Den fjärde omgången av 4A avslutades i fredags med tre jämna matcher:

 

FREDAG 20/4

 

Nol IK – FC Komarken 2-2 (1-1)

Det blev 2-2 på Nolängens IP i fredags när FC Komarken gästade Nol för ett derby. Boban Ilic gav hemmalaget ledningen efter tio minuter men när matchuret stod på en timme hade Komarken både kvitterat (Dan Hassan) och tagit ledningen (Carl Gustafsson). Vladimir Ilic såg dock till att matchen slutade oavgjort med sitt 2-2 mål fyra minuter före full tid.

Komarkens assisterande tränare Alen Grozdanic sa så här om matchen:

”Det var en ganska så jämn match med många chanser. Vi spelar precis så som vi har pratat om att vi skulle göra, skapar chanser och lyckas vända ett 0-1 underläge till 2-1. I alla fall så spelas det en ganska offensiv fotboll från båda lagen och det radas upp målchanser. Vi har våra lägen att göra 3-1 men även Nol har chanser att göra 2-2 och lyckas även utjämna. Ett rättvist resultat i mina ögon av två ganska så jämna lag.”

Alekuriren skriver om matchen HÄR.

 

Floda BoIF – Kode IF 2-2 (1-2)

Floda tog säsongens första poäng när de spelade 2-2 hemma på Flodala mot Kode IF. Christoffer Lesjak blev poängräddare för hemmalaget då han kvitterade (med sitt andra mål för matchen) i den 87:e minuten! Hans första mål gav Floda 1-0 och kom redan i första minuten! Mellan hans mål hann Oscar Gustafsson kvittera och Robin Bäckman ge Kode ledningen. Båda de målen kom med bara minuters mellanrum i mitten av den första halvleken.

Flodas Hjalmar Holgersson sa så här om lagets första poäng:

”En match där båda lagen nog är missnöjda med en poäng. BoIF därför att vi har mest etablerat spel och högkaratiga chanser. Kode därför att de har ledningen större delen av matchen, får en sen kvittering mot sig och dessutom har sin bästa chans (förutom målen) i slutminuterna. Vi inledde matchen med att göra 1-0 i första anfallet. Mellan minut 10 och mitten av första halvlek är sedan den period där Kode äger mest av spelet. Inom loppet av två minuter gör de två fina mål, en kombination med spel på ”tredje spelare” och ett fint individuellt nummer i form av överraskande lopp från halva vår planhalva. Efter det har vi genomsnittligen mer av spelet och skapar flera bra och två – tre chanser som normalt renderar i mål. Med ca fem minuter kvar av matchen får vi sedan utdelning. Det här var den match vi varit närmst att spela med ordinarie lag, men fortfarande är 5-6 potentiella startspelare borta idag. Uppåt, framåt!”

Kodes tränare Peter Lundström sa så här om matchen:

”Det var ingen propagandafotboll direkt som bjöds på Flodala. Med all respekt, Floda är inte jättevassa men vi har problem mot dem igår. Det säger väl bara hur hårt sargade vi är för tillfället. 1-0 till Floda efter knappt en minut efter ännu ett misstag i de bakre leden följt av ytterligare en tung skada på en spelare. Så ser verkligheten ut hos oss. Positivt är dock att killarna kämpar otroligt mycket. Vi är tacksamma för en poäng och laddar inför nästa batalj.”

Floda tog alltså sina första poäng den här säsongen. Kode har fyra inspelade poäng på sina fyra matcher.

Bilder från matchen hittas på Flodas hemsida (HÄR). Bloggen har även lånat en av bilderna till inlägges huvudbild. Fotograf Hannah Jortsberg.

 

Lunden Överås BK – Guldhedens IK 1-3 (0-0)

Inför mötet mellan Lunden och Guldheden på Överåsvallen hade hemmalaget tre poäng tillgodo. Efter matchen hade GIK:s Svante Möller sett till att de hade samma poäng. Möller svarade nämligen för lagets alla tre mål i 3-1 segern. Möller gav gästerna ledningen tidigt i den andra på straff men LÖBK:s Patrik Magier kvitterade, även det från elva meter. GIK fick dock sista ordet med två snabba Möller-mål med dryga kvarten kvar.

Hattrick-skytten själv sa så här om segern:

”Vi börjar piggt och har två jättelägen redan innan det gått tio minuter. Sen tappar vi lite och vårt offensiva spel klaffar inte riktigt då vi har svårt att få fast bollen och slår bort några enkla passningar. Lunden med sitt raka spel på duktiga forwards gör det jobbigt för oss och de lyckas skapa ett par halvchanser. Jämn första halvlek men vi har haft de hetare lägena. Andra halvlek blir ganska lik den första men med den skillnaden att målen trillar in. Vi gör två snabba mål med kvarten kvar fram till 3-1 och därefter har vi stenkoll på läget. Mycket skön vinst och starkt att vinna när inte spelet stämmer till 100%!”

Lundens kapten Mattias Alfredsson sa så här om matchen:

”Lunden inleder med en hel del misstag i backlinjen, bland annat undertecknad står för en utsökt indianare men vår målvakt räddar oss där. Sent tycker jag att Lunden gör en bra halvlek där vi kommer runt mycket på kanterna, dock utan att få dom riktigt heta chanserna. I andra halvlek är det hav av ytor på mitten och det böljar fram och tillbaks, men Guldheden är vassare framför mål i båda ändarna av planen. Efter att ha dansat på strecket i ett par år tycker jag Guldheden ser vassare ut och jag gissar på att dom kommer ha marginal ner till strecket i år!”

GIK:s matchrapport hittas HÄR.

Båda lagen är med bra i tabellen med sex poäng på tre spelade matcher.

 

/Rasta