Vi kollar av de senaste matcherna i 6A och 6B:

 

TORSDAG 26/4

6A

Gamlestaden FF – Tollereds IF 0-0 (0-0)

I torsdags möttes två lag som gärna vill vara med i toppen men som inte riktigt fått allt att stämma hittills. Det blev också en mållös tillställning när Tollereds IF besökte GaFF på Gamlestadsvallen.

TIF:s veteran Daniel Hultberg sa så här om matchen:

”0-0! Kan inte minnas senast jag var med om det, har det någonsin hänt i 6A? Vi ställde upp med en startelva där den yngsta spelaren är 33 år. Det kan inte heller vara alltför vanligt? Tillbaka till matchen, tycker nog att resultatet speglar matchen ganska väl. Det var med division 6 mått två bra lag som tog ut varandra. Oavgjort var rättvist och inget av lagen radade upp några chanser. Gamlestaden började bäst men när vi väl kom in i matchen efter ca 20 minuter så tog vi över. Andra halvlek var relativt jämn. Vi hade en hörna där bollen efter lite kalabalik tog sig över mållinjen. Tror dock Gamlestaden inte tyckte bollen var över linjen och inte heller domaren så då var det nog så. Vi hade även ett misslyckat inlägg som tog i både ribba och stolpe innan bollen studsade rakt i famnen på deras målvakt. Gamlestaden fick ett mål korrekt bortdömt för offside, de hade även ett friläge där vår målvakt gör en matchavgörande räddning. Det var bra stämning på planen, trots mycket kamp och en del tuffa situationer. Domaren viftade lite mycket med korten men också han gjorde en helt ok insats. Detta var tredje raka bortamatchen för oss, nu ska det bli skönt att få spela lite hemmamatcher på Spinnarvallens gräs, då hoppas jag också att poängen börjar trilla in.”

GaFF:s Joakim Rinman hade följande att säga om matchen:

”Tuff match på förhand och det visade sig stämma! Vi hade förlorat våra två tidigare möten med Tollered, men hade ändå en bra känsla inför matchen. Den första halvtimmen var vår bästa period där vi hade flera lägen att spräcka nollan, men vi fick tyvärr inte riktigt till det. Försvararsarbetet kändes däremot stabilt genom alla lagdelar, vi spelade som ett lag och krigade för varandra. Dock var Tollered nära när bollen dansade på mållinjen, inte bara en utan två gånger! Första bollen var inte över mållinjen, andra läget däremot uppfattade jag inte riktigt hur nära det var. Om den var inne kanske kan ses på videosammanfattningen på Gamlestadens YouTube-sida (smygreklam)? Rätta mig om jag har fel, men 0-0 är inte jättevanligt i sexan? Tycker i vilket fall att det hände mer än vad kanske resultatet visar. Sammanfattningsvis var det i mitt tycke en jämn match och ganska rättvist med oavgjort resultat! Vi tackar Tollered, domare och publik för en väl genomförd match och ser nu fram emot den kommande mot Bergsjön SK! Tack även till bloggen för allt arbete som läggs ner för lokalfotbollen skull.”

GaFF är fyra och TIF sexa.

 

6B

Chalmers Studentkårs IS – Fässbergs IF 2-1 (1-0)

Topplaget Fässbergs fina svit på fyra raka segrar fick ett slut i torsdags då nykomlingarna Chalmers blev första laget att besegra de lila! Victor Engdahl satte 1-0 för Chalmers precis innan paus och med kvarten kvar kom 2-0 (Marcus Berghamn Claesson). Fässberg fick lite kontakt när Ricardo Nascimento reducerade i 83:e men närmare än så kom inte FIF.

Fässbergs Mustafa ”Shirren” Shirwani sa så här om laget första förlust i år:

”Vi har mer eller mindre 6-7 ordinarie spelare borta pga olika anledningar men vi ställer fortfarande upp med ett bra lag. Under första halvleken har vi gott om chanser samtidigt som vi har en ganska bra defensiv. Vi förlorar innermittfältet där vi kommer för långt ifrån våra motståndare. Sedan gör dom 1-0 genom, vad jag anser, den finaste felträffen man kan få när vi låter en motståndare skjuta från halvmånen. I andra halvlek höjer vi intensiteten. Vi skapar goda chanser och trycker upp laget. Lite från ingenstans får de ett mål genom att vi har dålig kommunikation som resulterar i ett självmål. Vi reducerar kort därefter men vi lyckas aldrig göra mål. Vi har gott om chanser till att vinna den här matchen. Många kvalificerade målchanser som vi inte utnyttjar. Så har det varit hela säsongen känns det som. Vi tar med en del saker som är positiva och givetvis det som inte funkade. Nästa vecka ska vi göra det bättre. Ska också nämnas att Chalmers var väldigt bra på att springa för varandra. De ville mer än oss den här gången.”

Chalmers tränare Daniel Jacobsson sa så här om segern:

”En jämn match mot Fässberg som kommer med självförtroende efter att ha vunnit sina inledande fyra matcher. Matchen börjar trevande, men efter 15-20 minuter tycker jag att vi har kopplat ett bra grepp kring matchbilden med mycket bollinnehav och skapar en del målchanser, dock mest med avslut utanför straffområdet. Fässberg hotar ständigt med sina tidiga djupledsbollar bakom vår högt stående backlinje på snabba forwards vilket håller våra mittbackar ständigt sysselsatta. Detta löser de väldigt bra tillsammans med Lucas i målet och lyckas styra undan dessa matchen igenom. I 43:e minuten får vi äntligen utdelning där kapten Engdahl får en riktig lyckoträff med fel fot strax utanför straffområdet som sitter otagbart i krysset. I andra halvlek får vi tidigt ett par skador på nyckelspelare vilket gör att vi får rotera om en hel del i positionerna. Här tar Fässberg över initiativet i matchen, dock utan att skapa särskilt många målchanser. Vi får försvara för det mesta för att hålla vår ledning, och skapar ett par riktigt farliga målchanser på kontringar. I den 74:e minuten får vi utdelning efter att satt press på deras backlinje som spelar hem till målvakten när målvakten själv tänkt sig gå ut och rensa bollen, vilket resulterar i att backen spelar in bollen framför eget mål utan målvakt. Marcus ser här sin chans att slipa på målskörden med en maxlöpning efter bollen för att stöta den i öppet mål. Efter detta backar vi hem och försvarar vår ledning. De lyckas reducera på ett långt inkast, men skapar inte många fler chanser efter det. Riktigt skön seger efter en av våra sämre insatser för året, men efter ett par knappa och tunga förluster tidigare kändes det skönt att äntligen få med sig 3 poäng”

FIF:s matchrapport hittas HÄR.

Fässberg är trea i tabellen, men bara en poäng bakom ledande Landala och samma poäng som tvåan Hällesåker. Chalmers är sexa.

 

FC Härlanda – Göteborgs SIF 2-0 (1-0)

Härlanda har öppnat årets 6B stabil och tog i torsdags sin tredje seger för säsongen och gjorde även att de tog sig förbi motståndarna GSIF i tabellen. Andreas ”Ankan” Berglund satte 1-0 i 27 minuten och detta stod sig in på övertid i andra halvlek då Tallal Moustahssine gjorde 2-0!

Just Berglund sa så här om segern:

”Tycker vi kommer upp i bra nivå. Vi får 1-0 på en hörna i första halvleken. Båda lagen rullar på bra och GSIF vaskar fram några farliga chanser. Men 1-0 står sig till paus. Iandra halvlek äger GSIF mycket boll men tycker vi ligger rätt i positionerna och verkligen jobbar för varandra. I slutet av matchen flyttar dom upp och vi kan kontra in 2-0. Riktigt gött att avsluta veckan med 3 poäng!”

GSIF:s matchrapport hittas HÄR.

Härlanda är nu fyra i tabellen, en poäng för just GSIF.

 

FREDAG 27/4

6A

Bjurslätts IF – Surte IS FK 1-1 (0-1)

Bjurslätt har sett pigga ut i inledningen av årets 6A och är obesegrade medan nykomlingen Surte fortfarande jagar första segern. Både de sviterna håller i sig då gårdagens match slutade 1-1. Peter Slak inledde målskyttet för bortalaget redan efter två minuter och den ledningen stod sig nästan en timme innan Patrik Freter kvitterade för Bjurslätt.

BIF:s tränare Hasse Johansson sa så här om matchen:

”Matchen börjar för våran del jobbigt. Vi får en frispark utanför straffområdet som Surte gör mål på efter en minuts spel. Vi blir stressade och jagar efter kvittering under större delen av matchen. Surte försvar sig bra och är bra i sitt omställning spel. I andra halvlek har vi en bra press på Surte och gör 1-1. Vi fortsätter och att ha en bra press och spel men Surte krigar och får med sig en poäng. Känns som en förlust för våran del men Surte står upp och krigar till sig en poäng.”

Bjurslätt är tvåa i tabellen med fyra poäng upp till Sveakurd. Surte alltså fortfarande utan seger med tre oavgjorda och en förlust hittills.

 

6B

Hällesåker IF – Solängens BK 5-2 (1-0)

Det var hemmagräspremiär för Hällesåker och det blev en rolig sådan! Gästerna Solängens BK fick nämligen lämna med en 2-5 förlust i bagaget. Det tog dock ett tag innan målen började trilla i in och första 45 bjöd bara på en fullträff. Johan Gunnarsson satte sitt 15:e mål för säsongen några minuter innan paus! På andra sidan vilan kom även mål nummer 16 för Gunnarsson och hemmalaget kopplade grepp om matchen. Mattias Lindahl ökade på till 3-0 i mitten av andra innan Henric Svenningsson gav SBK lite kontakt med en reducering. Det blev dock aldrig riktigt spännande och HIF kunde vinna med 5-2 till slut.

SBK:s Andreas Söderberg sa så här om matchen:

”Vi gör en bra första halvlek. Men de får in en boll precis innan halvtidspaus. Tycker vi rullar boll bra trots ovanan att spela på naturgräs. Hällesåker har dock bara en plan: slå långt. Utnyttjar det relativt bra och vid 3-0 hänger vi lite med huvudet. Dock får vi in två reduceringar men kommer inte längre. Dessutom åker vi på ett rött kort. Inte riktigt vår kväll utan bara att bryta ihop och komma igen! Landala nästa lördag kör vi igen!”

HIF:s tränare Bengt Andersson sa så här om segern:

”En tuff och hård match där vi äger bollen och Solängen går på kontringsspel. Första halvlek blir ett ställningskrig där vi för spelet med några fina kombinationer som så när ger utdelning, Solängen kommer i ett antal sylvassa kontringar och chanserna är jämnt fördelade, med två minuter kvar drar vi upp ett anfall på vänsterkanten med några vägvinnande passningar så ställs Johan G fri och kan rulla in 1-0 från nära håll. Andra börjar på liknande sätt med tuffa närkamper och lite halvgrinigt mellan lagen. Gräsmattan börjar ta ut sin rätt och vi verkar ha lite bättre ork och får en bra period ca 10 minuter in i halvleken. Detta resulterar i två mål efter hörnor genom Johan G och Mathias L. Solängen lyfter upp laget efter detta och kommer i några bra attacker, vi får lite mer ytor på offensiv planhalva och får ett par öppna målchanser som dock missas. I stället så lyckas Solängen reducera till 3-1 genom ett friläge och det är match igen. Endast tre minuter senare så drar man på sig en utvisning och luften går väl ur våra motståndare lite där. Solängen är nu ganska tröttkörda och vi tar över och kan i 83:e punktera matchen genom Jonas O. Solängen får i slutminuterna ett tröstmål och Daniel J fastställer slutresultatet till 5-2 med två minuter kvar. Känns som ett rättvist resultat då vi var lite tyngre och lite snabbare än Solängen för dagen.”

Hällesåker är med riktigt bra i toppen och är tvåa bakom Landala, men endast på målskillnad. Solängen är sjua.

 

/Rasta