I torsdags spelades det tre matcher i 7B och så här gick det:

 

TORSDAG 26/4

BK Skottfint – Hjuviks AIK 3-1 (2-0)

BK Skottfint går från klarhet till klarhet i årets 7B och tog sin tredje seger av tre möjliga. André Klint inledde målskyttet för hemmalaget redan efter fem minuter och sen satte Johan Taube både 2-o (innan paus) och 3-0 i mitten av andra. Hjuvik fick in en reducering genom Samuel Candemir med tjugo kvar men kom aldrig närmare.

Hjuviks Jan Matuszczyk sa så här om förlusten:

”Två jämna lag. Resultatet visar på en högre effektivitet hos Skottfint. Vi börjar skakigt, trots att vi visste vad Skottfint ville efter lite scouting. De ville in bakom vår backlinje och det var precis vad de lyckades med vid sina mål. Men de leder med 2-0 i halvlek och var bättre laget i första. Frustrerande, vi hade lägen att reducera, ett öppet mål missar vi tyvärr innan första halvlek är slut, det är sånt som straffar sig tyvärr. De hinner göra 3-0 på en omställning i andra. Efter detta är det en ganska avslagen match, Skottfint är nöjda och trötta. Glad dock att vi lyckades göra ett mål lite turligt på en frispark. Vi skiter i den här matchen och siktar på att rycka upp oss mot Ramberget.”

Skottfints Daniel Åman sa så här om matchen:

”En bedrövlig insats från oss jämfört med tidigare matcher. Individuella tekniska misstag med massa bolltapp matchen igenom. Vi har tom gjort bättre insatser i vissa försäsongsmatcher i år som vi förlorat. Vi lyfter oss en aning i andra halvlek med balans och bollkvalité. Samtidigt är det en match där vi visar att kvalité hos några individuellt kan avgöra matcher när kollektivet inte kommer upp i samma kvalité som tidigare. Försvaret och defensiva balansspelet gör en suverän insats åter igen. Årets första insläppta mål kommer på en felaktigt dömd frispark som går via vår mittback Cigge och ställer Dahl i mål. En sådan kväll var det. Vi tar tre poäng och får ta med lite hemläxa till nästa match.”

Skottfints matchrapport hittas HÄR.

Skottfint har alltså börjar bra och är trea i en haltande tabell med den imponerande målskillnaden 16-1 efter tre matcher. Hjuvik har bara spelat två matcher och har en oavgjord och sen den här förlusten.

 

Rambergets SK – Käringöns FC 5-1 (3-1)

RSK kom från en riktigt jobbig 0-8 förlust mot Skottfint senast men repade sig fint med en 5-1 seger hemma mot Käringöns FC. Darin Bahmani svarade för ett hattrick för RSK och låg bakom trepoängaren. Han satte 1-0 direkt i matchinledningen och gjorde sedan även 3-1 och 4-1. Jakob Andersson kvitterade annars till 1-1 för KFC efter tolv minuter men sen gick alltså RSK ifrån. Sam Kalin gjorde 2-1 innan Bahmanis mål. Osman Üyc avslutade målskyttet med sitt 5-1 mål.

RSK:s tränare Patrik Hedberg sa så här efter segern:

”Vi var revanschsugna efter ett katastrofalt resultat senast. Killarna kämpa och slet i 90 minuter och kändes tryggt att ha tillbaka vår målvakt även om hans fot var hårt lindad. Spelet hackade lite i första halvlek, men vi spelar upp oss i andra halvlek och går ifrån till en trygg ledning. Känns skönt att vara tillbaka i vinnarspåret igen och vi ser fram emot matchen mot Hjuvik nästa vecka.”

RSK har nu två segrar och en förlust. KFC har en vinst på fyra försök.

 

IFK Hindås – Järnbrotts IF 1-6 (1-3)

JIF har inlett 7B lysande och tog sin fjärde raka seger i torsdags. Nya IFK Hindås besegrades borta med tennissiffrorna 6-1. Järnbrott hade 3-0 redan efter en halvtimme efter mål av Martin Andersson, Petter Fagerlund och David Lönnbark. Hindås fick in en reducering (Safar Hazani) innan halvtidsvilan men de tog sig aldrig närmare. JIF gjorde ytterligare tre mål i andra halvlek och Fagerlund hann bli tvåmålsskytt innan Linus Lagger och Henrik Lundh avslutade målskyttet.

JIF:s David Lönnbark sa så här om segern:

”Först och främst, vilken skön känsla att komma ut till en klassisk IP, och kul att åka iväg på en riktig bortamatch. Det är något speciellt när det finns en kiosk i klubbstugan som säljer kexchoklad, kaffe och bulle. Vi börjar matchen väldigt bra, första 30 är nog Järnbrotts bästa period hittills denna säsong. Även målen kommer och jag tror det står 3-0 till JIF efter 30. Väldigt kul att Lönnbark hittat nätet igen efter en torka på tre år. Efter 30 kommer Hindås mer in matchen och vinner fler dueller. Även en reducering kommer och Hindås får lite vind i seglet. I minut 70 kommer 4-1 och efter det dör matchen. På slutet rinner det iväg lite till 6-1. Petter stod för ytterligare två baljor. Martin och Laggar gjorde var sitt (grymt snygga) mål. Kul att nyförvärvet Henrik fick sätta dit en kasse. Jag tycker att alla i JIF gör en bra match och det ser fortsatt lovande ut.”

IFK Hindås tränare Johan Viktor sa så här om förlusten:

”Det var en välförtjänt vinst av Järnbrott. Där Hindås åkte på tre snabba baklängesmål i första halvlek. Vi var inte riktigt på tårna. Järnbrott gjorde det bra, långa stora och snabba spelare med ett bra förstatouch. Lite missvisande siffror tycker jag dock. Vi stod upp bra utom första 20 i första halvlek och sista kvarten i andra. Vi tar med oss dom stunderna till nästa match.”

Järnbrott toppar alltså 7B med maximala tolv poäng på fyra matcher. Hindås har en seger på fyra försök.

 

/Rasta