Vi fortsätter att sätta tänderna i gårdagens action i våra division 6 och 7-serier:

 

TORSDAG 12/4

6A

Bergsjön SK – Surte IS FK 2-2 (0-2)

Inget av lagen har vunnit ännu i årets 6A och båda får vänta minst en omgång till då gårdagens match slutade 2-2. I nuläget har dock bloggen inte så mycket mer information än så.

 

6B

Fässbergs IF – Göteborgs SIF 1-0 (1-0)

I det tidiga toppmötet mellan Fässberg och GSIF, där båda vunnit sina två inledande matcher, blev det seger för lilaklädda FIF! Matchens enda mål gjordes av Lukas Svensson efter tre minuter! I den första minuten fick dessutom ”Studenterna” en spelare utvisad efter en målchansutvisning precis utanför straffområdet.

Fässbergs Mustafa ”Shirren” Shirwani sa så här om segern:

”Vi startar matchen riktigt bra. Precis så som vi pratade om så skulle vi starta matchen i ett högt tempo och få motståndarna på bakfoten. Efter en minut sparkas jag ned precis utanför straffområdet när jag är helt fri mot mål. Göteborg får ett rött kort för det. Två minuter efter spelar Hampus fram en lysande boll till en djupledslöpande Lukas som placerar bollen in i nät. Därefter blir vi för statiska och utnyttjar inte övertaget samtidigt som Studenterna gör det bra med en man mindre. Vi spelar inte det spel som vi är vana vid att spela men vi försvarar exemplariskt. Vi har flera lägen att både göra 2–0 och 3-0 men bollen vill inte in. Vi vinner matchen till slut och det är tre otroligt sköna poäng som vi tar med oss. Skall också sägas att många spelare är borta denna match, många spelar på ovana positioner och ändå gör vi det stundtals bra.”

FIF:s matchrapport hittas HÄR.

GSIF:s referat hittas HÄR.

Fässberg toppar in lite haltande 6B-tabell efter tre raka segrar och den fina defensiven från 2017 håller i sig då laget bara släppt två mål på de tre första matcherna.

 

Chalmers Studentkårs IS – Göteborgs City FF 3-1 (1-0)

Nykomlingarna Chalmers tog sin andra seger för säsongen när laget besegrade Göteborgs City på ett strulade Härlanda Park. Chalmers hade i alla fall 1-0 med sin in i den andra halvleken efter mål av Adam Pryts. Med cirka en halvtimme kvar kvitterade Axel Wendt för City. Filip Wester satte både 2-1 och 3-1 för Chalmers i slutet av matchen och mellan målen hann Citys Anders Hultberg bli utvisad efter att domaren hivat upp hans andra ostskiva i matchminut 85.

Citys tränare Niklas Järlström sa så här om förlusten:

”Ja, det var en väldigt jämn match med mycket kamp. Väldigt strul med ljuset. Kom inte på förrän 30 minuter in på matchen och sen när det var ca 3-4 minuter kvar slocknade det, matchen blåstes av då, ett skämt att detta kan hända. Chalmers stod upp bra speciellt i första halvlek med en bra medvind för dom, tungt för oss och lyfta upp i motvinden. Men som jag sa tidigare så bra kamp med mycket närkamp. 1-0 i halvlek. I andra så lyfts vi mer lite p.g.a medvinden nu. Vi skapar en del chanser och skall väl göra ett eller två mål innan vi får in 1-1, snyggt mål av Axel Wendt framspelat av Adrian. Efter det ligger vi på men det är Chalmers som lyckas trycka in 2-1. Här skulle domaren dömt offside tyckte vi men men. Här går tyvärr luften ur oss och Chalmers lyckas trycka in 3-1, det blir slutresultatet. En jämn match med mycket kamp. Chalmers står upp bra och det gör vi med. Generellt en bra insats från oss men tyvärr inte turen på vår sida. Vi jobbar på och hoppas på första trean nästa match mot Härlanda. ”

Chalmers Adam Prytz beskrev matchen så här:

”Återigen en välförtjänt seger. Under första halvlek så håller vi City tillbakatryckta men lyckas tyvärr inte få igång något ordentligt spel. Till slut ger dock den höga pressen resultat och vi lyckas få in en boll. Till andra så går vi ner på en trebackslinje vilket visar sig direkt i form av ett mycket bättre passningsspel från vår sida, tyvärr så blottar vi oss en del bakåt och City gör välförtjänt 1-1. När vi sedan efterhand drar ner på misstagen så tar vi över matchen vilket resulterar i både 2-1 och 3-1.”

Tuff start för City med tre raka förluster.

 

FC Härlanda – BK S:T Jakob 7-0 (4-0)

Efter en ganska oväntad förlust mot Landala i premiären följde ”Fångarna” upp 2-1 mot Solängen i förra omgången med en rejäl överkörning av BK S:T Jakob! 4-0 i paus blev 7-0 till slut och Toni Micevski och Tallal Moustahssine blev tvåmålsskyttar för Härlanda.

FCH:s Jonatan Hellman sa så här om överkörningen:

”Ruskigt fin insats där vi trummar på från kvarten in fram till slutsignal. Offensiva gubbarna imponerar stort, och jävligt gött att få rull på målskyttet på allvar. Kvällens Fånge måste nog ha varit Jason ”den gaeliske” Davies, som trots noll baljor i lökpåsen gör det ruskigt bra allra längst fram. Alla var bra igår. Behövligt.” 

BK S:T Jakobs tränare Roni Mezo hade följande kommentar till bloggen:

”Vi har inlett säsongen med tre förluster. Idag var det riktig bottennapp mot ett Härlanda som utnyttjade vår höga linje, slog långbollar och gjorde sina mål på det. Vi har problem med att få ihop ett lag och kommer med otränade spelare. Spelmässigt har vi en jättebra start, med många chanser och vi kunde lika gärna tagit ledningen där. Sedan hade vi en paus då ljuset inte kom igång, när planens lampor tändes glömde vi tänka vår kämpaglöd för helt plötsligt orkade vi inte göra jobbet. Lät Härlanda kontrollera matchen och vi kämpade inte för varandra. Det är tufft just nu men det är 19 matcher och 57 poäng kvar att slåss om. Vi kommer tillbaka! Vill slänga en känga till den eviga cirkusen med Härlanda park. Idag installerades nytt system för omklädningsrum och ljus så våra brickor ska funka. Problemet var att ingen visste var dosan fanns och brickorna funkade inte heller. Matchen fick pausas i ca 10 minuter innan ljuset kom igång och slocknade med 6 minuter kvar av speltiden. Man får ju hoppas att IOFF rett ut saken nu och felsöker vad som var problemet.”

FCH:s matchreferat hittas HÄR.

Sex poäng för Härlanda på tre matcher medan S:T Jakob är ett av fyra lag i botten utan poäng.

 

6C

FC Linné – Pushers BK 4-1 (1-1)

Rutinerade FC Linné lät inte GP:s kameror påverka nerverna utan kunde befästa sin topposition i 6C genom att ta sin tredje raka seger i derbyt på Gröna Vallen mot Pushers BK. Robert Lundström högg direkt i inledningen och rullade in 1-0 för Linné. Kvitteringen kom dock strax efter genom Samuel Michaelsson. Marcus Comé kunde sen tidigt i andra chippa in 2-1 och Andreas Linger nickade sedan resolut in både 3-1 och 4-1!

Linnés Olle Johnells sa så här om segern:

”Första halvlek är vår sämsta på väldigt länge. Vet inte om pojkarna var lite tagna av mediebevakningen eller av den nakne mannen i ett av fönstrena intill Gröna Vallen. Vi gör 1-0 på en bjudning men Pushers svarar omgående och ligger på bra. 1-1 i halvlek och vi tar ett ett rejält snack och efterlyser att våra ledarfigurer måste ryta till. Paul Chandan kommer in och höjer tjötet. Samtidigt börjar vi hitta ett djupledsspel och vi tar över helt. Många som får plus kanten i efter andra men en guldstjärna till Jacob Pettersson på ytterbacken. Kul att se två av Majorna störsts legendarer kivas vid sidlinjen. Åke Strand och Frasse.”

Fin start på säsongen för FC Linné med tre raka treor!

 

Önnereds IK – AIF Göteborg 2-1 (1-0)

Ett annat lag med tre raka segrar är Önnered men det satt ganska långt inne mot Arbetarnas IF på Apelsinplan igår. ÖIK hade med sig 1-0 in i andra halvleken efter att Jesper Jonsson utnyttjat ett friläge och säkert förpassat bollen i mål. Milan Kusovic kvitterade dock för AIF tio minuter in i andra med ett, enligt rapporterna, kanonskott! Önnereds Lasse Andersson drog en Pierre van Hooijdonk-liknelse (bloggens yngre läsare får YouTuba det) medan Erik Entin i AIF snackade om FIFA-mål och om att ”trycka max på fyrkant” (möjligen en bättre liknelse för dagens ungdom om nu skottknappen verkligen sitter på fyrkant). Hur som helst verkar det ha varit en fin kvittering. Om 1-1 målet var en läckerbit verkade ÖIK:s segermål vara mer lokalfotbolls-kompatibelt. Förarbetet till målet innehöll nämligen ett par motlägg innan Erik Ström assisterande Robin Johansson till det matchavgörande målet.

ÖIK:s kapten Andreas Tenggren sa så här om matchen:

”En match där AIF var det bättre laget. Vi gjorde nog våran sämsta prestation för året, vi kom aldrig in i matchen, utan AIF körde på med sin aggressivitet/tyngd som för dagen vi hade svårt för. Men vi kunde ändå kriga till oss alla tre poängen. Och det är dessa segrar som är extra sköna när man inte alls spelar bra.”

Två av lokalfotbollens bästa referatskrivare levererade självklart efter matchen. ÖIK:s matchrapport hittas HÄR och AIF:s hittas HÄR.

 

7A

Lekstorps IF – Angered SK 3-1 (0-0)

Gråbos stolthet trummar på i inledningen av 7A. Tredje raka segern kom hemma mot Angered SK. Johan Hedström hittade rätt i början av andra med en tjong-frispark från halva plan som studsade över målvakten. Marcus Gylling och Anton Magnusson fyllde på för LIF innan ASK fick in en sen reducering genom Firaar Yuusuf Ali.

Målskytten Gylling sa så här om segern:

”Första halvlek är nog årets sämsta. Vi får inget att stämma. Men Angered skapar inte speciellt mycket några halvlägen. I halvlek har vi ett ordentligt snack om att vi ska höja oss och kommer ut som ett helt nytt lag! Vi får en frispark rätt tidigt i andra halvlek från halva plan som Heda drar mot mål och studsar över målvakten och in! Riktigt bra gjort av Heda! Efter de tar vi över matchen som blir allt mer grinig och jag kan sno till mig bollen och kontra in 2-0. Angered får en man utvisad efter att ha sparkat en av våra spelare i ansiktet och sedan spottar vår tränare i ansiktet! Mycket otrevlig! Men vi håller oss lugna och vi kan göra 3-0 på en fin omställning som avslutat av Anton, en juniorspelare, som får göra sitt första mål rätt upp i krysset! Sen taggar vi väl ner lite och jag bränner för många bra lägen! Och Angered tar över matchen och kan trycka in en reducering och får nya krafter! Angered trycker på bra och lyckas få en straff i slutet som Calle fantom snyggt räddar! Vi gör en dålig match men spelar fortfarande som ett lag och de för så att vi vinner matchen! Hoppas Eric kryar på sig efter näsbrottet!”

 

Croatia Göteborg – Rödbo IF 3-2

Croatia kunde ta sin första seger för säsongen när Rödbo IF besegrades hemma på Gamlestadsvallen.

RIF:s Magnus Hall sa så här om matchen på klubbens Facebook-sida:

”En match vi vill glömma fort, första halvlek är den sämsta jag sett under min fotbollskarriär. Vi gör inte det vi snacka om att vi skulle göra, utan vi lunkar runt på mittplan låter Croatia hålla matchen i lågt tempo som dom vill. Vi får 1-0 mot oss på en kontring på vänsterkanten, spelar in i mitten och gör enkelt 1-0. Andra är ett klassmål, återigen på vänsterkanten så slår man ett inlägg som håller högsta kvalité. Hårt och välriktat mot bortre där man på ett tillslag slår in bollen. Andra halvlek, ligger vi och pressar i 45 min. 2-1 kommer genom att Andreas Hall tar bollen på mittfältet dribblar förbi 3 spelare och skjuter hårt via ribban in i mål. 2-2 kommer genom en kross, som nickas ner till Hadi som tar sig in i banan och skjuter in 2-2. Det är nu 17 minuter kvar och vi går för seger, men gör en livsfarlig passning i mitten tappar boll lunkar tillbaka som att det ska ordna sig, dom kommer på vänsterkanten får till ett skitskott som går över målvakten och 3-2 är ett faktum. Denna matchen handlar enbart om vilken attityd man kommer till planen. Vi skulle sätta en högpress, rulla från kant till kant för få Croatia springa. Men istället så joggar vi runt på planen, spelar individuellt. Står och trampar istället för göra en enkel passning. Vi är gnälliga, karaktärslösa, och man lägger fokus på hur mycket speltid man får istället för köra järnet när man väl spelar. Inte många ljusglimtar men dagens plus ska endå delas ut.”

 

7B

BK Björkåsen – Elisedals IS 0-5 (0-1)

EIS stod för en riktigt bra andra halvlek där Henrik Magnusson satte 2-0 innan Tobias Andersson svarade för ett hattrick. Matchens första mål gjordes av Tobias Prodan och han sa så här om segern:

”Vi startar matchen trevande och håller alldeles för lågt tempo, men får in ett skönt 1-0 mål strax innan halvtid. I andra höjer vi tempot betydligt och börjar rulla boll, vilket ger ordentlig utdelning. Björkåsen kroknade på slutet och då rann siffrorna iväg något. Jag är nöjd med vår insats, en stabil defensiv och effektivt framåt.” 

 

Högaborg Kärralunds FC – Järnbrotts IF 0-2 (0-0)

Järnbrott vann även sin andra match i årets 7B och det var Petter Fagerlund som fixade segern då han satte matchens båda mål i den andra halvleken.

JIF toppar en haltande 7B-tabell.

 

Rambergets SK – IFK Hindås 6-2 (5-1)

RSK hade det tufft förra året med nedflyttning från sexan. Årets säsong inleddes desto roligare då laget slog uppstartade IFK Hindås med hela 6-2. Både Nana Kwase Addai-Mensah Piesie och Pontus Blomquist blev tvåmålsskyttar för RSK.

RSK:s tränare Patrik Hedberg sa så här om segern:

”Givetvis nöjd och glad över segern. Vi spelar bra fotboll under första halvlek då vi har bra kombinationsspel och leder rättvist med 5-1 i halvlek. Dessvärre blev andra halvlek mer eller mindre en transportsträcka och tempot sjönk rejält. Får ta på mig detta och peppa igång spelarna till nästa match. Ser fram emot matchen mot Skottfint, kommer bli ett bra test för oss för att se vart vi står någonstans.”

Hindås Björn Klafver sa så här om förlusten:

”Trots förlusten ett fall framåt för ett IFK Hindås i avsaknad av matchvana. Vi blev hårt straffade i första halvlek pga en naivt högt stående backlinje i kombination med obefintlig press på bollhållare. Fem första målen kom till av långbollar på ”snabba” centrala forwards. Lite korrigeringar gjorde att andra halvlek spelades 1-1, där Joar Sixts kanonreducering till 5-2 är det som värmer mest. Många spelare som inte spelat match på några år i kombination med en stökig försäsong utan träningsmatcher gör att varje match ger oss otroligt mycket. Ett i övrigt trevligt spelande Ramberget och en fläckfri domarinsats visar hur fantastisk div 7 kan vara i sina bästa stunder. ”

Hindås matchrapport hittas HÄR.

 

Solväders FC – Käringöns FC 2-1 (1-0)

Precis som Ramberget fick Solväders FC lämna sexan förra säsongen. Laget har dock inlett årets 7B stabilt med två raka segrar även om det satt långt inne mot KFC. Yannick Alexandre Ibrahim Diakite’s tidiga 1-0 mot för hemmalaget stod sig till matchens 73:e minut då Mats Blomberg kvitterade. Med tio minuter kvar satte dock Hassan Hassan segermålet för Solväder. 

 

/Rasta