Bloggen har inte glömt bort division 3 Sydvästra Götaland och bjuder på en intervju med Kållered SK:s tränare Adej Hayek!

 

Seriespelet är igång och KSK har startat med seger mot Vejby och förlust senast mot Onsala. Hur skulle du sammanfatta inledningen och vad tar ni med er och vad är det som behöver slipas på?

Inledningen har varit ok, vi visste om att vi hade en tuff inledning på serien med ett Vejby IF som vunnit 8 av 10 träningsmatcher, Onsala BK som är seriefavoriter och Stafsinge IF som ser starkare ut än på många år. Vinst i premiären mot Vejby 2-1 för att sedan torska med samma siffror borta mot Onsala är inget man behöver skämmas för. Onsala visa sig vara ett riktigt bra fotbollslag med många bolltrygga, snabba och hotfulla spelare i 1v1 situationer. Där tar vi med oss en fin andra halvlek där vi verkligen fick bra grepp på hemmalaget genom ett bra kollektivt presspel. Tyvärr kom vårt mål lite för sent annars är jag rätt övertygad om att vi även hade forcerat in en kvittering. Vi ändrar inte speciellt mycket på vårt träningsupplägg pga gårdagens förlust utan kommer fortsätta jobba vidare.

Efter några säsonger i Älvsborg FF SÅ lämnade du inför den här säsongen för Kållered SK. Hur gick tankarna där och vad var det som lockade med just Kållered?

Fyra säsonger är lång tid för en tränare att vara kvar i samma förening. Jag trivdes oerhört bra i Älvsborg FF men jag kände att det var dags för något nytt. Dels behövde jag en ny utmaning och inte minst behövde spelartruppen en ny röst efter tampats fyra år med mig. När jag väl träffade Kållered SK gick det ganska fort, jag fick en positiv känsla över utmaningen. När jag dessutom fick jag ett bra intryck av organisationen, faciliteterna och staben runt A-truppen var det inte mycket att tveka över.

Hur resonerar du som tränare angående hur ditt lag ska spela när du byter klubb? Kommer Kållered att spela som Älvsborg har spelat de senaste åren eller anpassar du dig efter hur Kållereds förutsättningar ser ut? Vem anpassar sig efter vem?

När det kommer till spelsätt, organisation och beteenden så är det spelarmaterialet som i grunden avgör hur jag och mina tränarkollegor valt att prioritera när det gäller hur vi ska spela. I fallet här kom jag till en mycket väl fungerande Kållered SK som vunnit division 4 på ett imponerande sätt med en tydligt 3-4-3 formation. Där hade jag varit lite osmart om jag direkt började ändra hejvilt på något som fungerat så väl. Dessutom hade man spelarmaterial för 3-4-3. Som svar på din sista fråga så har jag anpassat mig efter Kållereds förutsättningar, där finns verkligen material att spela med exempelvis en tre backslinje. Men förhoppningsvis kommer vi likt Älvsborg FF varit senaste åren vara en tuff motståndare för alla lag i division 3, ha en hög lägsta nivå samt vara flexibla i matchtaktiken om vi behöver för att ge oss själva möjligheten att få med oss ett så bra resultat som möjligt från varje enskild match.

Du har inte bara bytt lag utan även serie. Hur känns det att hamna lite i skuggan nu då det blir mycket fokus på ”Göteborgs-trean” där 11 av 12 tillhör Göteborgs Fotbollsförbund?

En av fördelarna som jag såg det med att ta just Kållered SK och hamna i SvG var att jag slapp hamna i samma serie som båda mina föregående klubbar som betyder en hel del för mig (Älvsborg FF och IK Kongahälla). Det negativa med att inte spela i NvG är att man går miste om alla derbyn, prestigen och snacket som blir genom att det är så många Göteborgslag i samma serie. Däremot kommer vi få besöka flera nya bekantskaper i SvG trean, och det ser jag fram emot. Sedan att de flesta lagen inte bara har naturgräs som underlag utan riktigt fina gräsplaner gör det hela rätt inbjudande.

Har du hunnit bilda någon uppfattning om vad som skiljer de två treorna åt?

Svårt att säga men denna säsongen finns det många lag i NvG som har låg medelålder, där tror jag snittåldern är högre i SvG. Sedan tror jag trupperna kan vara bredare i NvG men kanske att man kanske har färre men spetsigare spets i SvG?! I övrigt skiljer det nog inte alltför mycket.

Hur bra koll har du på din nya serie? Har du några toppkandidater?

Onsala BK som vi mötte igår kommer garanterat slåss om seriesegern 2018, sedan bör Lerkils IF vara med där framme efter succén ifjol där man behållit hela truppen plus fått in några nya. Stafsinge IF har själva uttryck att man vill vara med och slåss om det efter flera lyckade värvningar inför 2018. Samtliga tre klubbar har dessutom inlett seriespelet på bästa sätt med full pott.

Jag antar att du hinner snegla lite på vad som händer i den övriga lokalfotbollen så här i inledningen av säsongen. Är det några överraskningar eller lag du följer extra noga?

Jag tycker det är oerhört trist att Lärje/Angered drog sig ur division 4A. Dels att man nu försvinner som klubb i seriesystemet men även att division 4A nu kommer halta hela vägen till mål. Jag tyckte Guldhedens IK som har sympatiska ledare var oerhört bra när vi möttes i Södra Cupen i våras. Det är dags för de att spela om annat än nytt kontrakt när säsongen ska summeras i slutet på september, för de är bra! Jag hoppas Önnereds IK gör en bra säsong i sexan. De har flertal spelare med bakgrund i Älvsborg FF så de följer jag lite extra. Sedan följer jag allmänt Kungälv och Aleklubbarna som jag har lite närmare band till.

Stort tack och lycka till!

 

/Rasta