Vi fortsätter rapporteringen från division 6 och det är dags för 6C och 6D!

 

FREDAG 13/4

6D

Nödinge SK – Västkurd BK o-1 (0-0)

Nykomlingsmöte på Vimmervi där gästerna VBK till slut tog hem alla tre poängen efter ett sent mål av nyförvärvet Gulled Mohammed.

Nödinges Ermin Aganovic sa så här om förlusten:

”Kul att möta förra årets konkurrenter från 7A. Vi vet att Västkurd har ett riktigt starkt lag och det känns inspirerande att möta dem. Västkurd börjar matchen med att pressa oss högt upp i banan men vi lyckas varje gång spela ut oss ifrån deras press. Vi skapar också några farliga lägen som deras målvakt räddar fint. Första halvleken dominerar vi bollinnehavet och spelar riktigt bra fotboll. Vi blir lite trötta i andra och har endast två avbytare på bänken. Detta gör att Västkurd orkar mer och lycka tillslut göra ett mål som står sig hela matchen. Vi är återigen nöjda med prestationen men inte resultatet.”

Skön seger för VBK som därmed tog sin första vinst i sexan och stå på fyra poäng efter tre matcher. Tuffare för Nödinge med tre raka förluster.

 

IF Vardar/Makedonija – Knippla IK 2-1 (1-1)

Det är många målfarliga spelare som öppnat säsongen riktigt bra och en av de är utan tvekan Mario ”Super-Mario” Atanasovski. Anfallaren gjorde båda målen i Vardars seger mot Knippla och har nu gjort nio mål på tre matcher och 90% av Vardars mål! Det var dock Knippla som tog ledningen genom Tobias Andersson innan Vardar och Atanasovski vände på matchen.

KIK:s Isak Torgersson sa så här om förlusten:

”Inför matchen fick vi rotera om på lite positioner då viktiga kuggar saknades. Men killarna som kom in gjorde det bra mor ett duktigt Vardar. Matchen startar och Vardar rullar bollen fint och slår diagonala krossar som hotar våran backlinje. Vi gnuggar oss in lite smått och får en frispark i perfekr läge rätt tidigt i matchen. Johans smiskar in den i målvaktens hörn. Snajsigt! Märker att Vardar inte alls var beredda på detta och blir lite darriga. Men Vardar har idag 5 stycken Iniestas på mitten och håller i boll och spelar förbi oss gång på gång men får inte det riktigt farliga läget ändå. Sen i sista minuten slår dom den omtalade krossen och vi river ner en gubbe. Piiiiiuufffffttt och domaren dömer straff… 1-1 och det var det sista som hände. Andra halvlek och Vardar får en drömstart och gör mål direkt… Misstänkt offside men 2-1 var ett faktum. Vi lyfter nu således långt då deras innermittar vann mycket boll, så vi tog den enklaste och raka vägen mot en kvittering. Chanser för Vardar skapas via omställningar då vi försöker få upp laget. Matchbilden står sig halvleken ut och likaså resultatet. Rättvis seger för Vardar och vi laddar inför Neutrala på onsdag!”

Vardar är bra med i toppen av 6D efter tre raka segrar. Knippla har fyra pinnar efter tre matcher.

 

Diseröd SK – Neutrala IF 1-1 (1-0)

Efter tre raka segrar blev det poängtapp för Neutrala borta mot Diseröd. DSK hade med sig 1-0 från den första halvleken (målskytt Filip Karlsson). I mitten av andra fastställde dock Mohamed Muhammed Hussein slutresultatet 1-1. 

Neutrala fortfarande i toppen av 6D i en lite haltande tabell. DSK har öppnat inspirerat och är obesegrade med fem pinnar.

 

LÖRDAG 14/4

6C

Fröjdens FK – Tynnered FC 4-8 (1-5)

Det svänger snabbt i lokalfotbollen. Förra lördagen sjöngs det och spelades rock n roll i Hedens omklädningsrum efter att Fröjden krossat SK Argo med 10-0! Känslan är att det var tystade i lördags då Tynnered lämnade Heden 2 med en 8-4 seger i bagaget. Superettan-laget Norrbys tränare-duo Mohammed Ali Khan och Korosh Hatami låg bakom segern då båda levererade varsitt hattrick och enligt rapporterna svarade även MAK för fyra målgivande passningar. Det var dock Fröjdens Naser Rahimi som gjorde matchens första mål innan TFC kom ihåg och de hade 5-1 i paus.

Tynnereds Samme Daher sa så här om segern:

”Ja, vi kommer till en svårtippad match och ett lag som vi egentligen inte vet någonting om. Inte mer än att de vann sin senaste match med 10-0. Tynnered saknar flertal start spelare och kommer med en bänk på tre personer. Nog sagt om det. Domaren blåser igång och det är Tynnered som tar tag i taktpinnen trots det är det ändå Fröjden som tar ledning efter ett missförstånd mellan backlinje och 0-1 är ett faktum. Och det ska inte dröja länge innan Khorosh vackert drar bollen i borte krysset efter en riktig snygg hörnvariant ala MAK/Khorosh. Och Khorosh kvitterar när han slår en snabb och sneaky frispark som han chippar över spelare, domare och målvakt! Sedan drar det iväg för Tynnered 5-1 i halvtid men Tynnered ska med att hinna göra åtta mål och efter det dör matchen ut. Fröjden bjuds på lite kontringar och farliga lägen som resultera i ett mål till för Fröjden. Och där stannar resultat idag för en match som kunde slutat långt uppe på tvåsiffrigt för Tynnered. Måste dock tillägga att Argo var ett betydligt jobbigare lag att möta!”

Fröjdens Jonathan Mattsson hade följande att säga om förlusten:

”Riktigt dålig match från vår sida. Vi har en ledning med 1-0 och det känns bra i matchen. Vi släpper två billiga mål kort därefter och efter det tappar vi allt spel som vi haft innan. När Tynnered därefter gör ytterligare några mål faller vi mer och mer vilket gjorde det svårt att resa oss som kollektiv och verkligen utmana Tynnered. Största motståndaren för Fröjdens är våra egna hjärnspöken, vilket vi måste jobba på i varje match för att kunna plocka poäng. Det är bara att bita ihop och komma igen!”

Tynnered kommer absolut att bli att räkna med i år och är självklart med i toppen efter tre raka segrar. Fröjden står på tre poäng efter tre matcher.

 

6D

Fotö GoIF – Bosna IF 2-3 (1-1)

Tidigt möte på den nedre halvan mellan två lag helt utan poäng innan matchen. Efter matchen stod Bosna på tre poäng och Fotö kvar på noll. Det var dock en jämn match som inte avgjordes förrän i matchminut 84 då Hamza Saaed avgjorde för Bosna! Annars var det Fotö som tog ledningen (Emil Gustavsson) innan Bosna både kvitterade (Elvir Culum) och tog ledningen (Ajdin Smajlovic). Alexander Hjerpe satte dock 2-2 för Fotö innan Saaed alltså avgjorde!

Fotös kapten Gustav Bäck sa så här om matchen:

”Börjar med ett helt underbart väder! Det blir en kopia från förra veckan och återigen är det tråkigt att vi inte kan snyta ihop säcken. Stundtals spelar vi bra men vi missar lite för många lägen idag. Vi ligger lite för långt ifrån dem i försvarsspelet vilket gör att vi inte riktigt har orken att trycka på rejält det sista. Nästa vecka tar vi revansch i derbyt mot Knippla!”

 

SÖNDAG 15/4

Backatorp IF – Hälsö BK 2-0 (0-0)

Backatorp befäste sin topposition efter att laget tog sin tredje seger på lika många försök. Det satt dock ganska långt inne innan Achraf El Messaoudi satte 1-0 i mitten av andra och sedan bjöd HBK hemmalaget på ett självmål. 

BIF:s tränare Jon Wiklund sa så här till bloggen om matchen:

”En jämn match som Hälsö tar tag i taktpinnen från start. Men vi jobbar oss in i matchen ju längre första halvlek går. 0-0 står sig efter första halvlek där båda lagen haft några chanser. I andra kommer vi ut bättre och har matchen i våra egna händer även fast våran målvakt gör några kanonräddningar. 1-0 kommer till slut och sen även 2-0 som blir bortdömt på felaktig offside, men sånt där jämnar alltid ut sig under säsongen. Sen stänger vi matchen när vi gör 2-0 målet. Bra krigat av Hälsö som vanligt.”

Hälsös tränare Johnny Svensson sa så här om matchen:

”Vi kom till spel med färre gubbar än vad som var tänkt på grund av några sena återbud men vi kämpade på bra matchen igenom. Vi pratade innan matchen om att se upp med deras duktige anfallare och lyckades hålla bra koll på honom nästan hela matchen men bara nästan tyvärr. Efter en inläggsfrispark dimper bollen ner framför fötterna på honom och han vänder på en femöring och skjuter in bollen i mål. Vi går ner på tre-backslinje dom sista tio minuterna och skapar ett friläge men missar tyvärr det. Med fyra minuter kvar avgör Backatorp när dom skickar in en till inläggsfrispark som oturligt styrs i mål av en av våra egna. Sammanfattningsvis en jämn match med chanser åt båda håll men Backatorp är effektivare i offensivt straffområde.”

BIF med i toppen direkt på maximala nio poäng. HBK har fyra poäng efter tre matcher.

 

/Rasta