Fem matcher i helgen i 4B då den fjärde omgången avslutades:

 

FREDAG 20/4

 

Göteborgs FF – IF Mölndal Fotboll 1-2 (0-0)

Fredagen bjöd på en riktigt fin seger för Mölndal mot dittills obesegrade GFF borta på Majvallen. Det var mållöst nästan en timme innan Fabian Martinsson gav Mölndal ledningen. En bra start för nyförvärvet Martinsson som gjorde sitt tredje mål. Förra säsongen blev det hela 29 stycken för Galgbackens IF. Maksim Pajovic satte sedan 2-0 bara minuter efter. GFF reducerade på straff (Jesper Olofsson) men några fler mål bjöd inte matchen på.

 

GFF:s kapten Carl Aldebert sa så här om förlusten:

”Medioker match från vår sida. Alldeles för passiva och inte tillräcklig energi och glöd för att vinna matchen. Första halvlek rätt jämn där vi borde ha nyttjat någon/några av alla omställningslägen där Mölndal står väldigt högt med sina ytterbackar. Slutar dock 0-0. Pratar om att vi måste höja oss flera snäpp till starten av andra. Lyckas inte alls med detta dock och 15-20 minuter in i andra halvlek rinner Mölndal igenom på liknade sätt två gånger och därmed 0-2. Efter detta visar vi trots allt moral och reducerar på straff samt får två mål bortdömda för offside varav ena tyvärr känns som ett misstag från linjemannens sida. Beröm till Mölndal som är duktiga och bollskickliga. Vi är för långt ifrån vår högsta nivå för att förtjäna poäng.”

Tack vare vinsten klev Mölndal om GFF upp på en fjärdeplats. Dock har GFF en match tillgodo i en lite haltande tabell.

 

LÖRDAG 21/4

 

Öckerö IF – Finlandia/Pallo AIF 4-0 (2-0)

ÖIF tog en stabil hemmaseger på Prästängen efter dubbla mål av Victor Nystedt och Erik Gustafsson. Nystedt satte 1-0 och 2-0 i en första halvleken och Gustafsson satte sina efter paus.

Öckerös tränare Andreas Larsson sa så här om vinsten:

”En match som vi dominerar stort i 90 minuter. Spelar i medvind i första halvlek och trycker tillbaka Finpa hårt och skapar mycket chanser. 2-0 i paus är klen utdelning med tanke på hur det såg ut. Andra halvlek med motvind och vi väntar oss en tuffare halvlek men vi lyckas få till samma matchbild som i första halvlek och en ganska bekväm resa till tre poäng. Riktigt bra insats där det enda som fattades var effektiviteten för 4-0 kunde faktiskt vart det dubbla. Finpas målvakt var deras klart bästa spelare för dagen.”

Finlandias motsvarighet Kenneth Lindfors hade följande att säga om matchen:

”Idag var det klasskillnad på plan, vi var inte i närheten av att komma upp i en godkänd nivå och Öckerö spelade en riktigt bra fotboll. Öckerö trycker ner oss mer eller mindre hela första halvleken med ett frejdigt och rörligt spel, att det bara står 2-0 till hemmalaget borde kännas som en lottovinst för oss i halvtid. Dom hade två bollar som räddas på mållinjen, en boll som väldigt märkligt blir bortdömt av linjemannen och ett par makalösa räddningar av vår målvakt och då pratar vi fortfarande bara om första halvleken. Vi försökte göra några ändringar i halvlekspausen och pratade om vi behöver höja oss i alla delarna av spelet. När den andra började så såg det fortsatt likadant ut som i första och förlorar även den halvleken med 2-0. Hade det inte varit för vår målvakt Daniel så hade matchen antagligen slutat tvåsiffrigt till Öckerös favör!Vi skapade inget alls mot Öckerö som spelade ut oss efter noter och vinner mer än välförtjänt, siffrorna borde vara mycket större än vad slutresultatet visar. Vi fick ta färjan hem med svansen mellan benen och ska skämmas över vår insats idag och samtidigt ta lärdom av vår insats. Vill önska Öckerö lycka till i serien och att vi kommer förhoppningsvis ge dom en bättre match när vi möts nästa gång.”

ÖIF:s matchrapport hittas HÄR.

En skön seger för ÖIF som klev upp lite i tabellen och gick förbi bland annat just Finpa.

 

IFK Björkö – Kärra KIF 1-3 (1-1)

Hemmalaget Björkö hade chansen att bygga vidare från förra omgångens bortaseger mot Finlandia medan Kärra kom från en 0-1 förlust hemma på Klarebergsvallen mot Mölnlycke-Sjövalla. Redan i tredje minuten utnyttjar hemmalaget lite slarv hos gästerna när Johan Forseström gör 1-0. Kärra kvitterar dock på hörna innan halvtid där Marcus Olofsson hittar rätt i en lite rörig situation. Kärra 2-1 mål kommer även det på hörna när Johan Strömberg fint kan nicka bollen i mål tidigt i andra halvlek. Innan dess hade dock Kärra blivit reducerade till tio man efter en utvisning på Gusten Karlsson. Trots det numerära underläget kan Kärra även göra 3-1! Olofsson blir tvåmålsskytt efter en fin prestation på kanten.

Kärras sportchef Jörgen Ahlman sa så här om matchen:

”Vi vet ju att det alltid är tufft att möta Björkö på deras hemmaplan! Sett över antal chanser så var det nog fördel hemmalag, men vi gör en överlag bra insats, och definitivt en mycket bra andra halvlek när vi spelar nästan hela andra med en man mindre! Som sagt, när Björkö anfaller så är det jobbigt att möta dem med den fysiska fotbollen de spelar. Det kändes som Björkö inte hade orken riktigt till att utnyttja övertaget antalsmässigt, det var mest nåt anfall då och då från deras sida, och någon forcering för att få till något, uteblev. Väldigt glad över att få se killarna ta tre poäng idag, och en bra laginsats, efter senaste förlusten.”

Björkös spelande tränare Fredrik Augustin sa så här om förlusten:

”Vi gör en bra första halvlek och tar ledningen med 1-0 vi har bud på både ett och två mål till i stället kvitterar Kärra till 1-1. Vi går ut med gott självförtroende i andra och dessutom får Kärra en tidig utvisning. Tyvärr klarar vi inte av att utnyttja övertaget och Kärra gör mål på en fast situation och kontrar sen in 3-1 i slutet av matchen. I efterhand känns det tungt och inte alls särskilt rättvist men vi har en heldel positiva saker att ta med oss och blickar framåt mot nästa match som är på fredag mot Eriksberg.”

Björkö har tre poäng efter fyra matcher medan Kärra har två segrar och en förlust på sina tre.

 

KF Velebit – Dalen/KFF 5-0 (2-0)

Båda lagen var obesegrade inför lördagens möte och favorittippade Dalen hade inlett med tre raka segrar. Visst var känslan inför matchen att det kunde bli en jämn kamp men att Velebit skulle vinna med 5-0 var det nog ingen som trodde! Velebit hade 2-0 i paus efter mål av Mohammed Ibrahim och ett självmål från gästerna. I mitten av andra kom 3-o via Boris Skokic och sent i matchen satte Ivica Skiljo 4-o på straff (Dalen fick även ett rött i samband med straffen) och Andreas Kakic Bergstrand avslutade målskyttet med sitt 5-0 mål!

Velebits Adam Reggiani sa så här om segern:

”Fanns inte så mycket att snacka om, vi kom till matchen med stor respekt och många skador, avstängda och vi gör en riktigt bra match från början tillslut! Dalen kändes lite trötta och de kom aldrig riktigt in i matchen! Vill lyfta fram vår mittbacksgigant Ante Ukalovic som var klockren! Vi känns starka nu och spelar med bra självförtroende !”

Dalens matchrapport hittas HÄR.

Dalen leder fortfarande 4B men skuggas av seriens enda hittills obesegrade lag, Velebit.

 

Donsö IS – Mölnlycke IF 7-3 (1-3)

Donsö svarade för ett riktigt målkalas hemma på Donsövallen igår när gästande Mölnlycke besegrades med hela 7-3! Särskilt imponerande är att DIS låg under med 1-3 i paus! DIS Albert Hansson blev fyramålsskytt.

Donsös tränare Mikael Schagerlind sa så här om matchen:

”Det var en match med med motvind och medvind. Mölnlycke började i ett rasande tempo i medvinden och satte hög press. Dom fick 1-0 på en straff. Efter det målet reste vi oss något. Gjorde 1-1, men i halvlek stod det 1-3 efter en markeringsmiss och en kommunikationsmiss från oss. I pausen bestämde vi oss för att dom skulle smaka på sin egen medicin. Alltså att vi skulle släppa på handbromsen och sätta lika hög press som dom gjorde mot oss i början av matchen. Det gav resultat. Med hjälp av medvinden började och att vi höjde tempot började målen trilla in. Vi gör en fantastisk vändning idag som folk här på Donsö kommer att minnas. Just nu, kul att vara Donsöbo!”

MIF:s Markus Landén sa så här om förlusten:

”3-7 kan man inte förklara bort, men sällan man ser en sådan scenförändring efter en halvtidsvila som idag. Vi leder med 3-1 i halvtid och är stundtals dominanta. Borde kanske utnyttjat medvinden bättre i första halvlek och satt dit någon balja till. Deras långa bollar når inte deras fruktansvärt snabba spelare i djupet. Sedan händer något. Andra halvlek är rena raka motsatsen. I kombination av medvind och en alldeles för hög backlinje från vår sida springer de igenom gång på gång. Det tar cirka 15 minuter innan de vänt och leder matchen och kan tillslut vinna med stora siffror. Visst de gör det bra och utnyttjar våra misstag, men vi ger bort alldeles för mycket idag. Då vinner man inga matcher.”

Donsös matchrapport hittas HÄR.

MIF:s matchrapport hittas HÄR.

Skönt för DIS med två raka segrar och tolv gjorda mål på de matcherna efter en pinne på de två första. MIF har en seger på fyra försök.

Bilder från matchen hittas på Skärgårdsfotboll (HÄR). Bloggen har även lånat bilden till inlägget därifrån.

 

/Rasta