Även i 5B var det en hel del oväntade resultat!

 

FREDAG 27/4

Sandarna BK – Masthuggets BK 4-0 (1-0)

Nykomlingen Sandarna har börjat få upp ångan i 5B och det blev en fin derbyseger i fredags när Masthugget besegrades med 4-0Tom Martinsson Ngoualis mål från den första halvleken såg dock länge ut att bli matchens enda. I 77:e minuten satte dock Filip Andersson 2-0 och innan slutsignalen kom både 3-0 och 4-0, båda inprickade av Jesper Bergstrand

SBK:s Hannes Palmberg sa så här om matchen:

”Gott är det! Som vanligt en del spelare borta. Men några långtidsskadade på väg tillbaka nu. Vi spelar rätt bra och rullar mycket boll, har ganska varierat anfallsspel och har bra koll på Masthugget de få gånger de etablerar anfallsspel. Annars är det mycket som ser bra ut men vi måste fortfarande bli bättre och vassare sista tredjedelen, vi gör tre mål på hörnor, vilket är kul men borde ha haft bättre utdelning i spelet. Vi var både bättre och starkare än Masthugget som hade en (?) avbytare idag. Annars trevlig match och spela och kul att vi gör fyra!”

Huggets tränare Linus Westberg sa så här om förlusten:

”Ja vad ska man säga, vi har jättesvårt att få ihop ett lag innan match, har tre spelare som inte gjort en enda träning hittills i år i startelvan som visserligen gjorde det bra. Först halvlek gör vi det riktigt bra försvarsmässigt, vi ligger kompakt och försvarar på vår egen planhalva vilket gör det jäkligt för Sandarna att rulla boll, anfallsmässigt är vi däremot ganska tunna och kommer endast till någon halvchans. 1-0 kommer på hörna (Sandarna spelaren ryggar in bollen) så ett riktigt slumpmål på en bra slagen hörna. Andra halvlek märker man att vi blir tröttare och tröttare och det blir större hål i våra lagdelar, även där lite tunt med målchanser för vår del, hade några skott utanför straffområdet men inte mycket mer, istället rinner det tyvärr iväg till 4-0 mycket på grund av orken och sen släpper vi tre bollar på hörna då även en av dem går rakt in i mål. Synd för vår del att vi inte får ihop laget ordentligt, det är bara bita ihop, gå vidare och gratulera Sandarna till en välförtjänt seger.”

Sandarna är nu med och lurar bakom topplagen. SBK har fyra poäng upp till serieledarna Väster men då har de en match tillgodo. Värre för Hugget som tre poäng efter fem matcher.

 

Hovås Billdal IF – Härryda IF 3-0 (1-0)

Hovås väntade få det svårt i årets 5B och inledde även med bara en poäng på tre matcher. Förra omgången kom dock första trean mot Balltorp och den följdes upp i helgen med 3-0 hemma mot topplaget Härryda! Alla målen gjordes av en och samma spelare, Henrik Blixt!

Hovås Patrik Borén sa så här om segern:

”Ja, fan va gött med tre nya pinnar! Matchen var kanske inte vår bästa spelmässigt men vi tar ett jävligt hårt jobb och kämpar stenhårt hela matchen. De hade ett par fina lägen som de missade medan vi tog vara på våra så det var inte orättvist men de hade mer boll. Vi fick två straffar som förvaltades på bästa sätt av en av våra två 40-plussare! Jag tycker att vi har visat att vi är svåra att slå så nu siktar vi på tre nya friska!”

Härrydas målvakt Eric Uhrlander sa så här om lagets första förlust:

”Vi går in med inställningen att vi kommer till en match mot ett blivande bottenlag. Vi leder serien obesegrade, 13-2 i målskillnad. Vi har fotbollsskorna på hyllan och startar matchen på ett sätt som inte är värdigt klubbmärket. 1-0 extremt billig straff. 2-0 skänker vi bort. 3-0 är ytterligare en straff. Vi släpper in årets första spelmål samtidigt som vi gör vår sämsta match någonsin. Vi vann varken första, andra eller tredjebollen. Vi sprang inte en meter för varandra, hjärtat var inte med. Någon gång ska la vara första förlusten. Men jag kan lova att resterande lag i serien kommer inte möta ett Härryda med denna inställning. Nu har vi nått botten och kommer inte gå ner dit igen. FC Heden i nästa på hemmaplan, målskillnaden ska upp igen så se upp Heden vi kommer på bred front!”

Förlusten var alltså Härrydas första för säsongen men laget är ändå tvåa i tabellen. Hovås är uppe på en sjätteplats.

 

IF Warta – IF Väster 0-3 (0-3)

IF Väster är nu seriens enda obesegrade lag och det blev stabila 3-0 borta mot nykomlingen Warta. Alla målen kom i den första halvleken där Felix Hermansson satte 1-o, 2-0 kom på ett självmål och trean gjorde Arijan Stovrag!

Väster tränare Daniel ”Dalla” Natanaelsson sa så här om lagets fjärde seger för säsongen:

”Jättetrevligt med fjärde raka nollan. Vi kan verkligen tacka Mackan i mål för den. Efter en tidig Hawaiipassning plockar han kvällens första friläge. I övrigt hade vi 25 väldigt bra minuter där vi genom Felix kunde göra 1-0 och 2-0 (räknades som självmål, inte så konstigt). Från minut 25-43 var vi inte bra. Warta tilläts kontra flera gånger på oss och försvaret fick reda ut en hel del halvlägen och Warta hade var inte effektiva när tillfället bjöds. I 45 ställde vi om. Fick en hörna som Arijan nickade in. Och så vips var det oförtjänt 3-0. Andra halvlek var inte bra från något av lagen, inte alls. Det blev hafsigt spel och Warta fick ganska enkelt spela sig in på vår planhalva men väl där hade de inte den riktiga spetsen. Ett friläge räddade Mackan och en hel del skott och inlägg utifrån. Men vi kunde hålla undan ganska enkelt och fjärde raka nollan är väl de vi är mest nöjda över. Mackan och David bäst hos oss. Warta har en hel del kvicka spelare och förtjänade mer än 0-3 denna gång. Men segern får ändå sägas vara rättvis.”

Wartas Daniel Svensson hade följande kommentar till bloggen:

”Det är dags för oss att vakna. Första halvlek är vi ständigt tvåa på boll och använder ofta för många tillslag. Väster gör det bra och straffar oss när vi gör enkla misstag. I andra halvlek spelar vi med mer pondus och pressar Väster bra stundtals, utan någon utdelning. Det är bara för oss att fortsätta jobba för att hitta formen så att vi kan vända denna tråkiga trend vi hamnat i.”

Väster toppar alltså serien och imponerar både framåt och bakåt med 20-1 i målskillnad efter fem kamper. Tuffare för nykomlingen Warta som hittas på en elfteplats med bara en seger på fem försök.

Västers matchrapport hittas HÄR.

 

LÖRDAG 28/4

Kungsladugårds BK – Mossens BK 0-1 (0-0)

Efter tre inledande förluster kunde Mossens BK i lördags ta sin andra raka seger och skaffa sig lite arbetsro. Ett lag helt utan arbetsro är dock KBK, laget är sist efter fem omgångar med bara en inspelad poäng. Matchens enda mål kom efter en timmes spel genom MBK:s Jonas Olsson på straff.

MBK:s tränare Axel Bergström sa så här om segern:

”En stabil 1-0 vinst som nog skulle varit säkrare än så. Första delen av matchen är vi visserligen inte riktigt på tårna och ger Kungsladugård nån chans eller två som Johan får parera i mål. Efter det trycker vi dock igång det och kommer upp i nivå. 1-0 kommer på straff och vi ska sätta både 2-0 och 3-0 efter det. Kan summeras med en godkänd insats med en hållen nolla men vi vet också att vi ska straffa Kungsladugård hårdare än vi gör den här matchen. Hur som helt. Två vinster i rad med två hållna nollor är skönt att ha i bagaget.”

MBK upp på en sjundeplats medan KBK alltså är sist.

 

Styrsö BK – Näsets SK 2-1 (1-0)

Näsets SK hade en fin formkurva (tre raka segrar) med sig ut till Amneviksvallens gräsmatta men fick lämna skärgården med noll poäng. Det var dock välbehövliga poäng för hemmalaget som inför matchen bara hade en seger och kom från en 0-7 förlust mot Väster! Mattias Janicijevic satte 1-0 efter dryga halvtimmen men Victor Kalasho kvitterade för gästerna i 73:e. SBK fick dock sista ordet när Mattias Johansson gjorde 2-1 i 90:e!

SBK:s Mattias Janicijevic sa så här om segern:

”Som väntat har Näset betydligt mer boll än vi, vilket i detta fallet inte betyder att de på något sätt äger matchen. De rullar bollen runt oss och kommer inte in emellan. Deras nr 8 (?) dunkar in en boll från 35-40 meter, skitsnyggt mål, men utöver det tycker jag inte Näset skapar några riktigt farliga chanser. Vi vinner matchen med 2-1, inte orättvist och kanske inte heller rättvist. Matchen kunde slutat hur som helst och denna gången hade vi marginalerna med oss.”

NSK:s Oskar Örth hade följande analys av förlusten:

”Det är som vanligt en tuff och hård match mot ett ö-lag. Styrsö bjöd på fint väder och en bra match där jag tycker att vi spelar bättre men har svårt att komma till farliga lägen i sista tredjedelen (Styrsö jobbar bra defensivt). Som sagt, vi styr och ställer från start men Styrsö har spetskvaliteter som visar sig när de får chansen. 1-0 i halvtid efter lite slarv och en fin individuell prestation från hemmalaget. I andra spelar vi vidare med vårat spel och Styrsö faller hem, ännu mer när vi sätter 1-1. Efter 1-1 trycker vi på och har flera farliga inlägg/målchanser som är nära att tryckas in men tyvärr blir det inga mål för vår del. Istället gör Styrsö mål på matchens sista spark via en frispark där de är starkast i luften och nickar fram bollen som sedan skjuts i mål. En bra insats över lag. En fantastisk insats av vår unge målvakt Axel som inte visade något respekt alls för motståndarna.”

NSK är femma och SBK klev upp till en åttondeplats.

 

/Rasta