Helgens 5A bjöd på några karameller!

 

FREDAG 27/4

Romelanda UF – Bergums IF 3-0 (2-0)

5A har numera inget obesegrat lag längre då RUF satte stop för Bergum hemma på Romevi i fredags. RUF fick två mål tätt inpå varandra efter dryga 2o spelade av matchen. Andreas Wennberg Olsson gjorde 1-0 och Martin Granäng satte tvåan. En bit in i andra kom också trean, denna gången via ett självmål. BIF fick även se sitt nyförvärv från Angered MBIK, Gafur Xhaferi, få ett rött kort med kvarten kvar.

RUF:s ena målskytt, Martin Granäng, sa så här om segern:

”Vi visste på förhand inte mycket om Bergum förutom att de hade släppt in lite mål. Planen var att vi skulle springa mer än våra motståndare för att vinna matchen vilket vi sedan även gjorde. Sett till målchanser i matchen var det ett klart rättvist resultat.”

BIF:s Timmie Löfgren hade följande att säga om matchen:

”Vad ska man säga om matchen? Vi kommer inte riktigt upp i nivå. Till en början är matchen ganska jämn men efter ca 15-20 minuter tar de över en aning. De lyckas göra två mål inom loppet av en minut och då är det jobbigt. Vi skapar endel för att i alla fall ha med oss 2-1 i halvtid men får inte in bollen. I andra försöker vi gå fram men utan egentlig framgång då de står väldigt rätt i försvaret. De lyckas sen kontra efter en hörna vi slagit och gör 3-0. Då är det tack och godnatt. Vi får bryta ihop och komma igen.”

RUF:s matchreferat hittas HÄR.

Romelanda är uppe på en fin tredjeplats och klev bland annat förbi just Bergum, som nu är femma.

 

FC Bosona – Ytterby IS 1-4 (0-1)

Fortsatt tungt för Bosona och fortsatt positivt för Ytterby! Nedflyttade YIS är nu tvåa i tabellen efter 4-1 mot jumbolaget FC Bosona. David Korneliusson såg till att gästerna ledde med 1-0 i paus och Emil Rangaard satte tvåan efter halva andra. Matchen bjöd sen på tre sena mål under matchens sista minuter! Samir Abaz gav FCB lite hopp med sin 1-2 reducering i 87:e men minuten efter satte Tobias Hildesson 3-1 och strax efter kom även 4-1 (Steffen Hjort Sörensen). 

YIS assisterande spelande tränare Daniel Lohm sa så här om segern:

”Vi gör en ok match. Gör 1-0 och ska avgöra matchen i första halvlek men skärpan i avsluten är inte hundra idag. Tvåan kommer i andra och det känns tryggt då Bosona inte skapar några riktigt farliga lägen. Ändå lyckas de reducera men vi stänger matchen direkt från avspel med trean och får även ett fjärde mål. Vi gör våra två sista mål sista tio vilket verkar vara vår grej! Ingen jättematch idag som sagt va, men tar ändå tre goa pinnar.”

Ytterbys matchreferat hittas HÄR.

Ytterby är riktigt fint med som tvåa medan Bosona är sista i tabellen med en poäng på sina fyra matcher.

 

LÖRDAG 28/4

Öjersjö IF – Älvängens IK 0-7 (0-1)

Bloggen tippade att Älvängen skulle åka ur 5A men efter fem omgångar så toppar laget tabellen! Vi får väl se hur det ser ut efter 22 omgångar men ÄIK har onekligen börjar riktigt bra och skadat bloggens trovärdighet rejält! I lördags körde laget över Öjersjö fullständigt och lämnade Öjersjö IP med 7-0 och tre pinnar i bagaget! Det var dock bara 1-0 (Nicolai Lennestam i första halvlek) fram till mitten av den andra halvleken innan mål fortsatte att trilla in. Sista kvarten bjöd på två röda för hemmalaget och inte mindre än fyra ÄIK-mål! Tre av dem mellan minut 88-90! Älvängen hade tre tvåmålsskyttar: Lennestam, Markus Berntsson och Jesper Knaving

ÄIK:s kapten Johan Parinder sa så här om segern:

”Ja, det var ett ställningskrig i första halvlek med få chanser åt båda håll men bollinnehavet var Öjersjös. Vi får in 1-0 efter en fin kombination i mitten på första halvlek. Andra spelar vi upp oss, men Öjersjö får efter ett inspel bollen i stolpen, och strax efter kontrar vi in 2-0 och 3-0. Humöret brast hos hemmalaget efter detta och de får först en utvisning och sen när det stod 5-0 även en solklar frilägesutvisning! Vi kontrollerar matchen och vinner rättvist även om vi hade lite flyt vid 1-0 målet.”

ÄIK toppar alltså tabellen efter fem omgångar efter fyra segrar och en förlust. Tyngre för ÖIF som har omvänt facit med en seger och fyra förluster och är elva.

 

Hönö IS – Björndammens BK 2-2 (0-1)

I lördags tog även BBK färjan ut till Hönö för att möta nykomlingen HIS. Tony Rintamäki gav bortalaget ledningen redan efter nio minuter och den ledningen stod sig en bra bit in i andra. Hemmalaget vände dock på matchen på bara några minuter när Marcus Wiseman kvitterade och Erik Sennerstam satte 2-1. Anfallaren Sennerstam är alltså tillbaka på planen och gjorde även mål i förra matchen. Det blev dock ingen hemmaseger då det sista som hände i matchen var att Jonas Wassman nickade in 2-2 för Björndammen!

BBK:s tränare Edmond Shala sa så här om matchen:

”En stundtals bra första halvlek. Där vi rullar bra och skapar en hel del lägen. Vi tar ledningen efter en mycket fin omställning. Efter ledningen så fortsätter vi trycka på för fler mål. Vi har två solklara chanser där vi missar öppet mål, en över och en utanför. Sätter vi dom så är matchen stängd. Istället så går vi till pausvila med en 1-0 ledning. I andra halvlek så tappar vi allt. Och det är inte för att enligt mig Hönö är bättre än oss. Utan snarare att vi gör dem bra. Inget stämmer. Passningsspelet från första finns inte där. Vi backar hem och tillåter Hönö rulla boll. Tyvärr för oss så tar Hönö tillvara på sina två chanser (som kommer på grund av våra misstag) och vänder på steken. Efter det så försöker vi komma tillbaka, men vi skapar egentligen inget farligt. Med lite tur så lyckas vi kvittera på stopptid, efter en fin frispark som Wassman nickar in i närmsta krysset. Nu när man fått smälta allt lite så ska vi va väldigt nöjda med en poäng. För efter en sån usel andra halvlek som vi gör idag så förtjänar man inte att vinna. Det positiva är att vi har tre raka utan förlust, och vi går ändå in med ett bra självförtroende inför derbyt mot Öjersjö.”

BBK:s matchreferat hittas HÄR.

Björndammen i mitten av tabellen på en sjätteplats medan Hönö är tia.

 

/Rasta