Vi avslutar helgens rapportering med de återstående matcherna i våra fyror och börjar med 4A:

 

FREDAG 6/4

4A

Floda BoIF – FC Komarken 0-1 (0-0)

Nykomlingen Komarken tog en viktigt seger i mötet med Floda i fredags. Jafet Menghestab blev matchhjälte i den andra halvleken med matchens enda mål. Strax efter blev dock FCK reducerade till tio man efter en utvisning men Floda kunde inte utnyttja detta.

Jobbigt för nederlagstippade Floda med två raka förluster.

 

Kode IF – Stenkullen GoIK 1-2 (1-1)

Satsande Stenkullen tog en riktigt fin bortaseger mot väntade topplaget Kode efter dubbla mål av Henrik ”Foppa” Forsberg. Robin Bäckman inledde dock målskyttet direkt efter två minuter för hemmalaget! Efter en halvtimme var det dock utjämnat och i mitten av andra kom segermålet.

Stenkullens Nicklas Westman sa så här om segern:

”Det var en riktigt skön seger. Vi fick en tuff start med 0-1 i baken efter ca 3 minuter och Kode ångar på första 20 minuterna men vi äter oss i matchen mer och mer och får in en kvittering efter ca 25 minuter. Följande timman är en jämn match med anfall åt båda hållen. Vi får en frispark i 70 minuten där Foppa når högst och nickar den i krysset. 80:e minuten bränner vi chansen att punktera matchen från straffpunkten. Kode lyfter upp laget och får till halvchanser men vi försvarar oss riktigt bra. En helvetes bra laginsats krävdes idag för att plocka hem tre poäng från Kode”

Kodes Markus Anderberg sa så här om förlusten:

”Vi får vad vi förtjänar. Noll poäng. Stenkullen gör det de gör ganska bra och är åtminstone snäppet bättre än oss i alla lagdelar. De har duktiga och rutinerade pjäser där framme, som de vet hur de ska använda och som vi hade svårt att hantera. Detta exemplifierades tydligt vid deras två mål. Där gör de det bra. Förmodligen skakas vi något av vår viktiga lagkaptens tidiga byte, och det är såklart en anfallskraft vi saknar hela matchen sedan. Vi är tröga i tanken, ängsliga, uddlösa och har inget synkroniserat och framgångsrikt anfallsspel alls. Genomgående var det intetsägande prestationer av oss. Vi är bra på ingenting tycker jag, vilket är lite för mycket. Och man får såklart inget gratis. Är man inte bra får man sällan flyt med sig i övrigt, såsom exempelvis tänkbara straffsparkar. Stenkullen plockar rättvist med sig 3 poäng hem och jag gratulerar.”

Stenkullens matchrapport hittas HÄR. Bilden till inlägget är lånad från Kodes hemsida (fotograf Jessica Lundin).

 

LÖRDAG 7/4

4A

Nol IK – Lunden Överås BK 2-5 (1-2)

Båda lagen kom från premiärvinster, Lunden besegrade Semberija med 2-1 och Nol slog Kortedala (3-0). I helgens match var det bortalaget Lunden Överås som kopplade grepp direkt med två mål direkt i början. Nol kämpade på men kom aldrig närmare än ett ett-målunderläge. I slutet av matchen kunde Patrik Magier och Erik Alvhede se till att Lunden vann ganska komfortabelt. Amar Zubcevic blev tvåmålsskytt för gästerna.

Lundens Mattias Alfredsson sa så här om segern:

”En match med mycket chanser åt båda hållen. Vi får oförskämt bra utdelning i början utan att spela särskilt bra. Sen spelar Nol bra och vi har tur som behåller ledningen in i halvtidsvilan. Andra halvlek påverkas mycket av deras utvisning. Utan det röda kortet låg ett kryss nära till hands. Bollen har studsat våran väg nu två matcher, men vi behöver nog bli bättre innan turen vänder! För övrigt undrar jag vad som har hänt med läsken till bortalaget, är inte det kutym? Är det borttaget? Borde det återinföras?”

Bloggen stöttar självklart Alfredssons upprop om en blandad rödback till bortalaget. Gärna med ett par Cuba Cola i mixen.

 

I helgens möttes även Kortedala IF och Lärje-Angereds IF men den matchen är ju nu bortplockad då Lärje-Angered som bekant tyvärr dragit sig ur 4A. Matchen vanns för övrigt av Kortedala med 4-1.

Även deras första match på säsongen (0-4 mot Guldheden) är nu borta.

 

/Rasta