Vi fortsätter och kollar in de senaste matcherna i 6C och 6D:

 

TORSDAG 26/4

6C

SK Argo – Pushers BK 3-0 (2-0)

Efter en tuf start har SK Argo fått ordning på spelet och inkasserade sin tredje raka seger när det blev derbyseger mot Pushers BK på Gröna Vallen i torsdags. Argo började hetast och gjorde även 1-0 genom nyförvärvet Victor Oskarsson. PBK åt sig dock in i matchen rejält och skapade en del farligheter. Gustav Dovstad kunde dock trycka in 2-0 innan paus. Pushers hade en hel del bollinnehav i andra men kom inte till några större farligheter och istället kändes det hetare när Argo kontrade. Nerven i matchen försvann även lite när 3-0 kom (Dovstad igen) med en halvtimme kvar.

Argos matchrapport hittas HÄR.

Argo nu uppe på en femteplats medan PBK är åtta.

 

Önnereds IK – Vrångö IF 2-2 (0-0)

ÖIK kom till hemmamatchen mot Vrångö med fyra raka inledande segrar i ryggen men mot ö-laget kom första poängförlusten för Lasse Andersson mannar. Det var sista halvtimmen som målen kom och Omar Alkordi satte 1-0 för gästerna precis när timmen var spelad. Andreas Säfström kvitterade innan Alkordi gav VIF ledningen igen. Erik Ström fick sista ordet med sitt 2-2 mål i 83:e!

ÖIK:s kapten Andreas Tenggren sa så här om matchen:

”Vi gör en helt ok insats där vi lirar bra boll men saknar den sista skärpan i sista passen/skotten. Tycker vi skall göra fler mål men gör de inte. De har två skott och gör två mål. Tyvärr för dagen så får vi inte med oss resultatet när vi är klart det bättre laget, men starkt av gubbarna att komma igen två gånger från underläge.”

VIF:s Tobias Julin hade följande att säga om matchen:

”Matchen är en lång kamp som jag tycker vi är bättre i sett över 90 minuter. Önnered som vanligtvis är trevliga att möta är bland det gnälligaste jag skådat. Omar och Carl på anfallet jobbar konstant och det belönas med att vi tar ledningen två gånger om. Mot slutet orkar vi dock inte hela vägen, och det är inte så konstigt med tanke på att jag är en av två på bänken. Verkar som gubbarna hade en extra växel i kroppen för att slippa mig som utespelare? Bra laginsats som vi bygger vidare på!”

ÖIK:s matchrapport hittas HÄR.

Önnered är tvåa i tabellen medan VIF fortfarande jagar första segern efter tre oavgjorda och två förluster.

 

6D

Hålta IK – Hälsö BK 2-5 (1-5)

Det går trögt för Hålta inledningsvis i 6D medan Hälsö är bra med på den övre halva. Det blev hela 5-2 till Hälsö när lagen möttes på Kareby Hed i torsdags. Det blev en målkavalkad direkt i början och efter 36 minuter stod det 5-1 till gästerna. Emil Johansson gjorde både 1-0 och 2-0 för Hälsö innan Felix Enarson reducerade. Max Karlsson svarade dock med att göra 3-1 innan Gustav Börjesson gjorde två raka mål. Enarson fick också bli tvåmålsskytt när han tröstmålade i slutminuterna av matchen.

Håltas målvakt Andreas Djerf sa så här om förlusten:

”Första halvleken är årets absolut sämsta av oss. Vi vann nästan inga dueller, tappade bollar och var i stunder helt utspelade. Hälsö gjorde det bra och ledde helt rättvis i paus. Även om 5-1 var i överkant. Efter ett rejält snack i halvlek lyfte vi oss och tog över matchen. Riktigt bra spel och även om vi missade en straff så vann vi den andra halvleken. Tyvärr räckte det inte och ännu en förlust in på kontot. Bara att inse att vi behöver spela som vi gjorde i andra halvlek och som vi vet att vi kan, i hela 90 minuter.”

Hälsös Johnny Svensson sa så här om segern:

”En väldigt bra första halvlek från oss där vi gör fem mål och styr spelet. Hålta får fokusera på kontringar och gör sitt reduceringsmål (1-2) på en sådan. Andra halvlek blir det mest dueller och kamp om boll på mitten när Hålta försöker pressa högt och jagar kvittering. Hålta försöker mycket i andra halvlek men kommer inte riktigt till farliga lägen förrän i slutet av matchen. Med en kvart/tio kvar så får de en straff men den räddas. Fem minuter från slutet reducerar dom till 5-2 men det är för sent och det händer inte mycket mer. Vi presterar väldigt bra fotboll under dom 45 första minuterna men andra halvlek känns det som att vi går ner i tempo lite och låter Hålta diktera matchen. Men vi tar tre poäng med oss till Hälsö och är mer än nöjda med det!”

Hålta har en seger på fem matcher och är näst sist. Hälsö är fyra.

 

FREDAG 27/4

6D

Diseröd SK – Nödinge SK 1-1 (0-1)

I fredags tog nykomlingen Nödinge SK sin första poäng för säsongen när det blev 1-1 borta mot Diseröd. Jesper Garvetti (som alltså lämnat Ahlafors för NSK) satte 1-0 efter dryga kvarten. DSK:s kvittering kom inte förrän i den 83:e minuten, målskytt Jakob Yngve.

DSK:s spelande tränare Eskil Nordenborg sa så här om matchen:

”Första halvlek är som uppdelat i två perioder. Första delen äger vi boll och skapar chanser. Tyvärr kontrar Nödinge in 1-0 och efter målet är vi ordentligt tillbaka pressade. Andra halvlek är våran från start till mål. Vi är dock alldeles för ineffektiva och lyckas bara få in en boll i nät. Känns som en förlust då vi sett till antal målchanser och spelövertag skall vinna matchen.”

NSK fortfarande sist medan DSK är sjua.

 

IF Vardar/Makedonija – Västkurd BK 3-1 (1-1)

I fredags var det även en högintressant match på Backavallen då obesegrade serieledarna Vardar tog emot satsande nykomlingarna Västkurd. Den första halvleken slutade 1-1 sedan Kristijan Trajanovski inlett målskyttet för Vardar och Goran Pastorkovic kvitterat. I den andra halvleken kunde sedan succényförvärvet Mario Atanasovski göra både 2-1 och 3-1 och ge Vardar deras femte raka seger!

Vardars Kristijan Trajanovski sa så här om segern:

”Vinst 3-1 hemmaplan och mycket publik, kan det bli bättre? Vi sätter press på Västkurd direkt från start och de kommer inte över våran planhalva de första 20 minuterna, vilket sedan resulterar med att vi tar ledningen via en frispark. Västkurd hade två eller tre anfall första halvlek och gjorde ett mål. Effektivt. Halvtid 1-1. Andra halvlek tar vi tag i taktpinnen igen och vi gör två mål till. Fastän vi är ett helt nytt lag så är vi ett härligt gäng och har väldigt kul tillsammans på och utanför planen. Detta har lett till 5 vinster av 5 möjliga.”

Vardar toppar tabellen (även om matchen inte kommit in på förbundets sida ännu). Västkurd är sexa.

 

/Rasta