Vi tittar till veckans matcher hittills och börjar med det som hände i tisdags och onsdags!

 

TISDAG 10/4

6D

Bosna IF – Neutrala IF 0-4 (0-1)

Neutrala fortsätter att övertyga i 6D och det verkar verkligen vara att räkna med i år. Det ska bli intressant att se om de kan hålla ut i toppen över hela säsongen. Lagets tredje seger av tre möjliga kom i tisdags och Hussein Faarahs målform håller i sig. Två nya mål gör att han på de tre första matcherna svarat för tio av lagets 13 mål. Det var just Faarah som gjorde 1-0 för NIF i den första halvlekens sista minut. Qasim Sayid-Ali Furie satte tvåan i mitten av andra innan Faarah slog till igen. Abdikaafi Mahamud Diiriye fastställde sedan 4-0 i slutet av matchen.

NIF toppar 6D efter tre omgångar med full pott och 13-1 i målskillnad. I andra änden av tabellen återfinns Bosna som fortfarande jagar sina första poäng.

 

ONSDAG 11/4

5A

Angered MBIK – Älvängens IK 4-2 (1-2)

Det av bloggen tippade bottenlaget Älvängen har öppnat årets 5A starkt med två raka segrar och efter de första 45 mot Angered såg det också bra ut. Joacim Mellert och Jesper Knaving såg till att ÄIK hade 2-0 efter första halvtimmen och det var ledning 2-1 när lagen in i pausvilan efter att Darko Kraljev reducerat i minut 40. Den andra halvleken tillhörde dock det svartklädda hemmalaget. Rami Dridi kvitterade efter en timmes spel och sedan avgjorde Berat Deniz med dubbla mål! Först en frispark och sedan en straff.

AMBIK:s Alisan Agac sa så här om matchen:

”Dålig start utav oss första 15-20 och de tar ledning på en hörna och sen gör de 2-0 efter misstag utav oss. Men vi kämpar oss in i matchen och gör 1-2 innan halvlek. Sen höjer vi oss till den nivån vi håller andra halvlek och vänder matchen med tre mål. En rättvis seger efter 90 minuter !!!”

I den väldigt jämna och lite haltande 5A-tabellen är det nu flera lag på sex poäng efter tre matcher och Angered och Älvängen är två av dem.

 

6A

Gamlestaden FF – Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg 1-1 (1-0)

En match i 6A och där blev det jämnt skägg på Gamlestadsvallen mellan hemmalaget GaFF och gästande Syrianska. Joakim Rinman tände GaFF:s hopp om tre pinnar efter en halvtimmen men det släcktes av Gabriel Yildirim precis efter paus.

Christian Brile, tränare i GaFF, sa så här till bloggen om matchen:

”Jag tycker att vi har bra kontroll i första halvlek. Skapar ett par kanonlägen och får in en boll efter en halvtimme. Hade vi gjort tvåan efter det så tror jag att vi hade kunnat räkna hem tre poäng. Tyvärr så släpper vi in ett riktigt slumpmål ett par minuter efter paus. Efter det så blir det långa lag, där vi tar lite längre tid på oss i anfallen medans dom kontrar. Ett par lägen åt båda håll, men överlag så är det en ganska så chansfattig match. Att döma av reaktionerna efter matchen och även beteendet under matchen så är Syrianska mer nöjda än vi med en poäng. Därmed inte sagt att det var orättvist att vi delar på poängen.”

Syrianskas Gabriel Yildirim sa så här om matchen:

”Grym laginsats idag! Alla kämpade för varandra, det saknades några gubbar idag men det är inget att klaga över. Jämn match överlag där bägge lagen kämpade för vinst, vi är nöjda med en poäng, de är bara att blicka framåt till nästa match säsongen är lång.”

GaFF:s matchrapport hittas HÄR.

Syrianska/Arameiska har förstärkt laget så här i inledningen med ett flertal spelare. Bloggen kommer inom kort med en ny Silly-uppdatering men offensivt sett så är självklart den stora nyheten att Aleksander Yildirim (34 mål förra året) är tillbaka i laget. Han lämnade för Angered MBIK i 5A inför säsongen men är nu alltså tillbaka även om han inte spelade igår.

 

6B

Sjövalla FK-Mölnlycke IS – Solängens BK 0-4 (0-0)

Kräftgången fortsätter för Sjövalla-Mölnlycke då de åkte på sin tredje raka förlust. Det var dock mållöst i den första halvleken men gästerna behövde bara sju minuter i den andra halvleken för att göra både 1-0 (Nichlas Cox) och 2-0 (William Samuelsson). Även Henric Svenningsson och Enzo Javier Diaz Marghetti blev målskyttar för Solängen som har börjat med två segrar och en förlust.

Sjövalla-Mölnlyckes John Gelotte sa så här om förlusten:

”Helt jämn första halvlek, 0-0. Vi fick byta ut målvakten pga fult spel. Målen kom pga sämre kondition tyvärr.”

SBK:s Andreas Söderberg hade följande att säga om segern:

”Skönt att studsa tillbaka efter förlusten mot Härlanda. Tycker egentligen inte det var något snack om saken ikväll, 0-0 i halvlek men vi har tryck på dem och tillåts ha mycket tid med bollen. Niclas Cox gör sedan förlösande 1-0, William Samuelsson ökar på till 2-0 och sedan slutar Sjövalla spela boll. Skönt med seger, men vi borde gjort ett par mål till, Men en seger är alltid en seger!”

 

6C

Azalea BK – Vrångö IF 1-1 (0-0)

Både Azalea och Vrångö jagar sina första segern i årets 6C och båda lagen får jaga vidare efter gårdagens oavgjorda möte på Majvallen. ABK tog ledningen i början av den andra halvleken tack vare ett självmål men Vrångö kvitterade i slutet genom Erik Löfgren.

ABK:s tränare Jan Juhlin sa så här om matchen:

”Klassiska lokalfotbollsförutsättningar med två händer spelare borta av olika skäl. Gott att ha en bred trupp då. Vi fick lov att vrida lite taktiskt och en del gubbar fick lära sig lite nya positioner (de är ju unga och har inte växt fast någonstans ännu). Defensivt är det överlag tryggt, vilket det har varit hela säsongen i stort sett, offensivt är vi fortsatt uddlösa. Tycker vi har bra koll på händelserna i första även om vi gör några grodor som kan leda till baklängesmål men Trucken är bra med. Vi har en giftig hörna som Nobbe dundrar till på, men en fin räddning av Vrångös målvakt förhindrar mål. o-0 i paus men vi känner oss ändå ganska trygga även om vi taktiskt och energimässigt fick spela annorlunda idag. I andra får vi äntligen näta, fast det är klart att det är ett underkänt betyg när ”självmål” leder den interna skytteligan efter tre matcher. Omar tar sig förbi på kanten och dundrar in en boll som en Vrångöspelare styr in i egen kasse. Kort därefter behöver vi göra ytterligare lite rockader när Gurra går sönder, och när även Sebbes motor hackar får vi flytta om ännu mer. Detta gav Vrångö momentum och med 10 kvar får de en farlig hörna där Vrångös fyr knoppar till bollen, men vår egen Bollen står på linjen och nickar bort. Ytterligare hörna och där får fyren träff och 1-1. Det svänger fram och tillbaka på slutet men 1-1 är väl hyfsat rättvist. Som sagt hackar det offensivt, men samtidigt har vi en trygg defensiv att bygga på. Kul att det lossade för Omar Mahjoub i den här matchen, en kille med mycket fotboll i sig. Vi gnuggar vidare och tränar bara anfallsspel framöver.”

VIF:s Olle Levin sa så här om det oavgjorda resultatet:

”Jämn match där Azelea är mer taggade vid matchstart. Vi jobbar oss in i matchen och först efter ett mål i baken så kommer vi igång. Får äntligen igång lite glöd och vilja som saknats under de första matcherna. Sett till chanser så borde vi fått med oss 3 pinnar idag men måste säga att de hade en duktig målvakt som gör några riktigt viktiga räddningar. Skönt med en pinne och att tåget har börjat rulla igång.”

 

SK Argo – Proletären FF 4-3 (0-0)

Båda lagen kom från tunga förluster där Argo föll med osannolika 0-10 mot Fröjden och PFF förlorade med 1-6 mot Önnered. En mållös första halvlek där PFF stundtals rullade väldigt fint och hade mycket boll. Argo hotade dock riktigt bra på omställningar och var nära flera gånger. Milad Danho inledde målskyttet i början av andra när han satte dit 1-0 för PFF från nära håll. Argo vaknade dock till och vände på steken inom loppet av några minuter i mitten av den andra halvleken. Fabio Anacleto Hallerstedt skyfflade in kvitteringen efter att en frispark landat hos honom och strax efter dunkade Marcus Lindqvist in 2-1 på en retur. Det blev målrikt i den andra och 2-2 kom efter en fin prestation av Danial Khosravi. Argo hittade dock två snabba mål igen. Nyförvärvet Victor Oskarsson fintade sig fram till ett skottläge och målvakten kunde inte bollen på rätt sida linjen. Precis efter placerade Kristoffer Jonsson kyligt in 4-2. Det blev dock nerv i slutet då Khosravi reducerade på straff med fem minuter kvar. PFF hade mer boll och har några riktigt duktiga killar offensivt, bland annat gjorde Nofal Yosif sin första match sen förra säsongen. Argo kämpade dock på och det kändes farligt när laget ställde om.

Argos matchrapport hittas HÄR.

 

Ösets BK – Slottsskogen/Godhem IF 2-3 (2-2)

Till och börja med är resultatet på förbundets sida fel då matchen slutade 3-2 till SG och inte 4-2. Det var 2-2 i paus efter mål att Rasmus Johansson gett Öset ledningen innan SG både kunde kvittera (Joakim Eriksson) och ta ledningen (Felix Gustavsson). Innan paus är dock Öset tillbaka i matchen efter mål av Florian Zuta. Den andra halvlekens enda mål står SG för när Abdirahman Mohamud blir matchhjälte!

SG:s lagkapten Albin Westerlund sa så här om segern:

”Precis som förra året blev det en oerhört jämn match mellan våra lag. Öset tog ledningen med 1-0 efter ett inspel från kanten. Därefter kvitterar vi på en hörna och strax därefter trycker vi in 2-1 ledningen. Matchen är ganska jämn och öset får in 2-2. I andra halvlek rycker vi upp oss något och ligger tätare i markeringsspelet. Vi lyckas göra 3-2 på ett fint anfall. I slutet av matchen trycker dom på för ett kvitteringsmål medan vi lite grann går på knäna. Men vi lyckades reda ut det och vinner denna kamp med 3-2.”

ÖBK:s Blertim Zhuta hade följande att säga till bloggen:

”En match där vi stundtals spelar riktigt bra fotboll men bollen vill inte in! Missar återigen två öppna mål och massa annat. SG gör väl mål på det enda dom har egentligen och det skall sägas att de gör mål i samma veva som vi pumpar med chanser och blir för ivriga då vi har alldeles för stort övertag och slarvar med koncentrationen! Tufft nu med en poäng på tre matcher men dessa en poäng kunde lika gärna varit nio! Vi vet vad vi kan och det är bara en tidsfråga innan det släpper för oss och istället för stolpe ut får vi snart stolpe in och då är vi livsfarliga!”

SG:s matchrapport hittas HÄR.

SG uppe på sex poäng efter tre matcher medan ÖBK står på en pinne.

 

6D

Hisingen FC – Hålta IK 3-1 (0-0)

Nybyggda Hisingen FC tog en fin hemmaseger mot Hålta IK igår. Alla målen kom under matchens sista halvtimme och Mefailj Useinov och Ibrahim Abdi Salah nästade för Hisingen som även fick hjälp av ett självmål. Alexander Svanlund gjorde Håltas reducering.

Håltas burväktare Andreas Djerf sa så här om förlusten:

”Riktigt tung kväll för oss. En sån typ av match man som spelare aldrig vill ska inträffa. Vi var helt klar det bättre laget i 90 minuter och hade mängder av chanser. Men det var en sån kväll där bollen bara inte ville in i mål. Istället får Hisingen turligt utdelning i den andra halvleken på enkla misstag ifrån oss och lika turligt får dom även in ett självmål. Vid 2-0 har vi en rejäl uppförsbacke och det är först då Hisingen börjar spela upp sig och sitt försvar. Vi trycker upp allt vi har och får till en reducering men på en kontring utökar de med matchens sista spark. Riktig plattmatch från oss och första gången jag har förlorat en match där motståndarlaget inte ens hade ett skott på mål. Åter igen är det bara att bryta ihop och komma igen.”

 

7B

Mensiken IF – Hjuviks AIK (avbruten)

Matchen avbröts efter dryga kvarten då ljuset slocknade och inte gick att få igång igen. Hjuvik ledde då matchen med 1-0. Nytt datum är inte klart ännu.

 

/Rasta