Det blev en liten mini-semester för bloggen på grund av en liten resa till Fredrikshavn och the Reef och därför inga uppdateringar igår söndag. Det går dock aldrig att undgå lokalfotbollen då båten dit delades med Sandarna BK:s tränare Lars Olsson som skulle fylla på förråden inför nästa veckas 50-årsfest i SBK:s klubbstuga! Väl på plats så dök Kållereds tränare Adej Hayek upp bland pooler och badande barn!

Nu vidare till helgens 4A där 1-1 var ett gångbart resultat:

 

FREDAG 27/4

Kode IF – SKIF Semberija 1-1 (0-0)

Både Kode och Semberija jagade säsongens andra trepoängare i fredags men lagen fick nöja sig med en poäng var på gräset på Kode IP. Båda målen kom efter paus där Zakaria Rhya satte 1-o för gästerna Semberija men Christian Gustafsson nickade in kvitteringen med kvarten kvar.

KIF:s Markus Anderberg sa så här om matchen:

”Bra väder. Dålig och svårspelad plan som föranledde dålig spelkvalitet. Vi gör ett hyfsat jobb lagmässigt. Alla kämpar på så gott de kan. Niklas i målet gör flera viktiga räddningar på gyllene lägen. Bra prestation där. Annars var det inga individuella topprestationer. Det är lite för slätstruket och för få som lyckas axla stort ansvar och göra riktig skillnad. De flesta vill väldigt mycket. Men vi vågar lite mindre, och kan ännu lite mindre. Jag själv är ett stort skämt just nu och går återigen sönder. Vi skapar inte mycket alls men lyckas knoppa in en hörna på ett fint sätt. Det blir delad pott, och ingen är nöjd med det.”

Semberijas tränare Marko Babic hade följande kommentar till bloggen:

”Alltså, vi har helt enkelt problem med avslut varje match. Tycker att taktiskt spelade vi en fantastisk match och hade bra koll på Kode-killarna. Fick uppgifter om alla deras spelare och vi visste exakt vad ska vi göra på varje del av planen. Kode hade under hela matchen bara skott över mål och hade två halv-farliga hörnor där en av dem tyvärr blir mål. Vi missar för mycket i båda halvlekarna. Men man ska vara nöjd ändå, vi startade med fem juniorer som spelade fantastiskt i 90 minuter. Detta är huvudsaken, att vi tänker lite framåt och bara med såna tankar vi kan lyckas. Nu har vi tre matcher hemma, Floda, Gårda och Africa (som vi skulle ha spelat mot i omgång 2). Vinster där så är vi säkert på plats två så de blir roligt de två veckorna som är framför oss.”

Både Kode och Semberija har fem inspelade poäng och återfinns i mitten av tabellen.

Bilder från matchens hittas på KIF:s hemsida HÄR.

 

Stenkullen GoIK – Nol IK 1-1 (0-1)

Tufft möte mellan två lag som gått bra hittills och återfinns på den över halvan! Gästernas kapten, Raied Juma, satte 1-0 innan paus men strax efter kom kvitteringen signerad Leon Clarke med sitt fjärde mål för säsongen.

Hemmalagets sportchef Ingemar ”Ingo” Holm sa så här om matchen:

”En tuff match där Nol spelar fysiskt och tufft som vanligt, men i första halvlek är dom riktigt bra och jobbiga att möta. Båda lagen har en del chanser men Nol gör 0-1 på en snygg nick och frispark i slutet av halvleken och leder rättvist. I andra halvlek börjar vi sakta ta över matchen och gör 1-1 genom Leon Clarke efter ett snygg aktion av Jonas Olausson där Leon sätter returen. Sen är det ganska tufft där ute och Nol kroknar mer och mer och vi saknar inte chanser men även Nol sticker upp ibland och Fredrik Mellberg får visa vilken bra målvakt han är och sista kvarten radar vi upp chanser när Nol går på knäna men en fantastiskt duktig målvakt och ett kämpande försvar klarar att freda sig även om vi har en solklar straffsituation när det återstår två minuter, men domarna missade den tyvärr! Lite besvikna lämnar vi Stenkullen IP men mycket nöjda med andra halvleks prestation.”

Nols Boban Ilic sa så här om matchen:

”Matchen tycker jag vi ska avgöra i första halvlek när vi leder med 1-0. Vi måste få in tvåan men, men. Vi spelar mycket bättre än Stenkullen, riktigt bra första halvlek, första timmen kan man säga. Sista 30 tappar vi matchen och Stenkullen tar väl över lite men om man ska vara ärlig så är väl 1-1 helt rättvist resultat.”

GoIKens matchreferat hittas HÄR.

Båda lagen är med bra med Nol som trea och Stenkullen som fyra.

 

Lunden Överås BK – Kortedala IF 1-1 (1-0)

Hemma på Överåsvallen fick Lunden Överås en drömstart med mål redan i andra spelminuten genom Patrik Magier! Ledningen stod sig enda fram till matchminut 89 då gästernas spelande tränare Mouhammed Omeirat nickade in slutresultatet!

Bloggen snackade med båda målskyttarna och så här sa de om tillställningen:

LÖBK:s Magier:

”Vi fick ju en drömstart redan efter en minut då jag fick chansen att sätta dit den. Kändes bra i första halvlek men vi visste att det skulle behövas ett mål till för att få Kortedala ointresserade, men det målet kom aldrig. Kortedala kvitterar i den 88:e minuten vilket var surt men i det stora hela är vi nöjda med poängen, då Kortedala tog över matchen i andra. Återigen släpper våran målvakt Andreas in en boll i slutet av matchen, tråkigt. Nu väntar derbyt mot storfavoriterna Gårda och de verkar ju verkligen ha kommit igång. Vi kommer naturligtvis träna på fasta situationer och långbollar under veckan.”

KIF:s Omeirat:

”Tycker vi gör en mycket bra match men tyvärr vill inte bollen in! Släpper in ett mål efter en minut, då backar Lunden ner med sitt lag och vi har stort bollinnehav och skapar och skapar bränner massa klara lägen men till slut fick vi hål på dem men det var lite för sent. Stort plus till deras målvakt idag som gör så att matchen slutar 1-1.”

Lunden är femma i tabellen medan Kortedala återfinns på en niondeplats.

 

LÖRDAG 28/4

United Africa FC – Guldehedens IK 0-4 (0-1)

Guldhedens IK går från klarhet till klarhet i årets 4A och i lördags kom tredje segern vilket placerar GIK på en andraplats i tabellen. Seriens målfarligaste spelare hittills, Svante Möller, behövde bara 18 minuter på sig innan mål nummer sju för säsongen var ett faktum på Bergsjövallen. Resultatet stod sig till sista halvtimmen då Philip Svensson satte både 2-0 och 4-0 och däremellan gjorde även Simon Andersson mål!

GIK:s assisterande tränare Magnus Karsvall sa så här om matchen:

”Vi tar tredje raka segern vilket känns bra. Första halvlek är dock inte bra idag. Vi känns ängsliga och har inget eget spel. Vi bjuds på ett mål i 18:e minuten då deras målvakt ger Svante öppet mål. En dålig halvlek och lite hårda ord i paus. Första kvarten av andra är också sådär. Sen kommer tvåan efter dryga kvarten in genom Philip Svensson. Sen är det en promenad mot segern. Vi gör 3 och 4 genom Simon Anderson och Philip igen. Vi kan göra något till men även United Africa har någon stolpträff. Att vinna med fyra mål utan att imponera är imponerande i sig. Vi känner att vi har en hög kapacitet och får vi ut det ännu mer blir vi farliga.”

GIK:s matchrapport hittas HÄR.

Bilden till inlägget är lånad från GIK:s hemsida och det är målskyttarna som syns!

Guldheden alltså tvåa i tabellen medan UAFC är näst sist, men har dock bara spelat tre matcher (två förluster och en seger).

 

/Rasta