Det har varit full fart i 4B under helgen då hela omgång 3 spelades klart!

 

FREDAG 13/4

Mölnlycke IF – KF Velebit 1-2 (0-2)

Efter två oavgjorda matcher tog Velebit sin första seger för säsongen när Mölnlycke IF besegrades på bortaplan med 2-1. I mitten av den första halvleken kom Velebit båda mål (Mohammed Ibrahim och Igor Utkovic) som bäddade för trepoängaren. MIF fick in en sen reducering genom Jesper Falkentorn men det räckte inte.

Velebits Paolo Rossi sa så här om segern:

”Efter två inledande kryss kom äntligen första segern. Alltid lika trevligt! Matchen börjar med att Mölnlycke får en straff efter fyra minuter som missas. Tycker första halvlek är bra. Båda lagen försöker spela fotboll samtidigt som det är mycket kamp men inga riktigt klara målchanser. Men så var det våran tur att få straff och den förvaltas på bästa sätt och så var det 1-0. Innan första halvlek är slut trycker vi in 2-0 på en fast situation. Andra halvlek är mest ett ställningskrig tycker jag. Väldigt lite skönspel, mycket långt och utan klara målchanser. De får in 2-1 med 5 min kvar och det slutar också matchen.”

MIF:s Sudo Sulejmanovic sa så här om förlusten:

”Tja, vi började med ett litet övertag och lyckades få en straff tidigt som vi brände. Där försvann en del av självförtroendet. Velebit tog sig in i matchen och fick själva en straff som de satte. Sen fortsätter vi att ge bort en del frisparkar på egen planhalva som är ganska onödiga, det passar motståndarna bra och de gör 2-0 på en fast situation strax innan halvlek. Vi ändrar om taktiken i mitten på andra och spelar rakare och enklare, vi får energi när vi gör 2-1 och fortsätter jaga en kvittering. Velebit spelar smart och saktar ner spelet mot slutet. De vinner rättvist, vi når inte upp till en godkänd nivå idag.”

Velebit bra med i tabellen med fem poäng på tre matcher. MIF har tre poäng på tre matcher.

MIF:s matchreferat hittas HÄR.

 

IF Mölndal Fotboll – Donsö IS 1-5 (0-2)

Nykomlingen Donsö har haft det lite motigt med bland annat en 0-5 förlust mot GFF men nu blev det en urladdning i GP-matchen mot Mölndal. Albert Hansson slog in de två första målen på straff innan paus och fick avsluta DIS målskytte med att göra 5-0 och alltså bli hattrick-skytt. Olle Backman och Marcus Johnsson blev också målskyttar för DIS innan Filip Nilsson reducerade sent för Mölndal, även det på straff.

Mölndals assisterande tränare Joakim Andersson sa så här om matchen:

”Ja du, inte som vi hade sett matchen utvecklas. Istället för starta segt och göra misstag första tio och släppa in mål så startar vi piggt och snabbt som vi vill spela. Men efter en kvart missar domaren en solklar offside och sen får de straff. Den är solklar men om inte. Ok, vi kommer igen spelmässigt och skapar tryck och de slår långt på deras snabba forwards som är duktiga. Men så kommer ett misstag av oss de rinner igen och straff nr 2 betyder 0-2. Resten av halvleken trycker vi på och skapar lägen men det var bara en sån dag då bollen inte ville in. I andra halvlek ligger vi på hela tiden och skapar några chanser och chansar med trebackslinje. Men deras snabba forwards sprang på alla deras långbollar och vi orkar inte hålla emot dem och det rinner tyvärr ifrån.”

DIS matchrapport hittas HÄR.

Båda lagen har nu fyra poäng efter tre matcher.

 

Eriksbergs IF – Göteborgs FF 1-2 (0-2)

GFF tog sin andra raka seger och den kom mot Eriksberg borta på Krokängsplan. Teodor Nastevski Lindström satte både 1-0 och 2-0 i slutet av den första halvleken och är nu uppe i fem mål på två matcher. Reducering kom med kvarten kvar genom Anton Efraimsson.

EIF:s Peter Johansson sa så här om matchen:

”En tätt match där vi förtjänade oavgjort. Vi spelar inte den fina och glamorösa fotboll alla gånger men en härlig inställning från alla. GFF är ett bra lag och har många bollskickliga gubbar Första halvlek där jag tycker vi trycker på. Kommer runt på kanter. Vi lyfter in och skapar oro hos GFF som bara kan tacka han där uppe att vi inte gör både ett och två mål. Istället så gör dom 0-1 där de lyfter den bakom våran backlinje som en fristående spelare sedan kan lägga den mellan bena på våran målis. Sedan får dom en frispark som dom lyfter in som resulterar i en straffspark efter att AD observerat en dragning från våran spelare i straffområdet. Straff och 0-2 innan halvlek. Vi pratar om att fortsätta på samma sätt som vi gjorde i första. Vi kämpar men har svårt att skapa riktiga farliga lägen. GFF har mer boll och har en del lägen att avgöra. Tobbe i målet gör några riktiga kanon räddningar och håller oss kvar. Så kommer ett läge. Inlägg och Anton är på sin vakt och trycket in reduceringen. Vi känner att vi kan göra ett till och hade bara Viktor inte haft på sig pjäxorna så hade 2-2 varit ett faktum. Vi får ta nya tag nästa vecka.”

GFF:s Rami Kurdali sa så här om matchen:

”Vi börjar matchen lite trevande och är inte riktig på tå inledningsvis. Eriksberg har till en början lite mer kontrollerat spel än vad vi har och skapar även en del chanser utan att sätta dit bollen. Vi jobbar oss in mer i matchen andra halvan av halvleken och vår notoriske målskytt Teo är påpassligt framme och trycker in 0-1 till oss. Efter målet lyfter vi oss en aning och spelet jämnas ut något. I slutet av halvleken får vi en straff efter en fast situation där jag personligen inte riktigt ser situationen och kan ej uttala mig. Återigen kliver Teo fram och distinkt trycker in 0-2 som det står i halvlek där vi får anses nöjda med resultatet men kanske inte helt 100 med prestationen. Andra halvlek har vi bra kontroll och släpper egentligen bara till en chans som Eriksberg utnyttjar och reducerar till 1-2, vi själva har lite tryck och löper otroligt mkt mot slutet när det öppnar upp sig utan att vi skapar dem riktigt klara målchanserna heller. Vi visar en jäkla moral och alla killar kämpar och sliter och 3 pinnar känns otroligt skönt trots att finliret uteblir denna kväll.”

Bra start på säsongen alltså både för GFF och Nastevski Lindström. EIF jagar fortfarande första segern efter en poäng på tre matcher.

 

Finlandia/Pallo AIF – IFK Björö 0-2 (0-2)

En skön seger för ö-laget efter två inledande förluster med bland annat 1-9 mot Dalen/KFF. Andreas Odersjö satte 1-0 och spelande tränaren Fredrik Augustin gjorde 2-0 i mitten av den första halvleken. Det blev inga fler mål och Björkö kunde ta sin första trea.

Finpas tränare Kenneth Lindfors sa så här till bloggen om matchen:

”När domaren blåser igång så börjar vi ganska bra om än lite trevande. Björkö spelar ganska defensivt och vi blir det lag som har det mesta av bollinnehavet med ett ok passningsspel. Vi skapar ett friläge efter ca 15-20 minuter med en längre boll på djupet som vi bränner när avslutet går nästan rakt på målvakten. Här är vi inne i ganska bra period och spelet sätter sig allt bättre för oss men Björkö ligger bra i sitt försvarsspel. Vi får ytterligare ett friläge när ett inkast rinner igenom men avslutet sitter i burgaveln denna gång. Runt den 25:e minuten och fem minuter framåt kommer en period vi vill glömma där vi ena gången gör ett misstag i uppspelfasen och Björkö hugger direkt och på efterföljande inlägg nickar in 0-1 och bara fem minuter senare så blir allt för veka i närkampspelet när deras kapten avancerar längs kanten och först vinner en kamp 1 mot 2 och sedan kliver förbi ytterligare en eller två spelare som blir passiva och slår in bollen till en misstänkt offsidestående medspelare som gör 0-2. Därefter försöker vi ändra om lite i laget för att balansera upp hur det ser ut ute på plan vilket ger viss skillnad och vi tar tillbaka spelet igen men utan att orsaka något nämnvärt. I den andra halvleken, som näst intill bara spelades på Björkös planhalva, fortsätter vi trumma på och skapar en hel del fasta som vi inte tar vara på pga för dåligt slagna servar eller att vi inte var tillräckligt hungriga i straffområdet, vilket Björkö var varje gång bollen kom in i deras straffområde. Vi har även två frilägen till varav den ena räddas av en redan liggande målvakt och den andra tar i stolpen. En riktigt sur förlust då sett till chanser och spel så borde det resultera i tre poäng men sätter man inte sina chanser och samtidigt ger bort två chanser så vinner man inga matcher. Sen gjorde Björkö det bra i sitt försvarsspel och var mycket mer effektiva än oss idag, dom var mycket hungrigare i sitt egna straffområde och på så sätt blir det faktiskt välförtjänt tre poäng till motståndarna. Vi tar med oss prestationen idag för vi gör en bra match fram tills dom avgörande lägena och nu tar vi nya tag mot Öckerö nästa vecka och önskar Björkö fortsatt lycka till i serien.”

Björkös tränare Augustin sa så här om segern:

”Vi gör ett riktigt gott jobb där ute idag och håller oss till spelplanen, otroligt fin laginsats. Åtta spelare tillbaka den här veckan från sjukdom/skador vilket ger konkurrens i laget och spelare får återigen spela på sina naturliga positioner. Underbart. Härligt att få hålla nollan där vi gör en stabil försvarsinsats. Ett extra plus till Jack vår målvakt som styr vår backlinje bra. Nu ser vi fram emot HEMMAPREMIÄREN nästa lördag mot Kärra, äntligen Björkövallen igen!”

Björkö tog alltså första segern i årets 4B. Finlandia har fyra poäng på tre matcher.

 

Kärra KIF – Mölnlycke-Sjövalla IS FK 0-1 (0-1)

Ett annat lag som haft en tung start är Mölnlycke-Sjövalla med två raka förluster men precis som för Björkö kom första segern i helgen. Kärra KIF besegrades på Klarebergsvallen med 1-0. Niclas Williamsson blev matchhjälte halvvägs in i den första halvleken.

Kärras tränare Jim Holmelin sa så här om matchen:

”Äntligen hemmapremiär på Klarebergsvallen, och i underbart vårväder. Första halvlek vinner inte bara Mölnlycke i målprotokollet, de vinner även halvleken rent taktiskt. Vi har mycket boll och de ligger rätt i sina positioner. Vi spelar boll alldeles för sakta och komplicerat för att hota dem tillräckligt. 1-0 till Mölnlycke i halvlek och det är inte orättvist sett till det taktiska. Andra halvlek är det egentligen bara spel på deras planhalva, men vi är otroligt oskickliga sista tredjedelen för att ta tillvara på det tryck vi sätter dem under. Vi har flertalet hörnor som vi enligt mig slarvar bort fullständigt, men samtidigt även lite oflyt då vi har två klockrena stolpträffar. Måste bara älska det sätt som Mölnlycke idag krigar till sig tre på, samtidigt som det svider när vi ändå spelar såpass fin fotboll stundtals.”

Mölnlycke-Sjövallas tränare Jonas Andersson var kort men precis i sin kommentar:

”Världsklass! En laginsats från början till slut.”

 

LÖRDAG 14/4

Öckerö IF – Dalen/KFF 1-2 (1-1)

Dalen/KFF tog sin tredje raka seger i årets 4B och toppar tabellen. ÖIF tog dock ledningen direkt i matchen genom Victor Nystedt. David Lundin kvitterade innan paus och i den 89:e minuten kom avgörandet på straff! Spelande tränaren för Dalen/KFF, Joakim Ahlgren, satte själv straffen som betydde tre pinnar!

Tränare Ahlgren hade följande att säga:

”Vi gör vår sämsta match hittills. Ingen bra start då en bil missar färjan och tre killar kommer ut till uppvärmningen när den nästan är slut. De känns inte som vanligt vid matchstart, och de resulterar i 1-0 efter 2 minuter. Ganska väntat kändes de som. Vi reser oss dock och kommer in i matchen. Gör 1-1 precis innan paus. Andra halvlek tycker jag att vi är de bättre laget. Öckerö kommer till några skottlägen utanför 16 och har en superchans där vår målvakt Axel gör en kanon räddning. Vi har två bollar i mål som inte blir godkända, en offside och en frispark för målvakt i en hård duell. Vi har ett friläge och en frispark i innerstolpen. I 89:e minuten får vi en straff, som jag tycker är helt given och gör 2-1. Vi har lite tur denna matchen då Öckerö kunde varit laget som gjorde 2-1 sekunderna innan vi fick straffen. ”

Dalens matchrapport hittas HÄR.

Dalen som sagt i topp med maximala nio poäng. ÖIF har en seger på tre försök.

 

/Rasta