Det spelades en hel del boll i 6D i helgen med följande resultat:

 

FREDAG 20/4

 

Västkurd BK – Diseröd SK 4-2 (2-1)

Goran Pastorkovic blev stor matchhjälte för VBK hemma på Sälöfjordsvallen då han svarade för ett hattrick! Annars var det gästerna som öppnade starkast och tog ledningen på straff (Robert Thelin) men Pastorkovic kvitterade strax efter och Pa Majai Njie gav VBK ledningen. DSK stretade dock emot och Kim Olsson kvitterade i andra. Två strutar till från Pastorkovic löste som sagt segern för Västkurd. 

VBK:s tränare Thomas Scott sa så här om segern:

”En riktigt skön och rättvis seger! Vi gör två individuella misstag som resulterar i baklängesmål men i övrigt så genomför vi matchen efter vår spelplan!”

VBK är nu femma i tabellen och DSK är sjua.

 

Bosna IF – Hisingen FC 3-6 (2-1)

Det var två lag som haft ganska tunga starter som möttes i fredags på Länsmansgårdens IP. Dock kom båda lagen från sina första segrar. HFC besegrade Hålta senast och Bosna slog Fotö. Bosna gick till halvtidsledning med 2-1 men det var Hisingen som rivstartade efter paus. Fyra raka mål på 20 minuter vände på matchen och till slut blev det 6-3 till Hisingen. Smain Heouaine satte två för HFC och Samir Mohammedhagos Taha svarade för ett hattrick. Just Taha öste in mål för Backa BK för några säsonger sedan innan BBK blev Hisingen FC och kommer göra stor nytta i HFC i år! 

Elvir Culum blev tvåmålsskytt för Bosna.

HFC har nu två segrar och två förluster och återfinns i mitten av tabellen medan Bosna har det tuffare med tre pinnar på fyra matcher.

 

LÖRDAG 21/4

 

Knippla IK – Fotö GoIF 2-6 (1-4)

Riktigt prestigederby i norra skärgården när Knippla och Fotö drabbade samman! Dock skedde matchen på en betydligt större ö, nämligen Hisingen, då matchen spelades på Sälöfjordsvallen. Domaren fick notera hela fem mål i den första halvleken och Alberth Gustavsson satte både 1-0 och 2-0 tidigt för Fotö innan Johan Edlund reducerade för KIK. Det var dock Fotö som behöll greppet och hade 4-1 i paus. Trots att Fotö fick en spelare utvisad tidigt i andra kunde ändå Mikael Beckius göra 5-1 (hans andra i matchen). Lagen gjorde varsitt mål till i andra men det blev alltså en solkar seger för nykomlingen Fotö!

KIK:s Isak Torgersson sa så här om förlusten:

”Det finns klassiska förluster genom åren i fotboll. Jag tänker Brasiliens 1-7 torsk mot Tyskland i VM 2014 och när Stevie G halkade till mot Chelsea. Men våran torsk mot Fotö slår alla torskar jag sett eller deltagit i under mitt liv. Kanske hårda ord men sådan är min känsla. Skulle nog känna mig aningen förkrossad. Fotö gjorde en kanonmatch och följde nog sin gameplan till punkt och pricka och vann klart rättvist. Hatten av till Fotö! Men sättet vi agerar på och blir handlingsförlamade efter deras mål efter tre minuter är helt sjukt.. Vi gör allt fel. Har inget spel, är passiva, knäpptysta och rädda att lira boll. Vi gick in med dålig inställning och trodde nog att trepoängaren var lätt att fixa. Icke. Mot ett lag som Fotö är det livsfarligt att göra det för dom kör på varje match som om det vore deras sista. Det har dom alltid gjort ända sedan den bergsknallen letade sig upp från havet för 1 miljon år sedan och det är i deras blod på den ön. Det borde vi vetat om vid detta laget. Vi har varit ruggigt stabila bakåt nu i början på säsongen och spelat riktigt bra så denna förlusten kom som en blixt från klar himmel! Jag ska ha lite rehab för mitt psyke denna veckan och hoppas att jag repat mig inför Hisingen till nästa helg. Så Grattis Fotö, men till hösten utlovas revansch! Ska även tilläggas att matchen spelades på Sälöfjord och inte på Knippla då gräset inte var grönt. Kanske var tur de. Men nu ska jag sluta klanka ner på denna förlusten utan istället tänka att ur det onda kommer alltid nått gott så vi tuggar på och lär oss av läxan! Gårdagen summeras med ett ord: pinsamt!”

Fotös Gustav Bäck var inte oväntat nöjdare och han sammanfattade segern så här:

”Det hela började med ett litet nerköp, från Bravida till att byta om på en parkering. Annars var det riktigt härligt med derby och gasande sol! Vi börjar bra och det ger oss utdelning tidigt i matchen vilket är viktigt, det känns som om vi orkar längre perioder än innan. Mycket bra genomförd match av samtliga! Det kändes som om vi var mycket hungrigare än Knippla idag, det var längesen vi kunde njuta av en lördag så det var riktigt härligt!”

Knippla är åtta och Fotö nia i en lite haltande 6D-tabell.

 

Neutrala IF – IF Vardar/Makedonija 1-2 (0-2)

I lördags var det även en riktigt intressant match på Länsmansgårdens IP mellan två dittills obesegrade lag. Vardar hade börjar riktigt start med tre raka segrar och Neutrala hade elva poäng på sina fem första matcher! Vardars seger grundlades i mitten av den första halvleken när först Sladjan Ilievski satte 1-0 och minuter senare gjorde Kristian Trajanovski 2-0. Neutralas skyttekung Hussein Faarah gjorde sitt elfte mål när han reducerade i andra halvleken men närmare än så kom inte NIF. Det verkar ha varit en del hårda tag också med åtta gula även två röda i slutet av matchen (ett till vardera lag).

Vardars Kristian Trajanovski sa så här om segern:

”Härligt med vinst igen. Det var en väldigt agressiv match med mycket avblåsningar och kort. Vi gör två snabba mål och leder i halvlek med 2-0. I mitten av andra halvlek släpper vi in ett mål och därefter har Neutrala lite tryck på oss, men vi löser det tillslut och vi vinner rättvist.” 

Vardar har nu fyra segrar av fyra möjliga och toppar 6D. NIF är trea.

 

Hälsö BK – Nödinge SK 4-0 (1-0)

Fortsatt tungt för nykomlingen Nödinge SK som fick ta färjan hem från norra skärgården utan poäng. Hälsö BK kunde ta sin andra seger för säsongen och vinna med komfortabla 4-0. Mattias Friess satte en straff i den första halvleken och tidigt i andra kom 2-0 (Emil Johansson). Gustav Börjesson avslutade sedan målskyttet med både 3-0 och 4-0.

HBK:s tränare Johnny Svensson sa så här om segern:

”Som vanligt var det blåsigt på Prästängen men denna gången var det inte lika hård blåst som sist och det gick att hantera. Vi startade med motvind och tog tag i spelet från början men skapade inte så värst mycket chanser till att börja med. Nödinge försöker spela längs backen hela tiden men vi pressar högt och vinner många gånger bollen högt och borde kanske gjort fler mål i första halvlek men det enda målet i första halvlek kommer i den 30:e på straff. I den andra halvleken med vinden i ryggen försöker vi pressa ännu mer och ännu högre och det ger oss flertalet chanser och vi sätter dit tre. Men vi borde gjort fler i första halvlek tycker jag. Med tanke på vårt skadeläge så var det skönt med en komfortabel seger!”

NSK:s Ermin Aganovic hade följande att säga om förlusten:

”Efter en fin prestation i våran senaste match så var vi laddade att åka ut till Öckerö och möta Hälsö. Vi kommer dock dit utan en riktig målvakt och lite andra förändringar i elvan. När väl matchen börjar kommer vi helt snett in i den och det fortsätter matchen ut. Denna matchen var det ingen snack, Hälsö var bättre än oss för dagen. Vi krigar vidare för våra första poäng.”

Hälsö är bra med i tabellen med sju poäng på fyra matcher. Nykomlingen NSK har inlett 6D med fyra raka förluster.

 

/Rasta