Vi kollar till helgens matcher i 6A och 6B:

 

FREDAG 20/4

6A

Real Maskin BK – Gamlestaden FF 2-7 (1-2)

Målfest på Bergsjövallen för gästerna GaFF. Efter en 2-1 ledning i paus exploderade matchen i den andra halvleken och GaFF gick tidigt ifrån. Gamlestadens Tobias Bui var tillbaka efter sin avstängning och svarade för fyra baljor!

Just Bui sa så här om segern:

”Äntligen tillbaka efter ”filmningen”! En match där resultatet speglar matchbilden väldigt bra. Vi har mycket boll, men är ganska fantasilösa första 30. Efter 1-0 målet börja vi hitta fler hotande bollar i djup, men en så sticker Real emellan och gör 1-1. Ingen panik direkt, utan vi fortsätter och maller ner dom samtidigt som bollarna trillar in. Ett stort eloge till Real Maskin som aldrig slutade kämpa! Nu laddar vi om inför torsdagens drabbning med Tollered!”

Gamlestadens referat hittas HÄR.

GaFF fyra i tabellen medan Real fortfarande jagar första segern.

 

6B

Landala IF – Hällesåker IF 1-0 (0-0)

Landala fortsätter att imponera i 6B! I fredags blev det en 1-0 seger mot HällesåkerBravida Arena efter att Oskar Andersson satte matchens enda mål i 85:e!

LIF:s tränare Viktor Ohlsson sa så här om segern:

”Vilken inställning av killarna! Vi gör förmodligen årets bästa insats första tjugo. Med tanke på förutsättningarna när det en timme innan samling uppdagas att inte allt material kom med till Bravida utan kapten Jakob och jag fick slänga oss in i bilen för en snabb vända tillbaka till klubbstugan. Sagt och gjort var vi ombytta och klara 20 minuter innan avspark. Matchen i sin helhet är ett ställningskrig över nittio där vi skapar första riktigt bra läget efter 25′ genom ett friläge där Rasmus dessvärre kommer ur vinkel. Emil gör på nytt en monster-insats i målet med flertalet svettiga räddningar. Tio in i andra får Hällesåker helt rätt en spelare utvisad efter ett andra gula inom loppet av tio minuter (tacksamt för domaren då det är på gränsen till direkt rött). Efter det mattas Hällesåker av och vi tillåts äga mer boll. Vi skapar flera fina chanser och i 85′ gör Oskar på en tillbakapassning 1-0. Riktigt härlig seger där vi följer vår matchplan rakt igenom. Grymt stolt över hela laget!”

HIF.s tränare Stefan Kling sa så här om matchen:

”Vi hör en hygglig match. Landala är det bättre laget första 15 minuterna innan vi hittar rätt i positionerna. De lyckas få fram ett friläge som vår målvakt räddar. Efter det tar vi över matchen. En eloge till deras målvakt som håller de kvar i matchen med en reflexräddning och ett par bra parader. I andra halvlek börjar vi bli frustrerade och drar på oss ett onödigt rött kort. Detta innebär att vi får göra om lite i laget. Landala får då möjlighet att äga lite mer boll. Efter utvisningen är matchen ganska jämn. I sitt numerära övertag lyckad Landala skapa en riktig farlighet förutom målet. Vid en hörna får vi inte bort bollen ordentligt och deras andravåg kan trycka in bollen. Vi flyttar fram våra positioner och skapar lite farligheter utan att lyckas fullt ut. Vi lägger nu denna plump bakom oss och laddar för fullt för vår ”riktiga” hemmapremiär på gräset.”

LIF:s matchreferat hittas HÄR.

LIF är två i tabellen en poäng före just Hällesåker.

 

LÖRDAG 21/4

6A

Sveakurd FC – Surte IS FK 3-2 (1-1)

Serieledarna Sveakurd tog sin fjärde raka seger när Surte besegrades med 3-2 hemma på Bläsebovallen. Det satt dock ganska långt inne även om Durim Bublica satte 1-0 för SFC i mitten av första. Surte kvitterade dock (Victor Snow) precis innan paus och tog även ledningen i början av andra (Trimor Huskaj). Mål av Vllaz Ibishi och Kerat Solaiman Mosa grejade dock de tre poängen till SFC. 

SFC:s tränare Behar Tahiri sa så här om segern:

”En match som övriga i år. Surte gör två mål trots att man har 1,5 chans under 90 minuter. För övrigt var Surte helt okej och stundtals fick de rull på bollen. Men det var oftast 2-3 man det handlade om i Surte. Vi visar en härlig lagmoral då vi vänder 1-2 till 3-2. Vi fortsatte rulla trots underläge för vi var medvetna om att det förr eller senare skulle ge utdelning. Vi missar än en gång friläge efter friläge. Men alltid gott med tre poäng!”

Sveakurd toppar 6A med maximala 12 poäng efter fyra matcher. Surte jagar fortfarande första segern.

 

Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg – Bergsjö IF 1-2 (1-0)

Det var målskyttarnas dag när Syrianska tog sig an Bergsjö IF. Aleksander Yildirim är som bekant tillbaka i Syrianska och han satte 1-0 i slutet av första. En annan rutinerad målskytt fixade dock segern för BIF. Njaga Njie kvitterade först till 1-1 i mitten av andra innan han avgjorde i matchens sista minut!

BIF:s tränare Valon Hetemi sa så här om matchen:

”Det var en härlig seger där vi vinner utan att egentligen prestera. Vi kom inte upp i nivå som vi brukar och just därför var det skönt att vinna en sån match. Men jag menar inte att det var orättvis, för det var det inte, rätt lag vann men vi fick kämpa för att vinna. Tycker att Syrianska börjar bättre men efter en 15-20 minuter så tar vi över och spelar högt upp på deras planhalva där vi stressar de till flera misstag och skapar några halvchanser. Syrianska sticker upp emellanåt men är oftast ofarliga. Men de lyckas göra första målen på en klar offside, deras gubbe har sprungit offside säker 10 gånger och elfte gången missar domaren och det blir mål. Andra halvlek fortsätter vi med hög press och Syrianska känns väldig trötta och har egentligen inget att sätta emot men vi slarvar själva väldigt mycket och får inte den övertag som vi borde få, dock lyckas vi kvittera och i slutskedet även göra 2-1 och vinna matchen.”

Syrianskas Dali Hirmiz sa så här om förlusten:

”En match där vi var en stor besvikelse över lag. Vi vill helt enkelt inte vinna mer än Bergsjö IF vill och därför tar de hem tre pinnar. Idag var vi inte ett lag utan vi spelade för oss själva. Hela laget tänkte mer på sig själva mer än vad de tänkte på laget därför missade vi flera lägen där vi skulle ha stängt matchen.”

BIF är trea medan Syrianska är åtta, dock med en match mindre spelad.

Bilden till inlägget är lånad från Bergsjö IF:s Facebooksida med tvåmålsskytten Njie till höger.

 

6B

Solängens BK – FTU 2-1 (1-1)

Tänkta topplaget FTU har haft en lite tung start i årets 6B. 2-2 senast mot Landala och i lördags kom säsongens andra förlust, 1-2 borta mot Solängen. Det var dock FTU som tog ledningen efter en halvtimme genom Seyit Kiyak. Kvitteringen kom dock innan paus (Henric Svenningsson) och David Daun blev sen matchhjälte för hemmalaget när han nickade in segermålet i slutet av matchen.

FTU:s tränare Romeo Vidovic sa så är om förlusten:

”Ytterligare en match där vi misslyckas att sätta våra chanser och där motståndarna utnyttjar sina på bästa sätt. Första 30 spelar vi fantastisk fotboll och borde avgjort matchen redan där. Det står 1-0 till oss och det känns hur bra som helst. Efter en fin Solängenattack står det plötsligt 1-1 och vi blir lite ängsliga. Vi pratar om att fortsätta i andra som vi öppnar matchen men det vill sig inte riktigt. Vi släpper in 1-2 efter en fast situation och efter det är det mest frustration och ängslan som kännetecknar vårt spel. Vi missar för mycket idag igen och det kostar oss värdefulla poäng. Tur att det är 54 poäng kvar att spela om.” 

SBK:s Andreas Söderberg hade följande att säga efter segern:

”Riktigt fin trepoängare, som började uselt för vår del. Vi får göra ett par ändringar och börjar jobba oss in i matchen. Sedan gör vi det viktiga 1-1 målet innan halvtid. I andra tycker jag att vi har full koll på FTU och skapar några farliga lägen, tillsist gör David Daun 2-1 och vi håller ut till slutsignalen. En riktig laginsats och härlig seger!”

En fin seger för SBK alltså och laget är nu femma med tre segrar och bara en förlust hittills. FTU står på fyra poäng.

 

Eritreanska IF Göteborg – Fässbergs IF 0-5 (0-2)

Toppen mot botten och det var väl aldrig någon fråga om vilket lag som skulle vinna även om FIF:s mål dröjde lite. Henric Johansson och Erik Jonasson gjorde varsitt mål strax innan paus. I andra fyllde John Lindergren, Fredrik Erstad och Hampus Lystrand på med mål för bortalaget.

FIF:s Tommy Olsen sa så här om matchen:

”En dålig insats från våran sida som ändå ger oss en komfortabel seger. Fötterna på planen men huvudet lämnat hemma. Eloge till Eritreanska som kämpade på igenom hela matchen. Matchens höjdpunkt var dock när en äldre tant tyckte de tog för lång tid att gå runt planen så istället genade igenom under tiden vi spelade och blev irriterad när vi sa till henne att öka på farten, haha!”

FIF toppar 6B efter fyra raka segrar, Eritreanska är sist med fyra raka förluster.

 

/Rasta