Vi avslutar rapporteringen från helgens boll med 7A!

 

SÖNDAG 15/4

Santos Cruz Azul IF – Hermansby IF 0-1 (0-0)

Emir Ribic blev stor matchhjälte på Sälöfjordsvallen när han avgjorde mötet med Santos Cruz Azul för sitt Hermansby!

HIF:s Mathias Kisch sa så här om segern:

”Hög press vann mot ett motståndarlag med ambitioner att spela fint. Första halvlek får anses bra från vår sida. Får skörda av våran press med bollvinster högt på offensiv planhalva, enorm oförmåga att omsätta detta till målchanser, bästa chanserna två straffmissar (målisen ska ha att det är två räddningar på milt uttryckt: halvdana straffar) Första målet framåt för säsongen lät vänta till slutminuten. Odiskutabelt rättvis seger som satt långt inne.”

Första segern för HIF alltså och för Santos var det andra förlusten på två matcher.

 

Inter Linné IF – Geesguud UF 5-0 (3-0)

Nykomlingsmöte mellan Inter Linné och Geesguud på Härlanda Park men det blev inte särskilt spännande då Linné var numret för stort och kunde vinna med 5-0 efter 3-0 i paus. Braulio Rodriguez blev tvåmålsskytt för Linné.

Inter Linnés Joachim Frej Eriksson sa så här om segern:

”Vi styr matchen och bestämmer tempo direkt från matchstart. Några små tveksamma ingripande i försvar stundtals men annars väldigt stabilt. Vi håller nollan och kommunikation flöt på bra mellan målvakt, försvar och mittfält. Hade vi varit mer effektiva och inte dribblat runt vid olika tillfällen så hade vi stänkt in ett gäng baljor till än de fem vi gjorde. Mittfältet och anfallet gjorde sitt jobb och arbetade väldigt bra i presspelet. Stort tack till Geesguud, domaren och publiken för trevlig fotboll. Nu ser vi fram emot matchen på fredag!”

Inter Linné har insett 7A stabilt med två segrar på två matcher. Geesguud har en vinst och en förlust hittills.

 

Gunnared KIF – Gothenburg Celtic FC 4-0 (2-0)

För Gunnared var det säsongens första match och det blev en säker 4-0 seger mot Celtic. Nadim Raisi inledde målskyttet och Bijan Ghaderi såg till att det blev 2-0 innan paus. I andra fyllde Hanad Yusuf och Sadam Abdifatah på med varsitt mål. 

Gunnareds fina matchrappport hittas HÄR.

 

/Rasta