5A rullar vidare och så här gick det i helgen:

 

FREDAG 20/4

 

Ytterby IS – IK Zenith 4-1 (2-0)

Ytterby tog en fin hemmaseger mot Zenith i fredags. Victor Andersson inledde med att göra både 1-0 och 2-0 innan ens första kvarten var spelad. Det resultatet stod sig långt in i den andra halvleken. Daniel Ljungholm reducerade för gästerna med dryga kvarten kvar men två sena YIS-mål (David Korneliusson och Steffen Hjort Sörensen) säkrade segern. 

YIS tränare Robert Tartagni sa så här om segern:

”Vi är spelmässigt det bättre laget matchen igenom och vinner välförtjänt. Zenith kommer till på sina fasta situationer med långa inkast och hörnor utan att oroa ordentligt. Spelmässigt ett steg framåt och vi bygger vidare på vår idé och våra unga talangfulla spelare som gör en riktigt bra insats ikväll.”

Zeniths tränare Cihan Köse hade följande att säga om förlusten:

”Känner inte alls igen oss i första. Vi förlorar bollen så fort vi vinner den. Släpper in två mål redan efter 15 minuter och dessa efter hörnor. Speciellt andra målet ska bara inte hända! Ytterby skapar flera farliga lägen men David i mål storspelar. I andra lyfter vi oss en del och är bättre laget. Vi är nära att kvittera men i 90:e kontrar Ytterby in 1-3 och i 92:e 1-4. Känns surt att ha två förluster där vi själva får skylla oss själva. Samtidigt vill jag lyfta Ytterby som spelar smart fotboll!”

YIS matchrapport återfinns HÄR.

Zeniths matchreferat hittas HÄR.

Ytterby är trea i tabellen med sju poäng efter fyra matcher. Zenith är åtta.

 

Bergums IF – Utbynäs SK 1-1 (1-0)

Ett riktig intressant möte mellan ständigt topptippade Utbynäs och pigga nykomlingarna Bergum. Hemmalaget Bergum tog ledningen efter halva den första halvleken när Oscar Nilsson satte 1-0. USK kvittering kom sen i matchens sista minut! Målskytt Tom Berndtson på straff.

BIF:s tränare Kristofer ”KL” Landahl sa så här om matchen:

”En tuff match mot ett bra lag. Vi hade väldigt ont om folk idag och det blev inte bättre efter en skada tio minuter in i matchen. Tyvärr är det en del av spelet och så är det. Vi inleder bäst ,för spelet första 25 och hinner också med att göra 1-0. Sista 20 av halvleken är jobbig för oss. Utbynäs utnyttjar medvinden och lyfter in bollar i straffområdet. Vi håller 1-0 i halvlek. Vi orkar inte riktigt stå upp i andra halvlek och det märks att vi går runt på få gubbar. Dock uteblir den värsta pressen från Utbynäs då man inte längre har vinden med sig. Tyvärr åker vi på en straff i 90:e och 1-1 är ett faktum. Bittert och surt men så är det. Utbynäs är ett bra lag och gott griniga vilket gjorde att man fick munhuggas lite, det är alltid trevligt.”

USK:s målskytt Tom Berndtson sa så här om matchen:

”En match där vi kommer till start med några viktiga offensiva kuggar borta. Vi börjar ganska dåligt och de får ett ganska tidigt mål. Såg inte situationen men borde blivit avblåst där Jerry för en solklar blåklocka under ögat. Efter det är vi lite gnälliga i några minuter. Sen bestämmer vi oss för att släppa det och tar över matchen där de mest får slå ifrån sig. Deras målvakt gör några riktiga klassräddningar. Vi försöker pressa dom högt upp och vinna boll i stort sett under hela matchen men tycker vi är alldeles för fega och kommer på mellis för ofta. Andra halvlek så försvarar de sig och vi försöker trycka på, vi skapar dock inte så mycket som vi vill. Deras målvakt gör dock nån jätteräddning till där. I slutminutrarna får vi straff, där deras målvakt är lite sen ute på mig. Enligt mig rätt beslut. Vi får också dit kvitteringen och det slutar 1-1. Kollar man på hur matchen var är vi inte jätte nöjda med 1-1, men när det blir en sen kvittering känns det helt okej ändå. Deras målvakt var jätteduktig, antingen gjorde han sin livs match eller så är han kanske på den nivån.”

Bergums referat hittas HÄR.

Båda lagen är bra med i tabellen där Bergum är tvåa och seriens enda obesegrade lag efter fyra omgångar. USK är fyra, en pinne efter.

 

Björndammens BK – Angered MBIK 4-2 (2-1)

Efter att ha inlett säsongen med två raka förluster har Furulunds stolthet Björndammen höjt sig och de följde upp 5-0 seger mot Bosona i förra matchen med att besegra Angered med 4-2 på hemmaplan. Den första halvleken bjöd på tre mål där Tony Rintamäki satte 1-0 för BBK efter dryga kvarten, Yosef Ismail kvitterade för AMBIK innan Gabriel Girjoaba såg till att Björndammen återtog ledningen. I början av andra kunde Jonas Wassman utöka till 3-1 men minuten efter gjorde Rami Dridi mål för Angered. Matchen punkterade i 83:e minuten med Rintamäkis andra mål.

BBK:s kapten Gustav Ågren sa så här om segern:

”En match där vi vet att vi kommer behöva göra det bra för att vinna, vi möblerar om mittfältet lite för att få mer backning bakåt när Angered rullar boll. Vi startar bra och kommer till några lägen tidigt i matchen, Anton Linde gör en fantastisk uppsnurrning av sin gubbe och slår en perfekt boll till Tony som trycker av en högerdojja stenhårt förbi målvakten. De får in en kvittering på en riktig drömträff från 30 meter som vobblar riktigt äckligt i luften som ställer vår målvakt. Kort därefter gör vi 2-1 genom hörna genom vem som nu nuddade den bollen sist. Redan i första började vi känna att vi fick Angered i obalans och det blev mycket tjöt på domarn och klagande inom laget så det kändes bra i halvtidsvilan.

I andra rör vi ett tidigt 3-1 mål på en till hörna genom Wassman som vann 20/20 nickdueller idag. Som matchen såg ut här kändes det som vi dödade matchen men efter lite okoncentration lyckas vi inte rensa undad ett inlägg i anfallet efter. Nu blev de drag i matchen igen och Angered tryckte upp mer folk men lämnade också enorma luckor när de tappade den, sista målet gör vi på en omställningen där bollen på tre snabba hotande passningar hittar Tony i boxen som trycker av ett perfekt avslut i stolproten. Vi kommer till ett par lägen till i slutet av matchen som vi kanske bör sätta men lyckas iallafall hålla 4-2 till slutsignalen. Fantastiskt match av alla gubbar idag och ska man lyfta någon speciellt så var det en fröjd att se Anton Linde idag, kunde lätt ha plockat 4-5 assist idag med sina framspelningar.”

Angered Berat Deniz hade följande korta kommentar om förlusten:

”De finns inte mycket att säga om matchen faktist. Laget som ville vinna matchen, vann matchen.”

Både BBK och AMBIK står nu på sex poäng efter två segrar och lika många förluster.

 

LÖRDAG 21/4

 

Öjersjö IF – Romelanda UF 1-3 (0-2)

Efter 5-0 festen mot Hönö har det gått tungt för Öjersjö. Förra omgångens hemmaförlust mot Bergum (0-4) följdes upp av ännu en i helgen hemma på Öjersjö IP. Gästerna Romelanda kunde vinna med 3-1. I mitten av den första halvleken tog RUF greppet om matchen efter två snabba mål av Alfons Svensson och Andreas Wennberg Olsson. Med halvtimmen kvar av matchen fick ÖIF lite kontakt då Jamie Bengtsson Parker reducerade. Svensson satte dock sitt andra mål för gästerna på en straff och matchen bjöd inte på några fler mål. 

ÖIF:s ena huvudtränare Henrik Frendin sa så här om förlusten:

”Startar avvaktande idag, precis som i tidigare matcher, trots att vi pratat om att inte göra det. Ligger skapligt rätt i positionsspelet men är inte aggressiva nog när motståndarna kommer in i vår respektive spelares zon. Blir stressade vid eget bollinnehav, egentligen utan att RUF sätter press på oss. På det sättet får vi alldeles för många omställningar emot oss med stora delar av laget felvända. Usel första halvlek från vår sida! Startar bättre i andra med större bollinnehav och mot något trötta motståndare och efter Jamies reducering i 59:e känns vi på gång men en extremt tufft dömd straff släcker vår jakt på poäng. Vi har 5-6 startspelare borta och en utespelare (grymt jobbat Lindberg) i mål men inga bortförklaringar för vi skall skapa mycket mer offensivt ändå och ställa fler frågor till RUF:s backlinje. Starkt krigat av Romelanda som vinner välförtjänt och våra killar får kliva upp ett par steg i kvalité och fokus till nästa vecka. Extra plus till Viggeborn som var en klippa i mittförsvaret idag och till Jamie som krigar hela matchen igenom.”

RUF:s matchrapport hittas HÄR.

Stark start av RUF som har sju inspelade poäng efter fyra matcher. ÖIF står på en seger och fyra förluster.

 

Partille IF FK och FC Bosona skulle också ha mötts i helgen men den matchen blev flyttad. Inget nytt speldatum klart i nuläget.

 

/Rasta