Helgens action i 5B och 6C får dela inlägg då det endast spelades en match i 5B och två i 6C:

 

SÖNDAG 22/4

5B

Näsets SK – Kungsladugårds BK 5-0 (3-0)

Näset tog en övertygande seger i 5B och har efter den inledande förlusten mot Väster nu tre raka segrar och häng på toppen. Värre är det för Lagår’n som är sist i tabellen med en poäng på fyra matcher. NSK tog ett rejält grepp om matchen i mitten av den första halvleken med tre raka mål. Vasileios Liolios inledde målskyttet innan nyförvärvet från Proletären, Mattias Tuncay, gjorde både tvåan och trean. I andra fyllde Näsets kapten Robin Raunegger på med 4-0 innan Tuncay fullbordade sitt hattrick!

Just Raunegger sa så här om segern:

”Tycker vi kontrollerar matchen under 90 minuter. De har en farlig chans där vår målvakt Mattias gör en super reflexräddning med ena armen! Kändes väldigt stabilt och tryggt genom alla lagdelar denna match. Väldigt skön känsla! Sen är de ju väldigt gött att få göra sitt tredje mål denna säsong!”

KBK:s Robert Nordström Vasquez hade följande att säga om matchen:

”Tråkig förlust, inte för just resultatet men för prestationen. Vi gör vår sämsta insats i år, men ingen ska beskyllas, varken tränare eller enskilda spelare. Vi vinner tillsammans och vi torskar tillsammans. Nya tag nu direkt, göra en bra träningsvecka och gå vidare, ingen idé att älta. Vi måste alla dra åt samma håll nu.”

Näsets hemsida har plötsligt vaknat till och bjuder på en intervju efter matchen med lagets ledare Zaya Kalasho och målvakten Mattias Hamberg Runnestad, klicka HÄR för att kolla in det!

NSK alltså bra med i toppen och KBK får kämpa vidare i botten.

 

6C

Tynnered FC – Slottsskogen/Godhem IF 4-2 (4-0)

Tynnered FC fortsätter att gå riktigt bra i inledningen av 6C. I nykomlingsmötet med SG tog TFC sin fjärde raka seger! Laget hade 4-0 i paus efter att Azmar Jalali och Aras Yahyai inlett målskyttet och Korosh Hatami först förvaltat en straff till 3-0 och sen precis innan paus även satt 4-0. SG fick in dubbla reduceringar i andra men båda målen kom sent. Albin Westerlunds 1-4 mål kom med tio minuter kvar och när Abdirahman Mohamud gjorde 2-4 var det bara minuter kvar på matchuret. 

TFC:s Samer Daher sa så här om segern:

”Finns inte mycket att säga egentligen. Vi kommer ytterligare till en match med viktiga spelare borta i laget. Men vi bestämmer oss för att gå ut och göra det vi är bra på. Spela boll. Och det är precis det vi börjar med ! Vi har ett stort övertag över matchen så SG ska vara glada att det stanna vid 4-0 i halvtid. Ett avslappnat Tynnered kommer ut efter paus. Vi har fortsatt övertag på matchen men lyckas dessvärre inte stänka in några mål till. Utan det ska dessvärre vara SG som lyckas trycka dit både ett och två mål efter lite slarv och ren bekvämlighet men lite credd ska SG ha efter att hämtat upp sig rejält. Bara ren otur egentligen att de inte får dit fler mål. Det blir väldigt slappt i Tynnered. Sen kan vi samtidigt säga grattis till Aras som fick göra sin första seriestart och nätar snyggt!”

 

SG:s matchrapport hittas HÄR.

Tynnered är tillsammans med FC Linné och Önnereds IK de tre lagen som har full pott efter fyra matcher.

 

Proletären FF – Fröjdens FK 3-4 (0-2)

Fröjdens FK studsade tillbaka efter 4-8 förlusten mot Tynnered senast men var ytterst nära att tappa en solklar 4-0 ledning sista tjugo! Magnus Svantesson och Naser Rahimi målade den första halvleken och Svantesson satte sedan sitt andra strax efter vilan. Inte långt efter det kom även 4-0 genom Niclas Eklund. PFF:s anfallare Nofal Yousif verkar börja målformen igen och han satte både 1-4 och 3-4 när det röda laget gjorde tre mål på fyra minuter mellan minut 72-74! 2-4 reduceringen svarade Wassim Jawad för. 

FFK:s tränare Darko Lipovac sa så här om segern:

”Först och främst jäklig gött att inkassera säsongens andre trepoängare. Vi börjar matchen bra och har ett avslut i stolpen redan efter någon minut. Vi fortsätter att kontrollera matchen och målen kommer i jämn takt och vi leder med 3-0 i halvtid. Vi gör även 4-0 i början på andra och matchen känns klar och avslagen. Sedan reducerar Proletären på en snygg frispark och sedan gör de både tvåan och trean i farten och det blir riktig nerv i matchen. De har även ett avslut i stolpen men vi lyckas efter mycket möda och stort besvär hålla undan och ta en trepoängare. Nöjd med våran första och hur vi kontrollerar matchen men i andra håller vi på att skänka bort matchen helt. Nära en riktigt stor choke. Vi måste bli mycket bättre över 90 minuter om vi ska bli ett lag att räkna med i år.”

PFF:s kapten Henrik Källén sa så här om förlusten:

”Underläge 0-4 efter att deras fyrtorn skallat in ett par hörnmål och ett par andra för enkla. På något vis jobbar vi oss ändå in i matchen till 3-4 där vi har både stolpskott och en straffsituation. Nofal gör två mål, vilket är viktigt att vi fått igång honom. I övrigt är det är uppenbart att vi fortsatt har en del att jobba på, det viktiga är just nu att vi gör just det och inte låter resultaten ge uppgivenhet, utan att vi åtgärdar felen och fortsätter träna. Det finns en och annan, ett fåtal iofs, som vrider sig i skadeglädje just nu, det liksom stödet vi ändå får från andra är utmärkt bränsle för att vi ska vända på det och komma in i säsongen.”

Tynnereds Samer Daher var även på plats för att kolla in seriekonkurrenterna och han sa så här till bloggen om matchen:

”Fröjden ägde hela första halvlek och PFF hade väldigt tur att det inte blev 0-8 i halvlek redan. Sedan samma där egentligen, Fröjden började spela mer avslappnat men kom till många lägen men hade otur med stolpe och ribba. Fröjden fortsatte ösa på men mål skulle komma för Proletären registrerat av Nofal med väldigt fin frispark i krysset och 1-4 är ett faktum. PFF rycker upp sig lite men deras spel vill inte fungera utan de kom inte längre än 3-4 när de efter två snabba omställningar lyckas göra ett mål via Wassim och ett till mål av Nofal.”

Fröjden är fyra med två förluster och två segrar på sina fyra första matcher. De har dock redan halkat efter den obesegrade topptrion lite.

Tuffare för PFF som är sist i 6C-tabellen och enda laget utan poäng efter fyra matcher.

 

/Rasta