Vi rapporterar vidare från torsdagens lokalfotboll och kör vidare med division 6 och 7:

 

6C

FC Linné – Vrångö IF 2-0 (1-0)

FC Linné fortsätter att gå bra i 6C och tog igår sin fjärde raka seger! Vrångö IF besegrades hemma på Gröna Vallen med 2-0. Marcus Comé satte 1-0 efter dryga halvtimmen men 2-0 kom först i slutminuterna, målskytt Andreas Linger.

Linnés Jesper Strand sa så här till bloggen om segern:

”Vi har nu lyckats ta fyra raka segrar, vilket i sig är riktigt kul, speciellt efter två lite tyngre år i division fyra och fem senast. Dock kan väl vi känna att vi ännu inte spelat så bra som vi egentligen kan, varje match har det funnits delar som vi inte riktigt är nöjda med. Men att fortfarande gå segrande ur dessa matcher ändå, är visserligen en styrka i sig. Igår mot Vrångö tycker jag att vi redan från start styr matchen med vårt passningspel och possession. Vrångö får jaga mycket boll, och det märks också i slutet av matchen när det börjar bli en del trötta ben på många av deras gubbar. Vi tar ledningen rätt tidigt genom ett fint anfall, där Marcus Comé till sist kommer fri med deras duktiga målvakt. Sedan står sig det resultatet till slutet av matchen, och med bara fem minuter kvar spelar Andreas Linger in bollen i öppet mål, efter att samma Comé ryckt sig fri längs vänsterkanten. Seger igen som sagt, 2-0 denna gång. Borde kanske ha blivit ett par mål till i vår favör, men en vinst är alltid en vinst!”

VIF:s Carl Levin hade följande att säga om förlusten:

”Vår matchplan var att ligga lågt för att krympa ytorna för Linné att spela sin anfallsfotboll. Tyvärr så slarvar vi med bollen i mitten av första halvlek och Linné kan på sitt patenterade sett diagonala sig igenom vårt lag och sätta 1-0. Resten av matchen lyckas vi hålla hyfsat tätt och Linnés chanser är skott utifrån eller från dålig vinkel. Något vidare anfallspel för vår del blev det aldrig förrän vi i slutet av matchen skickade upp vår mittback som bättre lyckade hålla kvar bollen. Matchen avslutas på en tråkigt sätt där en Linné-spelare med hjälp av en knuff i ryggen på vår back kan ta bollen och passa till 2-0. Domaren väljare att släppa situationen trots att han innan match proklamerat att han skulle vara tuff mot händer i ryggen. Efter målet kritiserar vår spelare domaren och får sitt första kort. Eftersom det kollats lite för mycket Serie A på den gubben, togs det gula emot med en ironisk applåd. Det andra gula var ett faktum.”

Linné toppar 6C efter sina fyra inledande trepoängare. Vrångö jagar fortfarande första segern.

 

6D

Hålta IK – Backatorp IF 0-2 

Precis som FC Linné i 6C tog Backatorp sin fjärde raka seger i årets seriespel. 2-0 blev det borta mot Hålta efter dubbla mål av Achraf El Messaoudi!

HIK:s målvakt Andreas Djerf sa så här om förlusten:

”En tuff och jämn match där vi hade de vassaste lägena med fyra (tror jag det var) ramträffar. Men precis som tidigare den här säsongen så vill bollarna inte in. Istället så trollar Backatorp fram två mål från ingenstans. Efter målen blir det tryck mot Backatorps mål men de lyckas höja sig försvarsmässigt och tar de tre poängen. Tungt med ännu en förlust i en match där vi är med och har chanserna att faktiskt vinna. Får vi till effektiviteten kommer poängen att börja ramla in.”

BIF alltså i topp. Hålta har en vinst på fyra försök.

 

7A

Croatia Göteborg – Santos Cruz Azul IF 4-0 (2-0)

Det nya och rutinerade Croatia har inlett säsongen bra i 7A och vann komfortabelt med 4-0 mot Santos Cruz Azul. Ashraf Hamzeh både inledde och avslutade målskyttet, det sista en riktigt läcker frispark från kanten direkt i mål! De andra två målen gjordes av Josip Katinic och Ibrahim Dusi.

Croatias Tony Dughieri sa så här om segern:

”En bra och välspelad match från vår sida. Vi saknade vår främste målskytt Dejan som fick ställa in då han hade tvättid kl 20.00 och kunde inte avboka. Vi får en smakstart och gör mål efter några minuter av Croatias egna frälsare Ashi. Hinner även med att göra 2-0 på det väldigt unga Cruz Azul…av Mr Nordic Bet himself…Josip. Vi går till halvtidsvila och pratar mest skit och kollar hur det går för Blåvitt. 3-0 görs av en kille som väldigt sällan tar avslut. Men denna gången gjorde han det efter en retur och då small det ordentligt. Hans första mål i år och troligtvis sista, Ibbe. Och sen har vi 4-0 målet som rammas in på en frispark av frälsaren Ashi igen som bevisar återigen att utan honom är vi ett bonkegäng! Bäst på plan var dock vår backlinje med Ted, Putte och Reijin tänkte säga Rashid också men då skulle jag ljuga. Eloge till Cruz Azul med som i 90 minuter alltid försökte rulla bollen på marken och spela fotboll. Dom kommer ta sina poäng så småningom.”

Croatia som sagt bra med med sju poäng efter fyra matcher. Tuffare för Santos Cruz Azul med tre raka förluster.

 

7B

Järnbrotts IF – Solväders FC 5-2 (3-1)

JIF fortsätter att imponera i årets 7B och tog igår sin tredje raka seger. Petter Fagerlund var stor segerorganisatör med sina fyra mål! Solväder var och nosade lite vid 1-2 och 2-3 men kom aldrig närmare.

JIF:s ena tränare Carl-Johan Svensson sa så här om matchen:

”Ja, riktigt go seger. Vi var illa ute innan matchen med tre sista-minuten avhopp. Lyckades få tag i 1,5 man till bänken. Trots endast 11 ”hela” gubbar hade vi bra lag från start. Solväder hade väldigt mycket boll men skapade inte något nämnvärt. Framförallt inte i första halvlek. Det som skiljde oss och Solväders åt igår stavas Petter Fagerlund. Fyra mål för dagen. Och jag tror det namnet kommer vara tungan på vågen en handfull matcher till denna säsong. Den småländska högerfoten har gjort 9 mål på 3 matcher nu. Vi var lite i gungning omkring 55-75 minuter in i matchen efter att de reducerat till 3-2. Men Petter stängde matchen 4-2 (och senare 5-2) med kvarten kvar. Därefter var det en ganska bekväm väntan på slutsignalen.”

JIF toppar 7B i skrivande stund.

 

BK Skottfint – Rambergets SK 8-0 (3-0)

Skottfint stod för en rejäl överkörning på Bravida Arena då de krossade Ramberget med hela 8-0. Oliver Hernaez och Ismail Souayah blev tvåmålsskyttar för Skottfint.

Skottfints Daniel Åman sa så här om matchen:

”Kollade snabbt på samtliga tabeller i lokalfotbollen och såg att vi med 6,5 mål per match är målgladast i hela lokalfotbollen. Långt kvar av säsongen men sådant är alltid roligt. En mycket speciell match där vi gör åtta mål från typ frispark, retur på missad straffspark samt drömskott från 25 meter bl.a. Stora ytor på Bravida Arena gör att det kan skapas målchanser från ingenting. Vi gör åtta mål en kväll där vi bara stundtals når upp till den potential som vi har och trots att vi kommer ifrån ”gameplan” och det vi snackade om innan matchen. Skottfint anno 2018 har otroligt många individuellt duktiga fotbollsspelare och vi har kul tillsammans. Det är väl bara fotbollsdårar som jag som vill rätta till detaljer när man vinner med 8-0. Eloge till Ramberget som kämpade och aldrig gav upp under 90 minuter trots att det rann iväg. Missad straff framåt och räddad straff bakåt från vår målvakt Dahl som höll nollan för andra matchen på raken. Han och backlinjen har verkligen varit övertygande senaste matcherna.”

RSK:s Patrik Hedberg sa så här om storförlusten:

”Jag är besviken över resultatet. Vi kommer inte upp i den nivå jag vet att killarna har och dessvärre klappar vi ihop. Skottfint har ett bra lag och de förtjänar segern, men siffrorna blev lite väl stora.”

Skottfint har öppnat fint med 13-0 på två matcher. RSK har en vinst och en förlust hittills.

 

Käringöns FC – IFK Hindås 1-3 (1-0)

IFK Hindås vände ett underläge med 0-1 i paus till seger i den andra halvleken och tog därmed sin första seger efter två inledande förluster. Jesper Åkerstedt hade gett KFC ledningen i den första halvleken men Piotr Soltys kvitterade ganska omgående efter vilan. Tio minuter senare ledde Hindås efter mål av Safar Hazani innan Soltys satte sitt andra och punkterade matchen.

Hindås tränare Björn Klafver sa så här om segern:

”Efterlängtade poäng! Efter förra matchens taktiska debacle blev det lite förändringar både i elvan och i spelsystem. Vi har bra kontroll på första halvlek och har en rad bra chanser som effektivt styrs undan av en fantastiskt bra målvakt i Käringön. Vi åker på en rejäl kalldusch när de gör 1-0 på en hörna i mitten på första vilket blir halvtidsresultatet. Vi tycker ändå att vi har kontroll på matchen och i andra får vårt femmanna-mittfält utdelning, Två mål av vårt polska nyförvärv Piotr Soltys och ett volleyskott från 30 meter av Safar Hazani. En mycket väl genomförd match på alla händer och fötter, inklusive motståndare och domare. Stort tack till alla deltagare!”

Hindås första seger alltså och laget klev upp på samma poäng som KFC.

 

Menisken IF – BK Björkåsen 4-2 (2-1)

MIF spelade sin blott andra match för säsongen och då kan första vinsten. Menisken hade 2-1 i paus efter ett mål av Eric Kollberg Johansson och ett självmål av Björkåsen. Rohan Nunes gjorde Björkåsens mål i första. MIF går sedan ifrån till 4-1 i andra efter mål av Johan ”Bolivia” Anäng och Jakob Lorentzson! Birger Haraldsson ger BKB lite hopp men de kommer inte närmare.

En av MIF:s målskyttar, Johan ”Boliva” Anäng, sa så här om segern:

”Efter sedvanligt strul med låsta omklädningsrum osv kom matchen igång utan trötta ben på grund av uppvärming och sånt tjafs. Det gjorde att vi hade orken att sätta in en hög press på Björkåsen som skulle visa sig vara gynnsam. Bra försvarsspel bäddade för flera klara chanser och vi gör 1-0 efter ett fint kombinations spel med flera spelare inblandade. Det Björkåsen har in chans väg är långa utsparkar från målvakt med förhoppning att liten snabb forward ska komma fri. Dock gör de 1-1 på hörna och det känns väl inte helt rättvist efter att spelet mestadels varit på Björkåsens planhalva. 2-1 kommer på självmål.

I andra halvlek går vi upp till 4-1 och släpper till ett ytterligare på hörna.

Hade vi varit lite mer effektiva känns det som det hade kunnat rinna iväg i vår favör. Björkåsen kämpade på med 11 man och vi hoppas att de får ihop det under säsongen. Alltid ett trevligt lag att spela mot.

Meniskens matchrapport hittas HÄR.

MIF har en vinst och en förlust medan BKB har noll poäng efter tre matcher.

 

/Rasta