Vi kastar oss över helgens division 6-boll och börjar med 6A och 6B!

 

6A

FREDAG 13/4

Bjurslätts IF – Tollereds IF 3-1 (2-1)

Det var lite svårt att veta vart man hade Bjurslätt inför säsongen då de flyttade in från 6D och hade en misslyckad säsong från förra året i bagaget. Efter tre matcher står laget på sju poäng och i fredags blev det en imponerande seger hemma på Bravida Arena mot Tollered. BIF:s kapten Christoffer Lundin gjorde 1-0 efter 22 minuter med TIF:s vane målskytt Björn Mellberg kvitterade en stund senare. Innan paus hade dock Patrik Freter sett till att Bjurslätt åter var i ledning. Tio minuter in i andra satte Benny Brunberg 3-1 och det blev även slutresultatet.

BIF:s Tim Samuelsson sa så här om segern:

”Tollered startade med en ganska hög press som vi ändå löser bra. Vi tar över mer och mer och lyckas komma ända in i nät efter ett fint anfall och gör 1-0. Vi har matchen ganska bra men Tollered tar över mer och sista 10-15 blir allt jobbigare för oss och tillslut får dom utdelning för de och gör 1-1. Men precis innan halvlek kommer vi till ett fint läge och rullar in bollen till 2-1. Andra halvlek är väldigt lätt att skriva om då vi äger hela halvleken och kommer till en del lägen med stolp- och ribbträffar och tillslut även en boll i mål. 3-1 var välförtjänt.”

Tollereds rutinerade mittfältare Daniel Hultberg sa så här om matchen:

”Jämn match där Bjurslätt gör mål på sina chanser och vi missar. De är lite hetare än oss men i det stora hela en jämn match. Tycker nog att oavgjort inte hade varit orättvist. Bjurslätt är ett bra lag och kommer nog hålla till i toppen i år. Domaren gjorde också en helt ok insats.”

BIF alltså bra med direkt i tabellen med sju pinnar på tre matcher. TIF har en vinst och en förlust än så länge.

 

LÖRDAG 14/4

6A

Götaholm BK – Bergsjö IF 1-4 (0-1)

Det var två lag med vind i seglen som möttes då GBK kom från en fin derbyseger mot Gamlestaden och Bergsjö IF vände 0-3 till 4-3 i sin senaste match mot Partille. I lördagens möte på Gamlestadsvallen var det Bergsjö IF som var starkast. Med varsitt mål på varsin sida om halvtidspausen såg Denis Delic och Iljir Krakoveti till att BIF hade ett fint utgångsläge för resten av matchen. Hadi Mahdi satte 3-0 och 4-0 innan GBK fick in en sen reducering (Mohamed Mourad).  

BIF:s Victor Calming spelade inte men var på plats och sa så här om matchen:

”Riktigt skön seger idag denna behövde vi verkligen efter en sådär inledning av serien tycker jag. Vi börjar matchen med ett falla ner en aning och låter Götaholm få rulla runt i backlinjen, dels för att vi ännu inte vet riktigt vart vi står ännu och att vi inte är så bra tränade som vi borde vara vid de här laget. Förra året kunde vi köra högprosa hela året men vi är inte riktigt där ännu i 90 min. Så första 20-25 minuterna är ganska jämn då båda lagen känner lite på varandra. Götaholm tycker säkert att de är bättre i början men vi låter dom få rulla där bak men sedan händer de inte så mycket mer från deras sida. Efter cirka 30 minuter känner vi att de är dags och höja tempot och pressa lite högre upp vilket resulterar i ett mål direkt som konstigt nog domaren blåser offside på. Men vi höjer oss och lyckas göra 0-1 innan paus. I andra halvlek är de bara ett lag på banan och vi borde gjort några fler mål än dom fyra vi gjorde. Men tre sköna poäng och vi är med i matchen igen! Nu hoppas jag att träningsnärvaron blir bättre, vi saknar fortfarande några. Kan vi träna tillsammans två gånger i veckan så tror jag vi kan bli farliga iår! Men det är upp till oss själva.”

GBK:s Shahram Mansouri sa så här om förlusten:

”Vi börjar matchen bra och trycker ner dom och känner att vi har kontroll men det känns som att vi inte vågar fortsätta pressa dom högt så vi går ner oss och de tar över mer och mer. I andra halvlek så är de bara dom och de förtjänar att vinna så som vi spelade tyvärr.”

GBK:s matchrapport hittas HÄR.

BIF nu med två segrar och en förlust på sina tre matcher medan GBK har en vinst och en förlust.

Bilden till inlägget är från matchen och lånad från Götaholms hemsida.

 

6B

Hällesåker IF – Eritreanska IF Göteborg 10-0 (6-0)

Ett tidigt toppen mot botten-möte och då slutade det med hela 10-0 för HIF. Johan Gunnarsson svarade för hälften av målen och har nu gjort orimliga 14 mål på tre matcher. Håller han det här tempot blir det 102 mål för honom i år. Så högt lär det självklart inte bli men många lär det bli. Resten av HIF:s mål gjordes av Mats Eriksson (2), Sebastian Nordqvist, Andreas Olcen och Arvid Karlsson.

Femmålsskytten Gunnarsson sa själv så här om matchen:

”En komfortabel seger mot ett lag som kommer till spel med endast 10 man. Odiskutabel seger men det fanns fina intentioner hos Eritreanska så hoppas att de kan få ihop fler folk till matcherna. 6-0 i halvtid blev till 10-0 efter full tid men nu laddar vi om för en tuff bortamatch mot ett Landala som imponerat i inledningen.”

HIF i topp med maximala nio pinnar och 19-2 i målskillnad. EIF är sist med tre raka torsk och 2-27.

 

FTU – Landala IF 2-2 (1-1)

Att FTU skulle vara bra med i årets 6B trodde nog många (bloggen inräknade) men att Landala IF skulle vara obesegrade efter tre omgångar på sju poäng var det nog inte många som trodde. Lagen gjorde varsina mål i den första halvleken där Patrik Larsson nickade in 1-0 efter en kvart för LIF och Kemal Coskun kvitterade strax efter. I andra tog Landala ledningen igen (Rasmus Johansson) innan Mustafa Dereli kvitterade minuten efter.

FTU:s tränare Romeo Vidovic sa så här om matchen:

”Möte mot Landala som överraskade oss med att räcka över en vimpel vid matchstart. Vi replikerade med att inleda matchen ganska försiktigt. Av ren respekt mot gåvan antar jag. I vilket fall så känner lagen på varann inledningsvis men så får Landala sin första hörna och det smäller direkt. 1-0 till Landala efter markeringmiss. Hörnorna skulle visa sig vara deras främsta vapen och det luktade mål varje fast situation Landala hade. Vi kommer igång efter målet och efter några missade lägen kvitterar vi jättefint genom en språngnick av Kemal Coskun. Vi är nog lite bättre resten av halvleken men 1-1 står sig. I andra är vi nära att ta ledningen flera ggr om men Landala får en hörna och återigen tar ledningen. Det går inte en hel minut och vi har kvitterat genom Mustafa Dereli. Efter det här blir matchen lite jämnare och det är två trötta lag som går in i dom sista tio minuterna. Sista minuterna trycker vi på igen och har några ofattbara missar innan domaren blåser. Bra motståndare med fantastiska fasta situationer, bra domare och vi väntar på att den berömda ketchupeffekten infinner sig snart är sammanfattningen från denna helg.”

Landalas tränare Viktor Ohlsson sa så här om matchen:

”Som nämnt i matchreferatet är ordet för dagen ’bitterljuvt’. En poäng mot ett bra lag är alltid en poäng men svårt att vara helt nöjd. Vi släpper in båda kvitteringarna något enkelt och skapar efter det flera kvalificerade chanser att göra ett segermål. Det gör även FTU så jag tror att båda lagen är lika missnöjda med resultatet. Organisatoriskt vinner vi matchen då vi trots trötta ben inte tappar vårt spel vid något tillfälle, sett till bollinnehav förlorar vi. Grym insats av hela laget, nu ser åtminstone jag fram emot ”hemmapremiären” på Bravida på fredag där jag hoppas vi kan sätta stopp för Gunnarssons målskörd. Det blir en stimulerande faktor för vår starka defensiv!”

LIF:s matchreferat hittas HÄR.

Landala alltså obesegrade och med sju poäng på tre matcher. FTU har en vinst, en förlust och numera alltså en oavgjord.

 

SÖNDAG 15/4

6A

Partille IF SC – Sveakurd FC 0-3 (0-2)

Sveakurds nyförvärv Durim Bublica låg bakom segern med sina två mål. Mellan hans 1-0 och 3-0 mål satte Sarkawt Omar Salih 2-0 i slutet av den första halvleken.

SFC:s Sarkhobon Waheladen sa så här om segern:

”Det blev en välförtjänt seger i kvällens match. Vi kontrollera matchen från start till slut i princip. Partille var nog aldrig framme och hotade riktigt. De kämpade på bra och hade en målvakt i målet som hade en bra kväll annars hade siffrorna varit annorlunda. Men hela laget gjorde sitt jobb denna kväll vilket syntes på planen. 9 poäng av 9 möjliga så då ska man inte klaga. Men som jag brukar säga serien är lång och varje match är lika viktigt vilket laget vet om. Så vi har redan släppt denna match och fokuserar redan på nästa match mot Surte IS FK.”

Partilles Jonas Thorsén sa så här om förlusten:

”Jag tycker vi spelade bra men de var det bättre laget och vann rättvist 3-0. De är snabba och tekniska men jag tycker vi stod emot bra och hade ett bra spel stundtals. Sen orkade vi inte hela vägen och de pressade ganska mycket i slutet. De hade chans på några fler mål men vår målvakt Patrik Säyläs var riktigt bra idag.”

Sveakurd toppar 6A-tabellen på maximala nio poäng efter tre matcher. Vänder vi på tabellen hittar vi Partille med tre raka förluster.

 

/Rasta