slut en stabil 5-0 seger för hemmalaget. Erik ”Ålen” Alenvret svarade för ett hattrick och Simeon Bruhn och Mikael Kubic för de andra.

Öjersjös ena tränare, Henrik Frendin, sa så här om segern:

”Vi startar lite nervöst inför drygt 400 åskådare. Följer inte vår gameplan inledningsvis och jobbar inte för varandra på det sättet vi skall. Första 20-25 är inte bra alls. Efter det kommer vi igång och börjar spela som vi skall. Vi visar oss för varandra och vill framåt och ställa frågor till motståndarna. Genom ett mönsteranfall så gör vi snyggt 1-0 genom ”Ålen”. Direkt efter det har Hönö en farlig chans men när vi gör 2-0 känns det tryggt. Till slut en stabil 5-0 seger med en tremålsskytt i Ålen. Stabil Farnerud och Johan Karlsson på mitten. Plus även till kapten Kubic också som levererar som kapten idag. Ständigt ett hot på sin kant och sista passningen osjälviskt till 5-0 målet visar hur en kapten skall agera, stort.” 

GP har ju skrivit en hel del om matchen på sin nya lokalfotbollssida, men då är det betalvägg som gäller.

 

/Rasta