4B rullar vidare och helgen bjöd på en hel del intressanta resultat!

 

FREDAG 27/4

Dalen/KFF – Donsö IS 2-2 (1-2)

Dalen kom från en mardrömsförlust mot Velebit senast (0-5) och låg lite illa till även i helgens match mot nykomlingen Donsö. Jim Olli gav visserligen Dalen ledningen men sen vände gästerna på steken genom mål av Albert Hansson (hans nionde för säsongen!) och Olof Lagerqvist innan vilan. Bita Bångens såg dock till att matchen slutade 2-2 då han kvitterade en bit in i andra.

Dalens tränare Joakim Ahlgren sa så här om matchen:

”Bättre match än förra veckan mot Velebit. Vi börjar starkt. Jim Olli kommer fint på första ytan och trycker in 1-0 med pannan på en hörna. Precis den starten man vill ha. Tanken är att vi ska försöka äga mer boll men Donsö sätter hög press och vi lyckas inte riktigt med detta. Donsö kommer in mer och mer i matchen och tillslut så kommer en djupledsboll där vi vet att de är starka och 1-1 är ett faktum. Vår mittback Jim Olli får en sträckning i ljumsken och måste kliva av, minuterna efter så får de en hörna och bollen kommer i ytan som Olli skulle haft och de blir 1-2. Känns tufft och segt att gå in i omklädningsrummet i halvtid. Snacket är ändå positivt och vi kommer ut i andra med nya krafter. Vi gör 2-2 genom Bita som får bollen i straffområdet och vänder upp och placerar in den. Nu känns de bra i laget igen, vi ligger på bra och skapar chans på chans. Bita missar öppet mål, jag själv har ett skott i ribban som jag bör sätta, vi har även en hel del andra bra målchanser. Donsö är inte helt ofarliga de heller, slår mycket i djupet på två duktiga killar men vi avväpnar ganska så lätt. De sista som händer är att vi får en hörna där vår kille Måns, får bollen på bortre stolpen tillslut. Ca 3 meter från mål drar han till och drar den över! Matchen är slut och jag är besviken. Vi kommer inte upp i vår bästa nivå, men vi skapar ändå lägen som gör så vi bör vinna hemmamatchen mot Donsö.”

Efter kanonstarten med tre raka segrar har Dalen/KFF hackat lite men är ändå tvåa i tabellen bakom Velebit. Donsö däremot inledde lite tyngre med bland annat en tidig 0-5 torsk mot GFF men har nu spelat upp sig med sju pinnar på sina tre senaste och Hansson toppar skytteligan.

DIS matchreferat hittas HÄR.

Dalen/KFF:s hittas HÄR.

 

Eriksbergs IF – IFK Björkö 3-2 (2-1)

Efter tre raka förluster och bara en poäng totalt tog Eriksberg en riktigt efterlängtad seger hemma på Krokängsplan när Björkö besegrades med 3-2. Matchhjälte blev Anton Efraimsson som både satte 1-0 tidigt men även segermålet fram till 3-2 i mitten av andra! Mellan hans mål såg Martin Andreasson till att EIF fick 2-0 innan Björkö både reducerade (Tobias Sundström) och kvitterade (Krister Körm).

EIF:s Peter Johansson sa så här om säsongens första seger:

”Vilken efterlängtad seger. Vi gör en riktigt bra match där vi kämpar och sliter för varandra i 90 minuter. Första 15 minuter skapar vi riktigt mycket chanser och mycket rättvist leder vid med 2-0 och kanske har bud på fler. Björkö har det jobbigt men jobbar sig in i matchen och efter en fin hörna så reducerar dom till 2-1 och då står klockan på knappt 20 minuter. De känner att de är med och tar över lite av matchen. De har en boll inne men AD är på tårna vinkar av för offside. Vi spelar kanske lite krångligt emellanåt och tappar boll på mitten då vi inte är riktigt så skickliga alla gånger. Är inte riktigt beslutsamma och Björkö kan ställa om. I halvlek pratar vi om att fortsätta som vi gjorde dom första 15. Spela mer i djupet och minimera att få omställning bakåt. De är rätt jämt men i den 60 minuten tappar vi boll. De hugger och deras högerytter gör en fin prestation och de står 2-2 på tavlan. Vi gnuggar vidare och de dröjer inte länge innan matchens lirare Anton som tog plats där framme idag trycker in 3-2. Efter de är en kamp och Björkö går ner på tre backar och vi ligger och fiskar på kontringar. De saknas inte chanser där vi kanske borde avgjort. Men tillslut blåser domarn av och en enorm lättnad. Hoppas vi kan fortsätta så här så kommer de komma fler segrar framöver. Vi tackar Björkö för en härlig kamp och även domartrion.”

EIF:s matchrapport hittas HÄR.

Segern skickade upp Eriksberg från jumboplatsen som nu innehas av just Björkö.

 

Finlandia/Pallo AIF – KF Velebit 0-4 (0-2)

Mellan just jumbon Björkö och tiondeplacerade Eriksberg återfinns nykomlingen Finlandia, som också haft en jobbig start. Bättre blev det inte i derbyt hemma på Tuvevallen mot de obesegrade serieledarna Velebit där gästerna vann med klara 4-0. Igor Utkovic inledde målskyttet tidigt och sedan ökade Adam Reggiani på med både 2-0 och 3-0 innan Robert Ukalovic avslutade målskyttet tre minuter från slutet.

Tvåmålsskytten Reggiani sa så här om matchen:

”Vi kommer till match med ett riktigt starkt lag ! Vi tar över matchen direkt, vi rullar och skapar chanser direkt. 1-0 kommer efter att Igor Utkovic drar en vänstervolley i straffområdet. Vi fortsätter styra matchen och Finlandia kommer inte igenom, 2-0 gör jag strax innan halvtidsvilan sen tappar vi lite fokus men håller nollan i halvtid. Andra fortsätter vi rulla och styra matchen dit vi vill. Jag gör 3-0 på hörna och det tar luften ur dom! I slutet av matchen gör Robert Ukalovic ett riktigt Premier League mål! Han bombar upp den långt utanför straffområdet till 4-0. Vi spelar riktigt bra just nu alla är friska så coach har mycket spelare att välja på. Som vanligt är Ante Ukalovic i backlinjen felfri och varje gång Dejan ”Grönland” Gavrilov har bollen är det livsfarligt!”

Finpas kapten Richard Olsson sa så här om förlusten:

”Tung förlust mot Velebit. Båda lagen spelar bra men motståndarna är betydligt mer effektiva vid sina chanser. Vi är inte tillräckligt heta när väl chanserna kommer, sen är det för mycket bjudningar av chanser pga av slarv i passningsspelet på fel ställen. Det är något vi måste vässa till inför nästa match helt klart. Vi bryter ihop nu och kommer starkare ur detta, jag är inte orolig.”

Velebit fortsätter alltså att imponera och leder 4B och är fortfarande obesegrade (tre segrar och två oavgjorda). Finlandia som sagt i bottenträsket med fyra poäng på fem matcher.

 

Kärra KIF – Öckerö IF 3-0 (2-0)

Nedflyttade Kärra KIF hakar på topplagen efter att laget tog sin tredje seger för säsongen när Öckerö besegrades med 3-0 hemma på Klarebergsvallen. Kristoffer Glasö inledde målskytte efter en dryg halvtimme och precis innan paus kom 2-0 (Marcus Andersson). I andra fastställde Martin Ngorsungnoen slutresultatet när han gjorde 3-0.

En nöjd Kärra-tränare (Jim Holmelin) sa så här om matchen:

”En tuff batalj mellan två lag som vill vara spelförande. Första halvlek känns som ett ställningskrig fram till minut 30 då vi gör 1-0 på ett mycket fint avslut. Vi tar över matchen och Öckerö får försvara sig, vi gör även 2-0 på nick precis innan halvlek. Onödigt mycket tjafs tycker jag det blev i slutet på första halvlek, men det blir väl lätt så när en domare tillåter att det smäller lite extra i duellerna. Andra halvlek startar igen med ställningskrig om vilka som skall styra och ställa, och det blir Öckerö som tar över taktpinnen och de får oss att jaga boll. När vi väl har den tycker jag vi slarvar för mycket i passningsspelet och får då följaktligen springa mycket. Tydligt att gräsmatchen sist fortfarande satt tungt i benen på flera av våra spelare. Öckerö flyttar bollen bra, men kommer egentligen inte in i vårat straffområde och skapar något riktigt allvarligt hot förutom några halvchanser. Vi avgör på en omställning med ett grymt avslut utifrån i bortre krysset. Öckerö tappar lite fart i sitt spel och sista 10-15 min tycker jag vi spelar av matchen på ett hyfsat bra sätt och vi luftar hela bänken. Öckerö är det bästa laget vi mött hittills i serien och jag önskar dem lycka till framöver.”

ÖIF:s motsvarighet Andreas Larsson hade följande att säga:

”Tuff match för oss. Kärra är väldigt fysiskt starka och vi har svårt att matcha dem både i närkamps- och huvudspelet. Kärra är lite bättre än oss i det mesta genomgående under matchen, vi får aldrig igång vårat spel riktigt. Dock så släpper vi inte till mycket chanser bakåt men Kärra är ruskigt effektiva och tar vara på det dom skapar nästintill 100%-igt. Rättvis seger för hemmalaget, vi får ta nya tag nästa vecka.”

ÖIF:s matchrapport hittas HÄR.

Kärra är fyra i tabellen, men bara två poäng bakom ledande Velebit. ÖIF är åtta.

 

LÖRDAG 28/4

Mölnlycke IF – IF Mölndal Fotboll 2-2 (2-0)

I lördags blev det oavgjort på Mölnlycke IP när Mölndal kom på besök. Hemmalaget MIF hade grepp om matchen efter Andreas Larsson och kaptenen Markus Landén i första halvlek. 2-0 ledningen stod sig till mitten av andra då Maksim Pajovic reducerade. Med bara tre ordinarie minuter kvar kunde sedan Filip Nilsson sätta en straff fram till 2-2!

MIF:s tränare Jonatan Gerth sa så här om matchen:

”Första halvlek hade vi bra kontroll på matchen. Vi ledde med 2-0 och Mölndal hade inte ett avslut första halvlek. I andra halvlek har vi ett par frilägen utan att få in bollen i mål. Mölndal lyckas sticka upp och reducera efter en tilltrasslad situation. Vi har sen ett par lägen till för att stänga matchen men istället får de en straff ett par minuter före slutet. Andra halvlek blir något mer böljande fram och tillbaka men sett till målchanser borde vi gjort ett par mål till. Killarna gör en bra prestation i sin helhet och det tar vi med oss.”

Mölndal är sexa i tabellen medan MIF är nia.

 

/Rasta