Bloggens Magnus ”Böjen” Carlsson tycker till om den första omgången i division 3 Nordvästra Götaland:

 

Då var vi igång och det hände minsta sagt grejer direkt i premiär omgången, med bland annat målkalas på Hjällbovallen samt sena avgöranden i 2 matcher.
Min tippade skytteliga vinnare Robin Eriksson (Qviding) presenterade sig direkt med ett hattrick.
Först ut under fredagskvällen var Kongahälla – Landvetter där ett relativt ungt hemmalag gör det bra mot topptippade LIS, ett sent avgörande i min 87 signerat goalgettern Fredrik Forsman gjorde att de Gröna inkasserade seriens första 3 poängare med en skön 0-1 seger.
Under lördagen lirades det 4 matcher:
Ahlafors – Älvsborgs FF innehöll 4 mål där hemmalaget var det starkaste laget till slut och inleder med en seger.
Leckborn gjorde det han är värvad för dvs mål men roligast för undertecknad var att Ahlafors i andra halvlek bytte in blott 15 årige Jesper Zetterlund, bra jobbat Coach Michel.
Hestrafors – IK Virgo beskrevs som ett sömnpiller första 45 men i andra halvlek lär åskådarna fått valuta för entre pengen då det bjöds på 5 mål och ett sent avgörande.
I minut 66 tog matchen fart och utcecklingen var som följer: 0-1, 1-1, 1-2, 2-2 och på stopptid gör mittbacken Tomas Erlandsson sitt andra mål och matchavgörande 2-3 för Virgo.
Två klassiska lag gjorde upp i lördagens tredje match nämnligen Jonsered – Qviding, även här blev det hela 5 mål.
Bortalaget Qviding var starkast och hade som nämnt en hattrick skytt i Robin Eriksson som stänkte in samtliga vinröda mål, målskyttar för JIF var nyförvärvet Haidar Bejan samt legenden Björn Anklev
Själv befann jag mig på Ruddalen för att se mötet mellan V.Frölunda – FK. Kozara
Sett över 90 minuter en ganska jämn historia där inledningsvis hemmalget hade det mesta av spelet mot ett ganska lågt liggande Kozara, och utdelning fick man i min 17 efter nickmål av Fred Jänkhe.
Resterande del av första halvleken handlar det mest om Kozara som skapar 3 bra lägen vara 2 klassas som JÄTTE lägen men bollen ville ej in i mål.
Andra halvleken startar Kozara bästa i ett lite högre u-läge, bland annat får man 2 bra frisparkslägen som ej utnyttjas.
Det byts chanser åt båda hållen bland annat har en mycket bra inhoppande Simon Chekrun en boll i stolpen för VF.
Tråkigt slut för Kozara som gjorde en bra insats då man i min 93 får sin keeper friläges utvisad.
Omgången avslutades med matchen Gunnilse – Lerum under söndagen och här var det verkligen ketchup effekt på hemmalaget som stänker in hela 7 mål.
Svårt att dra växlar på denna storseger då Lerum fick en spelare utvisad tidigt i andra halvlek men det kan vara så att GIS har något intressant på g, även här en hattrick skytt i Amar Muhsin
.
IK Kongahälla – Landvetter. IS  0-1
Ahlafors – Älvsborgs FF  3-1
Jonsereds. IF – Qviding  2-3
Hestrafors – IK Virgo  2-3
V.Frölunda – FK.Kozara  1-0
Gunnilse. IS – Lerums IS  7-0
Tjuvtittar man in i omgång 2 så känns ju Derbyt i väster mellan Älvsbogs FF – V.Frölunda intressant ut, så även matchen mellan Qviding – Gunnilse där vi kanske får ett bättre kvitto var GIS står.