Lokalfotbollsveckan startade redan i måndags med ett hett studentderby!

 

MÅNDAG 16/4

6B

Göteborgs SIF – Chalmers Studentkårs IS 2-1 (0-0)

Mer etablerade studentlaget GSIF ställdes mot nykomlingen Chalmers, som gör sin blott andra säsong i seriespel. Oklart om det finns någon egentlig rivalitet men den vinkeln är självklart roligast och det verkar som iallafall några gamla GSIF-spelare numera återfinns i Chalmers, blanda annat Petter Andersson.

Hur som helst så tog Chalmers ledning direkt i den andra halvleken efter en mållös första. Simon Rutström noterades som målskytt. GSIF kom dock tillbaka med en straffkvittering i 63:e (målskytt Fredrik Mile) och segermålet svarade anfallaren Jacob Nilsson för en stund senare.

Enligt GSIF:s matchrapport (som hittas HÄR) så var det en tight men rättvis seger till slut.

GSIF lär vara med i toppskiktet som vanligt och står på nio poäng efter fyra matcher. Stabil start även för nykomlingen Chalmers med två segrar och två förluster.

 

TISDAG 17/4

6C

Pushers BK – Önnereds IK 0-1 (0-0)

ÖIK tog sin fjärd raka seger i årets 6C och har hittills levt upp till förväntningarna som topplag. Det satt dock långt inne mot ett kämpande Pushers BK. Matchens enda mål kom en bit in i andra signerat ÖIK:s Daniel Lindgren.

Önnereds Simon Frindi sa så här om segern:

”Det var en rätt jämn match. De har egentligen inget läge som är jättefarligt trots att dom spelar fin fotboll stundtals med 1-2 touch. Vi spelar kanske inte jättemycket bättre, men skapar en del vassa lägen varav ett som vi får utdelning på. Det ska tilläggas att vi har vår tränare Marcus (Kobran) Carlström att tacka då han gör en monsterräddning på straff. Sett över en hel match så tycker jag faktiskt att vi är förtjänta av tre poäng trots att vi inte storspelar.”

ÖIK:s matchrapport hittas HÄR.

Kanonstart på säsongen för ÖIK som alltså toppar 6C efter fyra raka segrar. Pushers har fyra poäng på fyra matcher hittills.

 

/Rasta