Nej, bloggen har inte glömt 5B! Eller möjligtvis för en kort kort stund. Vi kollar iallafall till hur det gick i torsdags och i fredags i 5B:

 

TORSDAG 12/4

FC Heden – Masthuggets BK 3-1 (3-0)

FC Heden skrev klubbhistoria i torsdags då laget tog sin första seger någonsin i femman. Segern grundlades i den första halvleken tack vare mål av Simon Torrestad, Andreas Malm och strax innan paus Kim Nordström. Huggets reducering kom sent i matchen (87:e minuten).

Hedens Robert Vöks sa så här om den historiska segern:

Första vinsten någonsin i division 5 för FC Heden! Kul för alla i och runt klubben. Extra roligt för Tobias Larsson som gör ett hästjobb med i princip allt från att träna laget, sköta ekonomin och pumpa bollar. Förutsättningarna inför matchen var bra får man säga. Fint väder, stor plan och bra trupp. Matchen börjar lite avvaktande där Masthugget har de farligaste chanserna med en frispark långt utifrån som går i stolpen och en hörna som skruvas direkt i ribban. Heden tuggar sig in i matchen och är framförallt giftiga på några snabba omställningar där vi bryter bollen på MBK:s planhalva. 1-0 kommer på en sådan omställning där Simon Torrestad löper sig fri med en diagonallöpning och Sätter bollen fri med målvakten. Fint framspelad Larsa. Efter målet tar Heden över rejält. 2-0 kommer av Malm med en signifikativ lobb över den utrusande målvakten. 3-0 kommer efter matchen bästa sekvens. Vi ställer om efter en hörna/frispark från Masthugget. Kim Nordström drar igång anfallet och vi får snabbt fram ett 4 mot 3 läge där vi gör stenhårt på mål. Kim får tillbaka bollen strax utanför 16 och nyper dit den rakt i klykan. En kandidat till årets mål för vår del. Resten av 1:a halvlek fortsätter i samma stil och vi bommar en jättechans innan domaren blåser för halvtid. 2:a börjar som första avslutades men i kombination av att Masthugget ändrar om/flyttar upp och vi tvingas till en del byten så tar MBK över rejält. Sista 30 trycker de ner oss rejält och vi har svårt att få till något riktigt eget spel. Vi får några bra lägen till kontringar men lyckas inte riktigt förvalta dem och stänga matchen helt. Istället får MBK in en reducering efter brötande i straffområdet men det stannar där och 3-1 vinsten är ett faktum.”

MBK:s Behzad Kurdali sa så här om förlusten:

”Ännu en match där vi behöver en halvlek med otroligt mycket slarv och mål i baken för att vakna! Tycker att båda lagen har varsinn halvlek, Heden första och vi andra! Tycker att vi bjuder dem på de två första målen där vi står lite fel i våra positioner, även vid tredje målet slarvas det på en hörna som vi slår snabbt, jag får ingen kontroll på bollen, Heden snor åt sig den och kontrar. Tycker att vi är lite passiva på att gå på och låter deras gubbe springa alldelles för länge och för ensam innan Kim får en fantastisk träff och det är inte mycket Sebbe i målet kan göra! Väldigt fin kontring som avslutas på ett ännu snyggare sätt! I andra halvlek vaknar vi, och börjar chansspela! Konstigt nog så är vi mycket bättre när vi chans spelar än när vi faktiskt försöker spela boll. Vi har mycket boll men kommer aldrig riktigt till de farliga chanserna. Dröjer till ca 88:e innan Love gör 3-1. Vi ska ha en straff någon minut senare men domaren väljer att fria. Tror inte det hade gjort någon skillnad riktigt för vi hade inte hunnit hämta ikapp då domaren blåser av något anfall efter och Heden står som vinnare! Ser man över 90 minuter så är de bättre och förtjänar tre pinnar! Vi tar med oss delar av andra halvlek ”igen” och hoppas att vi är vakna i första mot Mossen nästa vecka.”

Efter tre spelade matcher återfinns Heden på fyra poäng och Hugget strax efter på tre.

 

Mossens BK – Näsets SK 1-2 (0-1)

Fortsatt riktigt tungt för nedflyttade Mossens BK. I förra omgången föll laget med 0-7 mot Väster och i torsdags kom tredje raka förlusten i årets 5B då MBK förlorade ”hemma” på Kviberg med 1-2.  Näsets kapten Vasileios Liolios öppnade målskyttet i den 24:e matchminuten, ett resultat som stod sig halvleken ut. I mitten av andra kunde sedan Robin Raunegger utöka till 2-0 inna Mossens kapten Victor Ahl fick in en reducering. 

NSK:s Anton Örth sa så här om segern:

”Gott med en seger till! Mossen var starkare än mot Väster förra veckan. Det kan jag säga. Vi spelar stundtals ut Mossen i första halvlek och de får några få chanser på våra misstag. Vi skapar själva en del chanser och har ett hyfsat tryck mot deras mål, men fortfarande lite för dåliga i avslutningslägena, men vi kommer dit! I andra tycker jag att Mossen steppar upp och är mer på hugget och vi tappar vårt lilla övertag, de kommer till några riktigt farliga lägen men inte så mycket mer utöver det. Vi har allt under kontroll under hela matchen ändå känns det som, vi måste bara sätta våra lägen tidigare och döda matcherna tidigare. Har varit lite så i våra matcher i år. Nu väntar derby nästa vecka mot KBK, kul!”

Mossens Staffan Qvarfordt hade följande att säga om förlusten:

”Jag tycker att de börjar riktigt starkt och flyttar boll snabbt. Det är väl egentligen bara deras målvakt som såg ut att vara lite ur form. Tillslut gör de mål på ett skott utifrån som träffar en rygg och ändrar riktning. I andra halvlek jämnar spelet ut sig något i takt med att vinden ökar i styrka. De sätter 2-0 med ett skott rakt i krysset från lång distans. Vi reducerar efter en tilltrasslad situation men närmare än så kommer vi inte. Det skall sägas att det blåste REJÄL motvind och vi hade väldigt svårt att ens få bollen i spel efter utspark. Tungt att förlora igen men vi kommer alltid tillbaks!”

NSK uppe på sex poäng nu efter tre omgångar och Mossen som sagt utan poäng än så länge

 

FREDAG 13/4

Hovås Billdal IF – Sandarna BK 0-1 (0-0)

Efter förlusten i premiären har starka nykomlingarna Sandarna svarat för två raka segrar och igår besegrades Hovås Billdal med 1-0 efter att Mikael Johansson avgjort med tio minuter kvar.

Bloggen får återkomma med mer information. Hovås jagar iallafall första segern för året och står på en poäng efter tre matcher.

 

IF Warta – Balltorps FF 1-2 (0-1)

Balltorp och nye tränare Fredrik Magnusson har fått en kanonstart på året 5B. Den tredje raka segern inkasserades igår fredag när nykomlingen Warta besegrades på Sälöfjordsvallen med 2-1. Jetmir Kurti och Marcus Nilsen gjorde BFF:s mål innan Warta reducerade strax innan full tid genom Emir Ajanovic.

Tränare Magnusson sa så här om BFF:s seger:

”Vi gör en riktigt dålig match idag och det kändes som vi saknade energi. Tyvärr åkte vi på skador under matchen på Felix och Parosh som ställde till det lite tidigt i matchen Tycker Warta gör det bra och är nog förtjänt av en poäng men starkt av oss att leda med 2-0 och vinna tillslut med 2-1 då Warta gör mål i slutminuterna när vi inte är på topp, det visar att vi är starka i år. Nu väntar Hovås på torsdag hemma i Balltorp.”

BFF toppar serien med full pott efter tre spelade matcher. Warta har en vinst på tre försök.

 

/Rasta