Efter en ganska lugn start på veckan så var det full fart igår i lokalfotbollen!

 

ONSDAG 18/4

5A

Älvängens IK – Hönö IS 2-1 (1-0)

ÄIK har startat starkt i årets 5A och toppar en lite haltande tabell efter att de tog sin tredje seger på fyra matcher igår. Gästerna Hönö besegrades efter att Jesper Knaving satte 1-o redan efter två minuter och en bit in i andra satte Kenny Rosén 2-0. Erik Sennerstam satte en straff för ö-laget med tjugo kvar men kom inte närmare!

Hönös tränare Christoffer ”Coffe” Ahlman sa så här om matchen:

”Återigen en match där vi skapar mängder med chanser men bolluslingen vill inte in. Matchen inleddes på absolut sämsta sätt där Älvängen enkelt får göra 1-0 efter tveksamheter i vårt försvarsarbete. Vi försöker skaka av oss chocken och påbörjar jakten på kvittering och skapar mängder med lägen utan något positivt resultat. Älvängen har sedan i slutet av halvleken en jättemålchans att göra 2-0 men genom en oförklarlig miss värd ett eget youtubeklipp så sköts bollen utanför mål. I andra inledde Älvängen bättre än oss innan vi återigen tog över matchen och då kom nästa kalldusch när de gör 2-0 på ett långskott. Vi reducerar nästan direkt på straff genom Erik Sennerstam som gästspelade för oss och vi fortsatte jakten på kvittering men utan lycka. Matchen fick tyvärr avslutas utan att någon av coacherna fick coacha, en kastad vattenflaska i frustration var orsaken i mitt egna fall så det är bara att sätta på sig dumstruten men någon gång måste ju vara den första.”

ÄIK i topp alltså men tyngre för Hönö som har tre poäng på fyra matcher.

 

5B

Masthuggets BK – Mossens BK 0-3 (0-1)

Nedflyttade Mossens BK tog sin första seger i årets 5B då Masthugget besegrade borta på Majvallen med 3-0. Drömstart för gästerna när Mattias Söderström satte 1-0 i minut 3. I mitten av andra kom tvåan (Jonas Olsson) och Isac Olsson spikade slutresultatet strax innan slutet.

En, troligtvis ganska lättad, Mossen-tränare i form av Axel Bergström sa så här om årets första poäng:

”Det blev en stabil vinst i en match där vi tidigt tog ledningen med 1-0 och sen gick ifrån till 3-0 i andra halvleken. Det vi la grunden för i förra omgången mot Näset får vi betalt för idag. Killarna har höjt sina prestationer rejält, både som lag och som individer och det märks lång väg. Roligt med vinst och extra skoj med både hållen nolla och att anfallarna Söderström, Olsson och Isco alla får göra sina första mål för säsongen.”

 

Båda MBK-lagen står nu på tre poäng efter fyra matcher och återfinns på den nedre halvan av 5B-tabellen.

 

6A

Bergsjön SK – Bjurslätts IF 0-3 (0-1)

Bjurslätts IF fortsätter att spänna musklerna i 6A och är fortfarande obesegrade. 3-0 borta mot Bergsjön SK blev det igår. Patrik Freter satte 1-0 strax innan paus och Christoffer Lundin dubblade den ledningen i mitten av andra. BSK åkte sedan på ett rött kort och i slutminuterna blev Freter tvåmålsskytt.

Just Freter sa så här om segern:

”Vi gör en stark laginsats och vinner även om vi inte kommer upp i samma nivå som mot Tollered.”

Bjurslätt leder en haltande 6A-tabell med tio inspelade poäng på fyra matcher. BSK har dock börjat riktigt svagt och står på en poäng hittills.

 

Partille IF SC – Götaholm BK 0-4 (0-2)

Det har spelats en hel del roliga matcher på Lexby mellan Partille och Götaholm, några målkalas och även en klassisk match i dimma där det inte gick att se från ena målet till det andra. Igår var det mest roligt för Götaholm som studsade tillbaka efter förlusten senast mot Bergsjö IF. Enligt rapporterna rivstartade GBK med hög press vilket gav utdelning då anfallaren Fenan Zemui satte 1-0. Zemui satte även tvåan och efter paus fullbordade han sitt hattrick! GBK:s nyförvärv Nathan Parker Zivi blev också målskytt då han gjorde 4-0.

GBK:s Christoffer ”Koffe” Mattsson sa så här om segern:

”Vi väljer att sätta hög press första 15 och det ger väldigt bra utdelning. Två ramträffar och sedan ett tidigt mål genom Fenán. Vi väljer att fortsätta den höga pressen halvleken ut egentligen och Fenán hinner göra ett till. I halvlek går vi igenom några smådetaljer som behöver finslipas bara. Fenán lyckas göra ett hattrick och våran american boy Nathan gör sitt första i Götaholmströjan! Det var en rolig match att titta på med Götaholmsögon!”

Partilles Martin Björkdahl sa så här om förlusten:

”En match Götaholm vinner rättvist. De har bud på mer mål men våran målvakt håller nere siffrorna. Vi kommer inte alls upp i kvalitet utan gör det väldigt enkelt för Götaholm.”

GBK:s matchrapport hittas HÄR.

Götaholm står på sex poäng med tre spelade matcher medan Partille fortfarande jagar sina första poäng efter fyra försök.

 

6B

Innan vi ger oss på onsdagens 6B så har bloggen fått lite mer från måndagens studentderby mellan GSIF och Chalmers (där GSIF vann med 2-1). Så här sa Chalmers tränare Daniel Jacobsson:

”En jämn och välspelad match i studentderbyt mot GSIF där startar matchen i högt tempo direkt från start. Den första halvleken är vår bästa halvlek för året, där vi äntligen får igång vårt spel på allvar och dominerar mittfältet totalt. Är flera gånger vi hittar fina kombinationer centralt i banan där det endast är kvalitén i den sista passningen som tyvärr saknas denna gång. Vi skapar en del fina målchanser, där Marcus för en gång skull missar ett friläge som han normalt är stensäker på. Vi tar med oss det fina spelet in i andra halvlek där vi sätter 1-0 rättvist det första som händer (46:e minuten). Efter det blir vi tyvärr alldeles för passiva och låter GSIF ta över spelet mer och mer. Vi blir ordentligt nedtryckta, dock utan att släppa till särskilt farliga målchanser. Tillslut drar vi på oss en straff efter ett missförstånd i backlinjen, som Lucas i mål får fingrarna på men tyvärr inte lyckas styra utanför mål. Efter det lyfter vi oss något, men är fortfarande GSIF som har det klara övertaget och lyckas göra 2-1 på en av de få gånger de lyckas hitta in bakom vår backlinje. Vi lyfter oss efter detta och trycker på för en kvittering, där vi skapar ett par riktigt farliga lägen, men inte lyckas få in bollen. Vi lämnar besvikna men har ändå mycket att ta med oss och siktar på att ta tillbaka tronen som studentlaget i stan.”

 

BK S:T Jakob – Sjövalla FK-Mölnlycke IS 1-0 (0-0)

Tidigt bottenmöte på Härlanda Park då båda lagen inför matchen stod på noll poäng efter tre matcher. Victor Stener blev matchhjälte för S:T Jakob med sitt mål tio minuter från slutet!

BK S:T Jakobs tränare Roni Mezo sa så här om matchen:

”Mycket viktig seger! Vi kommer med full trupp trots sent återbud och känslan är på topp. Taggade och hungriga för första segern. Genom hela matchen har vi bra kontroll på spelet. Framförallt lyckas vi avvärja Sjövallas spel sista tredjedelen där de inte kommer till några avslut. Vi följer matchplanen och orkar nöta på. 0-0 i paus och tyvärr åker vår kapten Christofer ”Bofflan” Sjögren på en knävridning i 30’, där hoppas vi på en snabb återhämtning. I andra halvlek fortsätter vi med att hota och behåller tålamodet, något de grönvita spelarna inte riktigt lyckas med, armbåge i nacken, många fula efterslängningar och glåpord när domaren inte gör som de vill. Där får vi extra bränsle och med tio minuter kvar efter lite flipper i straffområdet skjuter Viktor Stener distinkt bollen i bortre målgaveln vilket också blir slutresultatet. Extra beröm till Isak Widmark som gör ett utmärkt jobb i målet och håller nollan. Skönt med säsongens första trepoängare!”

Viktig seger för S:T Jakob som tog ett litet kliv upp i tabellen.

 

Göteborgs City FF – FC Härlanda 2-2 (1-1)

City lyckades knipa säsongens första poäng efter 2-2 mot FC Härlanda men det kunde blivit tre pinnar då City ledde fram tills slutminuterna. Annars var det Härlandas Andreas Berglund som inledde målskyttet redan efter fem minuter. City svarade dock med att både göra 1-1 (Serhat Özkan) och efter paus få in 2-1 (Levin Bareis Ahlsell). Med bara minuter kvar kommer dock kvitteringen efter att Gabriel-Marcel Wehling är sist på bollen efter en hörna!

Härlandas målskytt Berglund sa så här om matchen:

”Idag gör vi en riktigt dålig match. VI har mycket boll men inte tillräckligt heta i motståndarnas straffområde. Bra krigat från båda lagen men något skönlir uteblev.”

Citys tränare Niklas Järlström hade följande kommentar till matchen:

”Åter en tufft match med bra motstånd. Vi prata innan matchen att vi kommer och möta ett tungt och tufft lag med mycket närkamp. Närkamp blev det och det var en mycket jämn match, mycket ställningskrig. Jag tycker vi står upp bra mot Härlanda. Härlanda har mycket boll men vi ligger rätt i vårt försvarsspel så det gör det svårt för dom att komma fram. Vi kontrar bra med många fina kombinationer, by the book! 1-1 i halvtid var ett rättvist resultat tycker jag. I andra så ser det ungefär ut som i första, mycket kamp, ge och ta. Vi lyckas göra 2-1 in en bit i andra på en fin nick från Levin. Sen efter det så drar vi oss automatiskt ner, ibland lite för lågt för här skapar Härlanda en del vassa chanser men Åland i målet står upp bra. Tyvärr om jag får säga så men kanske rättvist så får Härlanda in 2-2 i nästan sista sparken. En hörna som till slut gick in. Jag tycker vi gör en bra match. Vi står upp bra mot ett bra motstånd och jag tycker vi växer för varje match som går, blir en intressant fortsättning på året. Bra jobbat alla.”

Citys första poäng alltså medan Härlanda har spelat in sju på sina fyra första matcher.

 

6C

Ösets BK – Azalea BK 1-2 (0-0)

Lagen möttes förra året i sjuan och nu var det dags igen för ett Majorna-derby mellan hemmalaget Öset och gästerna Azalea. Till på köpet var det GP-match (där 6C-matcherna duggar tätt). Efter en mållös första halvlek satte Andreas Stern-Pettersson 1-0 för ABK efter ett fint inspel från kanten. Casper Johansson kvitterade dock strax efter för Öset. Med bara några minuter kvar sätter dock nyförvärvet Wesam Sufr en straff fram till 2-1 och seger för Azalea!

ABK:s tränare Jan Juhlin sa så här om matchen:

”Ja, Det var riktigt skönt. Vi gör ingen bra match, utan det var mer kamp än skönspel. Vi blev ofta för långsamma i spelet och kunde inte utnyttja att vi överlag var kvickare. Vi fick ju komponera ett helt nytt mittbackspar idag och Bäckis och Phille löste det bra finns det alltid fördelar med att ha samspelta gubbar därbak. 0-0 efter första får anses rättvist. I andra rivstartar och kombinerar vi fint. Wes hittar en passning på bortre stolpen för Aspen stöter in 1-0. Tyvärr agerar vi statyer i sekvensen efter vilket leder till 1-1. Därefter blir det påtagligt att det är två lag som jagar första segern. Aspens kvickhet skapar problem vid några tillfällen och på repriserna (!) Från gp.se kunde man se att han var onside, men det är ju näst intill en omöjlighet för en ensam domare att lösa tighta offsidesituationer. I 86:e rinner Aspen igenom igen och blir nedsparkad igen, vi gör ett straffbyte och plockar in Wes för att slå straffen, vilket han gör bakom stabile Kalholm. Sedan brunkar vi oss fram till segern. Inte vackert. Mer Vinny Jones än Glenn Hoddle, men gött med lite arbetsro.”

ÖBK:s målvakt Carl-William Kalholm sa såhär om förlusten:

”Det var en riktigt grisig match men många efterslängar ifrån båda lagen. Azalea gör 0-1 i början av andra halvlek och vi kvitterar strax där efter. Sedan så hände det egentligen inte så mycket fram till 86:e minuten då Azalea fick en straff. 1-2 var ett faktum och ett mer rättvist resultat hade nog varit 1-1 sett till över 90 minuter. Det är bara att blicka framåt och fortsätta tugga så ska det nog vända tillslut!” 

Första segern för Azalea som kliver upp i tabellen. Öset står fortfarande på en poäng efter fyra matcher.

 

AIF Göteborg – SK Argo 1-2 (0-2)

Ännu ett Majorna-derby även om matchen spelades på fina Ruddalen 1. Det blev en chansrik och hård derbykamp där Argo till slut tog en rättvis seger. Argo startade hetaste och radade upp fler fina chanser men det behövdes en straff för att ta ledningen. Gustav Dovstad blev nedriven precis innanför straffområdet efter en fin räd och Kristoffer Jonsson satte straffen säkert. AIF stack upp med några heta chanser men Argo svarade med att både träffa stolpen och bränna två frilägen. I den första halvlekens sista minut sätter dock Magnus Andersson foten på en fint slagen frispark av Mathias Sondell och Argo kan gå till pausvila med 2-0. I andra faller Argo lågt och AIF har mycket boll utan att skapa så mycket chanser. Argo kan istället ställa om riktigt farligt några gånger. Reduceringen kommer precis i slutet genom Patrik Söderbom när han trycker upp en boll ribba in. AIF hinner dock inte med något mer och Argo tar tre poäng! Det var en bra kamp där det smälldes på ordentligt på sina håll.

Argos matchrapport hittas HÄR.

AIF:s hittas HÄR.

Efter två inledande förluster har nu Argo två raka segrar och har fått lite arbetsro. AIF står på tre poäng efter fyra matcher.

 

6D

Neutrala IF – Knippla IK 1-1 (1-1)

Neutrala rivstartade årets 6D med tre raka segrar men spelade nu sin andra raka 1-1 match. Det var gästerna Knippla som tog ledningen genom Kwame Amoateng efter dryga halvtimmen spelad. NIF fick dock in en kvittering genom Abdinaasir Abuukar precis innan paus. En mållös andra halva gjorde att matchen slutade 1-1. 

KIK:s målvakt Joel Carlryd sa så här till bloggen om matchen:

”Trots förlusten senast märks det att vi har en bra känsla i truppen. 19 man på tisdagens träning och 15 man till match. Dessutom härligt med unga nya talanger som får känna på matchspel. Senast en 00:a och idag en 01:a med i truppen. Scoutingen innan hade gett oss information om att det är ett snabbt och spelskickligt lag vi skulle möta, vilket skulle visa sig stämma. Matchen börjar i relativt lågt tempo och inget lag skapar några riktigt heta målchanser. Men så cirka halvvägs in i matchen kommer Kwame förbi sin back, blir nerriven och straffen är solklar. Tyvärr för vår del sitter straffen i ribban och ut. Några minuter senare kommer vi åter in i offensivt straffområde och den här gången ska bollen bara in. 1-0 till oss! Första halvlek fortsätter ungefär som den varit innan målet, de har mycket boll men kommer inte till några riktigt farliga målchanser. Tills sista minuten av halvleken. Deras gubbe vinner ett motlägg på egen planhalva och vår backlinje står högt. Massa med yta att lägga på djupet till deras snabba spelare som kommer fri och gör 1-1. Offside hävdar vi, men domaren anser att spelaren var på egen planhalva när bollen slogs, och det är oklart om ens VAR hade hjälpt här. I halvlek känner vi att vi är med i matchen, trots att de har mer boll än oss. Vi säger att vi ska försöka rulla mer boll när vi har den, men inledningen av andra blir istället att vi slår bort flera bollar och Neutrala höjer tempot i deras spel. Det hela resulterar i 45 minuter där vi mestadels får försvara oss till sista blodsdroppe. Neutrala vill verkligen vinna och lyfter upp hela laget, vilket vi vet att vi kan utnyttja med en boll i djupled, men vi kommer aldrig riktigt dit. Inget av lagen får till något mer mål och matcher slutar 1-1. Känns som en liten seger för oss medan Neutrala var besvikna att de inte lyckats vinna trots övertaget spelmässigt.”

Knippla har fem poäng på fyra matcher medan Neutrala fortfarande är obesegrade och är tvåa i tabellen.

 

7B

Elisedals IS – Högaborg Kärralunds FC 2-1 (1-1)

EIS har öppnat årets 7B stabilt och har efter gårdagens seger sju poäng på tre matcher. Det var dock HKFC som tog ledningen med fem minuter kvar av första halvlek genom Ali Shah Kamali. Tobias Andersson hinner dock kvittera innan vilan och direkt i andra sätter Erik Böckmann segermålet på frispark!

EIS målvakt Oskar Nordvåg sa så här om matchen:

”Vi startar matchen svårt och är nästan konstant pressade av motståndet, i början av första halvlek får jag göra några bra räddningar så vi håller 0-0. Högaborg gör dock 1-0 innan halvtid på en långboll som vi inte får bort. Strax efter deras mål får vi till en bra djupledsboll och Tobias Andersson kan enkelt lägga den förbi målvakten som står klistrad i konstgräset. I andra halvlek spelar vi mycket bättre och jag skulle säga att vi tar över matchen, vi har många fina anfall men inget ville in. I början av andra får vi en frispark på mittplan och Erik Böckmann med sin fina högerfot skjuter en boll som går över målvaktens händer och in, en riktig pärla. Vi höjde oss rejält i andra halvlek och vi är riktigt nöjda med resultatet och att vi hittills är obesegrade i serien.”

EIS alltså bra med direkt medan Högaborg öppnad knackigt med tre raka torsk.

 

/Rasta