Vi fortsätter att kolla av helgens 6A och 6B:

 

LÖRDAG 28/4

6A

Götaholm BK – Sveakurd FC 3-9 (1-2)

Götaholm kom till matchen med en fin 4-0 seger i ryggen och frågan var om de skulle kunna hota serieledarna Sveakurd? Svaret var väl att GBK hängde med en bit in i andra halvlek men släppte in sju mål sista 35! Annars började det bra när Charlie Bengtström gjorde 1-o redan efter tre minuter för hemmalaget! Innan paus hade vände dock SFC till ledning 2-1 efter mål av Sarkawt Omar Salih och Sizar Ayoub. Pontus Svedberg gav Götaholm hopp med en tidig kvittering i andra men där var det roliga slut. Sveakurd gjorde fem obesvarade mål och det blev till slut seger med 9-3! Ayoub blev fyramålsskytt till slut! Då fick även SFC en utvisning vid ställningen 5-2. 

GBK:s Svedberg sa så här om förlusten:

”En match som börjar ganska jämnt. 1-2 i halvlek känns absolut rättvist. I andra så kvitterar vi men efter det gör de 2-3 och efter det tappar vi det fullständigt!”

GBK:s matchrapport hittas HÄR.

Sveakurd leder serien efter maximala 15 poäng på sina inledande fem matcher. Götaholm är femma.

 

Bergsjö IF – Real Maskin BK 1-6 (0-1)

Real Maskin stod för en smått otrolig derbyvinst när de krossade Bergsjö IF med 6-1 och tog sin första trepoängare för året! Johan ”Farsan” Magnusson såg till att Real ledde med 1-o till den andra halvleken och det var där målen började trilla in på allvar. Jacob Casimiro De Luíz satte 2-0 tidigt efter paus och sen fortsatte det i en ganska strid ström där Maskinen till slut hade sex olika målskyttar men framför allt tre sköna poäng!

Reals Andres Monar sa så här om segern:

”Vad ska man säga? Det är Andreseffekten! Haha, nä då men skönt att kunna komma till match med full trupp och tre avbytare till och med, det har vi inte varit bortskämda med hittills. Tycker vi följer vår matchplan väldigt bra och dominerar större delen av matchen. Bergsjö IF skapar ett par lägen i första men i andra är det egentligen bara målet de har, och en missad straff då. Vi fortsätter kriga hela matchen och samtliga gör en grym insats idag!”

BIF:s spelande tränare Valon Hetemi sa så här om förlusten:

”En riktig plattmatch från vår sida där egentligen ingenting stämde. Vi spelar inte som ett lag och samtidigt underskattar motståndarna. Real Maskin gjorde det bra och vinner helt rättvist. 1-0 till Real i halvlek och när de sedan gör 2-0 i början av andra så går luften ur oss och då sjunker vi ännu mer. Vi kör med en annan spelidé som inte funkade och när vi sedan går tillbaka till det som vi är vana vid så blir det för oorganiserad och det känns som vi bara springer runt utan att ha en tanke på vad vi gör och gör det ofta ensam och jobbar inte som ett lag. Gäller för oss nu att studsa tillbaka snabbt så vi inte hamnar i en svacka.”

Reals matchrapport hittas HÄR.

Självklart skönt med säsongens första seger för Real samtidigt som Bergsjö IF är kvar som trea men med sex poäng upp till ledande Sveakurd och ett stukat självförtroende.

 

6B

FTU – BK S:T Jakob 3-2 (2-1)

FTU har haft en ganska svag inledning på säsongen men tog iallafall sin andra seger i lördags när BK S:T Jakob besegrades med 3-2 hemma på Krokängsplan. Erik Stening gav dock S:T Jakob ledningen redan efter fem minuter men FTU svarade nästa omgående genom Oguzhan Yilmaz bara minuter senare. Saim Duman gav sedan FTU ledningen, en ledning som stod sig till pausen. S:T Jakob hade dock inte gett upp och i början av andra kvitterade Ludvig Björk. FTU och Duman fick dock sista ordet tio minuter senare med matchens sista mål.

FTU:s tränare Romeo Vidovic sa så här om matchen:

”Sin vana trogna släppte vi även i den här matchen in två mål. Fjärde matchen i rad. Nu lyckades vi dock göra tre mål på alla dessa chanser vi skapar och äntligen bärga tre efterlängtade poäng. Spelet stämde bra. Lite för många bolltapp på mittplan för att man ska vara helt nöjd med speluppbyggnaden men många fina och fantasifulla prestationer på sista tredjedelen gör att vi vinner idag. Det och att vår bästa målskytt Saim Duman var tillbaka idag med två mål. Finslipa försvarsspelet och öka effektiviteten så ska det här bli en bra säsong trots en något knackig inledning.”

S:T Jakobs Isak Widmark hade följande att säga om förlusten:

”Vi kravlar oss närmre och närmre där vi vill vara. Idag fanns det mycket vi tar med oss vidare över säsongen. Stort fall framåt med anfallsspelet, dock har vi en bit kvar tills det funkar tillfredsställande. Vi ger oss aldrig och siktar på veckans match!”

FTU är åtta i tabellen och S:T Jakob återfinns på en tiondeplats med bara en seger på fem matcher.

 

SÖNDAG 29/4

6A

Partille IF SC – Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg 1-3 (0-1)

I söndags fortsatte jumbon Partille att jaga säsongens första seger men det blev en 1-3 förlust hemma mot Syrianska. Aleksander Yildirim satte 1-0 på straff efter en dryg kvart och början av andra gjorde Daniel Yusef 2-o. Partille fick lite kontakt efter en reducering av Jonathan Johansson i mitten av andra men Louay Halabi säkrade segern för Syrianska med sitt 3-1 mål i slutet av matchen.

Partilles Martin Björkdahl sa så här om matchen:

”Syrianska är bättre från start till slut. De vinner rättvist, dock får de hjälp med två mål från domaren. 0-1 är en straff som är mycket hårt dömd. 1-3 målet känns också väldigt tungt då de flesta på plan tyckte bollen var över sidlinjen. Vi försöker spela men skapar mest chanser på fasta. Tre rättvisa poäng till Syrianska i en trevlig match med god stämning på plan.”

Syrianskas FB-sida uttalar sig både Pierre Yildirim och tränare Simon Hannon och bloggen lånar de citaten:

Yildirim:

”Stundtals väldigt bra, vi kommer ner i deras nivå vissa tillfällen under matchen, vi kör lite väl individuellt spel under hela matchen, annars såg det bra ut, gött med säsongens första vinst!”

Hannon:

”Vi vinner matchen ganska enkelt på grund av att vi är bättre individuellt. Vi är fortfarande inte samspelta och när vi väl är det så kommer lag att darra när de möter oss.”

Syrianskas matchrapport ansåg även att lagets Elias Abdalla var matchens lirare!

Partille fortfarande sist medan Syrianska tog ett kliv upp i tabellen.

 

/Rasta