Vi kollar till hur det gick i 7A i helgen:

 

FREDAG 20/4

 

Kareby IF – Inter Linné IF 1-2 (0-0)

Nystartade Inter Linné IF har fått en bra start på 7A. I fredags tog laget sin tredje raka seger när ett annat nytt lag, Kareby IS, besegrades med 2-1 i en jämn match. Det såg dock ganska länge ut att bli mållöst på Kareby Hed. Inter Linné spräckte dock nollan i matchminut 68 när Christopher Arana Altamirano satte 1-0. Theodore Rintel kvitterade dock i 81:a innan Augusto Goncalves Melo sen avgjorde till gästernas fördel. 

Inter Linnès Carl Demirtas Sjödin sa så här om segern:

”Tredje raka segern för oss i serien men den satt långt inne. Vi börjar första halvlek bra. Dominerar bollinnehav och skapar 5-6 farliga chanser utan att göra mål. Kareby satsar på långa raka uppspel utan att störa vårat försvar nämnvärt. I andra halvlek lyckas vi till slut få hål på dom genom en fast situation Kareby gav dock inte upp utan fortsatte men sin taktik konsekvent och något vänster fick de in en kvittering. Vi får tacka högre makter att vi avgör matchen med ca 5 min kvar efter en försvarstavla. Vi gör en dålig insats spelmässigt men kämpar till oss en vinst trots krampkänningar i halva laget i slutet av matchen.”

Inter alltså med maximala nio poäng efter tre matcher. KIS har det omvända och får jaga vidare efter sina första poäng!

 

Angered SK – Rödbo IF 6-1 (4-1)

Inför matchen hade Angered SK bara en vinst på fyra försök men laget fick rejäl utdelning då de körde över Rödbo IF rejält! Sebastian Nyström i RIF-kassen fick plocka ut en boll redan efter två minuter och det var 0-3 efter en halvtimme. 4-1 i paus till ASK och 6-1 till slut. Firaar Yuusuf Ali blev tvåmålsskytt för Angered.

RIF:s Markus Hasselblom sa så här om förlusten:

”Ja, en skitmatch från våran sida kan man väl lugnt säga. Vi möter ett lag som skojar fotboll medan vi försöker spela fotboll. Dom är helt överlägsna tekniskt, snabbhet och det sätter ju sin prägel på matchen då det står 0-4 efter typ 20-25 minuter. Allt går in. Men det är också fina mål. Nåväl efter det så lyckas vi spela upp oss och har en bra period där vi får in en boll och har bud på fler men det blir inga fler i den här matchen. I andra halvlek så orkar vi inte mentalt resa oss och det trillar in två bollar till bakåt. För att sammanfatta matchen så förlorar vi lite på att vi inte får till våran organisation för att stoppa deras djupledsbollar i början samt att vi inte tror på våran egna förmåga att ha ett eget spel som vi faktiskt har ibland. Med det sagt så glömmer vi det här och blickar fram emot nästa match som vi kommer att vinna. Allt kommer att bli bättre.”

RIF:s Magnus Hall kommenterade matchen så här:

”Ett bra Angered som vinner välförtjänt. Springer ifrån oss på samtliga lagdelar. Nr 10 i Angered bör ses av klubbar högre upp i divisionerna. Litet matchuppehåll för oss nu, vilket kommer perfekt efter två mindre bra matcher. Hem och träna så studsar vi tillbaka nästa match. Fin domarinsats”

Segern tog ASK förbi just Rödbo i tabellen. Angered är nu femma och Rödbo är nia.

 

Hermansby IF – Gunnared 3-5 (1-2)

Båda Hermansby och Gunnared lirade i sexan förra året och det blev en målrik match när lagen möttes på Kärnavallen. Daniel Jönsson gav hemmalaget ledningen efter dryga kvarten men sen gjorde Gunnared fem raka mål! Två innan paus och tre efter! Jönsson gav HIF lite hopp med sitt andra mål för dagen och Zander Stridsberg satte 3-5 på straff i slutet men närmare än så kom inte hemmalaget. Gunnared spred ut sina målskyttar och följande gjorde varsitt mål: Robert VeresBijan GhaderiAbdul Rahman Jebnoun, Amir Hossein Jafari och Jia Znar Mezori

HIF:s Jonnie Pettersson sa så här om förlusten:

”Vi börjar okej, även om Gunnared har spelet så känns det inte direkt farligt. Vi får hål på dom i minut 14 efter en hörna där en av våra unga killar (Daniel Jönsson) når högst, väldigt skönt att han får göra mål. Glädjen blir dock kort då Gunnared kvitterar i anfallet efter i till trasslad situation där vi är helt oförmögna att rensa bollen. Dom får lite luft under vingarna pga av målet och tar ledningen efter 19 minuter, igen ett läge där en av våra backar går bort sig lite och deras nr 19 får brösta ner den vid straffpunkten och dunka in den stenhårt på volly. Sista 25 i första halvlek händer det inte så mycket vi krigar på bra, men spelar alldeles för stressat och slår mycket långt. I andra så kommer Gunnared ut med en helt annan energi och gör 3 mål inom loppet av 20 minuter, man märker att luften går ur oss lite och att spelarna blir lite trötta. Men vi hittar tillbaka efter ännu ett mål i minut 72 av våran 00:a (Daniel Jönsson) som får en boll från (Zander) och lägger in den långt utifrån då deras målvakt är väldigt långt ut från mål. Vi vaknar till lite och försöker forcera in fler mål, får en straff i minut 80 efter att Daniel blir bryskt nedsparkad. (Zander) dunkar in den i högra krysset. Vi ligger på och försöker få till fler mål, men tiden rinner iväg och vi förlorar med 5-3. Positivt från matchen är att vi gör 3 mål framåt, Daniel har ett finger med i alla mål vilket är väldigt roligt. Zander är tillbaka efter 8 månaders skada och vi ger inte upp”

Gunnareds underbara matchreferat inleds så här:

”På pittoreska Kärnavallen tog Hermansbys stolthet emot laget i samtligas hjärtan, Gunnared AKIF. Lagen klev in på det gröna schackfältet med varsin seger i ryggen med defensiva nollan intakt.

Hermansbys PR-avdelning gjorde ett adekvat jobb inför matchen med att marknadsföra denna episka batalj vilket låg till grund för att det tidigare publikrekordet slogs med hästlängder. I dagsläget finns ingen konkret publiksiffra vilket är förståeligt med tanke på det massiva överflödet av levande organismer som fäste sina ögon på denna match. Men om undertecknad skall ge sig på en ungefärlig gissning skulle siffran troligen hamna på cirka 22 stycken individer.”

Läs vidare HÄR!

Gunnared har nu två segrar av två möjliga. HIF har tre poäng på fyra matcher.

 

LÖRDAG 21/4

 

Geesguud UF – Lövet/Johannebergs IF 3-2 (0-2)

Nystartade Geesguud följde upp segern mot Kareby senaste med ännu en uddamålsseger när Lövet/Johanneberg besegrades med 3-2 hemma på Länsmansgårdens IP. Det var dock Lövet som började bäst när Olof Eklund först satte 1-0 i början av matchen och Henrik Larsson utökade till 2-0 precis innan paus. Innan paus hann dock även Lövets Rino Wiger få ett rött kort. I den andra halvleken kan sen Geesguud vända på matchen. Abdullahi Varsamme Jama gjorde 1-2 och sen fick Geesguud hjälp av Lövet vid kvitteringen då målet bokfördes som självmål. Jama satte sen segermålet.

Lövet/Johannebergs Henrik Larsson sa så här om matchen:

”Geesguud var ett spelande lag som försökte spela fotboll och hade en hel del boll i första halvlek utan att skapa några farliga målchanser. Många tekniska misstag och motvind gjorde att vi inte riktigt kom igång med vårt anfallsspel. Men vi gör trots allt två mål och jag känner att detta kommer att rinna iväg i medvinden. Dock kommer en matchavgörande sekvens när en Geesguudspelare slänger sig med rakt ben på vår spelare och träffar rätt på smalbenet. Ett givet rött kort, men domaren tolkar situationen annorlunda och dömer inte ens frispark. Vår spelare är först arg på spelaren som gjorde en vansinnestackling och sedan på domaren som inte ser situationen eller snarare tolkar det som 50/50. Några mindre väl valda ord senare så får vår spelare syna det röda. Jag kan nog drista mig till att säga att vi hade vunnit om vi fått spela med en man mer istället för en man mindre med en 2-0 ledning i paus. Känns fortfarande som att domaren avgjorde matchen och det känns trist.”

Lövets matchreferat hittas HÄR.

Geesguud står nu på två segrar och en förlust. Lövet har fyra poäng på tre matcher.

 

/Rasta