Dags att knyta ihop säcken för helgens 4B-matcher:

 

FREDAG 8/4

IF Mölndal Fotboll – KF Velebit 2-2 (0-1)

Det blev spännande på Åbyvallen med och det såg ut som gästerna Velebit skulle knipa alla tre poängen efter att Igor Utkovic satte 2-1 i 81:a minuten. Mölndal kämpade sig dock tillbaka och Lukasz Levernet Marcell satte 2-2 med bara någon minut kvar av matchen! Annars var det Velebit som inledde målskyttet redan i den sjunde minuten (Andreas Kakic Bergstrand). Kvitteringen kom genom Mölndals nyförvärv från Galgbacken, Fabian Martinsson, i mitten av andra.

Velebits Paolo Rossi sa så här om matchen:

”Matchen börjar för vår del väldigt bra. Ligger bra i positioner och skapar lägen. Vi får 1-0 ganska snabbt, vilket står sig halvleken ut. I andra halvlek är Mölndal det bollförande laget (måste ge dom en stor eloge för deras sett att spela fotboll, väldigt roligt att se) men skapar kanske inte dom där sylvassa chanserna ändå. Men 1-1 kommer till slut och dom fortsätter att ha boll och försöka komma igenom oss. Mitt i allt gör vi 2-1 på en fast situation, innan dom i 89:e får in kvitteringen. Så jag får tacka Mölndal för en trevlig och lite små grinig match (som det ska vara) och säga att 2-2 var ett rättvist resultat.”

Mölndals assisterande tränare Joakim Andersson sa så här om det oavgjorda resultatet:

”Började segt igen och släpper in en frispark efter ca fem minuter . Spelar bra resten av halvleken men gör inga mål . Velebit är bra och rutinerade men vi är bättre än de matchen igenom. Andra halvlek tar vi tag i spelet direkt och springer mer än Velebit och de börjar tröttna . Gör 1-1 och äger matchen. Men så får de en frispark och 1-2 som i stort sett det enda dom har på hela halvleken. Med ett par minuter kvar gör vi 2-2 och trycker på för ett tredje. Matchen slutar och det är inget rättvist resultat .”

Mölndal har inlett bra med fyra poäng på två matcher medan Velebit har kryssat två gånger.

 

Eriksbergs IF – Kärra KIF 0-2 (0-1)

Nedflyttade Kärra fick sin första match uppskjuten så det var premiär när de begav sig till Krokängsplan för att möta Eriksberg i fredags. EIF kom från 0-0 mot Finlandia. Det blev inga mål för Eriksberg i denna matchen heller men gästerna svarade för två. Marcus Olofsson gjorde 1-0 strax innan paus och direkt efter kom 2-0, signerat Martin Ngorsungnoen

EIF:s tränare Josip Baric sa så här om förlusten:

”En match där lagen turades om att styra händelserna. Vi har var sin målchans i första halvlek. Vi missar och de sätter sin. Kärra gör ett tidigt 2-0 mål som blir avgörande. Trots tryck mot deras mål uteblir det utdelning och Kärra vinner rättvist totalt sett.”

Kärras motsvarighet Jim Holmelin sammanfattade matchen så här:

”En ok genomförd match från vår sida, stundtals spelar vi riktigt bra, men faller även ner i sämre perioder emellanåt. Tycker att vi idag är ett bättre lag än Eriksberg, men de är riktigt farliga på sina offensiva fasta situationer. Tre poäng på bortaplan i seriepremiär måste man vara nöjd med. Bra stämning både på och utanför planen, precis som det ska vara.”

 

LÖRDAG 7/4

Öckerö IF – Mölnlycke IF 2-1 (1-0)

ÖIF föll i premiären mot Mölndal medan Mölnlycke IF fick med sig en fin trepoängare mot IFK Björkö. Victor Nystedt satte 1-0 för hemmalaget redan efter åtta minuter och strax efter paus kom 2-0 via Christian Karlsson. Tobias Frisell nickade in en reducering för MIF med kvarten kvar men det blev inga fler mål i matchen.

ÖIF:s tränare Andreas Larsson sa så här till bloggen om matchen:

”En match som spelades i ganska hård vind i planens längdriktning. Det gjorde att skönspelet oftast lös med sin frånvaro och det handlade mer om kamp. Vi startar bra trots motvind i första halvlek och tar tidigt ledningen med 1-0. Efter hand tar MIF över kommandot med vinden i ryggen och trycker ner oss dock utan att skapa speciellt mycket och vi tar med oss 1-0 in i paus. I andra halvlek har vi medvind och börjar återigen bra och ökar tidigt på till 2-0 efter ett fint anfall. MIF trycker fram mer och mer ju längre tiden går men vi håller dem borta från chanser fram till kvarten kvar då vi bjuder på ett mål med en misslyckad rensning i egen insida stolpe/ribba där dom nickar in returen på mållinjen. Strax efter har dom en stor chans till kvittering men då räddar vår målvakt Koffe oss. I slutet lyckas vi förlägga spelet djupt på deras planhalva en längre tid och har både friläge och boll på mållinjen för ett definitivt avgörande men 2-1 räcker gott.”

MIF:s Markus Landén hade följande att säga om förlusten:

”Det finns väl inte så mycket att säga. Vi kommer helt enkelt inte upp i nivå och presterar inte i närheten av vad vi kan. Vi ger bort tre viktiga poäng mot ett lag vi borde vinna mot. Öckerö gör det vi borde göra, de är hetare, de vill vinna och förtjänar utan tvekan de tre poängen denna dag trots att vi var snudd på en kvittering med ett par minuter kvar. Bara att ta lärdom av detta och inse att det krävs betydligt bättre inställning för att vinna fotbollsmatcher.”

ÖIF:s matchrapport hittas HÄR.

 

SÖNDAG 8/4

Göteborgs FF – Donsö IS 5-0 (0-0)

GFF fick sin premiär uppskjuten och spelade alltså sin första match i söndags. Det blev en riktigt fin premiär hemma på Majvalllen där Teodor Natevski Lindström svarade för ett hattrick. Det var dock mållöst i den första halvleken innan Jonas Tingberg satte 1-o tidigt i andra. Efter Nastevski Lindströms hattrick avslutade Rami Kurdali målskyttet för hemmalaget.

GFF:s kapten Carl Aldebert sa så här om matchen:

”Första halvlek känns det som lite premiärnerver från båda lagen. Litet övertag för oss spel och chansmässigt samtidigt som Donsö vid ett tillfället är cm från 0-1. Tidigt i andra får vi ett ganska billigt mål när deras målvakt släpper en retur på ett distansskott som vi snappar upp och gör mål på. Efter det är det inget snack och det blir islossning. Vi spelar fin fotboll och skapar chans på chans samtidigt som Donsö faller ihop. Teo Nastevski får göra hattrick, Tingberg ett och Kurdali ett. Gott att vara igång och ännu bättre att börja med tre pinnar!”

DIS tränare Mikael Schagerlind sa så här om förlusten:

”Ja, vad ska man säga. Vi står upp bra i första halvlek och en bit in i andra. Vi var organiserade och släppte inte till särskilt mycket bakåt och vi hade en del vassa chanser framåt. Vi kom ur halvtidsvilan med ganska stort mod. En bit in i andra halvlek fick dom ett skit-mål. En tabbe i vårat straffområdet som dom tog vara på. 1-0 till GFF gjorde att dom la in en växel och vi växlade ner två snäpp. Vi blir alldeles för stillastående och passiva och målen började ramla in. Vi hade väl några halvchanser men då stod det redan 5-0. Vi tar med oss första halvlek och vi lär oss av sista 20 så tar vi nya tag på fredag. Tack för en god match GFF.”

DIS matchrapport hittas HÄR.

 

/Rasta