Lokalfotbollen rullar vidare och igår spelades det boll på flera platser i Göteborg med omnejd!

Vi börjar med division 4-5 och så här gick det:

 

TORSDAG 19/4

4A

Gårda BK – Kortedala IF 1-3 (0-2)

Gårda fick en mardrömsstart på matchen med en målchansutvisning efter två minuter på Alexander Bergman! Situationen ledde också till en straff för Kortedala som Jihad Nashabat förvaltade på bästa sätt. Efter halva första kom också 2-0 (Idiris Ahmed). Med halvtimmen kvar av matchen fick dock Gårda lite kontakt då Kristofer Karlsson reducerade. KIF skulle dock lämna Överåsvallen med tre poäng efter att Dino Degirmendzic satt 3-1 med kvarten kvar.

GBK:s tränare Stefan Runeman sa så här om förlusten:

”Tuffast möjliga start då vi åker på en målchansutvisning och straffmål emot oss i matchminut 2. Vi försöker att skaka av oss detta och fullfölja matchplanen trots en man mindre. Det lyckas vi bra med och vi för spelet och har både ett friläge och en boll i ribban innan dom sticker upp och kontrar in 0-2 efter dryga 20 minuter. Psykologiskt jobbigt mål när vi kände att vi var på väg in i matchen. Trots 0-2 underläget känner vi att vi är det bättre laget och kan vända detta. Andra halvlek fortsätter på samma sätt mot ett ännu lägre Kortedala som mest slår ifrån sig. Med en halvtimma kvar får vi in en välförtjänt reducering och det ger oss ännu mer hopp. Men med kvarten kvar åker vi på ytterligare ett tungt mål från ingenstans och där dör matchen lite. Väldigt sur förlust där vi inte är tillräckligt bra i momenten där matchen avgörs. Vi roterar i matchtruppen och har tio nya spelare jämfört med Kode-matchen senast varav sex från start. Eloge till samtliga för att vi kämpar på efter den tuffa starten och ger det ett värdigt försök.”

Kortedalas spelande tränare Mhammad Omeirat hade följande att säga om segern:

”Äntligen så får vi göra första målet, jag vet att vi är bra när vi gör första målet, dom fick en tidig utvisning som gjorde att vi kunde hålla i boll när vi hade den. Våra offensiva spelare hade mycket boll och det gjorde att vi skapade chanser och fick med oss 2-0 till halvlek, Gårda med en man mindre gör det bra och skapar chanser direkt när andra halvlek börjar, men tycker att vi hade koll på dem och höll ifrån!”

Förlusten var Gårdas första för säsongen efter de tre inledande segrarna. Inget lag i 4A är heller längre obesegrade 2018. För KIF var det första segern.

 

SKIF Semberija – Stenkullen GoIK 3-2 (2-1)

Stenkullen kom med gott självförtroende efter derbykrossen mot Floda (5-0) senast men fick lämna Bergsjövallen i besvikelse. Hemmalaget Semberija kunde nämligen vinna med 3-2. Matchens första minuter bjöd på två mål direkt! Först satte Hakan Celik 1-o för hemmalaget innan Martin Nilsson Faal kvitterade strax efter. Semberija återtog dock ledningen (Salifu Manneh) innan paus och i andra utökade Darvan Ayoub till 3-1. Leon Clarke fick in en reducering för GoIKen men det räckte inte.

Semberijas tränare Marko Babic sa så här om segern:

”Det var en helt okej match. Vi har kommit överens om att vi ska köra lite rakare fotboll idag. Det kändes som att i de två första matcherna la vi mer fokus att spela snygg fotboll ,som vi gjorde, men lyckades inte att vinna nån av dem även om vi var mycket bättre. Men idag var målet att vinna hur som. Vi hade kontroll över hela matchen. Stenkullen väntade på sina fasta och där var de farliga. Vi försökte genom kanterna att komma till avslut och det gjorde vi ganska bra. 2-1 i halvlek kändes ganska rättvist. Andra var det mer kamp från båda sidor och till slut 3-2 och sista målet som vi gjorde genom Darvan det va klass! Ett fantastiskt skott från halva plan, man ska bara gratulera inget annat.”

Stenkullens assisterande tränare Håkan ”Berra” Bernhed sa så här om matchen:

”Semberija borta på Bergsjövallen är aldrig någon lätt uppgift. En ganska jämn match där Semberija är lite hetare. Egentligen finns det inte så mycket att säga om det mer än grattis till Semberija som var lite bättre än oss idag. Nya tag mot Nol hemma nästa fredag.”

För Semberija var det säsongens första trepoängare. Stenkullen står nu på sex poäng efter fyra matcher.

 

4B

Mölnlycke-Sjövalla IS FK – Eriksbergs IF 5-1 (1-1)

Mölnlycke-Sjövalla tog en ordentlig seger på Djupedalsplan igår i en ganska märklig match mot gästande EriksbergOskar Kivilo gav hemmalaget ledningen i mitten av den första halvleken sen åkte båda lagen på varsitt rött kort. Först visades hemmalagets Rickard Amidani ut och en stund senare fick EIF:s Melih Kahraman lämna. Innan paus hann även Eriksberg kvittera genom Anton Efraimsson! 1-1 stod sig till matchens sista tjugo minuter då Mölnlycke-Sjövalla gick på knock! Fyra raka mål varav två till av Kivilo, som alltså svarade för ett hattrick. Niclas Williamsson och Alexander Pettersson var de andra målskyttarna i matchens slutskede. 

Hemmalagets spelande tränare Jonas Andersson sa så här om matchen:

”De är överlägsna oss i första halvlek och kunde lett med några mål då om vi inte hade haft en målvakt som räddade oss. I halvlek gör vi några små justeringar som gör att vi tar över totalt i andra halvlek. Vi är bra tränade och det visar sig väldigt tydligt sista 30 minuterna i matchen. Men ska jag vara helt ärlig så kunde det slutat precis hur som helst. Vi har varsin halvlek fast vi sätter våra chanser i andra till skillnad mot dem första. Sen har vi två spelare som överglänser alla på plan Oscar Kivilo och Niclas Williamsson och det är helt avgörande i denna jämna match vilket man inte tror när man ser på siffrorna.”

EIF:s tränare Josip Baric sa så här om förlusten:

”Mycket konstig match. Vi började bäst och skapade mest . Vi förvaltar dock inte straffsparken vi fått utan matchen svänger över till dem i samband med att vi får en spelare mycket tveksamt målchansutvisad. De sätter straffen och tar då över tills dom får en spelare också tveksamt utvisad. Därefter är det bara vi och kvitteringen kommer i slutet av halvleken . I andra halvlek dominera vi och har ett stort övertag mot dom. I 72:a minuten får de en omställning som resulterar i mål. Vi gör ett försök att kvittera men hastigt och mindre lustigt för oss står det 1-5.”

Mölnlycke-Sjövalla är med bra i tabellen med sex poäng på fyra matcher. Tuffare för EIF som har en pinne efter tre matcher.

 

5B

Balltorps FF – Hovås Billdal IF 1-3 (0-0)

Det var nog inte många som såg det här resultatet komma. Inför matchen stod BFF på maximala nio poäng medan Hovås bara skrapat ihop en pinne på lika många matcher. Men bollen är rund och gräset grönt och så vidare.

Hovås Patrik Borén sa så här om segern:

”Ja, det var kanske en liten skräll. Tycker dock att vi spelat bra de tidigare matcherna men haft lite oflyt med resultaten. Igår så bestämde vi innan matchen att köra ett lite lägre utgångsläge än vanligt för vi visste att de skulle ha mycket boll och ligga offensivt och det höll vi hela matchen. Alla tog ett stenhårt jobb så det kändes aldrig svajigt faktiskt utan vi hade bra koll. De hade mycket boll men kom inte så långt. Vi fick en del kontringar vilket bidrog till tre mål och vi hade mer farliga lägen än vad de hade. De hade svårt att spela igenom oss så då fick de lägga långt vilket vi löste bra. Sen efter vårt 1-0 mål fick de en ruskigt tveksam straff men det är sånt som händer. Vi höll taktiken uppe och fick in två kassar till. Kändes jävligt bra!”

BFF:s anfallare Jetmir Kurti hade följande att säga om förlusten:

”Man kan väl sammanfatta det som att vi inte lyckas sätta dit bollen i första halvleken och redan där stänga matchen. Vi blir istället straffade genom deras omställningar där de får maximal utdelning. Nu tar vi nya tag och jag är helt säker på att hela laget redan är sugna på revansch mot Heden nästa vecka.”

Första segern för Hovås alltså och första förlusten för BFF!

 

Härryda IF – IF Warta 4-1 (2-0)

Härryda IF fortsätter att skörda framgångar i inledningen av årets 5B! Den fjärde raka segern kom igår när nykomlingen Warta besegrades med 4-1. HIF hade kontroll på läget efter 2-0 i paus efter mål av David Johansson och Bako Löfgren. Visst fick Warta lite känning efter en reducering på straff (Jesper Ljung) i andra men bara några minuter senare gjorde Löfgren sitt andra mål för kvällen. Bashir Ahmadi avgjorde sedan matchen helt när han gjorde 4-1. 

Härrydas målvakt Eric Uhrlander sa så här till bloggen:

”Jag tycker vi kom upp i den kvalitén vi vill vara i ca 30 av matchen. Då vi vågar rulla bollen och hålla taktpinnen. Vi gör fyra mål utan att briljera i de övriga 60 vilket är otroligt imponerande. Bako & David hade lite av en lekstuga med ett försvar som inte kunde hantera deras snabbhet och kreativitet idag. Warta kom till ett par farliga chanser utöver sitt straffmål men saknade skärpan. Hittar de bara den skärpan tror jag de kommer gå rätt bra i år.”

Även Wartas burväktare, Robin Magnusson Otter, hade sitt att säga om matchen:

”Matchen började lite som vi förvänta oss. Två lag som ville framåt och rulla boll. Planen är väldigt kompakt och liten så vi får ej dom ytor vi vill ha att spela på. De får en väldig lätt straff i första halvlek där mycket tröj-drag ingår från deras sida för att komma fram och vi måste försvara på samma sätt men domaren även om jag ej gillar prata om deras jobb gör en idiotbedömning och de får straff! 1-0 till dem och vi försöker stå upp och skapar 1-2 bra lägen att kvittera men de får en kontring och ställer om snabbt och rundar mig och sätter 2-0. Andra halvlek så är tanken att hålla boll och rulla runt och ha tålamod. Vi får in 1-2 efter en kvart kanske och har en go känsla i laget. Men som sagt det är fotboll och kan vända fort. De får ett läge som vi ger till dem med en tillbakapassning som jag ej hinner få bort och träffar en rusande Härrydaspelare som får ner mig till marken och kommet ej upp för att kunna styra bort 3-1 målet som de gör. Vi får till lite halvchanser och offrar väldigt mycket för att gå framåt och när det är 10-15 minuter kvar ungefär så sätter de 4-1 som på ren svenska är ett skitmål från vårt håll. Tre skitmål från vårt håll ännu en gång och det speglar inte matchbilden jättemycket men de tar tillvara på chanserna och gör det bra. Grattis Härryda, de blir jobbiga på hemmaplan i år”

Härryda toppar 5B efter sina fyra inledande segrar. Warta har en seger på fyra försök.

HIF:s matchrapport hittas HÄR.

 

IF Väster – Styrsö BK 7-0 (5-0)

Dalla’s Väster går riktigt bra än så länge i 5B och bör nog klara kontraktet i år. Skämt å sido så svarade laget för säsongens andra 7-0 seger och har både gjort flest (17) och släppt in minst (1) än så länge i årets 5B. Mot Styrsö var det inget snack och Väster hade 5-0 i paus. Alla de fem målen kom till och med inom matchens första halvtimme! Gabriel Cederborg och Felix Hermansson blev tvåmålsskyttar för Väster.

Tränare Natanaelsson sa så här om segern:

”Jättetrevligt att vinna mot Styrsö som vi brukar ha svårt mot. Lite oroad inför matchen att vi inte gjorde mål senast men 1-0 redan i andra minuten var skönt. Sen rullade det på. Fem noll i paus trots bränd straff. Några enkla mål och några riktigt fina. Antons mål där han från eget straffområde tar med sig bollen och efter en vägg utanför offensivt straffområde gör mål är ju kronan på verket. Andra halvlek ganska väntat lugnare.”

SBK:s Mattias Janicijevic sa så här om storförlusten:

”Släpper in fem mål i första halvlek, blir självklart svårt att vända på det. Väster är utan tvivel det bättre laget, och de vinner matchen helt rättvist. Hoppas vi kan ta lärdom av detta och börja jobba för varandra som vi så ofta gjorde föregående säsong.”

Västers matchreferat hittas HÄR.

Väster skuggar serieledarna Härryda i toppen medan SBK har tre poäng på fyra matcher.

 

 

/Rasta