6D-laget Västkurd BK har skickat en motion till förbundet angående spelarfusk:

 

Motion till Göteborgs Fotbollsförbund angående spelarfusk!

På grund av återkommande fusk i dem lägre divisionerna så vill vi i föreningen Västkurd BK att det ifrån fotbollsförbundets- och domarförbundets sida tas krafttag mot det här!

Det förekom förra året att det fanns lag som använder otillåtna spelare och tyvärr så har det förekommit även i år igen. Vi som har varit med i lokalfotbollen i så många år känner till en hel del utav spelarna. Bland annat förra säsongen var det ett av våra motståndarlag som använde sig utav inte bara en, utan ett par otillåtna spelare. När vi påpekade detta för domaren i halvtidsvilan så “viftade” han bort detta problem pga oförklarliga skäl. Behöver det tilläggas att dessa spelare i vanliga fall tillhörde en förening som spelade i en mycket högre division. Vill tillägga att vi tog inte upp detta med domaren för att vi är dåliga förlorare, absolut inte (vi ledde trots allt i halvtidsvilan och vi vann även matchen till slut).

Vi vill ta avstånd från detta fusk. Det har även uppdagats fusk på annat håll då vi i egenskap av styrelseroller har kontakt med andra lag som också har varit med om liknande situationer. Listan blir oändlig och vi vill självklart hitta en lösning på det här. Därför föreslår vi ett möte med någon representant från förbundet för att diskutera en lösning på detta tröttsamma problem.

Mvh Västkurd BK

 

För oss som varit med ett tag i lokalfotbollen så har de flesta upplevt detta eller iallafall hörde om fall. Självklart riktigt tråkigt. Detta är redan uppe hos förbundet (Tävlingskommittén) men det är även bra om andra klubbar ställer sig bakom detta!

Antingen går det bra att skriva en kommentar här på bloggen och skriva klubbens namn eller kontakta Västkurds Vural ”Vurre” Kokulu (076-3059660).

 

/Rasta