7B är i full gång också och bloggen kollar till de senaste matcherna:

 

TORSDAG 5/4

Käringöns FC – Högaborg Kärralunds FC 4-1 (2-1)

KFC har huserat i de nedre regionerna i sjuan de senaste åren medan Högaborg pendlat mellan sexan och sjuan. Lite oväntat då att KFC tvålar till HKFC med fina 4-1. Ole Kristian Tveit blev matchhjälte för Käringön med sina tre mål. Han satte både 1-0 och 2-0 i början av matchen innan Martin Zalewski reducerade för Högaborg. Ett självmål och ett fullbordat hattrick av Tviet efter paus fixade segern för KFC.

 

FREDAG 6/4

Elisedals IS – Hjuviks AIK 1-1 (1-1)

EIS och Hjuvik lirade 1-1 i fredags på Kviberg 5. Joachim Andreasson gav hemmalaget ledningen i mitten av första men innan paus hade Andreas Wijk kvitterat för gästerna.

EIS Tobias Prodan sa så här om matchen:

”Jag tycker det var en typiskt premiärmatch, lite nervigt från båda lagen. Vi var det bättre laget i första halvlek och skapade en del farliga chanser och tar rättvist ledningen. De kvitterar i slutet av första på deras egentligen enda chans fram tills dess. I andra tar de över spelet mer och är det bättre laget. Överlag tycker jag att 1-1 var ganska rättvist.”

Hjuviks Oskar Rybo hade följande att säga:

”En väldigt jämn match där oavgjort kändes rättvist. Vi började lite darrigt men fick igång spelet mer och mer ju längre matchen led och vi gick verkligen för ett segermål på slutet. Båda lagen skapade en del lägen som kunde avgjort även om inget av dom var riktigt nära. Kul att säsongen är igång och vi känns vassare än förra året då vi har en bredare trupp kvalitetsmässigt som förhoppningsvis kan kompensera för de spetsspelare vi tappade under förra sommaren.”

 

BK Skottfint – Menisken IF 5-0 (0-0)

En riktigt fin seriepremiär för BK Skottfint som hade det motigt förra säsongen där första vinsten inte kom förrän i slutet av augusti! Roligare i fredags alltså även om det var mållöst i den första halvleken och en bit in i andra. Sista halvtimmen lossande det dock för Skottfint och André Klint, Jonas Taube, Gustav Nilsson och Johan Karlsson blev målskyttar. Menisken bjöd även på ett självmål.

Skottfints starke man, Daniel Åman, sa så här om segern:

”En mycket märklig seriepremiär där inget stämde för oss första 30 minuterna. Var tvungen till tre relativt snabba byten och lite positionsförändringar på mittfältet som gav resultat lite senare i matchen. Vet inte om det var premiärnerver, men förstatouchen och possesionspelet hos många var väldigt statiskt och ofokuserat. Till andra halvlek fick de som avslutade första halvleken fortsätta och när de andra kom in igen från bänken blev det en helt annan matchbild. Skall väl även sägas att vi hade två tveksamma offsidemål och missade frilägen. Resultatet kunde blivit mer alltså. Får ge eloge till Menisken som kämpar och håller glöden uppe hela matchen. Vi gör en bra försvarsinsats idag där vi har en stark stomme i centrallinjen även när det inte stämmer över hela banan i presspelet så gör målvakt och försvar en gedigen insats. De sattes inte på några större utmaningar idag så som matchen blev. 1-0 gör nyförvärvet André Klint med ett monsterskott från 30 meter. 2-0 är ett inspel från Jonas Taube som går in via Menisken-ben. 3-0 sätter Jonas Taube i ett friläge efter en utspark från målvakt Dahl. 4-0 gör Gustav Nilsson på straff. 5-0 gör nyförvärvet Johan Karlsson i 89:e minuten efter en hörna som undertecknad lyckas skarva till bortre ytan. Rolig start med tanke på att vi nu är spellediga i två veckor!”

Meniskens tränare Robin Wickins sa så här om förlusten:

”Det var en tung förlust. Saknade en del spelare och en del nya som fick testa nys positioner. Har knappt hunnit träna två pass ihop. Ett Skottfint som var bra rakt igenom med få misstag. Dom blir att räkna med i år känns det som helt klart.”

Skottfints matchrapport hittas HÄR.

Meniskens hittas HÄR.

 

SÖNDAG 8/4

IFK Hindås – Solväders FC 0-2 (0-1)

Hindås var tillbaka i seriespel efter lite dvala och de ställdes mot nedflyttade Solväder. SFC tog en 2-0 seger och det verkar som de  har kvar de flesta spelarna från förra året. Radoslav Petrovic satte 1-0 efter en kvart och i slutet ökade Liberato Jr Severino Fatalla till 2-0. 

 

/Rasta