Ny vecka! Nya vinster och nya förluster (och möjligen ett och annat kryss)!

Vi kollar till tisdagens och onsdagens matcher:

 

TISDAG 24/4

7A

Croatia Göteborg – Inter Linné IF 1-4 (0-1)

Inter Linné befäster sin position i toppen av serien då de tog sin fjärde raka seger. Det var ett lite sargat och skadedrabbat Croatia som ändå hängde med hyfsat i den första halvleken även om Linné gick till paus med 1-0. I den andra kom två ganska snabba Linné-mål till och matchen dog lite. Till slut alltså komfortabla 4-1 till serieledarna.

Linnés Joachim Frej Eriksson sa så här om matchen:

Första halvlek blev mycket omställningar från båda håll där det bjöds på bra passningsspel och snabb fotboll från både sidor. Jämn första halvlek men nästan precis innan paus så dundrade vår kapten in ett mål strax utanför straffområdet och vi går till vila med 1-0. Andra halvlek spelar vi mer vårt spel och styr matchen som vi vill. Croatia orkar inte med det höga tempot som matchen haft och vi kan göra några fler mål. Tycker vi får ut mer av vårt spel denna match jämfört med vår match mot Kareby då mycket ytor skapas i en underhållande match. Det var ett betydligt bättre Croatia idag än det Croatia vi möte i träningsmatchen. Tack till Croatia, en bra och konsekvent domare samt stort tack till publiken!

Inter Linné toppar alltså 7A med maximala 12 poäng på fyra matcher. Croatia är trea.

 

ONSDAG 25/4

5A

Angered MBIK – Partille IF FK 1-1 (1-1)

Det blev 1-1 i 5A-mötet mellan Angered och Partille som även sändes på GPTV. Rami Dridi dunkade in 1-0 tidigt för Angered när bollen landade hos honom inne i Partilles straffområde. Thomas Allerbrand kvitterade dock efter en fin framspelning av Samuel Wesley och matchen bjöd inte på några fler mål.

Angereds Rabih El Mir sa så här om matchen:

”Vi hade matchen första 20-30 och skapade massa lägen och det kunde lika gärna stått 3-0 istället för 1-0. Vi missar ett kanonläge och några minuter senare gör de 1-1. En enda chans behöver de för att göra ett mål. De hade ingenting innan det. Därefter jobbar de sig in i matchen och det är rätt jämt tills matchens slut. Vi släpper in mål för enkelt, det är för dåligt och så sätter vi inte våra därför vinner vi inte. De har inte mycket framåt men de kämpar på och det får man ger dom beröm för.”

Partilles målvakt Dennis Nithander sa så här om det oavgjorda resultatet:

”En på förhand tuff bortamatch. Angered börjar bäst och spelar riktigt bra samtidigt som vi är fruktansvärt passiva och slår bort bollen varje gång vi lyckas få kontroll på den. Efter ca 10-12 minuter springer vår ena mittback ihop med vår ytterback och bollen dimper ner bakom dem. Efter lite kalabalik så hamnar bollen hos en Angeredspelare rakt framifrån, från fem meter som får på ett hårt skott, dock rakt på, som tyvärr vår andra mittback sätter fram foten på och styr in i eget mål. Efter målet fortsätter Angered att ha mycket boll och skapar nån målchans till men vi fredar oss väl. Efter ca en halvtimma börjar vi komma in i matchen mer och mer och lyckas kvittera på ett riktigt vackert fotbollsmål. Resterande del av halvleken skapar båda lagen några halvchanser. Andra halvlek är likadan som slutet av första, båda lagen har sina lägen men ingen lyckas få in nått segermål. Tyvärr får Angered avsluta matchen med 10 man då en av deras spelare får ett frispel och tar ett solklart rött kort efter en riktigt ful/sen kapning. Tråkigt slut då Angered sett över hela matchen spelar en rolig och underhållande fotboll. Stort plus till vår 03:a Malte Nilsson, som kommer in som vikarierande högerback i andra halvlek och gör det riktigt bra.”

Angered är fyra i tabellen och Partille återfinns på en niondeplats.

 

6B

Sjövalla FK-Mölnlycke IS – Göteborgs City FF 1-2 (1-1)

Göteborgs City tog en efterlängtad seger igår i det tidiga bottenmötet med Sjövalla-Mölnlycke. Inför matchen hade inget av lagen ännu vunnit i årets seriespel. Det var hemmalaget Sjövalla-Mölnlycke som dock tog ledningen en halvtimme in med hjälp av ett självmål. Adrian Holländer Nyström kvitterade dock för City innan paus. I den andra halvlekens första minut kom sen vad som skulle visa sig bli segermålet för gästerna, inprickat av Pálmi Thor Valgeirsson.

Citys Anders Hultberg sa så här till bloggen om matchen:

”Äntligen får man väl säga. Vi gör tre mål idag. Inleder med ett i egen bur och sen två framåt. Första 20-25 är vi inte med i matchen och därför gör vi också ett självmål. Sen höjer vi oss, börjar hitta våra positioner och sliter för varandra. Det är en ganska medioker fotbollsmatch, men vi jobbar ihop som ett lag mer än Sjövalla gör och när vi gör jobbet får vi också studsar, motlägg och domslut med oss. En kämpaseger och äntligen en viktig trea. Vi måste börja plocka poäng och det har vi gjort senaste två matcherna. Så det är det som gäller framöver!”

Sjövalla-Mölnlyckes John Gelotte hade följande analys på förlusten:

”Jag tycker City gjorde ett bra jobb, vi skapar många chanser men tyvärr lyckas vi inte få in bollen. Vi rullar mycket boll och gör en stark insats men med lite slarv i försvaret så gör City mål 2-1 och vi hämtar oss tyvärr inte efter det. Värt att nämna är hur bra insats samtliga gör med tanke på hur många som var borta pga skador etc.”

City upp på fyra poäng nu medan Sjövalla-Mölnlycke har inlett säsongen med fem raka förluster.

 

Landala IF – Eritreanska IF Göteborg 3-0 (3-0)

Pånyttfödda Landala IF fortsätter att inkassera trepoängare i årets 6B och vann igår med 3-0 mot jumbon Eritreanska ”hemma” på Valhalla. Alla målen kom under den sista kvarten av den första halvleken. Oskar Andersson satte ettan efter en halvtimme, Patrik Larsson fyllde på med 2-0 och precis innan paus kom 3-0 (Niclas Oscander).

LIF:s tränare Viktor Ohlsson sa så här om lagets fjärde seger för säsongen:

”Vi gör en hyfsad första halvlek efter en knackig start. Trots snack om vikten av att göra en minst lika bra insats som senast så stirrar sig många blinda på Eritreanskas tidigare resultat. Andra halvlek är vi stundtals riktigt dåliga, kan bero på min coachning med stor rotation på byterna. Blir att resetta och ladda batterierna med en vecka ledigt inför nästa tuffa match borta mot Solängen där vi alltid har det svårt.”

Landalas matchrapport hittas HÄR.

LIF i topp med 13 poäng på fem matcher. Eritreanska är sist utan poäng och bara två gjorda mål.

 

6C

FC Linné – Ösets BK 6-1 (1-1)

Toppen mot botten i 6C där Linné tog sin femte raka seger och Ösets BK fortfarande jagar sin första trea. Stora delar av gårdagens match var dock jämnare än vad slutresultatet till slut blev. Visst tog Linné ledningen genom Andreas Palmquist men innan paus hade ÖBK kvitterat (Per Almquist). Marcus Comé kunde sen ganska tidigt i andra göra 2-1 för Linné men sen stod matche och vägde lite innan Linné avslutade med fyra raka mål sista tjugo när Öset inte riktigt orkade. Robert Lundström blev tvåmålsskytt då han satte både 4-1 och 5-1.

FC Linnés Marcus Comé sa så här om matchen:

”I början av första håller vi mycket boll men skapar inga jättechanser. Vi får ändå in ett mål lite turligt på ett skott utifrån, signerat Andreas Palmquist. Efter detta går vårt tempo ner mer och mer och vi spelar riktigt dåligt. Öset lägger mål på en diagonalboll. När domaren blåser i pipan finns det mycket frustration. De första 5-10 av andra är annu sämre. Efter detta sätter vi mer fart på bollen och pressar deras spelare högre upp och vi får in 2-1. Vi fortsätter på den inslagna vägen och får in 3-1. Där är matchen avgjord och vi trummar på och sätter 4,5 och 6-1. Ännu en match där vi gör en relativt blek första halvlek men lyfter oss i andra. Kul att Teodor Fogell Sandklef fick presentera sig med ett mål!” 

ÖBK:s Artan Zuta sa så här om matchen:

”Ja du, svårt idag med två skadade spelare på bänken, två halvskadade på plan och fick ringa in spelare utan träning i bena. Det skall sägas att vi ändå gör en bra match vid ställning 1-1 med bra skapade chanser men lyckas inte göra mål. Direkt efter våra chanser så gör dom snabba 2-1 och 3-1 på oss och orken börjar ta slut och i slutet rinner det iväg. Försökte få matchen flyttad för att ge dom en riktig match men gick tydligen inte att lösa och det var lite synd. Bara att bita ihop och köra nästa match!”

Linnè har alltså öppnat 6C utmärkt med fem raka segrar och toppar tabellen. Tuffare för nykomlingen Öset som har en pinne på fem försök.

 

7B

Solväders FC – Elisedals IS 0-1 (0-0)

EIS har inlett årets 7B riktig fint och tog igår sin tredje seger på fyra försök och är fortsatt obesegrade! Matchens avgjordes med bara fyra minuter kvar då Henrik Magnusson satte matchens enda mål.

EIS tränare Maria Svenningsson sa så här om segern:

”En riktig krigarseger, precis som när vi vann förra veckan. Vi började matchen i ett bra tempo, hjälpte varandra och spelade enkelt men effektivt. Våra motståndare la in en högre växel efter en halvtimma eller så, och därefter blev det en jämn match. Tack vare en grym inställning hos våra spelare som kämpade på, lyckades vi genom Henrik Magnusson få in ett mål strax innan matchslut. Vi har ett riktigt, riktigt stabilt försvar och en grym målvakt, som tillsammans med övriga laget drev på hårt och visade att vi förtjänade vinsten.”

EIS är för tillfället tvåa i tabellen. SFC har sex poäng på fyra matcher och är femma.

 

Högaborg Kärralunds FC – Mensiken IF 3-2 (2-1)

Efter tre raka förluster kom till slut HKFC:s första seger i årets 7B. Menisken besegrades med 3-2 på Härlanda Park. Olle Engström och Faysal Isaak Ahmad såg till att Högaborg ledde med 2-0 i mitten av den första halvleken men Johan ”Bolivia” Anäng gav matchen nerv med sin reducering innan paus. Engström gjorde sen sitt andra mål sent i matchen innan Christian Pruneda Barrientos satte ännu en reducering för MIF men det var alltså för sent.

HKFC nu upp på tre poäng. Menisken har tre poäng på tre matcher hittills.

 

/Rasta