Vi fortsätter vårt sammandrag från helgen och tar oss an resterande matcher i 6C och 6D!

 

LÖRDAG 28/4

6C

Fröjdens FK – AIF Göteborg 5-2 (2-1)

Fröjden följde upp förra omgångens seger mot Proletären med en seger mot AIF. Matchen fick en blixtrande inledningMagnus Svantesson och Albin Larsson såg till att Fröjden ledde med 2-0 redan efter sju minuter! Det rann dock inte iväg och när lagen tog igen sig efter första 45 stod det 2-1 efter att Franck Seri Djedje reducerat. Fröjden återtog dock kommandot rejält i inledningen av andra och gjorde både 3-1 (Naser Rahimi) och 4-1 (David Tenenbaum). Det hängde även en hel del ostskivor i luften och med tjugo kvar fick Fröjdens Patrick Johansson lämna efter två gula. Några minuter senare satte AIF:s kapten Joel Otterloo Kuronen 2-4 på straff! Det blev dock inga fler mål för AIF som istället kvitterade i antal röda kort då Franck Seri Djedje fick lämna planen i 82:a. Larsson blev sen tvåmålsskytt för FFK när han gjorde matchens sista mål fram till 5-2.

Fröjdens Magnus Svantesson sa så här om segern:

”Framförallt viktigt med revansch från förra året, så det var en riktigt go vinst! Tycker vi gör en helt okej match. Sätter vi våra lägen så kan vi stänga denna matchen tidigare. Lite smått grinig match men det är ju trevligt ibland också!”

AIF:s matchrapport hittas HÄR.

Fröjden är fyra i tabellen på nio poäng medan AIF fortfarande bara har en vinst på fem försök, vilket dock räcker till en niondeplats.

 

6D

Neutrala IF – Fotö GoIF 6-1 (2-1)

Neutrala rivstartade 6D med tre raka segrar men har sen bara tagit två poäng på sina senaste tre! Nu var dock laget tillbaka i vinnarspåret efter en 6-1 överkörning av Fotö i lördags. Fotö, som själva kom från en storvinst (6-2 mot Knippla), hängde dock med hyfsat och NIF ledde bara med 2-1 i paus. I andra rann det dock iväg och Mohamed Abdulqadir Wehliye blev tvåmålsskytt för Neutrala. Fotö drog även på sig två sena röda kort. 

Fotos Gustav Bäck sa så här om matchen:

”Vi gör vår bästa match för i år vilket kanske är konstigt när man ser slutresultatet. Neutrala gör 2-0 och 3-1 när vi har hög press på dem vilket sätter en käpp i vårat hjul, det är aldrig bra att släppa in mål men dessa två var extra jobbiga och lite för lätta. Sista 25 av matchen rinner det iväg när de gör tre, då har vi avslutat vår match och har stort fokus på domaren. Vi tar revansch mot Västkurd på fredag!”

NIF är tvåa i tabellen men har ett par matcher mer spelade än lagen runt omkring. Fotö är nia.

 

Hisingen FC – Knippla IK 3-0 (2-0)

Det var väldigt oklart vart vi hade Hisingen FC inför säsongen men nu med fem spelade matcher så är det nog ingen som behöver oroa sig för HFC. Laget tog sin tredje seger för säsongen när Knippla besegrades med 3-0 i en match som avgjordes tidigt. Smain Heouaine satte 1-0 efter två minuter och efter sju så fick KIK en spelare målchansutvisad och den efterföljande straffen satte Samir Taha fram till 2-0. Med kvarten kvar gjorde Ibrahim Abdi Salah 3-0, som även blev slutresultat. 

Just Samir Taha sa så här om segern:

”En match som avgör tidigt vi tar ledningen efter två minuter och utökar genom en straff efter tio minuters spel, där även Knippla åker på en frilägesutvisning och Hisingen kan spela av matchen på ett skötsamt sett när man har ett motstånd som ABSOLUT inte vill spela anfallsfotboll i andra halvlek trots 0-2 i baken.”

KIK:s målvakt Joel Carlryd sa så här om förlusten:

”Vi kom till match med tunn trupp, bara två man på bänken. Matchen börja på sämsta tänkbara sätt. Efter fem minuter låg vi under med 0-1 och fick då även utvisning och straff mot oss. 0-2, en man mindre. Vi visste redan innan matchen att vi hade spelare med skador och sjukdomar som ändå ställde upp, men nu blev det bara att försöka få tiden att gå och hoppas på fasta situationer. Hisingen ville inte mycket framåt, men det orkade inte vi med heller. I andra gör de 3-0. Detta kan ha varit den långsammaste matchen som någonsin spelats i lokalfotbollen. Tyvärr mäkta vi inte med mer idag, men vi får ladda om och hoppas att skador och sjukdomar ger med sig så vi får slagkraftigt lag kommande matcher. Snart får vi äntligen börja spela hemmamatcher och vi vet att där är vi starka!”

Hisingen är femma i tabellen medan KIK är åtta.

 

SÖNDAG 29/4

6C

Proletären FF – Tynnered FC 0-2 (0-0)

Tynnered fortsätter att imponera i 6C och laget tog sin femte raka seger och är tillsammans med FC Linné seriens enda kvarvarande fullpoängare. I derbyt mot Proletären var det mållöst fram till början av den andra halvleken då Mohammed Ali Khan gav TFC ledningen med sitt sjätte mål för säsongen. Bara minuter senare kom även 2-0 genom Zubair Aziz Rahman

TFC:s Haris Hadzic sa så här om matchen:

”Ett hett derby i Frölunda där de flesta spelare/ledare står varandra nära. Många såg fram emot matchen både i och utanför planen. Proletären ställer upp med bästa möjliga lag tror jag, medans Tynnered saknar två viktiga spelare: Egzon Behrami som också är klubbens ordförande samt en skicklig Mehmet som inte kunde delta idag pga. skador. Matchen börjar jämt tycker jag där Proletären försöker hålla hög press och slå bollar på djupet på deras duktiga anfallare Nofal Yousif och Wassim Jawa som i stort sätt står för alla deras mål. Men ett sammarbete mellan våra mittbackar Kemal Coskun och jag i detta fall var nog mer än förväntat. Vi lyckas hålla nollan och bryta ett flertal chanser, målvakten gör ett par räddningar men PFF kommer inte till något jättefarligt läge som de kunde ha utnyttjat bättre. Medans Tynnered hade flera chanser som de kunde gjort mål på. Första halvleken slutar 0-0 och matchen är hyfsat jämn men Tynnered FC kanske borde gjort något mål. Andra halvleken är igång och matchen är lik första halvlek. Mycket fint spel från båda sidorna men Tynnered lyckas göra matchens första mål genom Mak som skjuter ett kraftfullt skott vid stolproten. Men det är fortfarande full fokus och vinnarskallen finns hos båda lagen. PFF fortsätter att spela fotboll likaså Tynnered men ledningen utökas och Tynnered gör 2-0 genom ett inspel från Maks sida in i straffområdet till Zubair Azizi som hanterar bollen fint och avslutar kyligt. Matchen fortsätter och PFF kämpar verkligen hela matchen kommer till några avslut men som sagt inget som skrämde Tynnereds målvakt Mohaned Alla Mohammed som enligt mig är en utav seriens bästa målvakt. Tynnered får ett flertal lägen där de lyckas spela igenom PFF och avsluta på mål men ingen boll går förbi deras mållinje, något vi absolut måste förbättra. Domaren blåser av matchen och slutresultatet blir 2-0 till Tynnered.

Lite övrigt om lagen: Vi kan börja med Proletären, laget har fem raka förluster men är egentligen ett lag som borde ligga minst topp-4 i serien. Ett flertal skickliga spelare både individuellt och som lag. De har förlorat ett x antal spelare ifrån förra säsongen men ändå fyllt på med lite nya ansikten och borde absolut vara ett lag att räkna med! Jag känner flera som lirar i Proletären då jag själv spelat där, som sagt ni är bättre än vad tabellen visar och jag vet att ni kan bättre! Så mitt tips till er är att ni rycker tag i er själva och fortsätter spela så som ni spelade mot oss idag och framförallt, visa hjärta för sporten! Tynnered var ett lag som många inte trodde på med tanke på våra resultat från träningsmatcherna och Västra Cupen. Vi är ett nystartat lag som startade förra säsongen, utan några resurser och ingen vidare ekonomi så försöker vi göra det bästa utav situationen. Vi har spelare och ledare som brinner för klubben och försöker ställa upp så mycket som möjligt. Vi har full pott efter 5 omgångar med 22 gjorda mål och 8 insläppta.”

Ja, det var nog inte många som inför säsongen kunde förutspå att Tynnered skulle ha maximala 15 poäng efter fem matcher och att Proletären skulle ligga sist på noll poäng! Men det är ju det som är en del av charmen med vår fina lokalfotboll!

 

Azalea BK – Slottsskogen/Godhem IF 1-2 (0-1)

Nykomlingsmöte på Majvallen som slutade i ännu en tung förlust för ABK. SG:s nyförvärv Patrik Salomonsson satte 1-0 i första minuten och det resultatet stod sig hela vägen till timmen spelad då ABK kvitterade. Målskytt var Wesam Sufr på straff. Felix Gustavsson blev sen matchhjälte för gästerna SG när han satte matchens sista mål i 72:a matchminuten!

SG:s kapten Albin Westerlund sa så här om segern:

”En ganska jämn match där vi gör 1-0 i första minuten. Azalea har mer boll men skapar bara ett fåtal farliga chanser. Sedan kvitterar de på en straff innan vi gör 2-1 som blir slutresultatet. En kille i Azalea fick en otäck smäll i huvudet mot en stolpe på ett mål som stod nära planen. Hoppas att de inte är allvarligt och att han kryar på sig snabbt.”

ABK:s tränare Jan Juhlin hade följande kommentarer till bloggen om matchen:

”Ja du, vi följer en lite jobbig trend just nu, där vi spelmässigt gör mycket rätt och skapar en hel del chanser, men vi har så förbannat svårt att göra mål, och då blir det tungt. Sätter sig ju på självförtroendet och idag bjuder vi på 1-0 efter 40 sekunder, vilket är onödigt. Samtidigt tuggar vi tag i det och gör en bra halvlek. 15-årige Fredrik Olsson är en härlig talang att ha med sig. Vicke Hagman vikarierar bra på innermittfält. Bäckis växer som mittback. Trucken är stabil i kassen. Råda växer mer och mer. Självklart kan man stirra sig blind på förlusten. Vi löser ju 1-1 på straff varefter SG trycker in 2-1 på ett av deras få anfall i andra, och JA det är surt, tungt och jävligt men det handlar för vår del mycket om att fortsätta tugga på, jobba igenom och tro på det vi gör. En eloge också till Peter och Thomas i SG som jobbar fram ett helt annat SG än det vi mötte förra året. Vi tuggar vidare.”

SG:s matchrapport hittas HÄR.

SG är på en fin femteplats i tabellen och ABK är sjua.

 

/Rasta