Massor av lokalfotboll igår och vi börjar med att titta till hur det gick i division 4 och 5:

 

TORSDAG 12/4

4A

FC Komarken – SKIF Semberija 2-2 (1-0)

Nykomlingen FC Komarken fortsätter at plocka poäng inledningsvis i årets 4A. 1-0 segern mot Floda följdes igår upp av 2-2 mot Semberija. Precis som mot Floda var det Shwan Kamal som fixade målen. Redan i andra minuten satte han 1-0 och efter en timmes spel kom tvåan. Semberija avslutade dock starkast med en reducering av Vinko Djuric i 79:e minuten och en kvittering tio minuter senare signerad Gilbert Mensah.

Komarkens spelande assisterande tränare Alen Grozdanic sa så här om matchen:

”Vi spelade ganska bra, kompakt, och gav inte Semberija mycket i första halvleken. Vi tog en tidig ledning, 1- 0 kanske efter redan fem minuter spelade. Semberija hade inte mycket att komma med i första halvleken, ett par farliga hörnor och en nick minns jag. I andra halvlek började vi ganska så bra igen och lyckas göra ytterligare ett mål. Semberija var ofarliga fram till minut 60 kanske, bytte in spelare och satsade allt framåt. Vi får några kontringslägen men lyckas inte göra mål. Semberija radar plötsligt upp fler och fler chanser och lyckas reducera med kvarten kvar och även göra 2-2 med minuten kvar. Lite surt att släppa 2-0 bara så där men kanske är det rättvist resultat ändå. Sen så saknade vi 6-7 stycken spelare och med tanke på läget så får denna poängen ses som ett bra resultat.”

Semberijas tränare Marko Babic sa så här om 2-2 matchen:

”Ah, vad ska man säga? Typisk Semberija-match. Vi äger bollen, har allting även om de gjorde mål på första skottet på mål. Men vi kan inte göra mål. De som vi missar de är lättare att missa än att träffa. Sen i andra halvlek efter en hörna får deras spelare för andra gången under matchen stoppa bollen på linjen med händerna men domare ser inte detta. De rensar bollen och efter ett anfall av deras bästa spelare, nummer 9 Shwan, gör de en till mål helt orättvist. Sista 20 gör vi äntligen två mål på våra chanser och hade en 100 % läge i 92:a minuten för att vända matchen helt men igen missade, omöjligt! Till slut 2-2 . Bra eftersom de hade ledningen 2-0 men dåligt om vi kolla statistiken genom hela matchen.”

 

5A

IK Zenith – Partille IF FK 2-0 (2-0)

Zenith har fått en stabil start på 5A och tog sin andra seger på tre matcher när Partille IF FK besegrades hemma på Hovgårdsvallen. Vane målskytten Niclas Wallerius satte 1-0 efter 26 minuter och den första halvlekens sista minut gjorde Jakob Ström 2-0, som också blev slutresultatet.

Zeniths kapten Kim Luukkonen sa så här om segern:

”Tycker vi är mer laddade än Partille från start, och med både 1-0 från Walle samt 2-0 strax innan halvtidsvila av Ström så känns det väldigt tryggt. Partille har en period i andra då dom äger en del boll, utan att riktigt skapa någonting. Vi känns starkare matchen igenom. Tre poäng och hålla nollan känns gött. Önskar Partille lycka till framöver!”

Partilles målvakt Dennis Nithander hade följande att säga om matchen:

”Innan matchen hade vi förhoppningar om att kunna plocka tre poäng men i slutändan var vi inte ens nära. Första halvlek är jämn i början, båda lagen skapar några halvchanser, men ju längre den lider får vi enkla bolltapp och faller längre och längre ner i banan. Tyvärr som så många gånger tidigare under säsongen så bjuder vi på två enkla mål och ger bort våra möjligheter till poäng. Andra halvlek är en transportsträcka där det inte händer någonting. En rättvis och ohotad seger för Zenith.”

Bloggen fick även en kommentar från Partilles vänsterback Hugo Kymmer:

”Tyvärr kommer vi inte upp i nivå igår och Zentih gör ett bra jobb. Vi har svårt att komma till farliga lägen och skapar inte så mycket offensivt. Zentih är ett stort lag med mycket fysik och det har vi svårt med. Vi är ett väldigt ungt lag och fysiken är något vi måste jobba med. De gör två mål vid två fasta situationer där vi inte är med och det straffar oss. Senaste matchen mot Utbynäs gör vi väldigt bra och får med oss tre poäng men nivån igår var tyvärr inte lika bra.”

Zeniths matchrapport hittas HÄR.

 

Hönö IS – Romelanda UF 2-1 (1-0)

Coffe Ahlmans mannar kom från en tung 0-5 förlust i GP-matchen mot Öjersjö och tog här en välbehövlig trea hemma mot Romelanda. Edvin Alexandersson nickade in ett tidigt ledningsmål för ö-laget och 1-0 stod sig till matchens slutskede. Henrik Björnrud fick då in 1-1 för gästerna men de skulle få lämna tomhänta. Theo Alexandersson blev matchhjälte för Hönö när han sköt in 2-1 i matchens sista minut!

Tränare Ahlman sa så här om segern:

”Äntligen match igen och det var dags att skaka av sig den tunga förlusten mot Öjersjö. Skador och avstängningar på våra forwards gjorde att vi startade med sex innermittfältare så vi hoppades på att vi skulle kunna dominera bollinnehavet.Vi inledde bäst och skapade flera lägen men Romelandas utmärkte målvakt gjorde flera kvalificerade räddningar. I mitten av halvleken nickar Edvin 1-0 på en fin hörna av Herman och vi fortsätter kontrollera matchen med stor hjälp av ett bra försvarsspel och stabilt målvaktsagerande från junioren Copter som debuterade i a-laget. Vi inleder andra halvlek stabilt men sakta men säkert så tar Romelanda mer kontroll över matchen och börjar skapa lite chanser då vi backar hem för mycket. Med knappa tio minuter kvar kommer kvitteringen där Romelanda slår en fin boll över vår backlinje, kanske inte rättvist sett till matchen som helhet men inte ologiskt sett till de senaste tio minuterna. Direkt på avspark blir det ett missförstånd i vårt egna lag och på något sätt kommer Romelanda fria mot Copter men skottet blir snett. Tack vare en härlig forcering på slutet så lyckas vi genom Theos sträckta vrist göra 2-1 i sista minuten på ordinarie tid. Sista minutrarna blev givetvis nervösa men vi lyckades hålla undan. Tråkigt dock med fler skador på en redan sargad trupp. Fyra nya skador i matchen så vi får se hur många som är tillgängliga till kommande omgångar.” 

Första segern för Hönö och medan RUF har prickat av en vinst, en oavgjord och en förlust efter tre omgångar.

 

Utbynäs SK – Ytterby IS 5-3 (3-0)

USK föll lite oväntat i förra omgången mot Partille men fick lite revansch igår när Ytterby besegrades hemma på Lemmingvallen i en målrik och kort-rik match. Nyförvärvet Alexander Sjursen och Robert Hedelin såg tillsammans till att USK hade 2-0 redan efter knappa tjugo spelade. Det blev även 3-0 innan paus då Jerry Gustavsson hittade rätt. Matchens sista halvtimme blev sen riktigt händelserik. Gästernas Oliver Hysén drog på sig två ostskivor på några minuter och fick lämna planen men minuter senare reducerade Tobias Hildesson till 1-3. Hedelin svarade dock med att göra 4-1 strax efter men blev själv utvisad bara kort därefter! Filiph Fagerlund satte 5-1 för hemmalaget innan YIS avslutade matchen med att göra två sena mål (båda genom Sebastian Strömqvist). Åtta mål, tio gula och två röda blev facit denna afton.

Tvåmålsskytten Hedelin sa så här om matchen:

”Till och börja med blåste det småspik. Vi fick medvinden i första och tog tillvara på det. Ytterby ville slå den långa nästan varje gång och då fick de problem i motvinden. Men vi får för första gången i år spelet att klicka lite bättre och då vet vi att vi kan rulla boll. Domaren började tidigt att vifta med kortleken och dum som man är ger man sig in i den leken. Egentligen inte speciellt stökig match men slutade med tio gula och två röda. Tråkigt att vi släpper två på slutet och att man får se sista 20 från läktaren men i övrigt finns det mycket positivt att ta med sig.”

Ytterbys Daniel Lohm sa så här om förlusten:

”Vi kommer inte i närheten av vad vi kan. Ligger alldeles för långt från motståndarna och är tvåa på bollarna. USK är mycket hungrigare och får även utdelning. Vi förlorar matchen de första 30 minuterna och kan sedan inte riktigt hota deras ledning. ”Snyggar” till resultatet i slutet men då är det alldeles försent.”

YIS matchrapport hittas HÄR.

 

/Rasta