Vi dyker ner i 7A och ser hur det gått i de senaste matcherna!

 

TORSDAG 5/4

Croatia Göteborg – Lekstorps IF 0-2 (0-1)

För en 6-7 år sen var detta möte en toppmatch i 6A men nu återfinns båda lagen i sjuan. LIF har fått tillbaka en del spelare från den gamla 6A-tiden medan Croatia bygger nytt med rutinerat manskap. Nissan Peter Svensson blev iallafall matchvinnare för det gröna hemmalaget då han gjorde matchens båda mål.

Johan Hedström, som var tillbaka i LIF-tröjan, sa så här om segern:

”Det riktigt pissväder med regn och ganska kraftig motvind i första halvlek för oss. Croatia började bäst första 10 men kom inte direkt till några farligheter. Vi försökte spela hyfsat och kommer in i det men bollen rann iväg ganska ofta och laget blev lite långt. Ganska jämn första halvlek med lite fördel oss, vi kunde nog gjort 1-2 mål men fick vänta tills fem minuter innan halvlek där en av våra junisar Alvin kommer in och hans första touch blir en fin assist i djupled till Nissan som kommer runt på sin kant och avslutar säkert. Andra startar lite som första men vi jobbar oss in snabbt och när vi väl spelar runt bollen så blev det ofta farligheter och 2-0 blir till precis så där Alvin passar fram till Nissan igen. Vi kunde gjort 2-3 mål till, får nog träna avslut nästa vecka! I det stora hela tycker jag vi vinner rättvist men Croatia stod upp bra och de kommer att ta sina poäng iår alldeles säkert!”

Om sitt gula kort i 85 hävdade Hedström att det var en klassisk LIF-glidtackling och att med några fler träningar i benen hade han träffat bollen.

Croatias rutinerade Tony Dughieri sa så här om förlusten:

”En rätt tät match där Lekstorp är pigga och springer mer. Medans vi kör på rutin och springer inte en meter mer i onödan än vad som behövs. Detta var tredje gången vi var ute och kände på konstgräset. Vi har valt att köra ett annorlunda upplägg på försäsongen. Vila oss i form. Vi släpper in ett onödigt mål i slutet på första halvlek vilket är tungt. Vi samlar ihop oss i halvlek och hämtar andan med lustgas. Gör en ok andra halvlek men Lekstorp vinner välförtjänt med 2-0. En trevlig och rolig match både för spelare och publik. Vi tar nya tag o vilar oss i form till nästa match. Vi sakna vår coach Erwin idag som tagit ut medlemsavgift och dragit till Florens på Vinsafari. Hoppas han är tillbaks till nästa match.”

Croatia har fått ihop ett riktgt fint lokalfotbollsgäng med en hel del välkända namn, bland annat Ted Berntsson och Patrik Andersson Blomqvist. Andersson Blomqvist såg nöjd ut när han stod och sålde barnkläder på bagageloppisen i Slottsskogen i helgen och konstaterade att Croatias låga träningskvot passade honom utmärkt.

Fin start för LIF iallafall med två raka segrar och noll insläppta mål.

 

FREDAG 6/4

Hermansby IF – Rödbo IF 0-1 (0-0)

På Kärnavallen kunde Rödbo IF besegra hemmalaget Hermansby med matchens enda mål. Enligt matchrapporten var det Christian Throlin som satte straffen som betydde tre pinnar för RIF men enligt bloggens uppgifter var det Markus Hasselblom som blev matchhjälte!

RIF:s Magnus ”Älgen” Hall sa så här om matchen på klubbens Facebooksida:

”Två matcher i rad där första 20 minuterna inte är bra, men vi reser oss och är det bättre laget under 90 min. Vi har fortsatt problem med sista tredjedelen, men börjar bli väldigt trygga i våran defensiv. Lagdelarna var mycket mer synkade idag, vilket gör att vi kan sätta den pressen vi gör. Vi ska i början av andra döda den här matchen, så till nästa match hoppas jag vi börjar få igång målskyttet.”

Bra start för RIF med fyra poäng på två matcher.

 

Angered SK – Lövet/Johannebergs IF 1-3 (0-1)

Även Lövet har fått en bra start på säsongen med fyra pinnar på de två inledande matcherna. Det evigt unga trädet, Henrik Larsson, satte 1-0 för Lövet tidigt i matchen men precis innan paus kvitterade Mohamed Ahmed Abdulqadir på straff för ASK. Mål av Olof Eklund och Rino Wiger i den andra halvleken såg dock till att det blev tre poäng för Lövet.

Målskytten Henrik Larsson sa så här till bloggen om segern:

”Angered SK var precis som förra året. Snabba, tekniska och något bättre taktiskt vilket inte säger så mycket. Inte för att göra någon större analys men tre träningar i veckan är imponerande i sjuan men att köra dem inomhus är kanske att lägga krutet fel. Mycket spring i benen oavsett. Vi inledde bäst första kvarten och får bra tryck på dem och en felträff gör att vi gör 1-0. Resten av halvleken kör Angered en tokoffensiv med alla spelare utom målvakt inblandade. Nog det värsta jag sett, helt galet mycket löpningar från deras sida. Imponerande men tyvärr inte så effektivt och de skapar få chanser. Vi har dock absolut inget spel men kommer upp i någon enstaka kontring. En tveksamt dömd straff för hands gör att de gör 1-1 sent i första. I andra så kommer vi bättre i pressen kan ligga på kontring. Angered har mycket boll men skapar egentligen inga farliga lägen. Vi skapar däremot enormt mycket lägen men lyckas bara få in bollen två gånger. Räcker till seger den här gången.”

Lövets matchrapport hittas HÄR.

 

LÖRDAG 7/4

Gothenburg Celtic FC – Santos Cruz Azul IF 2-1 (1-0)

Santos Cruz Azul var tillbaka i seriespel efter några år i dvala och det var på förhand svårt att veta vart man hade de så de var ett topplag i sexan senast de spelade (laget drog sig ur efter att ha missat i kvalet till femman). Känslan säger dock att det inte är många (om ens några) spelare kvar från den truppen. Det blev förlust 1-2 i comebacken mot Celtic efter att Louis Denis Csakvary satte 1-0 redan efter fyra minuter. Matchens två andra mål kom dock sent. Först 2-0 (Johannes Borgqvist) och reducering av Amjad Alamen för Santos Cruz Azul. 

 

SÖNDAG 8/4

Geesguud UF – Kareby IS 2-1 (2-0)

Både Geesguud och Kareby är nya för i år och det blev hemmalaget Geesguud som kunde gå segrande ur striden. Zaki Mahamed satte 1-0 och Asad Abdi Mohamed satte tvåan. Båda målen under matchens första 30 minuter. Reduceringen kom i mitten av andra (Theodore Rintel) men Kareby kom inte närmare.

Geesguuds tränare William Potter sa så här om segern:

”Vi gjorde det väl lite onödigt spännande men Kareby är kantigt lag för oss och möta. Och vill inte analysera vår match för mycket för vårt spel fungerade inte idag. Men och andra sidan vi gjort tre utomhus träningar med nytt lag. Vi glada för våra tre poäng inför den viktiga matchen mot Inter.”

 

/Rasta