Hela 13 matcher spelades i torsdags i lokalfotbollens herrserier från division 4 ner till sjuan.

Vi börjar kolla till matcherna i division 4-5!

 

TORSDAG 26/4

4A

Floda BoIF – Gårda BK 0-6 (0-4)

Fortsatt tufft för bottenlaget Floda och topplaget Gårda BK studsade tillbaka från förra omgångens förlust mot Kortedala. Christian Gustavsson gjorde mål för gästerna i den första spelminuten och bara minuter senare satte Floda en boll i egen kasse. En mardrömsstart för hemmalaget som de aldrig repade sig ifrån. Gårdas Philip Jonsson satte sen både 3-0 och 4-0 innan paus och fortsatte målskyttet med 5-0 i början av andra! Frej Ramberg blev matchens sista målskytt några minuter från full tid.

Gårdas spelande assisterande tränare Fredrik Österholm sa så här om överkörningen:

”På förhand en lite lurig match då det var första gräsmatchen för i år och ett Floda som kändes lite på gång sen matchen mot Kode. Det blev dock en ganska bekväm resa för oss. Vi startar matchen i ett rasande tempo och efter 5 minuter leder vi med 2-0. Därefter har vi en lite sämre period men tar tag i oss själva och innan halvlek gör vi både 3-0 och 4-0. I andra halvlek tar det knappa 5 minuter innan för dagen mycket duktiga Philip har gjort hattrick. Vi kontrollerar sedan resten av halvleken och hade väl med lite bättre skärpa vunnit med ett par bollar till. Vi är väldigt nöjda med prestationen och laddar nu för fullt inför nästa veckas derby.”

Flodas Hjalmar Holgersson hade följande att säga om matchen:

”De gör 1-0 i stort sett det första som händer. När vi sen ska samla ihop oss hinner vi inte mer än säga det innan 2-0 trillar in. Efter det blir det ju trevligare och trevligare för dem. De tydliga och kreativa linjer de har i sitt spel blir än tydligare med framgången och vi sjunker ner i en ickeacceptabel nivå. Längre än så här kan vi inte sjunka. Vi ska se till att mobilisera och vända denna käftsmäll. Nu visar det vilken karaktär som bor i gruppen. Jag tror att vi reser oss ur askan.”

Floda är sist i 4A-tabellen med bara en inspelad poäng på fem matcher. Gårda däremot återfinns högst upp i tabellen med fyra segrar och en förlust.

 

4B

Mölnlycke-Sjövalla IS FK – Göteborgs FF 0-2 (0-0)

Båda lagen låg på sex poäng inför matchen men Mölnlycke-Sjövalla kom från en fin 5-1 seger mot Eriksberg medan GFF föll mot Mölndal i sin senaste match. Den första halvleken blev mållös och stora delar av den andra likaså. Det dröjde nämligen till matchminut innan det noterades något mål på Djupedalsplan denna afton. GFF:s Rami Kurdali satte 1-0 för gästerna och bara minuter senare kom även 2-0, genom Teodor Nastevski Lindström!

Just målskytten Kurdali sa så här till bloggen om segern:

”Vi gör en bra och stabil match mot ett tungt Mölnlycke där vi har ett par bra målchanser i första halvlek, bland annat ett skott som tar i utsidan av stolpen men 0-0 står sig till halvlek där vi kanske borde haft en ledning kan jag tycka. Andra halvlek börjar med lite ställningskrig men vi släpper inte till några chanser alls och vi sticker upp med lite kontringar utan att få till de där riktigt farliga målchanserna. När det är 10 minuter kvar så får de en straff som vår målvakt läser och gör en jätteräddning på. Ska tilläggas att vi för dagen har en debutant i målet vid namn Aron Lund som milt sagt saknar erfarenhet i kassen men som stod för en mycket stabil insats och var starkt bidragande till poängen igår. Sista tio så trycker vi på och är laget som går för det och får i 86:e in ett ledningsmål genom ett skott från straffområdslinjen av mig som går in. Efter detta så är det dags för show signerat Teo, där han efter mycket fint förarbete av Jonas Tingberg får bollen i hörnet av straffområdet och bokstavligtalat borrar upp bollen hårt i bortre krysset. Matchen slutar 2-0 och jag tycker vi vinner rättvist.”

Mölnlycke-Sjövallas spelande tränare Jonas Andersson sa så här om matchen:

”Jämn match hela matchen, inget av lagen skapar speciellt mycket. Vi får en straff när det är tio minuter kvar vid ställningen 0-0, som vi tyvärr missar sätter vi den så vinner vi. Istället får de energi och gör 1-0 när det är fem minuter kvar och vi är tvungna att chansa för att få till en kvittering. Då sticker de upp gör 2-0. Överlag en mycket jämn match där dom skapar lite mer farliga lägen än oss.”

GFF:s hemsida har vaknat till och deras matchreferat hittas HÄR.

GFF är trea i tabellen med bra kontakt uppåt. Mölnlycke-Sjövalla är åtta.

 

5A

IK Zenith – Utbynäs SK 1-2 (1-1)

I den, som vanligt, jämna 5A-tabellen har Utbynäs börjat bra och har häng på toppen. I torsdags tog laget sin tredje seger för säsongen. Alexander Sjursen blev matchhjälte i mitten av den andra halvleken. Annars satte Niclas Wallerius 1-0 för Zenith redan efter fyra minuter! USK:s Robert Hedelin fick dock in kvitteringen innan paus. Det verkar gått ganska hett till på Hovgårdsvallen då lagen sammanlagt drog på sig elva gula och varsitt rött! Segerskytten Sjursen gick lämna med kvarten kvar och Zeniths Munkholm Nyberg fick dubbla ostskivor i matchens sista ordinarie minut!

Zeniths tränare Cihan Köse sa så här till bloggen om matchen:

”En förlust som vi inte riktigt förtjänar. Vi gör en bra match, men får inte med oss några poäng.”

Zeniths matchreferat hittas HÄR.

USK är ett av tre lag i toppen med tio poäng på fem matcher. Zenith är nu åtta.

 

5B

FC Heden – Balltorps FF 1-5 (1-2)

Nykomlingen FC Heden åkte på en smäll hemma mot Balltorp igår i en match som slutade 5-1 till bortalaget på Överåsvallen. Mathias Pringle blev tvåmålsskytt för BFF.

Hedens tränare Tobias Larsson sa så här om matchen:

”Vi har ett ganska bra spel och vågar hålla i bollen trots Balltorps höga press vilket vi ska fortsätta våga göra för ytorna skapades verkligen när vi kom ur deras första press. Det vi i den här matchen blev straffade av var deras fasta situationer som de var otroligt tunga på och vi lite för snälla. Vi måste bli tuffare i både offensivt och defensivt straffområde. Den stora skillnaden individuellt annars stavades Pringle som är en otroligt klinisk forward (lite grinig också, sån man älskar i egna laget men avskyr som motståndare) som nosade upp minsta lilla målchans där framme. Utöver deras fasta situationer så sätter vi oss i onödiga situationer när vi spelar lite för smått och ger bort bollen i fel lägen. Vi hade lite momentum när vi gör 1-1 och lyckas skapa ett tryck en bit in i första halvlek men sen gör de 2-1 och vi tappade återigen initiativet. 5-1 speglade inte matchen men samtidigt får vi ta lärdom att nu är vi en division högre och man har inte råd att ge bort chanser i onödan för då smäller det bakåt. I egna laget tycker jag Simon ihop med Ove är våra bästa spelare och ett extra plus till Ove som trots flera mål i baken fortsätter att mala på och pusha lagkamraterna, sånt är för mig egenskaper som jag värdesätter oerhört mycket och sänder signaler till övriga i laget att man ger allt i alla lägen oavsett om man leder eller ligger under. Som alltid kommer det en ny match snart som tur är så bara att slicka såren och komma igen.”

BFF:s tränare Fredrik Magnusson hade följande kommentar till matchen:

”Riktigt stark insats av killarna Vi möter ett starkt Heden som har mängder av kvalite framför allt framåt. Vi visste att om vi skulle plocka poäng så gällde det att vi jobbade som ett lag i 90 minuter. Vi gör en väldigt stark insats idag rakt igenom både defensivt och offensivt. Alla i laget kommer upp i maxnivå och vi vinner helt rättvist mot ett Heden som är nog det bästa lag vi mött i serien i år. Väldigt bra domartrio igår också. Alltid kul!”

Hedens matchreferat hittas HÄR.

BFF:s hittas HÄR.

BFF är trea i tabellen, bara en poäng bakom ledande Väster. Heden är sjua.