Vi kollar till de kvarvarande matcher i våra division 5-serier från helgen men innan vi gör det slänger vi in lite mer från helgens 4B.

Öckerö föll med 1-2 mot Dalen/KFF i lördags i 4B och så här sa ÖIF:s tränare Andreas Larsson om den förlusten:

”Riktigt seg förlust med tanke på hur det slutade. Vi börjar matchen bra och tar ledningen direkt i inledningen efter ett fint anfall. I mitten på halvleken börjar Dalen äta sig in i matchen och dem är riktigt tunga när dem skickar boll efter boll från backlinjen upp mot sina stora killar där framme med Bita Bångens i spetsen, men jag tycker vi står upp riktigt bra i det fysiska spelet och är heta på andrabollarna. Tyvärr får dem in en kvittering innan paus efter att vi inte riktigt är med efter en avblåsning och dom tar en snabb frispark vilket ger ett läge till vänster i straffområdet där deras kille får in bollen i bortre trots dålig vinkel. I andra halvlek börjar Dalen bäst, där dem har en riktigt stor chans på ett friläge som vår målvakt klarar. Med 15-20min kvar kommer vi tillbaka och tar över kommandot i matchen och har tre riktigt bra lägen att göra mål + ett par bra skottlägen utifrån men bara vid ett tillfälle på ett friläge tvingar vi deras målvakt till att rädda. Istället får dom en frispark i 89:e en meter utanför straffområdet som dom skjuter i stolpen, vi får undan returen men bollen spelas tillbaka in i straffområdet där deras kille blir fälld med straff som följd. Från min position såg straffen korrekt ut. Den sitter och 1-2 i 90:e på straff är såklart tungt att förlora på. Det var en jämn match där vi lika gärna kunde vunnit eller fått oavgjort men vi hade inte marginalerna med oss denna gången. Roligt att trots straff emot oss och förlust i sista minuten kunna säga att domaren gjorde en riktigt bra insats.”

Då går vi över till helgens division 5-spel:

 

FREDAG 13/4

5A

FC Bosona – Björndammens BK 0-5 (0-0)

I fredags tog BBK en efterlängtad första seger i årets 5A. Det blev inte vilken seger som helst utan en riktig storseger när Bosona kördes över med 5-0. Alla målen kom i den andra halvleken. Pontus Börjesson satte både 1-0 och 2-0 och även Gabriel Girjoaba och Simon Tengfjord blev målskyttar.

BBK:s tränare Edmond Shala sa så här om matchen:

”Ja ,det va en otroligt viktig seger för oss. Jag pratade mycket med killarna innan match att det var viktigt att hålla nollan mot Bosona. För dom är väldigt duktiga på att försvara en ledning. Därför så var vi väldigt försiktiga i inledningen av matchen. Första halvlek var inte bra från något av lagen. Blåsten ställde till det för oss väldigt mycket. Därav så blev det mycket kamp och lite finlir. Det enda som egentligen hände i första var väl att vi brände ett friläge. Annars var det Hawaii-fotboll för hela slanten. I paus så snackade vi mycket om att hålla bollen nere och förlita oss på vårat kortpassningsspel. Även sätta lite högre press. Och det gör vi i princip direkt, där vi även gör 0-1 efter två minuter. Sen visste vi att ett Bosona som måste jaga mål skapar otroliga ytor för våra anfallare. Sen rann det egentligen bara på. I dagens match så är jag otroligt imponerad av insatsen och inställningen. Efter två väldigt tunga förluster så lossnar det framåt och vi håller tätt bakåt. Ett extra STORT plus för våran målvakt Anders (Steinar) som ställer upp och står trotts skada.”

Första segern för BBK medan Bosona har en poäng på tre matcher.

 

LÖRDAG 14/4

5A

Öjersjö IF – Bergums IF 0-4 (0-2)

Bergums IF tog en riktigt fin seger borta mot Öjersjö och laget har börjat säsongen riktigt fint. BIF leder serien efter tre omgångar och är det enda laget som ännu inte förlorat. Sargon Gorgius satte båda lagen mål i den första halvleken och är nu uppe i fem mål på tre matcher. ÖIF kom aldrig in matchen ordentligt och i den andra halvleken kunde gästerna göra både 3-0 (Oscar Nilsson) och 4-0 (Anes Jahic).

BIF:s tränare Kristofer ”KL” Landahl sa så här om lagets seger:

”En bra match, trygga bakåt och hyfsat giftiga framåt. Skoj att Sargon gjorde två mål och fortsätter leverera samt att vi hittills enbart släppt ett mål. Öjersjö hade ju inte med Svensson just idag men försökte ju tugga på så gott det gick. Vi har skrapat ihop 7 pinnar på 3 matcher och är såklart nöjda med det. Tuff match härnäst på fredag mot starka utbynäs. Känns som att årets serie är riktigt oviss och tight.”

ÖIF:s Patrick Allen hade följande att säga om förlusten:

”Egentligen inte mycket mer att säga än att vi gör en dålig match och släpper in löjligt billiga mål. Bergum gör det bra och har några duktiga spelare som är väldigt trygga med boll.”

Bergum har alltså fått en fin start på en stenhård 5A och är det enda laget som inte förlorat efter tre omgångar.

BIF:s matchreferat hittas HÄR.

 

5B

Kungsladugårds BK – IF Väster 0-0 (0-0)

Mållöst i derbyt mellan Lagårn och Väster på Apelsinplan.

KBK:s Danny Höglund-Field sa så här om matchen:

”Vi har som bekant startat lite knackigt, så vi stuvade om lite, ändrade formation och mentalitet, vilket gav resultat. Väster är bollförande genom större delen av matchen, men vi är också med ibland och hotar på kontringar. De skapar flest chanser och de är närmare ett ledingsmål än vad vi är. Trevlig tillställning med mycket publik i sommarvärmen.”

Västers tränare Daniel ”Dalla” Natanaelsson sa så här om det oavgjorda resultatet:

”Skulle säga att vår prestation är tillräckligt bra för att vinna. Vi skapar tillräckligt med lägen för att vinna matchen och Lagårn skapar få chanser på oss. Men Lagårn försvarar sig fint med hela laget på egen planhalva och då hade vi inte marginalerna. Kjellbergs räddningar, dels på frisparken som han fick fingrarna på och petade i insidan av stolpen och den avslutande mirakelräddningen är matchens prestationer.”

Väster fortfarande obesegrade med sju poäng på tre matcher. För KBK var det första poäng i årets 5B.

 

Styrsö BK – Härryda IF 0-4 (0-1)

Härryda IF har inlett årets 5B lysande och tog sin tredje seger av tre möjliga när de lämnade skärgården med 4-0 i bagaget efter den på förhand luriga bortamatchen mot Styrsö BK! Bako Löfgren satte 1-0 precis innan paus och det stod sig till matchens sista fyra minuter! I 86:e gjorde David Johansson 2-0, i 87:e kom 3-0 genom Christoffer Hedenskog innan Löfgren avslutade målskyttet i 90:e!

HIF:s Johan Jidegren så här om segern:

”En riktigt härlig och rättvis seger där vi är det bättre laget. Stabila bakåt och giftiga framåt. Styrsö tilläts inte skapa många chanser och på dom få chanser dom fick så gjorde Eric i målet fina räddningar. Nu laddar vi om inför matchen mot Warta!” 

SBK:s Christoffer Janicijevic sa så här om förlusten:

”Jämn match i första halvlek där styrsö skapar mer men Härryda lyckas få in 1-0. I andra halvlek öppnar styrsö starkt, utan att skapa några chanser att tala om. Allt eftersom klockan tickar på ”tar styrsö ut målvakten” och satsar allt framåt. Vi släpper där allt bakåt och målen trillar in. Tråkig förlust även om siffrorna ljuger.”

Härrydas matchrapport hittas HÄR.

Riktigt fin start för Härryda alltså. Maximala nio poäng och 9-1 i målskillnad och serieledning.

SBK har en seger på tre försök.

 

/Rasta