Den tredje omgången i 4A är färdigspelad och så här gick det i helgen:

 

FREDAG 13/4

Kode IF – Gårda BK 0-4 (0-1)

Det var verkligen ingen otursdag för Gårda BK i fredags då de lämnade en av de på pappret tuffaste bortamatcherna för säsongen med en 4-0 seger! Nyförvärvet från Floda, Pierre Dahlén, gav gästerna en smakstart då han satte 1-0 redan efter sju minuter. I mitten av den andra halvleken kunde sedan Philip Jonsson göra 2-0 och sen levererade Josef La Carrubba med sitt 3-0 mål. Matchen avslutas med att Kristofer Karlsson gör fyran, och då har ändå Gårda en man mindre på banan.

Målskytten La Carrubba sa så här om matchen:

”Vi genomför i stort sett en bra match. Den första halvleken är relativt avslagen. Man märker att båda lagen känner på varandra. Vi är näst intill nervösa i vårt sätt att agera. Kanske att vi hade respekt för motståndet. Det är inget fel i det egentligen, men i första halvleken hämmade det vårt spel. Trots det trycker vi in ett mål. I den andra halvleken börjar man känna igen det Gårda vi vill vara. Vi varierar vårt spel. Vi spelar mer efter backen, vänder bollen från kant till kant oftare. Dessutom börjar vi spela mer duellspel. Vi gör helt enkelt allt lite bättre. 2-0 och 3-0 kommer som ett brev på posten. Sedan får vi med kvarten kvar en man utvisad. Trots det tycker jag att vi kontrollerar både boll och matchbild. 4-0 är ett riktigt läckert anfall. En väl genomförd match. Nu tar vi helg, kör en lagfest, för att sedan ses på måndag och ladda för nästa match. Just det, en sak till, har du sett att jag är med i målprotokollet? Två minuter i tiarollen, det var allt som krävdes.”

Kodes Markus Anderberg hade följande att säga om förlusten:

”Gårda var ett klart mycket bättre fotbollslag än vi. De tar rättvist tre poäng. Jag tycker dock inte resultatet på alla sätt speglar matchbilden. Stundtals tycker jag killarna stod upp bra. Kan låta konstigt, men på något sätt kändes det som att vi ville mer jämfört med den bleka uddamålsförlusten senast. I första halvlek tycker jag att vi är med och ger Gårda åtminstone lite huvudbry. Men totalt ger vi även oss själva så mycket huvudbry på egen hand att det givetvis blir ohållbart över 90 minuter mot ett lag som Gårda. Sammantaget är förlusten odiskutabel. Jag tar på mig det mesta. Jag har tränat för dåligt länge nu och haft mycket fokus på annat håll. Klarade inte ens av uppvärmningen till matchen och spelade noll minuter. Jag har inte sett till att ta mitt ansvar och göra mig tillgänglig i den utsträckning laget behöver. Skamligt. Att vi skulle kunna vinna den här serien är nonsens. Vi är varken fysiskt, mentalt, tekniskt eller taktiskt tillräckligt redo för det. Det fattar alla med insyn och/eller insikt. Det är givetvis inte lätt för något lag att avvara typ tre av truppens klart mest tongivande spelare. Allra minst för oss, skulle jag säga. Men jag är övertygad om att vi har förutsättningar att så småningom vända på detta och klara av en mittenplacering. Jag är fullt ansvarig, men jag är inte orolig.”

Ord och inga visor från Anderberg.

Gårda har öppnat 4A lysande med tre raka segrar och 10-1 i målskillnad. Då har också två av segrarna kommit på bortaplan mot tänkta toppkonkurrenter. 1-0 mot Stenkullen i premiären och nu alltså 4-0 på Kode.

Tyngre för Kode som har en vinst och två förluster.

 

Kortedala IF – Guldhedens IK 1-3 (0-1)

Då båda lagen mött Lärje-Angereds IF och vunnit blev det säkert en lite konstig känsla när Lärje drog sig ur och de resultaten försvann. Hur som helst var det Guldheden som var starkast på Bergsjövallen i fredags och Svante Möller behövde bara 39 sekunder på sig för att göra 1-0 till gästerna från centrala Göteborg. I mitten av andra kan sen Jawid Zirak utöka till 2-0 innan Kortedala reducerar genom Idiris Ahmed och det blir nerv sista kvarten. Svante Möller blir dock tvåmålsskytt och ser till att GIK får med sig alla poängen.

Guldhedens assisterande tränare Magnus Karsvall sa så här om segern:

”Efter antiklimax när Lärje drog sig ur och plattmatchen mot Gårda var det gött att studsa tillbaka. Med sjukstuga i laget fick vi jobba för att få ihop en trupp men kom med ett starkt lag ändå. Vi skruvade lite i formationen som gjorde det bättre defensivt. Vi får en drömstart med mål efter 39 sekunder via Svante Möller. Sen tar Kortedala över helt i 30 minuter och spelar en bra fotboll där vi får försvara oss. Vi tappar boll enkelt och blir tillbakapressade. Vi är dock bra defensivt idag så vi håller ut till paus. Kortedala börjar också andra bäst men vi växer in i det och kommer i många bra kontringslägen. På en sådan gör vi 2-0 med 25 kvar då irrationelle Jawid Zirak hittar vår yngling Noel Börjesson Helsing som gör sitt första mål för oss. Vi kan nu döda matchen men Kortedala reducerar rättvist med kvarten kvar. Med 10 kvar hittar Jawid Svante som dödar matchen med sitt andra mål. En skön seger mot ett Kortedala som var bra men lite uddlösa. Dom kommer plocka poäng liksom vi om vi kommer upp i nivå och är så stabila som vi stundtals var idag. Go match mot Lunden nästa vecka där det nog kommer bli en annan matchbild.”

KIF:s tränare Mhammad Omeirat hade en kort men beskrivande kommentar om matchen:

”Vi äger matchen men kan inte göra mål!”

GIK:s matchrapport hittas HÄR.

I den lite haltande tabellen har nu GIK en vinst och en förlust medan KIF står på två förluster.

 

LÖRDAG 14/4

United Africa FC – Nol IK 2-4 (0-3)

Gästerna Nol fick riktigt bra utdelning under den första halvleken mot UAFC. Alexander Veglo och Niclas Elfving såg till att det var 2-0 till Nol efter bara 17 minuter. Innan paus kom även trean, genom Nebeyu EliasWilliams Ifeanyi Odili gav United Africa lite hopp i mitten av andra men det hoppet levde bara i någon minut innan Boban Ilic satte 4-1. UAFC fick in en till reducering (Christian Osita) men kom aldrig närmare. 

 

Stenkullen GoIK – Floda BoIF 5-0 (2-0)

En rejäl överkörning i derbyt när hemmalaget Stenkullen vann med hela 5-0Martin Nilsson Faal inledde målskyttet efter 20 minuter och innan paus hade Marc Montgomery satt 2-0. Henrik ”Foppa” Forsberg ville inte vara sämre och inledde målskyttet i den andra halvleken. Inhopparen Leon Clarke gjorde sedan 3-0 på frispark och 4-0 på en hörna.

Stenkullens sportchef Ingemar Holm var självklart nöjd och sa så här om derbysegern:

”En härlig varm solig dag där det var ca 160 personer och kollade, där vi var favoriter och spelade med två av deras bästa spelare från förra året från start , Vi börjar att dominera från minut 1 till 45 och gör rättvist 2-0 i första halvlek med mål av Martin Faal/Nilsson och Marc Montgomery , i andra fortsätter vi att trumma på och gör 3-0 av pånyttfödde Foppa Forsberg och inhoppande och skadefria (äntligen) Leon Clark som gör dom sista två målen. En stark match där Flodas Målvakt är bäst hos gästerna, vilket speglar matchen i stort. Men är mycket nöjda med vinsten mot lokalkollegan Floda som ändå kämpar och sliter trots klasskillnad. Vi hoppas verkligen Floda klarar sig kvar, även om det kommer bli svårt. Roligt med dom här derbyna som brukar vara väldigt tajta och roliga. Alla värda stort beröm för en go lagseger igår av oss igår.”

Lerums Tidning skriver mer om matchen och det hittas HÄR.

Stenkullens matchreferat hittas HÄR.

Bilden till inlägget är också från derbyt och är lånat från duktige fotografen Rasmus Tynander (www.rasmustynander.se).

Stenkullen har nu två raka segrar efter premiärförlusten mot Gårda.

Värre för Floda som har tre raka förluster och 0-8 i målskillnad.

 

/Rasta