Vi avslutar helgens rapportering med 7A:

 

LÖRDAG 28/4

Gunnared KIF – Croatia Göteborg 5-3 (1-1)

Gunnared hakar på toppen i 7A när laget tog sin tredje seger av tre möjliga i lördags. Croatia stod dock upp riktigt bra och ledde faktiskt med 3-1 i mitten av andra efter ett mål av Mikail Sepahi och två av Eldiiar Esenbekov. Gunnared svarade dock för en imponerande vändning med fyra raka mål! Amir Hossein Jafari och Nadim Raisi blev tvåmålsskyttar för Gunnared.

Gunnared kapten Bijan Ghaderi sa så här om matchen:

”En väntad matchbild mellan två bollskickliga lag. Croatia var kompakta i sitt försvarsspel på egen halva och siktade in sig på kontringar, vilket de gjorde på ett utomordentligt vis. Det är även på en vass omställning som de tar ledningen i matchen efter att vi missat två frilägen med målvakten. Vi kvitterar dock på straff och går in i halvtid med 1-1. Till den andra halvleken kommer vi ut med en betydligt högre press, men det är Croatia som äger första trettio i andra halvlek då de hanterar vår press på ett skickligt sätt. De hotar oss konstant med ett vasst omställningsspel där de hittar fina passningar i djupled, främst slagna av deras vänsterback eller av legenden Mario, till deras kvicksnabba striker. Det är således rättvist att de gör 1-2 och 1-3 på två obeskrivligt fina kontringar varav 1-3 målet är en kanon som påminner om Shevchenkos bössa ur snäv vinkel mot Lazio. Kändes nästan som spiken i kistan och vore det inte för att vår Ingenjör, Nadim, reducerade i anfallet efter hade det nog känts som att matchen var över. Coach genomförde några matchavgörande korrigeringar som låg till grund för det som skulle bli en episk avslutning. Vi skapade ett enormt tryck mot Croatia efter reduceringen och hade ett flertal bud på mål, Croatia sticker upp i vassa omställningar och har även de en handfull giftiga målchanser. Med fem minuter kvar fick samtliga närvarande bevittna fotbollspoesi i dess mest genuina form, vi smackar in en kvittering på ett sagolikt vis där Jebnoun chippar fram en passning till Amir som på volley smackar upp den i krysset. Kort därefter träder Jebnoun in en genomskärare genom nålsögat till Amir som fri med målvakten frispelar Ingenjören som ger oss ledningen. Vi skapar ytterligare frilägen men Croatias målvakt måste vara en av de skickligaste målvakterna i serien när det kommer till frilägen då han avvärjer hundraprocentiga lägen på ett adekvat sätt. På övertid tilldelas vi ytterligare en straff som även den förvaltas och slutligen sätter spiken i kistan. En trevlig match med många mål och många målchanser åt bägge håll. Croatia är ett lag som kommer göra det jobbigt för de flesta lagen i serien med sitt spelsätt. För vår del visar upphämtningen och vändningen på en stark karaktär och att vi är oerhört vältränade vilket kommer gagna oss i det långa loppet.”

Gunnared underbara matchreferat hittas HÄR.

Gunnared alltså med bra med tre segrar på tre matcher. Croatia är femma.

 

Santos Cruz Azul IF – Angered SK 1-6 (0-3)

Santos Cruz Azul hade inte mycket ayy sätta emot när Angered SK kom på besök till Sälöfjordsvallen. 3-0 efter en halvtimme och 6-1 totalt. Firaar Yuusuf Ali blev tremålsskytt för Angered. 

Santos har fyra raka förluster medan Angered är fyra i en haltande tabell.

 

Lekstorps IF – Geesguud UF 1-0 (1-0)

LIF tog sin fjärde seger av fyra möjliga i lördags men det blev målsnålt i Gråbo. Matchens enda mål prickades in i 33:e minuten genom hemmalagets Nissan Peter Svensson.

LIF:s Marcus Gylling sa så här om matchen:

”En mycket tuff match med en hel del tacklingar där båda lagen vill spela sitt spel. Geesguud vill ha en hel del boll och gör de bra. Vi får en hel del omställningar och i slutet av första får vi en frispark som Nissan snyggt dra rätt in i mål! I andra fortsätter Geesguud att ha mycket boll men skapar inte speciellt mycket och vi har en hel del omställningar men lyckas inte få in bollen. I slutet tar en av deras spelare strypgrepp på Heda och får direkt rött! Annars är matchen fysisk åt båda håll! Gött med tre friska pinnar!”

Geesguuds tränare William Potter sa så här om matchen:

”Tungt för oss just nu även om det ändå känna smått bättre hela tiden. Idag innan vi ska åka iväg finns det 5 spelare från A-truppen sedan några juniorer. Blir till att kalla in resten. Vi har en plan som de lyckas hålla helt ok, men vi förlorar på ett frisparksmål. Domaren gör ett bra jobb som håller matchen förvånansvärt lugn, men en incident i slutet som tyvärr drabbar oss vid bråk slutar med att han bara ser vår förseelse och vi får rött. Men bra match, bra tempo och bra domare, man kan inte begära mer i division 7. Lekstorp kommer inte trilla ner några pinnhål som det ser ut nu Nu har vi två matcher nästa vecka redan.”

LIF med i toppen och är tvåa på målskillnad bakom Inter Linné. Geesguud är sjua.

 

Gothenburg Celtic FC – Hermansby IF 3-4 (1-3)

Härlanda Park tog Hermansby en fin seger när laget besegrade Celtic med 4-3! HIF hade greppet med både 2-0 och 4-1 men det blev lite spännande på slutet när Celtic reducerade till 3-4 med åtta ordinarie minuter kvar. Marco Strandberg blev tvåmålsskytt för HIF och Johannes Borgqvist satte två för Celtic.

Celtic är sexa medan Celtic är nia.

 

/Rasta