6D är nu klara med sin andra omgång och då här gick det:

 

TORSDAG 5/4

Backatorp IF – Hisingen FC 2-1 (1-1)

Backatorp tog in sin andra raka seger i årets 6D men det blev spännande mot Hisingen FC. Smain Heouaine gav nämligen bortalaget ledningen tidigt i matchen men förra årets skyttekung i 6D, Achraf El Messaoudi, såg till att BIF kunde vinna med ett mål på vardera sida om halvtidspausen. 

BIF:s Dan Ahlman sa så här om segern:

”Det var en match som helt klart blev mer spännande än vad den borde ha blivit. Hisingen har några individuellt skickliga spelare som kan ställa till det för vilket lag som helst men sett som en helhet över 90 minuter borde vi ha kunnat straffa dem bättre med ett högre tempo, bättre samspelthet och högre lägsta nivå. Hisingen tar dock ledningen med 1-0 efter misstag från oss och en fin insats från deras offensiva spelare. Vi skapar dock chans på chans och det känns som att vi till slut kommer vinna den här matchen med några bollars marginal. Vi gör också 1-1 efter ett tag från vår notoriske målskytt Ach. I halvtid sen pratar vi om att vi måste öka tempot och utnyttja att de inte har samma ork som vi har och vi går också ut i andra och för spelet och genom ett riktigt snyggt anfall gör Ach 2-1. Vi får dock en, mycket tveksam, utvisning efter ett tag och där blir matchbilden något annorlunda. Det är inte så att Hisingen skapar mängder med chanser men det blir något nervöst och krampaktigt men vi reder ut stormen och tar med oss våra tre poäng inför fortsättningen av säsongen.”

 

Hålta IK – Fotö GoIF 3-2 (2-2)

Det blev en jämn kamp mellan Hålta och Fotö i torsdags och det blev en målexplosion i mitten av den första halvleken. Först såg Daniel Hasselberg och Felix Enarson till att HIK kunde ta en 2-o ledning men fyra minuter senare stod det 2-2 efter att Adam Wickstrand reducerat och Alexander Hjerpe kvitterat. Efter paus blev det målsnålare och Enarson avgjorde matchen till Håltas fördel med sitt andra mål.

HIK:s Jimmy Karlsson sa så här om segern:

”Vi kommer till matchen med en riktigt stark trupp och öppnar matchen på ett fantastiskt sätt. Efter 30 minuter leder vi välförtjänt med 2-0 och har bud på fler mål. Sedan slappnar vi av under 5 minuter och Fotö lyckas både reducera och kvittera. Andra halvlek är ingen höjdare fotbollsmässigt, tycker kanske att vi är lite vassare och lyckas även peta in en boll. Totalt sett tycker jag att segern är välförtjänt men vi behöver verkligen bli mer jämna i vårt spel under 90 minuter.”    

Fotös kapten Gustav Bäck sa så här om förlusten:

”Riktigt roligt att få spela match igen efter påsken. Vinden gjorde att vi nästan kändes oss hemma. Vi börjar matchen i medvind fast i uppförsbacke då dem gör två stycken under första fjärdedelen av matchen, efter detta gör vi två riktigt snygga mål. 2-2 Andra är väldigt jämn där vi har lite mer boll och dem ligger lite mer på kontring, efter vår hörna och lite flipperspel på mittplan gör dem sista målet för dagen. 3-2 Riktigt surt att behöva förlora en sån här jämn match, åtminstone lika hade inte gjort mig upprörd då det kändes som en 50-50 match. Idag vann Hålta, grattis! Vi hade dock lite dåligt med juice kvar i benen det sista för att verkligen forcera in en kvittering. Vi bryter ihop och kommer igen så ska Bosna känna på vårt poäng sug!”

Första vinsten för Hålta och Fotö får jaga vidare efter sina första poäng.

 

FREDAG 6/4

Bosna IF – IF Vardar/Makedonija 1-3 (1-2)

Vardar verkar verkligen ha hittat ett kanonnyförvärv i Mario Atanasovski! I premiären gjorde Atanasovski fyra av Vardars fem mål i segern mot Hålta. I fredags svarade ”Super-Mario” för ett hattrick när Vardar slog Bosna med 3-1. Han slog till med två snabba i början av matchen men Bosna reducerade nästan direkt (Elvir Culum). Atanasovskis sista mål kom i matchens sista minut.

Vardars Kristijan Trajanovski sa så här om segern:

”En spännande match för publiken men jag tycker att vi borde avgöra den mycket tidigare. Viktig straffräddning av våran duktiga målvakt.” 

Fin start av Vardar med två raka segrar.

 

Diseröd SK – Knippla IK 1-1 (0-0)

I fredags spelade även Diseröd och Knippla 1-1 på Kongevi. Det såg länge ut att bli mållöst men två minuter från slutet får gästernas Isak Torgersson in 1-0! I matchens sista minut kvitterar dock Anton Karlsson för DSK!

Knipplas målvakt Joel Carlryd sa så här till bloggen om matchen:

”En match där jag tror båda lagen kom stärkta från seger i första omgången. Båda lagen ville spela boll, men det blev mer av en match där hårt kämpande vann över bollspelande. I olika perioder av matchen hade båda lagen övertag, utan att skapa några riktigt heta målchanser. I 88 minuten får vi en frispark som slås perfekt på inlöpande Isak som kan nicka in 1-0. Eufori så klart och nu var det fullt fokus på att hålla tätt de sista minutrarna. I 90+1 får Diseröd en hörna som till slut landar hos deras spelare 2-3 meter framför mig. En tåfjutt mitt i mål som jag tar med foten, bollen studsar rakt ut på skjutande spelare som då trycker in kvitteringen. Tungt så klart, men trots allt ett rättvist resultat och jag tror båda lagen är relativt nöjda så här i efterhand. 4 poäng på två tuffa bortamatcher. Trots 7-8 spelare borta kom vi till match med 16 man vilket känns väldigt positivt inför kommande matcher då vi för första gången på många år kan ha en konkurrens om platserna i laget.”

KIK:s matchreferat hittas HÄR.

 

LÖRDAG 7/4

Hälsö BK – Västkurd BK 0-0 (0-0)

Det blev ett mållöst möte på Prästängen mellan hemmalaget Hälsö och gästerna Västkurd. Det verkar ha varit en jämn match  i den starka vinden där Hälsö var närmast att spräcka nollan med en missad straff. Straffen tog i stolpen varpå straffskytten själv slog in returen, vilken inte är tillåtet enligt regelboken.

 

Neutrala IF – Nödninge SK 4-0 (2-0)

Neutrala fortsätter att imponera i inledningen av årets 6D. 5-1 i premiären mot Västkurd följdes upp av stabila 4-0 mot nykomlingarna Nödinge SK. Hussein Faarah svarade för alla fem målen i premiären och stod för ett hattrick i lördags! Åtta mål på två matcher för Faarah alltså! Neutrala verkar vara att räkna med i år!

 

/Rasta